ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>SPOR
21 Haziran 2011 Salı - 08:49

Rafting’e Vali desteği

Van Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte Çatak Çayı'nda rafting yaptı.Çatak Kaymakamlığı ve Çatak Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği '2. Kahnispi-Bal-Ceviz-Alabalık ve Doğa Festivali' çeşitli etkinliklerle yapıldı.

Rafting’e Vali desteği

ŞABETTİN AKKUŞ(İHA) - Van Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte Çatak Çayı'nda rafting yaptı.Çatak Kaymakamlığı ve Çatak Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği '2. Kahnispi-Bal-Ceviz-Alabalık ve Doğa Festivali' çeşitli etkinliklerle yapıldı. Bu yıl ikinci kez düzenlenen festivale yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehir merkezinden ve ilçeye bağlı köylerden insanların akın ettiği festivalde misafirlere 8 bin adet alabalık, pilav ve tatlı olarak da hazır helva ikram edildi. Yüzlerce insanın Çatak Çayı kenarında piknik yaptığı festivalin gece bölümünde ise Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülay bir konser verecek. Eşi Sevim Karaloğlu Çatak'a gelen Vali Münir Karaloğlu, Kahnispi Şelalesi karşısında düzenlenen törene katıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk'ün de katıldığı festivalde konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, doğa harikası şelaleye, organik kara kovan balına, cevize ve alabalığa sahip olan Çatak'ın tanıtılması amacıyla geçen yıl festivalin ilkinin düzenlediklerini hatırlattı.
DOĞU’NUN MARKA İLLERİ
Van'ın her tarafının bir birinden güzel olduğunu ve çok önemli değerlere sahip olduğunu anlatan Karaloğlu, kentin marka olmasını hedeflediklerini belirtti. Haziran ayında Van ve ilçelerinde kenti tanıtmak için düzenlenecek festivaller hakkında da bilgi veren Vali Karaloğlu, "İlçeler, iller genelde bir ürünüyle festival yaparlar. Ama Allah'ın hikmetine bakın ki biz bugün tam 5 değeri bir araya getirerek festival yapabiliyoruz. Çünkü bizim değerimiz çok. Arkamızdaki Kahnisipi Şelalesi, dünyanın hiçbir yerinde yok. Bilirsiniz şelaleler genelde akarsular üzerinde suyun düşmesiyle oluşan görüntülerdir. Bunda bir akarsu yok. Dağın, kayanın göğsünden çıkan bir suyun köpükler bırakarak düşmesini seyrediyorsunuz. Bu muhteşem görüntüyü dünyanın hiçbir yerinde bulamazsınız. Onun için bu güzellikleri, bu değerleri mutlaka hem Türk insanı, hem de dünya insanıyla paylaşmamız, bunları tanıtmamız lazım'' dedi.
DOĞAL ZENGİNLİK
Bölgenin diğer bir özelliğinin de doğal güzellikleri olduğunu kaydeden Karaloğlu, geçen yıl Çatak Çayı'nda ilk defa rafting yapıldığını, bu yıl ise Çataklıların da rafting yapmaya başladığını kaydetti. Çatak Çayı'nın rafting deyince akla gelen yerlerden biri olduğunu ve bunu bir yıllık bir çalışmayla başardıklarını ifade eden Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;
''Biz buna 5-10 sene önce başlamış olsaydık, buna bölgedeki koşullar izin vermiş olsaydı bugün birçok gencimiz sadece rafting sporundan ekmek yiyor olacaktı. Şimdi bugün yine rafting yapacağız ve haftaya Van Denizi Su Sporları Şenliği çerçevesinde rafting yarışı yapılacak. Bu da Çatak için çok önemli bir kazanımdır. Bunun dışında kışın kayak, heliski kayağı, doğal kayak, av, yazın rafting ve doğa gezileri bu bölge için gerçekten çok önemli''
ÇATAK'TAN HABUR'A YENİ YOL MÜJDESİ
Çatak'ın geleceğini kurtaracak bir projenin başlatıldığı müjdesini de veren Vali Karaloğlu, ''Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımızın üzerinde çok durduğu, bizim Van Valiliği, Şırnak Valiliği olarak üzerinde çok durduğumuz Van'ı Habur'a Çatak üzerinden bağlayacak yeni yol çalışmamız başladı. Bu proje artık Çatak'ı kör yerde olmaktan, gidilemeyen bir yer olmaktan kurtaracak. Şu anda bizim bölgede kalan 22 kilometrelik kısmın ihalesi yapıldı ve bu sene başlayacağız. Diyarbakır bölge sınırında kalan kısmın şuan projeleri yapılıyor, biter bitmez onun da ihalesi yapılacak. Van'ı Habur'a, Kuzey Irak'a, daha ötesi Kapıköy-Van-Habur ile İran ve Irak'ı biz Çatak üzerinden bir birine bağlıyoruz. İnşallah bu yol bittiğinde Van'ımız, Çatak ilçemiz Şırnak üzerinden kısa yoldan Orta Doğu'ya açılmış olacak. Bu aynı zamanda bölgenin bir üretim ve lojistik merkezi olmasını da sağlayacak''
'VAN'IN GÜZELLİKLERİNİ TÜM DÜNYAYA'YA ANLATACAĞIZ'
AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise yaptığı konuşmada, "Van'ımızın güzelliklerini yaşıyoruz. Gittiğimiz her yerde, her köşesinde Van'ın Van Gölü'nün Van'daki bütün tabiat güzelliklerinin dünyanın çok az yerde olduğunu görüyoruz. Önceki gün Erciş ilçesinde İnci Kefali Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldık. Gerçekten muhteşem bir güzellik gördük. İnci Kefali balıklarının adeta uçarak yukarılara çıkması belki dünyanın hiçbir yerinde bu manzaraya rastlayamazsınız. Alaska'da uçan balıkların olduğu söylenir, ancak belgesellerde Erciş ve Muradiye ilçelerinde görülen bu güzelliklerin yüzde birini dahi göremezsiniz. Bugün burada Kahnispi'nin güzelliğini yaşıyoruz. Buraya gelirken Van Gölü'nün kıyısında insanların yüzdüğünü gördük. Buralara geldiğimizde elimizi uzatıp dağlardan kar aldık. İşte Van'ın bu güzelliğini anlatabiliriz. Biz bu güzelliği bundan sonra bütün Türkiye'ye, bütün dünyaya anlatmalıyız. Ben bu bağlamda Sayın Valimizi tebrik ediyorum. Geçen gün İnci Kefali festivalinde Türkiye'deki 10 ulusal televizyon kanalında canlı yayına katılarak İnci Kefalinin göçünü bütün Türkiye'ye, bütün dünyaya Van'ın güzelliğini anlattı. Bizim bu güzellikleri mutlaka anlatmamız lazım. Bu güzelliklere turist getirmemiz lazım. Sadece buraya gelip para harcayacak turistleri değil, aynı zamanda Van'a gelip yatırım yapacak insanları getirmemiz lazım. Bunun için de ortak bir çaba içerisinde olmamız lazım" diye konuştu.
VALİ EŞİYLE AZGIN SULARDA RAFTİNG YAPTI
Şelalenin bulunduğu bölümde yenilen yemeğin ardından Vali Karaloğlu, Çatak Kaymakamı Ahmet Demirci ile birlikte 300 metre yükseklikte çıkan Kahnispi Şelalesi'nin kaynağına tehlikeli ve zorlu bir çıkış gerçekleştirdi. Sarp kayalıkların bulunduğu bölgeden festival alanındaki etkinliği bir süreliğine izleyen Vali Karaloğlu, daha sonra Çatak Çayı'nda rafting yaptı. Eşi Sevim Karaloğlu, Vali yardımcısı Atay Uslu ve Çatak Kaymakamı Ahmet Demirci ile bota binen Karaloğlu, yaklaşık 5 kilometrelik azgın suda profesyonel raftingcilerle birlikte kürek çekti.
Festivale, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Çiçekli Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, Ünseli Belediye Başkanı İsak Polat, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İzettin Polat, kurum amirleri ve davetliler katıldı.

 
Akbulut, Türkiye’nin madalya ümidi
 
BDDK, ihtiyaç kredisi kullanacakları uyardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akbulut, Türkiye’nin madalya ümidi
Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası Gürcistan’ın Batum kentinde ...
Karayazılı atletin örnek azmi
Erzurum'un Karayazı ilçesinde kara lastik ayakkabılarla spora başlayan ...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva