ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
10 Temmuz 2017 Pazartesi - 08:06

Sağlık turizmi için dev adım

NESRİN ÇETİNKAYA-Kaban, yapım aşamasında olan ve önümüzde ki yıl faaliyete girmesi beklenen Şehir Hastanesi ile Erzurum ve bölgeye ciddi katkı sağlayacak olan “Sağlık Turizmine” yönelik değerlendirmelerini paylaştı.

Sağlık turizmi için dev adım

Yeni yapılan Şehir Hastanesi’nin Ortadoğu’nun en büyük hastanesi olacağını dile getiren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürü Ümit Veli Kaban, hastanenin tamamlanarak önümüzde ki yıl faaliyete girmesiyle şehre ve bölgeye çok ciddi ekonomik katkı sağlayacağını belirtti. 8 il ve 3 ülkeye( Gürcistan, Azerbaycan, İran) hizmet vermeyi amaçlayan Şehir Hastanesi’nin sağlık turizmi için biçilmiş bir kaftan olduğunu vurgulayan Kaban, yurtdışından gelen hastaların şehir ekonomisine büyük bir canlılık kazandıracağına dikkat çekti. Yaklaşık 6 Bin kişinin çalışması planlanan hastanenin işsizlik sorununa da büyük çözüm getirteceğini belirten Kaban, bu sayede ilde büyük bir işgücü oluşturularak, geniş istihdam alanları yaratılacağının altını çizdi.

ŞEHİR HASTANESİ SAĞLIK TURİZMİ İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN

Son teknoloji ile donatılan Şehir Hastanesi’nin sağlık turizmi için adeta biçilmiş bir kaftan olduğunu dile getiren Kaban, “Şimdi biz Bölge Eğitim ve araştırma Hastanesi olarak Sağlık turizmini 2013 yılında başlattık. Yurtdışı ve yurtiçinde olmak üzere çeşitli tanıtımlarla kendi çapımızda sağlık turizmini bu bölgeye nasıl kazandırabilir diye birçok çalışma yaptık. Yurtdışından gelen hastalarımızın hizmete daha kolay erişebilmeleri için öncelikle hastanemizde bir takım değişiklikler yaptık. Tercümanlar aldık, Yurtdışı Hasta Birimi’ni kurduk. Yurtdışında yaptığımız tanıtımlar neticesinde baya da uzun bir yolculuktu. Çok yoğun bir emek verildi ve bu noktada çok ciddi bir potansiyelin olduğu görüldü. Biz öncelikle Azerbaycan’ı hedef ülke olarak belirledik. Azerbaycan, Bakü, Nahcivan ekseninde bizim yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde yaklaşık olarak günde 10-15 civarında hastaya ulaşmış bulunmaktayız. Hastaların sağlık turizmi kapsamında burayı tercih etmeleri de çok önemli bir durumdur. Hastalarımız geldiğinde sadece burada tedavi olarak hastaneye katkı saplamıyorlar, otellerde kalarak, hediyelik eşyalar alarak, alışverişler yaparak şehir ekonomisini de katkı sağlıyorlar. Dolayısıyla gelen hastalar Erzurum ekonomisine çok ciddi bir şekilde katkı yapmaktalar. Bölge eğitim araştırma Hastanesi ve yeni yapılan Şehir Hastanesi’nin sağlık turizmi için biçilmiş birer kaftan olduğunu söylemek mümkün. Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi teknik, donanım ve yetişmiş insan gücü açısından son derece mükemmel bir hastane. Şehir Hastanesi’nde daha farklı planlamalar yapılıyor” ifadelerine yer verdi.

ŞEHİR HASTANESİ HEM İLE HEM BÖLGEYE ÇOK CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK

Sağlık turizmi noktasında hastanenin hem ile hem de bölgeye çok ciddi bir katkı sunacağını belirten Kaban, “Yeni yapılan Şehir Hastanesi Ortadoğu’nun, yani bizim hitap ettiğimiz coğrafyanın en büyük ve en güzel hastanesi olarak tamamlanacak. Şehir Hastanesi’nde 8 tane ile hedefimiz 3 tane ülkeye hizmet vermek. Bahsetmiş olduğum ülkeler Gürcistan, Azerbaycan ve İran. Buralarda da etkili tanıtımlar yaparak, oralarda tedavi olamayan hastaları biz şehrimizde, Şehir Hastanemizde tedavi etmeyi planlıyoruz. Öncelikle Sağlık turizmi bacasız bir fabrika, turizmden daha önemli bir fabrika. Örnek vermek gerekirse ülkemize gelen bir turist 700 Dolar vererek uçakta dâhil olmak üzere 10 gün 5 yıldızlı bir otelde tatilini yapıp gidiyor, başka bir harcaması yok. Ama sağlık turizmi böyle değil. Ekonomik açıdan ülkeye çok fazla katkı sağlayacak bir sektör bu. Fiyatlarımız diğer Avrupa ülkeleri ile rekabet açısından çok çok daha alt tarafta. Tercih edilebileceğimiz birçok husus var. Şuanda ülkemizde sağlık turisti sayısı gitgide artıyor. Sağlık Turizmi noktasında Şehir Hastanesi’nin hem ile hem bölgeye çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum. Doğru ve yerinde tanıtımlar yapılarak bu sağlanabilir. Bunun için Bakü’de, İran’da güzel fırsatlar var, bunlar mutlaka değerlendirilmeli. Gittiğimiz, katıldığımız fuarlarda, çeşitli tanıtım etkinliklerinde gördüğümüz kadarıyla bu boşluğu başka ülkeler doldurmadan, bizim mutlaka doldurmamız, değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

SAĞLIK TURİSTİ SAYISI ARTACAK

2016 yılında Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine 2 Bin 114 sağlık turistinin geldiğini belirten Kaban, bu sayının Şehir Hastanesi’nde en az 3-5 kat artacağını söyleyerek, “Şehir Hastanemiz son derece modern, çok çok donanımlı, dünyada kullanılan son teknoloji kullanılacak. Bölge Eğitim Hastanesi de Şehir Hastanesi’nin tamamlanması ile revize edilecek, şimdi buranın planlanması yapılıyor. Orada ki sistemin aynısı burada da olacak, iki hastane de aynı anda düzenlenecek. Şuan projelendirildi. Sağlık turizmi bakımından 2016 yılında bize gelen hasta sayısı 2 Bin 114. Şehir Hastanesi bittikten sonra, Bakü eksenli direk uçuş başlatılabilirse buraya bu sayının çok çok üzerinde hastanın geleceğini tahmin ediyorum. Bu sayının en az 3 katı, 5 katı hasta gelecek. Bu da şehir ekonomisi için büyük bir katkı” diye belirtti.

İŞSİZLİK SORUNUNU RAHATLAYACAK, İSTİHDAM ALANLARI ARTACAK

Yaklaşık olarak 6 Bin kişinin çalışması planlanan Şehir Hastanesi’nin işsizlik sorununa büyük ölçüde çözüm getirerek, yeni istihdam alanları oluşturacağına vurgun yapan Kaban, “Bölge eğitim Hastanesi’nde yaklaşık 2 bin 800 kişi çalışıyor. Bu devasa bir rakam. Şehir Hastanesi’nde çalışacak kişi sayısı olarak 6 bin kişi planlanıyor. Şehrimizde ki önemli bir işsizlik sorununu da rahatlatacak bir yatırım bu. İşsizlik sorununa da büyük ölçüde çözüm olacak Şehir Hastanesi. Bu bağlamda da çok önemli.  Erzurum ve bölge olmak üzere Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yıllık olarak ortalama 1 milyon 300 civarında hasta geliyor. Ortalama günlük hasta sayımız 5 ila 8 bin arasında değişiyor. Şehir Hastanesi’nde bu rakam çok daha artacaktır. Aynı kampüs içerisinde olacağımız için büyük kalabalıklara ev sahipliği yapacağız, hastalarımıza hizmet vereceğiz, Şehir Hastanesi ile birlikte. Kısacası Şehir Hastanesi şehre ve bölgeye çok ciddi katkı sunacak, özellikle ekonomik anlamda. Şehir Hastanesi’nin tamamlanması ve faaliyete girmesi ile Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi adeta bir sağlık merkezi haline gelecek. Bu çok büyük bir avantaj. Çevre illerden, ülkelerden gelen hastalarımız burada etkin bir şekilde hizmet alabilecek, bu sayede Erzurum ve bölge de gelişecek” diye konuştu.

 
'Sadece 3 köy kaldı'
 
Erzurum 21. Sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozyazı'da cami sevinci
Camilerine yeni minare yapılması için Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet ...
Hobileri ekmek kapıları oldu
Erzurum’da yaşayan Rüveyda Önalan ve Şeyda Şener, sekreter olarak başladıkları ...
Ölümden döndü..!
Iğdır'da elektrik direğinden kopan tel, 11 yaşındaki Yasin'i öldürecekti.
 
Nikahta 07.07.2017 yoğunluğu
ömür boyu sürecek birlikteliğe özel bir günde "evet" demek isteyenler, ...
Ilıcalı'dan esnaf buluşması
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Uzundere ve Şenkaya'da ...
Kuzeydoğu'a bir ilk
Kars Valiliği bünyesinde Yelken Kulübü kuruldu
 
Erzurum ‘da 6 bin 828 anneye doğum yardımı
Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü’nce 2017 yılının ilk 6 aylık ...
Erzurum'da Çocuk Koruma gündemi
Erzurum’da Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon toplantısı yapıldı
Yanmaz'dan Hayvan Hastanesi değerlendirmesi
Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi bünyesindeki Hayvan Hastanesinde, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva