ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
19 Ağustos 2015 Çarşamba - 00:53

Sağlık Turizmi’nin kalbi Erzurum’da atıyor

Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nin Sağlık turizmine yönelik yaptığı çalışmalara, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi de dahil oldu. Özellikle Kalp Merkezi’nde yapılan başarılı operasyonlar, çok sayıda yabancı hastanın Erzurum’u tercih etmesine sebep oldu.

Sağlık Turizmi’nin kalbi Erzurum’da atıyor

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Sevimli, gelişen teknoloji ve Erzurum'daki gelişmeler sayesinde Kalp Merkezi'ne Batı illerinde ve bazı ülkelerden her yıl artarak hasta geldiğini belirtti.

Türkiye'nin sayılı hastanelerinden olan Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Merkezi, teknoloji ile beraber uygulamaya başladığı birçok alanda dünyaya ismini duyurmuş durumda. Özellikle Kalp-damar tıkanıklığına karşı uygulamaları ve tedavi seçenekleriyle hastaların ilgisini çeken, Kalp Merkezi Erzurum'da Sağlık Turizminde önemli bir konuma sahip. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Sevimli, kalp-damar tedavileri hakkında da bilgi verdi.

Kalp-damar tıkanıklığına kimlerin dikkat etmesi ve bu tedavi yöntemlerinde de Kalp Merkezi'nin önemi hakkında bilgi veren Sevimli, "Kalp-damar tıkanıklığı her geçen gün büyük tehlike oluşturuyor. Kilolu insanlarda, yaşlı insanlarda, sigara kullanan bayanlarda daha da fazla ortaya çıkmaktadır. Tabi bu hastalıkla ilgili çeşitli tedavi yöntemlerimiz var. Bunu özellikle vurgulama istiyorum. Ama bu yöntemlerden önce risk faktörlerini azaltması gerekiyor. Şuanda bir çok ağır aşamadaki hastalıkları tedavi edebiliyoruz. Ancak tedaviler hastadan hastaya farklılık gösterebiliyor. İşte biz bu anlamda oldukça dikkatliyiz. Hastalarımızın çoğunlukla bizi tercih etmesi de bu anlamda etkilidir. Bazı tedavi yöntemleri bazı hastaları iyileştirmediği gibi ters tepki de verebiliyor. Biz bu konuda teknolojinin gelişmesiyle de ileri seviyede yapabiliyoruz. Bazı hastalar ilaç tedavisiyle iyileşir, bazı hasta da açık kalp ameliyatı ile tedavi edilebilir, bazı hastalar ise stent tedavisinde fayda görür. Kamuoyunda bir yanlış anlaşılma var; 'Benim kalp damarım anju ile açılması daha iyi ya da açık kalp ameliyatı bana daha iyi' diyebiliyorlar ki bu çok yanlış. Bu tedavi kişiden kişiye farklılık gösterebilir." dedi.

KOLAY TEDAVİ DEĞİL DOĞRU TEDAVİ HAYAT KURTARIR

hastaların genellikle kolay tedavi yöntemlerini tercih etmek istediklerini ancak bu yöntemin her zaman doğru olmadığına dikkat çeken Sevimli, "Hastalar genellikle kolay olan tedavi yöntemlerini isterler. Bu da genellikle ilaç tedavisine yönlendirir. Açık kalp ameliyatı hastaya her ne kadar zor gelse dahi hakikaten bazı hasta gruplarında çok faydalı. Bu yüzden hasta mutlaka doktor tarafından önerilen tedaviyi kabul etmeli. Ama bazen tepki gösterebiliyor ve tedaviyi zora sokabiliyorlar." diye konuştu.

SAĞLIK TURİZMİNİN 'KALP MERKEZİ'

Sadece Türkiye'den değil yurt dışında da Kalp Merkezi'nin tercih edildiğini söyleyen Sevimli, "Erzurum'un kalp alanında Türkiye'de önemli bir yeri var. Türkiye'deki en büyük kalp merkezlerinden birisiyiz. Yoğun bir kliniğiz. Türkiye'nin hemen hemen her ilinden hastalar tarafından tercih edilmekteyiz. Telefon ya da internet üzerinden araştırma yapan hastalar genellikle bizi tercih ediyor. Bilindiği Ülkemizin doğusu bize gelirdi, ancak özellikle son 5 yıldır her gecen gün artarak batı illerimizden de hastalarımız yoğun bir şekilde gelmektedir. İzmir, Bursa, İstanbul, Antalya, Adana, Manisa,Tokat gibi illerden hastalarımız geliyor. Hastalara sunduğumuz tedavi seçenekleri hastalar açısından tercih meselesi oluyor. Yurt dışından da, tabi şehrimizin konumu itibariyle özellikle Azerbaycan, Nahcivan, İran, Afganistan'dan da hastalarımız var. Yani Atatürk Üniversitesi Kalp Merkezi bir marka olma yolunda hızla ilerliyor." şeklinde konuştu.

 
Erzurumlu Aile tedavi altında
 
TKK ve TKDK IPARD Protokolünü imzaladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
anladık adaysın 19 Ağustos 2015 Çarşamba 08:21

tamam hoca anlaşıldı

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Kızılayı kurban kesimi fiyatları açıklandı
Türk Kızılayı’nın vekaletle kurban kesimi fiyatları yurtiçi 690 lira, ...
Büyükşehir’den yeşil seferberlik
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehri yemyeşil bir hale getirmek için ağaç, ...
Oltu’da sağanak yağış taşkına yol açtı
Oltu ilçesinde etkili olan sağanak yağmur sele dönüştü. Sel nedeniyle ...
 
BEAH Sağlık Turizminde hedef büyütüyor
İran ve Azerbaycan’da düzenlenen fuarlarda dünya sağlık sektörüne tanıtımı ...
SGK personeli bağışta yarıştı
Erzurum SGK İl Müdürlüğü personeli Kızılay'a kan bağışında bulundu.
Yakutiye altyapısında güncelleme
Yakutiye Belediyesi karo-bordür-tretuvar çalışmaları ile kaldırımları ...
 
Palandöken’de çevre yatırımı
- ‘Yeşil bir Palandökendir sevdamız’ diyerek yola çıkan Palandöken Belediyesi ...
Vatandaş şikayet etti, Büyükşehir değiştirdi
M.COŞKUN-Yıldızkent bölgesinde yapılan direksiyon sınavları, bölgede yaşayan ...
Kura Nehri can aldı
Ardahan'ın Çıldır ilçesinde serinlemek için Kura Nehrine giren 1 kişi boğuldu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva