ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>TÜRKİYE
19 Şubat 2012 Pazar - 23:02

Şahin’den milli birlik mesajı

Bakan Şahin, "Büyüyen Türkiye, büyümekte olan büyük Türkiye'den memnun olmayanlar olabilir. Samsun'dan Trabzon'a, Trabzon'dan Artvin'e, Artvin'den Erzurum'a, Erzurum'dan Van'a, Van'dan Hakkari'ye nereye gidersek gidelim büyüyen Türkiye'yi, kalkınan Türkiye'yi ve birbirine kenetlenmiş Türk milletinden başka bir şey görmek mümkün değil. "dedi

Şahin’den milli birlik mesajı

ERSEN KÜÇÜK-OZAN KÖSE(İHA) - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Sıfır sorun dış politikada arayışımızdır ve bunu bulduğumuz bir gerçektir. Ama her an sorun gelişebilir. Asıl olan sorunların altında kalmamak. Sorunları fark etmek ve çözüm üretmektir" dedi.
Biz dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Trabzon'a gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ilk olarak Trabzon Valiliği'ni ziyaret etti. Burada Vali Dr. Recep Kızılcık'tan brifing alan Bakan Şahin, daha sonra açıklamalarda bulundu.
Türkiye'nin zaman zaman dışarıda ve içeride sorunlar yaşayabileceğine dikkat çeken Bakan Şahin, Türkiye olarak büyük hedefe doğru yürüdüklerini söyledi. Dış politikada sıfır sorun anlayışını benimsediklerini ve sıfır sorun arayışını sürdürdüklerini kaydeden Bakan Şahin, "Büyüyen Türkiye, büyümekte olan büyük Türkiye'den memnun olmayanlar olabilir. Samsun'dan Trabzon'a, Trabzon'dan Artvin'e, Artvin'den Erzurum'a, Erzurum'dan Van'a, Van'dan Hakkari'ye nereye gidersek gidelim büyüyen Türkiye'yi, kalkınan Türkiye'yi ve birbirine kenetlenmiş Türk milletinden başka bir şey görmek mümkün değil. Sorun her zaman olabilir, hayat sorundan ibarettir. Sıfır sorun dış politikada arayışımızdır ve bunu bulduğumuz bir gerçektir. Ama her an sorun gelişebilir. Asıl olan sorunların altında kalmamak. Sorunları fark etmek ve çözüm üretmektir. Bugünde yaptığımız budur. Trabzon kısa zamanda inşallah yine geleceğiz. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız da gelecek. Biz büyük hedefe doğru yürümeye devam edeceğiz" dedi. Bakan Şahin daha sonra Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne yaya olarak geçerek burada İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'tan brifing aldı. Bakan Şahin, MOBESE'ye ait mobil araçları inceledikten sonra Trabzon Belediyesi'ne geçti.
Burada Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından karşılanan Bakan Şahin, belediyenin çalışmalarıyla ilgili olarak başkan Gümrükçüoğlu'ndan bir brifing aldı.
"BELEDİYELER BÜYÜKŞEHİR OLMADAN DA GELİŞEBİLİR"
Bakan Şahin, belediyelerin büyükşehir olmadan da gelişebileceğine dikkat çekerek, "Bir belediyenin daha hızlı gelişmesi için büyükşehir olması şart değildir. Belediyeler büyükşehir olmadan da gelişebilir. Trabzon, kendini geliştiren ülkemizin yıldız şehirlerinden biri. Trabzon'un sosyolojik yapısı tartışılmaz. Bu özellikleri koruyarak kendini geliştirmeye aday. Ülkemizin kuzeyinde bir marka şehir olma şansına hep sahiptir. Sayın Başkanınızın açıklamış olduğu gibi Trabzon, Türkiye'de yeni büyük şehirler
kriterlerine Trabzon uyan bir şehirdir. Son 2011 nüfus sayımında bu kriterlerin üstüne çıkmış bir şehirdir. Bundan sonra Trabzon'un bu sayının gerisine düşeceğini sanmıyoruz. 2014 yerel seçimlerinde inşallah Trabzon'umuz farklı bir statüde, farlı bir heyecanla yoluna devam edecek şehirlerimizden biri olacaktır. Artık dünyada devletlerin yarışından çok, şehirlerin yarışı söz konusu. Şehirler düzenli, şehirler güçlü ise güçlü, ülkeler güçlü, şehirler güzelse ülkeler güzel ve Türkiye anlayış bu eksene kaymış durumda. Marka şehir olmak için büyükşehir olmak, kolaylaştırıcı bir unsurdan ancak şart değildir. Trabzon'umuz, coğrafyasıyla, insanıyla, kültürüyle çok yakında daha hızlı adımlarla yürüyecek şehirlerimizden birisidir. Büyükşehir olma yolundaki kriterleri içerecek yasa tasarımız bu yasama yılı içerisinde meclisimize gelerek kanunlaşmış olacak. Her halükarda 2012 yılı içersinde yasalaşması sayın başbakanımızın hedefi ve talimatıdır" dedi.

 
Çileyi eğlenceye dönüştürdüler
 
Erzurum Hollanda ile yarışacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ermeni vahşeti sergiye çıktı
Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında 20 yıl önce şehit edilen aralarında kadın, ...
Atalay, ‘Erzurum Günleri’nde
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 1. Erzurum Günleri Etkinliği'ne ...
Türkiye Somalili öğrencileri ağırlıyor
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, geçtiğimiz ...
 
Şehit Kurt, tekbirlerle uğurlandı
Şırnak'ın Uludere ilçesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit ...
15 terörist öldürüldü
Şırnak'ta 2 günden bu yana sürdürülen operasyonda 2 mehmetçik şehit olurken, ...
Somali’ye eğitim desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa yürüttüğü ...
 
Başbakan'a "Geçmiş Olsun" Ziyaretleri
Hastaneden taburcu olan Başbakan Erdoğan'a geçmiş olsun ziyaretleri de ...
PKK’ya ağır darbe
İstanbul başta olmak üzere aralarında Erzurum’un da bulunduğu çeşitli ...
‘Bayrağımız ilelebet dalgalanacak’
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Ülkeyi bölmeye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva