ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>VEFAT VE TAZİYE
20 Haziran 2012 Çarşamba - 07:32

Sabah namazını kılıp ölüme gittiler

Erzurum’da dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 16 yaşındaki 4 genç, bugün gözyaşları arasında toprağa veriliyor.

Sabah namazını kılıp ölüme gittiler

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Erzurum’da dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 16 yaşındaki 4 genç, bugün gözyaşları arasında toprağa veriliyor.
Sabah ailelerinden izinsiz aldıkları otomobille sabah namazını kılmak için evlerinin bulunduğu Atatürk Üniversitesi Kampüsü'ndeki lojmanlardan çıkan 16 yaşındaki 5 arkadaştan 4'ü, bugün düzenlenen törenle toprağa veriliyor.
Kazada hayatını kaybeden Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yavuz Onganer'in oğlu Burak Onganer, Prof. Dr. Metin Güngörmüş'ün oğlu Furkan Güngörmüş, Prof. Dr. Ahmet Dodoloğlu'nun oğlu Fatih Dodoloğlu ve Yrd. Doç. Dr. Selami Yeşilyurt'un oğlu Muhammet Sait Yeşilyurt’un cenazeleri Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Atatürk Üniversitesi Kampüsü içerisindeki Üniversite Camii'ne getirildi.
Cami önündeki sıralanan tabutlarına sarılarak gözyaşlarına boğulan arkadaşları, gençlerin otomobil merakı yüzünden ölüm gittiklerini söyledi. Arkadaşların sürekli araba sevdasında olduklarını belirten arkadaşları, “Ölüm onlara hiç yakışmadı” diyerek hıçkırıklara boğuldu.
Cenazelerin ardından ağıtlar yakan aileleri ve arkadaşları güçlükle teselli edilmeye çalışıldı.
Kazada hayatını kaybeden Muhammet Sait Yeşilyurt'un amatör olarak boks yaptığını dile getiren arkadaşları, “Hepsi çok hareketliydi. Basketbol oynamayı çok severlerdi. Milli basketbolcu olmayı hayal ederlerdi” diye konuştu.
(AA-AT-MÜ-GS-Y)

 
Gönüllü annelerden örnek etkinlik
 
Şehitlerin isimleri açıklandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Editöre-Çaykolik ten 21 Haziran 2012 Perşembe 16:12

"Sabah namazını kılıp ölüme gittiler" Ben bu ifade de namazlarını kıldılar ya da kılmadılar dan çok ölüme gittiler sözü yüreğimi burkuyor.Ölüme gitmek hem de bilerek gitmek İNTAHAR dır sayın editör intaharrr.Namaz kıldı dua etti ölüme gittiler olmuyor mu ?Oysa bu bir gencin yapacağı biraz tehlikeli ehliyetsiz araba kullanması neticesidir.Ha bu arada Erzurumda yaşıyorum ama ayın belirli zamanları işim gereği şehirden ayrılıyorum.Benim de çevrem var.Yalan yanlış yazarak kul hakkı yemem,buna da ayrıca çok özen gösteririm.Allah haram lokma,söz ve davranışlardan beni korusun diye Rabbime sığınırım.Bunu yayınlamak zorunda değilsiniz.Yine de siz bilirsiniz.

Yorumu oyla      6      4  
çaykolik 21 Haziran 2012 Perşembe 12:42

EDİTÖR:gEREK AİLELERİN VE GEREKSE GÖRGÜ TANIKLARININ İFADESİNE GÖRE KAZAZEDE GENÇLER NAMAZ KILDIKTAN SONRA KAZAYI YAPMIŞLAR. İHA'DA HABERİ BU KAYNAKLARA DAYANARAK GEÇTİĞİNİ BİLDİRDİ. 'MÜSLÜMAN KİM, İNANAN' MESELİNCE BİZDE BİLDİRİLENE İNAMAK DURUMUNDAYIZ. OLAY 05.30'DA, YANİ SABAH NAMASINDAN BİR SAAT SONRA. SİZ BİR İNANAN OLARAK GÖRMEDİĞİNİZ HALDE BU GENÇLERİN NAMAZ KILMADIĞINI GEREK KUL VE GEREKSE İNDALLAHDA SÖYLEYEBİLİR MİSİNİZ. YEMİN EDEBİLİR MİSİNİZ? AYRICA ALLAH RESULUNUN 'UZKURU MEVTEKÜM BİL HAYIR' ÖLÜLERİ HAYIRLA ANINIZ HADİSİNİ HATIRLAYINIZ VE ÖYLE DEĞERLENDİRİNİZ.Bu başlığı koyunca acılar mı hafifliyecek ya da hayatlarının baharında heyecanlarına deli kanlarına kurban giden çocukları mı geri getirecek? Bu başlık ne anlamadım.Namaz kılmadıklarını bile bile bu başlık ne ? Allah'a ayan kuldan saklamanın adı da riyakarlıktır.Yakışmadı.Habercilik bu mu ?Üstelik yine siz yazdınız sabahın erken saatlerinde şehir turu atan gençler diye!Ne gerek vardı?Herşey ortada.Çocuk izinsiz araba alıyor kaza yapıyor.Pek çok örnek yaşanmıştır.Başkalarının ölümüne bile neden olan olaylar da hep olmuştur.Bu da böyle bir şey.Bu başlığı koyunca ne olacak,ya da ne oldu?Hangi ana-baba ister çocuğunun yanlış yapmasını?Adı üstünde çocuk,çocuk yaa.. yaptığı bir yanlışlada aileyi suçlamakda bir o kadar haksızlıktır.Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.Gençlere gani gani rahmet,ailelerine sabir versin.Bu yanlış yazılar inanın ki acılı aileleri ve herkesi daha çok üzüyor,düşündürüyor.

Yorumu oyla      6      4  
Birazda gercekler, 20 Haziran 2012 Çarşamba 17:12

Bu arkadaslarin(ailelerinin) yaptigi yanlis, degisik söylemlerle, bizi aci gercekten uzaklastiriyor...Sabah namazi kilip, ölüme gittiler deyip, Bu kisilerin yüzünden MASUM insanlarin ölebilecegi, gercegi görmezden geliniyor...Bu artik tartisilmali...Ailelerine bassagligi diliyorum, elbette herkes icin cok aci bir olay ama bu trajedinin tekrarlanmamasi icin "Ecel geldi, hersey nafile" vurdum duymazligi yerine, olaydan ders almaliyiz diye düsünüyorum...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uykusuz’un anne acısı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi eski Başkanlarından Mahmut Uykusuz’un annesi ...
Akalın annesini kaybetti
ETSO Meclis Başkanı Saim Akalın’ın annesi Asiye Akalın, geçirdiği kalp ...
Taşbaşı’nın acı günü
Pasinler İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı’nın kayınvalidesi hakkın rahmetine kavuştu.
 
Kırküzer dualarla uğurlandı
Erzurum’da bir süredir tedavi gördüğü Şifa Hastanesinde bugün sabah saatlerinde ...
Kaya Ailesinin acı günü
MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya’nın annesi Asiye Kaya, 68 yaşında hayatını ...
Bilici ailesinin acı günü
ETSO Meclis eski Başkanlarından Sacit Bilici ve Dr. Sefa Bilici’nin anneleri ...
 
Kırkpınar dualarla uğurlandı
Dün sabah evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Milliyetçi ...
Kırkpınar vefat etti
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) eski Milletvekili Yusuf Kırkpınar'ın abisi, ...
Yüce gözyaşlarıyla uğurlandı
Erzurum'un Oltu ilçesinde lise öğrencisi bir genç, kullandığı traktörün ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva