ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
KUDAKA 2024 Güdümlü Projelerini ele aldı
KUDAKA 2024 Güdümlü Projelerini ele aldı
Çiftçi 2 il Valisini ağırladı
Çiftçi 2 il Valisini ağırladı
Atatürk Üniversitesinden dijital geleceğe yatırım
Atatürk Üniversitesinden dijital geleceğe yatırım
Polis, asılsız ihbar olayını aydınlattı
Polis, asılsız ihbar olayını aydınlattı
Çiftçi’den CİMER değerlendirmesi
Çiftçi’den CİMER değerlendirmesi
HABERLER>EKONOMİ
23 Eylül 2010 Perşembe - 07:22

Rus Pazarı gidecek, New City gelecek

Palandöken ilçesi sınırları içerisindeki Yenişehir’de bulunan ve halk arasında ‘Rus Pazarı’ olarak tabir edilen dükkanların yerinde son derece modern konutlar yükselecek. 4 bloktan oluşacak site içerisinde 200 dairenin bulunacağı bildirilirken, komplike bir yatırım olarak düşünülen proje, 2012 yılında tamamlanacak.

Rus Pazarı gidecek, New City gelecek

Palandöken ilçesi sınırları içerisindeki Yenişehir’de bulunan ve halk arasında ‘Rus Pazarı’ olarak tabir edilen dükkanların yerinde son derece modern konutlar yükselecek. 4 bloktan oluşacak site içerisinde 200 dairenin bulunacağı bildirilirken, komplike bir yatırım olarak düşünülen proje, 2012 yılında tamamlanacak.
//RUS PAZARI YERİNDE ÇAĞDAŞ SİTELER YÜKSELECEK
Karadayı İnşaat, Yenişehir’deki ‘Rus Pazarı’nın yerinde son derece modern bir site inşa etmeye hazırlanıyor. Toplam tutarı 15 milyon TL’yi bulacak olan proje kapsamında birbirinden ayrı 4 bağımsız blok içerisinde 200 daire yapılacak. İçerisinde çocuk parkından tenis kortuna, basketbol sahasından yeliş alanına varıncaya kadar her türlü ayrıntının düşünüldüğü siteye, girişler bile dijital sistemle yapılacak. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Karadayı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karadayı, içerisinde 112 dükkanın bulunduğu ve halk arasında ‘Rus Pazarı’ olarak tabir edilen kompleksin yerinde, günümüz standartlarının bile çok üzerinde bir kaliteye sahip lüks konutlar inşa edeceklerini söyledi. Pazar içerisindeki dükkan sahipleriyle mutabakata vardıklarını ve herhangi bir sorun bulunmadığını dile getiren Karadayı, “Proje için 15 milyon TL tutarında bir harcama yapacağız. Pazarın bulunduğu alanda birbirinden bağımsız biçimde 4 ayrı blok inşa edeceği. Site içerisindeki toplam daire sayısı 200 olacak. 172 metrekare büyüklüğünde olacak dairelerin her birini ise, 95 ile 120 bin TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunacağız.” diye konuştu.
//RUS PAZARI GİDECEK, NEW CİTY GELECEK
 “New City” adını alacak olan sitenin, son derece lüks ve modern bir görünüm taşıyacağını vurgulayan Karadayı, “Sitenin içerisinde tenis kortu, basketbol sahası, çocuk oyun parkları ve otopark gibi sosyal donatılar da bulunacak. Bunun yanında site alanında yeşil alana ağırlık verilecek. Siteye giriş ve çıkışlar için dijital okuma sistemlerinden faydalanılacak. Dairelerin her biri ise, günümüz şartlarında oldukça modern ve estetik görünüme sahip olacak.” ifadelerini kullandı.
//TAHLİYE SÜRECİ BAŞLADI
Dükkan sahipleriyle vardıkları uzlaşma sonucunda tahliye çalışmalarına dün itibariyle başladıklarını kaydeden Ahmet Karadayı, “İşyeri sahiplerinin her biriyle uzlaştık, bu konutlar içerisinden daire isteyen arkadaşlarımıza daire, parasını isteyenlere de, bedelini ödedik. Yenişehir’in merkezinde bulunan ve şu anki haliyle çok kötü bir görüntü arzeden Rus Pazarı’nın yerinde, 2012 yılında oldukça gösterişli siteler boy gösterecek.” ifadelerini kullandı.
Rus Pazarı’ndaki dükkan sahiplerinden Alican Paksu da, Karadayı İnşaat’la vardıkları anlaşma sonucunda dükkanlarını devrettiklerini belirterek, “Şirketle aramızda herhangi bir sorun olmadı. Hakkımızı fazlasıyla ödediler. Burada yapılacak olan sitelerin nasıl bir görünüm taşıyacağını daha şimdiden merak etmeye başladık. Bu proje sayesinde kimi arkadaşlarımız daire sahibi oldular, kimi arkadaşlarımız da, haklarını nakit olarak fazlasıyla aldılar.” şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YASİN 6 Mayıs 2011 Cuma 16:29

ERZURUMUN EN MODERN VE EN İYİ EVLERİ OLUCAK ŞÜPHESİZ TENİS KORTU BASKET SAHASI YOK BENİM BİLDİĞİM KADAR SADECE BURDA OLACAK

Yorumu oyla      6      4  
yorumcu 21 Şubat 2011 Pazartesi 10:01

karadayı gurup bu arsayı nasıl alabildi acaba başka bir sürü firma varken neden karadayıya peşkeş çekildi acaba. Birde New city adını koymuşlar, kardeşim biz TÜRK evladıyız yokmu bu adamların TÜRKÇESİ. yapmayın bozmayın dilimizi.

Yorumu oyla      6      7  
YASİN 5 Ekim 2010 Salı 17:12

UMUT YENİŞEHİRDE 17 YILDIR OTURAN BİRİ OLARAK İNŞATIN YAPILACAĞI BÖLGEDE NE YEŞİL NE DE ÇOCUK PARKI VAR KARDEŞ ÖĞRENDE GEL...

Yorumu oyla      6      4  
tacir ist. 28 Eylül 2010 Salı 23:42

Aferim ahmet bey sana.helal olsun.Ahmet bey derken karadayı dan bahsediyorum.lütfen kaliteyi düşürme.çünkü bir firma büyüdüğü zaman düşmanı ve karalayanı çok olur.sen her geçen gün kaliteni artır ki insanların senin hakkında helal olsundan başka söyleyecekleri sözü kalmasın.Kullanma ucuz boyada kullan kalitelisini evi satarken 1 milyar fazlasını al.kullanma ucuz izolasyon malzemesinide kullan en iyisini 1 milyar fazla al.karadayı akla geldimi kalitede akla gelsin.lütfen dikkat et ahmet kardeş.erzurum sizler gibi işadamlarıyla gurur duyuyordur.

Yorumu oyla      7      4  
dadaş 23 Eylül 2010 Perşembe 22:01

Erzurum un belediyeleri imar konusunda özellikle büyükşehir.sizde staj görmeli tebrikler

Yorumu oyla      7      4  
haktan umut 23 Eylül 2010 Perşembe 17:13

herkes olayı kabullenmiş, sadece sitenin ismine takmışsınız. yenişehirin göbeğindeki yeşil alan ve çocuk oyun parkı olarak imar planlarındaki alanın katledilmesinden kimse bahsetmiyor. yazıklar olsun

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı 23 Eylül 2010 Perşembe 14:31

Karadayı Group, bir Türk ve Erzurum şirketi. Neden bu yabancı isimlere rağbet ederler ki? Bu güzel dil zaten, yerden yere vuruldu. Orasına neden güzel bir Türkçe isim konulmaz? Yani ya bancılara özenmek çok mu hoşumuza gidiyor? Biz ne zaman kendimize döneceğiz? Bunun sonu nereye kadar gide cek? Çok güzel isimlerimiz var.Onlardan birisinin konulmasını bekliyoruz.Karada yı Group yıllarca bu şehrin ve insanla rın ekmeğini yedi.Bu şehrin insanları onun velinimetidir.Buna sadık kalacağını umuyoruz.Nitekim Fil Geçti Köprüsü gibi. Timur ne yapmış? O köprüden geçinceye kadar,geldiği Türk şehirlerini yakmış, yıkmış,kellelerini uçurmuş,zulmetmiş.O köprüden geçtikten sonra,gitiği Türk şehirlerine de aynı mezalimi yapmış.Daha sonraki sonuç da malum.Yani biz o köprüye bakarak "Aferin Timur!İyi yapmışsın" mı deyelim,o zalime.İşte bunun gibi olmasın.Mutlaka güzel Türkçemizin,güzel isimlerinden birini koyalım.Karadayı Group'a selam ve saygılar.Allah yardımcınız olsun.Âmin...

Yorumu oyla      6      4  
şadi 23 Eylül 2010 Perşembe 12:07

Lütfen Türkçe hassasiyeti. New City= Yenişehir veya başka bir Türkçe isim.

Yorumu oyla      6      4  
Bahriye DUYMUŞ 23 Eylül 2010 Perşembe 09:03

Bu güzel çalışmalarınızdan dolayı sizleri kutluyor başarılarınızın devamını diliyorum.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye yatırımcı bekliyor
23 Temmuz 2003'te Erzurum’da toplanan Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla ...
Tarla Günü etkinlikleri başladı
Erzurum’da “Silajlık Mısır Tarla günü” düzenlendi. Erzurum İl Tarım Müdürlüğü ...
Tortum, organik tarımda marka olacak
Tortum ilçesinde yürütülen organik meyve ve sebzecilik faaliyetleri, her ...
 
Bakırcıların nefesi tükendi
Erzurum’da açılan ilk meslek odası olan Bakırcılar ve Kalaycılar Odası ...
Ormancılar Eğitim Seminerinde buluştu
Orman Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen bir yerde yapılan ...
Sorun nerede ?..
Yaz döneminde üniversitenin tatilde bulunması sebebiyle ciddi biçimde ...
 
İş Dünyası Doğu’da toplandı
Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nin diğer ...
İTO’dan Kılıçoğlu’na ödül
İstanbul Ticaret Odasının düzenlediği “Başarılı KOBİ’ler” yarışmasında ...
KUDAKA “Proje Gündemi”yle toplandı
KUDAKA Yönetim Kurulu Başkanı, Bayburt Valisi Kerem Al, “Ajans olarak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva