ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>TÜRKİYE
26 Mart 2016 Cumartesi - 07:10

Ramazanoğlu: ‘Halka hizmet bir gönül işidir’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Ramazanoğlu, ‘Halka hizmet bir gönül işidir, sevda işidir. Bunu yüreğinizde hissetmezseniz eğer, görevi alışıla gelmiş rutin içinde değerlendirirseniz bu duygudan yoksun kalırsınız.’ dedi

Ramazanoğlu: ‘Halka hizmet bir gönül işidir’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, devlet korumasında barınan çocuklara yaklaşık 1 ay önce verdiği sözü yerine getirmek üzere bugün Erzurum’a geldi.

Bakan Ramazanoğlu’nu, Erzurum havalimanında Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve mülki amirler karşıladı. Palandöken dağında bulunan Polat Renaissance'de düzenlenen Aile ve Sosyal Hizmetler Hizmet İçi Eğitim Seminerine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, burada Türkiye’nin birçok ilinden gelen vali yardımcıları, kaymakamlardan oluşan mülki amirlere seslendi.

ALTIPARMAK’IN SUNUMU

Bakan Ramazanoğlu’ndan önce açılış konuşmasını yapan Vali Dr. Ahmet Altıparmak konuşmasında Erzurum’un tarihi ve bölgede ki önemi hakkında Bakan Ramazanoğlu ve katılımcılara bilgiler verdi. Sosyal hizmetler alanında büyük bir özveri ile çok iyi hizmetler yapıldığını da ifade eden Vali Altıparmak, ancak bir takım nedenlerden dolayı bürokraside sıkıntılar yaşandığını, ilk ağızdan bu sıkıntıların dile getirilmesinde, Erzurum’da düzenlenen ve Bakanımızın iştiraki ile birlikte mülki amirlerimizin katıldığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Hizmet İçi Eğitim Seminerinin bu manada faydalı olacağını inandığını söyledi. Sosyal hizmetler adına aldıkları görevden dolayı katılan mülki amirleri tebrik ettiğini belirten Vali Dr. Ahmet Altıparmak “görevlerin hepsi kutsaldır. Zira bu görev bu alan bambaşka bir alan. Eğer canı gönülden ben bu işi yapacağım dersek ki demek zorundayız, muhteşem bir fırsat. İnsanların ihtiyaçlarını gidermede aldığınız manevi hazdan dolayı muhteşem. Yeter ki hakkı ile yapmaya çalışalım” diye konuştu.

BAKAN’IN KONUŞMASI

Konuşmasına yaşanan terör olaylarını kınayarak başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’da “Ülkemize, milletimize büyük bir aşk ve şevkle hizmet etmenin eşiğindeyiz. Halka hizmet bir gönül işidir, sevda işidir. Bunu yüreğinizde hissetmezseniz eğer, görevi alışıla gelmiş rutin içinde değerlendirirseniz bu duygudan yoksun kalırsınız. Ben burada bulunan tüm arkadaşlarımızın aynı duygu ve düşünce içerisinde olduğuna yürekten inanıyorum. Her insan mesleğine idealist başlar, zaman içinde idealizm tecrübeyle yoğrularak verimli hizmete dönüşür. Görev yaptığınız süre içerisinde idealizmi korumalı ve geliştirmelisiniz. Bu tanımlamaları diğer birçok meslek için yapabiliriz. Ancak kaymakamlık mesleği öyle değildir. Her kaymakam arkadaşımız görev yaptığı süre içerisinde idealizmini korumalı ve geliştirmelidir” dedi.

SOSYAL POLİTİKALAR

Sosyal politikaların son yüzyılda gelişen insan ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir araç olduğunu kaydeden Ramazanoğlu, “Hedef kitlemiz toplumun dezavantajlı kesimleri başta olmak üzere yine toplumun tamamını kapsamaktadır. Zira aile toplumun temelini oluşturmaktadır. Bu anlayışla insanımızın ihtiyaç duyduğu her alanda biz varız. Sosyal yardımlar, kadın, aile, çocuk, engelli ve yaşlılar, şehit yakınları ve gazilerimiz öncelikli olarak görev alanımız içerisinde yer almaktadır. Daha önce 1,3 milyar TL olan bütçemiz bugün 25 milyar TL civarına yükselmiştir. Korumamız altında bulunan 14 bin çocuğumuza eğitim, sağlık, barınma ve iaşe olmak üzere her türlü imkânı sağlıyoruz. Şimdi onları kültür ve sanatla buluşturuyor geleceğe hazırlıyoruz." diye konuştu.

SEVGİ EVLERİ

Çocuk evlerine dikkat çeken Bakan Ramazanoğlu, mülki amirlere talimat vererek, “Özellikle çocuk evlerinin güvenliği ve bu evlerdeki çocuklarımızın her türlü istismara karşı korunması için siz mülki amirlerimizden özel hassasiyet istiyorum. Siz rutin kontroller dışında çat kapı gidin habersiz bakın bakalım o evlerde neler oluyor. Çocuklarla yanınızda bir psikolog bulundurarak tek tek görüşün. Bu çok önemli.” dedi.

Konuşmaların ardından programa katılan mülki amirlere Bakan Ramazanoğlu, Vali Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen tarafından sertifika verildi.

Özel Eğitim İş Uygulama Okulunda çocuklarla öğlen yemeğinde bir araya gelen Bakan Ramazanoğlu merkezde incelemelerde bulundu. Aziziye ilçesinde bulunan Çocuk Destek Merkezi (ÇODEM) de ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu buradaki incelemelerinin ardından uçakla Erzurum’dan ayrıldı.

 

 
Bakan Ramazanoğlu otistik çocuklarla buluştu
 
68 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Ramazanoğlu otistik çocuklarla buluştu
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, bir dizi ziyaretlerde ...
Bakan Ramazanoğlu talimat verdi
Ramazanoğlu, mülki amirlere talimat vererek, “Özellikle çocuk evlerinin ...
“Parlamentoda nefret suçu savunulamaz”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel ...
 
‘Bizim beyannamemiz 1400 sene önce yazıldı’
Bakan Kılıç insan hakları beyannamesinin Peygamber Efendimizin bizlere ...
'Dünya, terörü tanımlamak zorunda'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İnanıyorum ki dünya siyaseti eğer ittifak halinde ...
Çelik gündemi değerlendirdi
Ömer Çelik, Brüksel'deki terör saldırısına ilişkin, "Belçika’nın bu acısını ...
 
Şehit Babası: ‘Allah devletimize zeval vermesin’
Cenaze töreninde imamdan mikrofonu isteyen şehit babası Hacı Atmış, "Vatanımız ...
‘Millet kazanacak’
Davutoğlu, "101 sene sonra Çanakkale'den Türkiye'ye yayılan ruh bir kez ...
‘Üstesinden geleceğiz’
Erdoğan, ‘Devlet ve millet olarak bu terör musibetinin üstesinden mutlaka ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva