ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
30 Nisan 2015 Perşembe - 12:51

‘Rus işgalinde ermeniler Müslümanları katletti’

Yıldırım, doğduğu Erzurum’un Şenkaya ilçesinin Akşar köyünde Ermeni katliamlarının yaşandığını belirterek, “Çocukken mezarlık yanındaki bir toprak parçasının yanından geçerken basmamaya dikkat ederdik. Çünkü Ermeniler orada kadın, çocuk ve yaşlı demeden insanlarımızı öldürmüştü” dedi

‘Rus işgalinde ermeniler Müslümanları katletti’

- İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, doğduğu Erzurum’un Şenkaya ilçesinin Akşar köyünde Ermeni katliamlarının yaşandığını belirterek, “Çocukken mezarlık yanındaki bir toprak parçasının yanından geçerken basmamaya dikkat ederdik. Çünkü Ermeniler orada kadın, çocuk ve yaşlı demeden insanlarımızı öldürmüştü” diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Adanmış Ömürler” adlı programa konuk konuşmacı olarak katıldı. Hayatı boyunca yaşadıklarını örnekler vererek anlatan Yıldırım, doğduğu yer olan Erzurum’da işgal döneminde Rusların zulüm yaptığını ve Ermenilerin de yöre insanını katlettiğini anlattı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi’nde gazeteci-yazar Demet Tezcan’ın moderatörlüğünü yaptığı programda konuşan Yıldırım, Şenkaya’nın Akşar köyünde dünyaya geldiğini anlattı. Babasının polislik mesleği sebebiyle birçok ile gittiklerini de kaydeden Yıldırım, çocukken yaşadığı anılarını paylaştı. Köyünün 1878 yılından sonra Rusların işgaline maruz kaldığını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi soykırımdan bahsediliyor ama bizler asıl Ermenilerin zulmünü yaşamış bir aileyiz. Sülalemizden 815 kişiyi katlettiler. Kazım Karabekir Paşa da hatıratında bu sayının 250 olduğunu belirtiyor. Kundaktaki çocukları bile öldürdüler. O bölgenin insanı bu acıları çok iyi bilir. Orası, Sarıkamış yenilgisi sonrası Mehmetçiğin birbirine sarılarak donup öldüğü coğrafyadır. Enver Paşa ile Hafız Hakkı Paşa, Allahu Ekber Dağları’na bizim köyden çıkarak gitmişlerdir. Toprağı kazdığınızda eski tüfekler, mermiler ve kemiklerle karşılaşıyorsunuz”.

Rus işgali sırasında Ermenilerin halka zulüm yaptığını anlatan Yıldırım, “Çocukken mezarlık yanındaki bir toprak parçasının yanından geçerken basmamaya dikkat ederdik. Çünkü Ermeniler orada kadın, çocuk ve yaşlı demeden insanlarımızı öldürmüştü. Büyüklerimiz o topraklardan uzun süre insan kokusunun yayıldığın söylerlerdi” diye konuştu.

 

”MASON HOCA BENİ SINIFTA BIRAKTI”

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuduğu dönemde hatıralarını da paylaşan Yıldırım, Milli Gençlik Vakfı’nda da çeşitli görevler aldığını ifade etti. Kütüphanede çalıştığı bir gün hocalarından birisinin 33. derece mason olduğunu yazan onlara ait bir bültenin eline geçtiğini de belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onun dersinde bülteni çıkardım ve arkadaşlara, ‘bu hoca masondur. Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) ve dostlarına hakaret ediyor.’ dedim. O gün sonrası ders çalışmama rağmen 9 yıl derslerimi geçemedim. Üniversitelerde masonların kendi arasında çok güçlü dayanışması var. Ancak, Hoca değiştikten sonra en yüksek notu aldım ve geçtim”. Yıldırım, Mavi Marmara olayında da Masonların deşifre olduğunu kaydetti.

 

“BASAYEV BÜYÜK BİR İNSANDI”

İslam dünyasında cihat eden tüm liderleri yakından tanıma şansı bulduğunu da ifade eden Yıldırım, Şamil Basayev’in de büyük bir insan olduğunu kaydetti. Basayev’in, 1’inci Çeçen savaşı sonrasında İslami bilgisini geliştirerek manevi yönünü güçlendirdiğini de vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: “Grozni’deki savaş sırasında önlerine çıkan mayınlı araziden ilk kendisi geçmiştir. Gençleri ve askerleri arkasına almıştır. Patlayan bir mayınla ayağını ve gözünü kaybetti. Kan kaybetmesine rağmen doktorların müdahalede bulunmasını istemedi. Yerini gençlere bırakmıştı. Mücadele eden herkes Allah katında değerlidir.”

 
İMO saldırıyı kınadı
 
Sekmen: ‘AK hizmet davasında ayırım olmaz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ENER’den Hafif Raylı Sistem önerisi
Aksu, “Seçim öncesinde ülke çapında vizyon projelerin gündeme alınması, ...
Aşık Sümmani’ye vefa
Aşık Sümmani (Hüseyin) sanatı ve edebi kişiliği ile vefatının 100. Yılında ...
ATA Teknokent’ten ‘Proje Pazarı’
Erzurum da ilk kez düzenlenen girişimci destekleme programı olan “TeknoGP” ...
 
Tarihçi Yılmaz’dan çarpıcı tespit
Yrd. Doç. Dr. İskender Yılmaz, sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı ...
‘Çocuklar Allah’ın emaneti’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, tamamını çocukların organize ...
Özener, ‘Akademi arkeoloji’yi anlattı
Iğdır Üniversitesi’nin organizasyonuyla “Akademi Arkeoloji” konulu konferans düzenlendi.
 
Dadaşlardan tarihi atılım
İzmir Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı, sözde Ermeni soykırımı iddialarının ...
'Yaramızı deşmeyin'
Erzurum’da 10 Mart 1918 tarihinde Ermeniler tarafından kurşuna dizilerek ...
‘Tehcir yok, sevk var’
Yüksel, 'Ermenilerin tehcir edilmediğini, sevk edildiğini' özellikle vurgulayarak, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva