ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>EĞİTİM
18 Aralık 2012 Salı - 02:14

Sağlık sektörü istihdam alanı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde, İŞKUR ile TÜMSİAD işbirliğiyle düzenlenen “Erzurum İstihdam Fuarı” etkinliklerinde Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan bir seminer verdi.

Sağlık sektörü istihdam alanı

ERZURUM (İHA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde, İŞKUR ile TÜMSİAD işbirliğiyle düzenlenen “Erzurum İstihdam Fuarı” etkinliklerinde Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan bir seminer verdi.
İl Özel İdaresi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu, Bölge Eğitim ve Araştırma, Palandöken, Nene Hatun Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi Başhekim ve idarecilerinin yanı sıra çoğunluğunu Meslek Yüksek Okulları öğrencilerinin oluşturduğu geniş bir dinleyici kitlesi iştirak etti.
ERDOĞAN  SEMİNER VERDİ
“Sağlık Sektöründe Teknik Elamanın Önemi” konulu seminerde konuşma yapan Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, sağlık sektörünün istihdam alanındaki önemine değinerek, 2002 yılında sağlık sektöründe istihdam eden kişi sayısının 12 bin olduğunu bugün ise bu sayının 120 bin gibi büyük bir orana ulaştığını vurguladı. Doğrudan ve dolaylı yollarla sağlık sektöründe ulaşılan bu büyük istihdam oranının sağlık sektörüne rağbeti de artırdığını belirten Prof. Dr. Erdoğan sağlık sektöründe görev alacak kişilerinin de teknik altyapı ve birikim sahibi nitelikli kişilerden oluşması gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: “Bugün burada çok güzel bir oluşumun meyvesini görme imkanı bulduk. Birçok resmi ve sivil kamu kurum ve kuruluşun bir araya gelmesiyle ortaya çıkan kolektif bir çalışma örneği şu an belki de birçok gencin hayatını yönlendireceği bir miladı hazırlıyor. Kurumlarımızın böylesine kolektif çalışarak topluma faydalı işler ortaya koyması özlenilen bir o kadar da zor olarak gösterilen bir tabloydu. Şimdi görüyoruz ki aslında hiç de o kadar zor değilmiş ve gerçekten de amacına uygun düzenlendiğinde gerçekten de faydalı olabiliyormuş. Bizlere de bu pastada pay ayıran herkese teşekkür ediyoruz. Sağlık sektöründe teknik elemanın rolü üzerine yapılandırdığımız sunumumuzda aslında ağırlıklı sağlık olmak üzere iş alanlarında teknik eleman dediğimiz vasıflı elamanın önemine değinmeye çalışıyoruz. Sağlık sektörü çok geniş meslek gruplarını bir arada barındıran bir sektör olduğundan her alanda faklı iş deneyimi ve bilgisi olan kişileri bulmanız mümkün olan bir sektör. Ancak burada asıl olan bu sektörde çalışan kişilerin ne kadar donanımlı ve eğitimli oldukları gerçeğidir. Sektörde çalışan bireylerin eğitimli olmaları işverenin de esas aldığı temel vasıftır. Kişiler kendilerini yetiştirdikleri, iyi eğitim aldıkları sürece sektörde istihdam olanağı bulabilirler. Özellikle sağlık sektörü için konuşacak olursak donanımlı bir eğitim altyapısı bizim sektörümüzün temel dinamiğidir. Sonuçta yeri geliyor milyon dolarlık cihazlara çalışmak durumunda kalıyorsunuz ve insan hayatı söz konusu olan bir sektördesiniz. Bu cihazların çalışması donanımlı bir elemanın inisiyatifinde gerçekleşecektir. Bu nedenle gençlerimize en önemli tavsiyemiz kendilerini seçtikleri mesleğe göre hazırlamaları ve hep en iyi olma ideali içerisinde çalışmalarıdır. Zaten düzenlenen bu fuarın amacı da bir yerde kendini iyi yetiştiren elamanı en doğru ve etkin şekilde eğilimli olduğu alana yönlendirmektir. Bakanlığımızın başlattığı “Sağlıkta Dönüşüm Programı”nın istihdam kısmını da vasıflı elamanın değerlendirilmesi oluşturmaktadır. Bugün her ülkenin olduğu gibi bizim de sektörde yer yer vasıflı elemana ihtiyacımız olmaktadır. Bu ihtiyacı da tabi ki eğitimini iyi almış, donanımlı, aktif, üretken bireyler olarak sizler kapatacaksınız.”
 

 
Erzurum, A Haber’deydi
 
Türkez Nanoteknolojiyi anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlahiyatçılar Erzurum’da buluştu
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen toplantıda ...
Yazıcı'dan İİBF'ye övgü
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı, mezun olduğu Atatürk ...
Köksal pozitif enerjiyi anlattı
Erzurum’da bir süre önce üniversite öğrencilerine barınma, burs ve sosyal ...
 
AÖF POLİTAM programı değerlendirildi...
Polis Akademisi Başkanlığı ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim ...
‘Gençliğimiz Sarıkamış’ı Çanakkale’yi bilmeli’
Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, her şeyden ...
ADÜ Konukçu’yu ağırladı
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne eserleri, yetiştirdiği ...
 
NMYO’dan ağaçlandırma seferberliği
Narman Meslek Yüksek Okulu’nda okullar hayat olsun projesi kapsamında ...
Evrim teorisine bilimsel tepki
Özel Aziziye Lisesi Ufuk Turu programları kapsamında lise 1,2 ve 3. Sınıf ...
Engelliliğe Doğru Yaklaşım
Erzurum’da Tofaş Bayii ve Ülkem İçin Gönüllü Elçisi Engin Çimen’in organizasyonunda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva