ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>TÜRKİYE
17 Şubat 2012 Cuma - 19:18

Ermeni vahşeti sergiye çıktı

Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında 20 yıl önce şehit edilen aralarında kadın, çocuk, genç ve yaşlıların bulunduğu Azeri Türkü için Taksim Metrosu'nda fotoğraf ve resimden oluşan sergi açıldı.

Ermeni vahşeti sergiye çıktı

MURAT HOROZ(İHA) - Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında 20 yıl önce şehit edilen aralarında kadın, çocuk, genç ve yaşlıların bulunduğu Azeri Türkü için Taksim Metrosu'nda fotoğraf ve resimden oluşan sergi açıldı.
İslam Konferansı Örgütü Gençlik Forumu, Hocalı'da 1992 yılındaki saldırıda öldürülen 613 kişiye yönelik başlattığı "Hocalı İçin Adalet" başlıklı kampanya çerçevesinde Taksim Metrosu Sergi Salonu'nda sergi açtı. Serginin açılışına, İslam Konferanssı Diyalog Ve İşbirliği Gençlik Forumu Eğitim Araştırma ve Medya Departmanı Genel Müdürü Nebat Karakhanova, Azerbaycan Milletvekili ve Ireli Gençler Teşkilat Başkanı Jehun Osmanlı ve çok sayıda davetli katıldı.
HOCALI KATLİAMI UNUTULMAYACAK

Törende konuşma yapan Nebat Karakhanova, "25 şubat 1992 gece yarısı baskını düzenleyen ağır silahlarla donatılmış ermeni silahlı kuvvetleri yaşlı genç demeden, kadın erkek demeden, çoluk çocuk demeden Azerbaycan Türklerini vahşice katlettiler. Tarihte eşi görünmeyen işkencelere maruz kaldılar. Artık dünya buna göz yummuyor. Geçtiğimiz ay İslam İşbirliği Teşkilatı parlamento birliğinde forumumuzun teklifi üzerine hocalı katliamını uluslar arası düzeyde soykırım olarak tanıdı. Sadece bunlar değil Meksika da Pakistan da parlamentolar kabul etti. Bu da bir başlangıçtı. Çünkü artık gençler susmuyor. Gençler susmadığı için biz uluslar arası kuruluşlar biz devlet kuruluşları biz devlet büyükleri gençlere destek olup bu katliamlara artık dur demeliyiz. Onların bu inisiyatiflerine destek olmalıyız" dedi.
OSMANLI’NIN AÇIKLAMASI

Daha sonra konuşan Azerbaycan Milletvekili ve Ireli Gençler Teşkilat Başkanı Jeyhun Osmanlı ise "Dünyanın gözü önünde 20 yıl önce Azerbaycan'ın Hocalı şehrimde bir soykırım yaşandı. Ermeniler Fransızlar onlara destek veren bir takım insanlar yüz yıl önce olmayan bir şeyden konuşurken, tartışırken 20 yıl önce dünya medyasının ve herkesin gözü önünde böyle bir soykırım yaşanmıştır ama maalesef bu soykırımı yapan insanlar bundan netice çıkarmamakta ve onun tam aksine şu anki Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, ermeni gençlerine hitaben biz karabağı Azerbaycanlılardan aldık, Türklerden aldık, sizde Ağrı'yı almalısınız diye insanlığa adalete insan haklarına uluslararası hukuka yakışmayan mesajlar vermekte" dedi.
Osmanlının kendi içindeki azınlıklarla hiçbir problemi olmadığını ifade eden Jeyhun Osmanlı, "Bir kere Türkler soykırım yapmaz. Bir kere Müslümanlar soykırım yapmaz. Neden yapmaz? Osmanlıda Türklerde Müslümanlarda kendi azınlık milletlerine emanet duygusu vardır. Önce gidin bunu araştırın Osmanlının kendi içindeki azınlıklarla azınlık milletlerle hiçbir problemi olmamıştır. Şu anda günümüzün coğrafyasına bakacak olursak Türkiye'ye bakalım yüzlerce millet şu anda gayet iyi yaşamakta ve geçinmekte.Azerbaycan'ın bir tek Bağkent şehrinde 26 milletin temsilcisi şu anda gayet rahat yaşamakta. Acaba Serj Sarkisyan Ermenistan'da bunun cevabını verebiliyor mu? Acaba neden Ermenistan'da Ermenilerin dışında bir millet yaşamıyor?" diye konuştu.
Konuşmaların ardından katılımcılar sergiyi gezdi. Sergide katledilenlerin o dönemde çekilen fotoğrafları bulurken, ilköğretim öğrencilerinin o günkü katliama karşı çizdikleri resimleri de katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.  Resim ve fotoğraflardan oluşan sergi 19 Şubat gününe kadar gezilebilecek.

 
Tipi ulaşımı felç etti
 
Yenilmez ‘Safahat’ı sergiledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atalay, ‘Erzurum Günleri’nde
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 1. Erzurum Günleri Etkinliği'ne ...
Türkiye Somalili öğrencileri ağırlıyor
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, geçtiğimiz ...
Şehit Kurt, tekbirlerle uğurlandı
Şırnak'ın Uludere ilçesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit ...
 
15 terörist öldürüldü
Şırnak'ta 2 günden bu yana sürdürülen operasyonda 2 mehmetçik şehit olurken, ...
Somali’ye eğitim desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa yürüttüğü ...
Başbakan'a "Geçmiş Olsun" Ziyaretleri
Hastaneden taburcu olan Başbakan Erdoğan'a geçmiş olsun ziyaretleri de ...
 
PKK’ya ağır darbe
İstanbul başta olmak üzere aralarında Erzurum’un da bulunduğu çeşitli ...
‘Bayrağımız ilelebet dalgalanacak’
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Ülkeyi bölmeye ...
Allah şifa versin..
Başbakan, ikinci kez ameliyat oldu. Başbakanlık, Başbakan Erdoğan'ın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva