ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>SİYASET
23 Ocak 2012 Pazartesi - 05:56

SP’den özelleştirme tepkisi

SP Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi sürecini değerlendirdi. Erzurum Şeker Fabrikasının da özelleştirme kapsamında bulunduğunu vurgulayan Çalık, fabrikanın özelleştirme kapsamından çıkarılmasını istedi.

SP’den özelleştirme tepkisi

ERZURUM (İHA) - Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi ve Erzurum Şeker Fabrikasının da bu kapsamda listede olduğunu hatırlatarak, hükümetin mirasyedi evlat gibi hareket ettiğini söyledi.
SP İL DİVAN TOPLANTISI
SP Erzurum İl Divan Toplantısı il binasında gerçekleştirildi. İlçe başkanlarının raporlarını okumasıyla başlayan toplantıda, gençlik kolları, kadın kolları ve il birim başkanlarının sunumlarıyla devam etti.
SP İl Başkanı Çalık, Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi ve Erzurum Şeker fabrikasının da bu kapsamda listede olduğunu hatırlatarak hükümetin mirasyedi evlat gibi hareket ettiğini söyledi. Satmakla bir yere varılamayacağının altını çizen Çalık, “Zaten kota ile çiftçimiz mağdur edilmişken şimdi şeker fabrikalarının satılarak kapanması sonucu şeker pancarı ile geçinen çiftçimiz tamamen bitirilecek ve mağdur edilecektir. Eğlence merkezleri ve otel açmaktan başka bir iş yapmayan yetkililer, Erzurum’da tüten baca açmak için bu gayreti göstermelidir. Üretimin olmadığı sadece tüketime dayanan ekonomiler her zaman iflas etmişlerdir. Örneklerini görmek mümkündür” dedi.
DENKTAŞ UNUTULMADI
Bir süre önce tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, SP’nin İl Divan Toplantısında yad edildi. SP Erzurum İl Divan Toplantısında konuşan İl Başkanı Faik Çalık, “Öncelikle Necmettin Erbakan Hocamızın emri ile başlayan Kıbrıs’ı bağımsızlaştırma hareketi olan Kıbrıs barış harekatına ve Kıbrıs davasına büyük katkıları olan Sayın K.K.T.C Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Şimdi bize düşen onun mirasına sahip çıkmaktır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; KKTC bağımsız bir devlet olarak sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu duygularla Kıbrıs Türk halkına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekan-ı Cennet olsun” dedi.
ÇALIK; SURİYE’DE HAÇLI İŞGALİ YAŞANMASIN
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın Suriye gezisine de değinen Faik Çalık, “Birileri mal bulmuş mağripli gibi konuya dahil oldular. Sayın Genel Başkanımız Mustafa Kamalak Suriye’deki mazlumları savunmak ve Sayın Esad’ı uyarmak için gitmiştir ve gerekli uyarılar sonucu Suriye’de genel af İlan edilmiştir. Suriye’ye yapılacak olan olası bir Haçlı müdahalesine de karşıyız. İslam coğrafyası Haçlıların rahatça işgal edebilecekleri topraklar olmamalıdır” şeklinde konuştu.
TERÖRÜ ALLAH KORKUSU BİTİRİR
Düzenlenen toplantıda terör konusuna da değinen Çalık, “Askerimize ve masum vatandaşlarımıza sıkılan kurşunlar ve şehirlerimizde patlayan bombalar milletimizin arasına atılmış nifak tohumlarıdır. Terör eksik ve çözümsüz açılımlarla bitirilemez. Terörü sadece Allah Korkusu bitirir” dedi.
Terörist başı APO’nun İmralı da korunmasının bir Yahudi özel güvenlik firmasına verilmesini de eleştiren Çalık, özelleştirmelerde Yahudi şirketleri veya ortaklıklarından başkasının niçin bulunamadığını sordu.
MANEVİ DEĞERLERİMİZ TAHRİBATA UĞRUYOR
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Erzurum’da 500 senelik mazisi olan 1001 hatim geleneğinin coşkuyla artarak devam etmesine de değindi.
Çalık, “Bir milletin Gücü maneviyatının Yüksekliği ile ölçülür. Manevi değerlerimizin büyük bir tahribata uğradığı günümüzde Erzurum’daki manzara gerek hatimlere gerekse hatim duasına olan teveccüh milletimizin istikametini göstermiştir. Bu vesileyle bu hayırlı geleneği başlatan Pir Ali Baba’ya ve ecdadımıza şükran borçluyuz” dedi.
Erzurum’da son günlerde yaşanan cinayetlere de değinen Çalık, “Erzurum’da işsizlikten ve eğitimden uzak başıboş bir gençlik oluşuyor. Bu gençlerimizi kötü niyetli insanların ellerine bırakamayacağımızı bunun için emniyetimizin bu tür çetelere karşı daha dikkatli olması gerekir” diye konuştu.
AFGAN VATANDAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKILSIN
İşgal altındaki topraklarında geçinemeyerek Erzurum’a gelen bazı Afgan vatandaşların kötü yollara düşürüldüğüne yönelik iddialara da değinen SP İl Başkanı Çalık, Erzurum’da mülteci olarak gelen Afganistanlı mültecilerin kötü yollara düşürüldüğünü ve sahipsiz bırakıldığına dair halkımız arasında yayılan söylentilerin mülki amirlerce dikkatle takip edilmesi gerektiğini söyledi.
SP İl Divan Toplantısı eski İl Başkanı Sedat Laloğlu’na plaket takdimi ile sona erdi.

 
Türkü Paşa mevlidle anılacak
 
Başkent’te Erzurum rüzgarı esecek
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gözlerle okumak... 24 Ocak 2012 Salı 08:54

Türk Telekom özellestikten sonra, Türk telekom oldu...Hala devlet zamanindan kalan yangel-yat zihniyretinden kalintilar kalsada...Hep iyiye dogru gidiyor...Eger elestrileri elestireceksen, önce elestiriyi okuman lazim...Sonra anlaman lazim...Benim elestirim elemanin SATILARAK KAPANMASI demesi ve ardin sayip sayistirmasiydi..Halbuki gercekle hic alakasi yok...Sadece popularist olma adina verilen ici bos demec...Okumak lazim, anlamak lazim ..Ama nerdeee...Ayrica: Pancar şekerinin, ihraç pazarlarında kamış şekeri ile maliyet açısından rekabet şansı bulunmaması nedeniyle, dünyada olduğu gibi ülkemizde de pancar şekerinin ticaret amacıyla değil, sadece kendine yeterlilik ilkesi çerçevesinde üretilmesi hedeflenmiştir.Yani Egitim hakikaten Sart...

Yorumu oyla      6      4  
Eğitim şarta eğitim şart 23 Ocak 2012 Pazartesi 19:27

Kardeşim söylediğiniz kuruluşlar satılmadan önce ülkeye devamlı kâr getiren kuruluşlardı bakın eğer eleştiri yapacaksanız biraz araştırın daha sonra eleştirinizi yapın galiba gözü kapalı yazdınız bunları. Ülkedeki şeker üretimine bakın, şeker pancarı ekim oranındaki kotaya bakın birde ithal ettiğimiz şekere bakın eğitim şart!

Yorumu oyla      6      4  
egitim sart... 23 Ocak 2012 Pazartesi 15:03

efendinin lafina bak:"şeker fabrikalarının satılarak kapanması sonucu şeker pancarı ile geçinen çiftçimiz tamamen bitirilecek ve mağdur edilecektir." SATILARAK KAPANMASI...** yöneticisin, ***hangi özellestirilen fabrika isletme kapatildi...Türk Telekom kapatildimi..TEDAS kapatildimi aksine daha büyüdü..ülkeye yük olan degil kar veren kurumlar oldular....popularisit, **laflar sizi nereye getirdiki, ülkeyi nereye götürsün...****

Yorumu oyla      6      4  
Mökkem dadaş 23 Ocak 2012 Pazartesi 11:40

Bu çalık bildiğimiz çalıklardan mı ?

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ’dan yabancı doktor değerlendirmesi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 478 yıldan bu yana kesintisiz devam eden 1001 ...
Belediye cemaata çorba ikram etti
Aziziye Belediyesi, sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında örnek ...
Yakutiye’de kalite açılımı
Yakutiye İlçe Belediyesi'nde TSE standartlarına uygunluk denetimleri başladı. ...
 
Palandöken’de teknik yapılanma
Palandöken Belediyesi hizmetlerini güçlendirme ve geliştirme açılımı kapsamında ...
İran Başkonsolosundan Vali Çiçek'e ziyaret
- İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Iğdır Valisi ...
Karaçam’dan maaş zammı tepkisi
Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Kenan Karaçam, memurların tarihin de ilk ...
 
‘Erzurum’a yakışan vefa örneği’
AK Parti Milletvekili Aksak, “Pir Ali Baba’nın yaklaşık beş yüz yıl önce ...
Miting güzergahları güncelleştirildi
Vali Öztürk tarafından yapılan yazılı açıklamada, Erzurum’da bulunan miting ...
Kotanlı’dan Yurt Kur vurgusu
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum İl Başkanı ve Genel Merkez ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva