ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
1 Mayıs 2013 Çarşamba - 17:47

SODES’le bir ilki yaşadılar

“Haydi Pazaryolu Geleceğin Umut Dolu” Projesi kapsamında Pazaryolu 75. YIL Yatılı Bölge Ortaokulu, Konakyeri Ortaokulu ve Hasan Basri Demirbağ Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin unutamayacağı bir Çanakkale ve İstanbul gezisi gerçekleştirildi.

SODES’le bir ilki yaşadılar

ARİF ÇORUH
ERZURUM (İHA) - Pazaryolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın hazırladığı “Haydi Pazaryolu Geleceğin Umut Dolu” Projesi kapsamında Pazaryolu 75. YIL Yatılı Bölge Ortaokulu, Konakyeri Ortaokulu ve Hasan Basri Demirbağ Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin unutamayacağı bir Çanakkale ve İstanbul gezisi gerçekleştirildi.
RENKLİ GEZİ
24 öğrenci ve 6 personelin katıldığı gezi çok renkli ve anlamlı görüntülere sahne oldu. Geziye, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yıldırım Akkuş da katıldı. 27-29 Nisan günlerinde gerçekleşen gezi, uçakla İstanbul Atatürk Hava limanına inilmesiyle başladı. Daha sonra tur otobüsüyle Çanakkale Eceabat İlçesine varıldı. Öğrenciler şehitliği görebilmenin heyecanı içerisinde geceyi uykusuz geçidiler. 28 Nisan gününün tamamını şehitliği gezerek geçirdiler. Duygulu anların yaşandığı gezide Özellikle 57. Piyade Alayı Şehitliği gezilirken Erzurum İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yıldırım Akkuş gözyaşlarını tutamadı. Öğrencilerde bu duygulu atmosferden oldukça etkilendiler ve tüm insanlığın ders aldığı bu savaşta, din, vatan millet, bayrak namus kavramlarının ne kadar önemli olduğunun ispatını Çanakkale Şehitliğinde gördüler. Şehitlikte bol bol dua eden öğrenciler gezi tamamlanınca ayrılmanın hüznünü yaşadılar ve şehitlikten ayrılmak istememeleri gözlerden kaçmadı. Öğrenciler Şehitliğin anısına sevdiklerine de bol bol hediye aldılar. Çanakkale Gezisi tamamlandıktan sonra öğrenciler İstanbul’a hareket ettiler. Sabah Eyüp Sultanı ziyaret eden öğrenciler, Eyüp Sultan’ının verdiği manevi hazla İstanbul’u gezmenin mutluluğunu yaşadılar. Piyer Loti de Haliç’i ve İstanbul’u tepeden seyreden öğrenciler Boğaz köprülerini de gezmeyi ihmal etmediler. Gezinin sonraki aşamasında, Pazaryolulu Bir işadamı Kadıköy Bağdat caddesinde öğrencilere yemek, tatlı ikramında bulundu ve öğrencilere harçlık verdi.
TENGİR’İN AÇIKLAMASI
Pazaryolu Kaymakamı Taner Tengir, Eğitimde gezip görerek öğrenmenin daha eğitici, öğretici ve kalıcı olduğunu, özellikle tarihin ders aldığı “Çanakkale Şehitliğini” gezmenin bu anlamda çok önemli olduğunu vurguladı. Tengir; Gezi ile ilgili Projeler önüme geldiğinde, ilgililere, özellikle Çanakkale Şehitliğini ön plana alan, Tarihimizi ve ecdadımızı her yönüyle dünyaya örnek olacak şekilde yansıtan Çanakkale Şehitliği ile ilgili çalışmalar yapılmasını arzu ettiğini söyledi. Kaymakam Tengir, gezide emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yıldırım Akkuş konuşmaların da; “O kahraman mücadele karşısında diz çöküp selam durmak, bilmem ki bir ifade eder mi ama
“Bu taşındır diyerek Kabe’yi diksem başına, Yine bir şey yaptım diyemem hatırana” ifadeleri ile onların büyük fedakârlıklarını aslında fedakârlık kelimesi karşılamamakta onlar için ne yapılsa karşılığı verilemez. Onların büyüklüğü ancak şu mısralarda karşılık bulur. “Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, Sana aguşunu açmış duruyor peygamber” dizeleriyle Akif’e vurgu yapan Yıldırım Akkuş, bu anlamlı gezide öğrencilere ve eğitime her türlü fedakârlığı yapan Pazaryolu Kaymakamı TENGİR ve emeği geçenlere de teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Pazaryolu 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Müdür Başyardımcısı ve Proje Koordinatörü Hasan Çağıl da, “Bu şirin ve güzel ilçe için Projeler konusunda her zaman eğitimin yanında olan Kaymakam Taner Tengir’e veliler ve öğrenciler adına sonsuz teşekkür etti.
 

 
MÜSİAD'tan kalkınma reçetesi
 
Adı ölüm Yolu’na çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarih vefa bekliyor
Oltu İlçesi’nin tarihi simgelerinden Oltu Kalesi, Selçuklu Hamamı ve Rus ...
Polis Radyosu eğitimcileri ağırladı
Erzurum Polis Radyosu 'Biri Bana Dur Desin' ve 'Engellilerde Dengeli Beslenme ...
Akbank Ödüllü Filmleri ATAÜNİ’de gösterime sunulacak
18-28 Mart tarihleri arasında düzenlenen Akbank 9. Kısa Film Festivali’nin ...
 
Efe’nin gazelleri mest etti..
Uluslararası Hâce Muhammed Lütfî (Alvarlı Efe Hazretleri) Sempozyumu kapsamında ...
‘Başbakan’a minnet borçluyuz’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İmam Hatip okullarına destek verdiğini ...
Engelli çocuklar Umreye gitti
Erzurum Zihinsel Özürlüler Derneği tarafından düzenlenen umre projesi ...
 
ÖĞ-DER’den ‘Peygamberimizin Eğitim Metodu’
ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneği Narman İlçe Temsilciliği tarafından ...
Köy Odası’nda SODES buluşması
Pazaryolu’nda 'Gülen Yüzler Köy Odası'nda” Projesi devam ediyor. Pazaryolu ...
‘Alvarlı Efe gönüllerde yaşıyor
Uluslararası Hâce Muhammed Lütfi (Alvarlı Efe) Sempozyumu’nda konuşan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva