ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>EKONOMİ
17 Şubat 2014 Pazartesi - 14:56

Proje başvurusunda Erzurum önde

Erzurum’un proje başvuru payı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programında yüzde 52, Yerel Kapasitenin Artırılması Mali Destek Programı’nda ise yüzde 53 olarak hesaplandı.

Proje başvurusunda Erzurum önde

KUDAKA Mali Destek Programlarına 261 proje başvurusu yapıldığı bildirildi. Erzurum’dan İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı için 81, Yerel Kapasitenin Arttırılması Mali Destek Programı için 57 olmak üzere 138 başvurunun yapıldığı açıklandı. Üç il içinde Erzurum’un proje başvuru payı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programında yüzde 52, Yerel Kapasitenin Artırılması Mali Destek Programı’nda ise yüzde 53 olarak hesaplandı.
MALİ DESTEK PROGRAMI
KUDAKA’dan yapılan açıklamada,  Ajans tarafından 19 Aralık 2013 tarihi itibarı ile ilan edilen 2014 yılı Mali Destek Programları için başvuru döneminin 14 Şubat 2014 Cuma günü saat 23.50 itibarı ile sona erdiği belirtilerek, “.Programlarımıza başvurular Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden kaydedilerek yapılmış ve proje sunma süreci boyunca Program Yönetimi Birimi tarafından telefon ve e-posta yolu ile potansiyel başvuru sahiplerine bilgi verilmiştir. Online başvuru sistemi (KAYS) üzerinden girişleri tamamlanarak onaylanan proje tekliflerine ait dosyalar 14 Şubat 2014 günü saat 23.50’ye kadar teslim alınmıştır. “ denildi.
İLLER PROJE BAŞVURU SAYISI
Açıklamaya göre, Yapılan başvurular neticesinde;  İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı’na 154, Yerel Kapasitenin Artırılması Mali Destek Programı’na 107 adet olmak üzere toplam 261 proje başvurusu alındı. İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı için Erzurum’dan 81, Erzincan’dan 58, Bayburt’tan 15; Yerel Kapasitenin Arttırılması Mali Destek Programı için Erzurum’dan 57, Erzincan’dan 38, Bayburt’tan 12 başvuru gerçekleşti. Toplam başvuru sayısı ise Erzurum’dan 138, Erzincan’dan 96 ve Bayburt’tan ise 37 olarak kaydedildi.
İLLERİN BAŞVURU YÜZDELERİ
İllere göre başvuru sayılarının program özelinde yüzdeleri ise İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı’nda  Erzurum için yüzde 52, Erzincan için yüzde 38, Bayburt için yüzde 10; Yerel Kapasitenin Arttırılması Mali Destek Programında Erzurum için yüzde 53, Erzincan için yüzde 36, Bayburt için ise yüzde 11 olarak hesaplandı.
DEĞERLENDİRME SÜRECİ VE AŞAMALAR
KUDAKA’dan yapılan açıklamada, değerlendirme sürecinin ön inceleme ile teknik ve mali değerlendirmeden oluştuğu bildirilerek şu bilgilere yer verildi:
“Ön inceleme kapsamında Ajans tarafından projelerin idari kontrolü ile uygunluk kontrolü yapılacaktır. Uygunluk kontrolünde proje teklifleri başvuru rehberinde belirlenen uygunluk kriterleri çerçevesinde incelenecek ve uygun olmayan proje başvuruları reddedilecektir. İdari Kontrol aşamasında eksik evrakı olduğu tespit edilen başvuru sahipleri resmi yazı ile bilgilendirilerek 5 gün içerisinde eksik belgelerini tamamlamaları talep edilecektir. Eksik belgelerini tamamlamayan proje başvuruları ön inceleme aşamasında reddedilecektir.
Ön inceleme aşamasından geçen proje teklifleri, Kalkınma Ajansları Proje Destekleme Mevzuatı çerçevesinde Bağımsız Değerlendiriciler tarafından değerlendirilecektir.  Değerlendirmede sırası ile başvuru sahibinin mali ve yönetim kapasitesi, proje konusunun programın amaç ve öncelikleri ile ilgililiği, önerilen metodolojinin kalitesi ve geçerliliği, projenin destek sonrası sürdürülebilirliği ile projenin bütçe ve maliyet etkinliği göz önünde bulundurulacaktır.
Değerlendirme süreci Bağımsız Değerlendiricilerin proje tekliflerini değerlendirmesinin ardından ön izleme ziyaretleri ile devam edecektir. Proje tekliflerinin risk durumunu ölçmek amacıyla, sonuçlarını Değerlendirme Komitesi’ne ve Yönetim Kurulu’na sunmak üzere Ajans personeli tarafından ön izleme ziyaretleri yapılacaktır.
Ön izleme ziyaretlerinden sonra Kalkınma Ajansları Proje Destekleme Mevzuatı çerçevesinde Değerlendirme Komitesi toplanacak, komite Bağımsız Değerlendiriciler tarafından yapılan değerlendirmeler üzerinde gerekli kontrolleri yaparak destek sağlanmasını tavsiye ettiği başarılı projeler listesini ve eşik değeri aşan ancak bütçe kısıtı nedeniyle desteklenmesi ilk aşamada mümkün olmayan yedek başarılı proje listesini Yönetim Kurulu’nun onayına sunacaktır. Yönetim Kurulu’nun onayını müteakip, yapılan Teknik ve Mali Değerlendirmeler sonrasında başarılı olan proje sahipleriyle Mayıs ayı içerisinde sözleşme imzalanması planlanmaktadır. 2014 yılı Mali Destek Programlarımıza ilgi göstererek proje başvurusunda bulunan kurum, kuruluş ve işletmelere teşekkür eder, programlarımızın bölgemiz için hayırlı olmasını dileriz.
 

 
Atalar başkanlığı Seven’e devretti
 
Yakutiye Gençlikspor Play-Off’ta
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fatih 18 Şubat 2014 Salı 09:31

ne saçma haberler yapıyorsunuz,erzurum erzincan bayburt nüfusunu görmüyormusunuz.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay korsan taşımacılarla mücadele başlattı
Türkiye Şoförler Odası Erzurum Şubesi Başkanlığına seçilen Naci Altay, ...
Erzurum kredi rekorunu kaptırmadı..!
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum takipteki taşıt ve konut kredisinde birinci, takipteki ...
Erzurum Tarım Kredi’nin 2013 hesabı tuttu
İHSAN KUMRU-Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürü Ömer Efe, ...
 
Erzurum Heyeti Estergon Kalesi’ndeydi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO), 35 kişilik bir heyetle çıktığı ...
Yeni Sektör Yeni İstihdam
Ardahan Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi işbirliği ...
Erzurum’dan Budapeşte’ye ekonomi köprüsü
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından, 12-19 Şubat 2014 tarihleri ...
 
Aziziye’de Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi
“Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” tanıtım toplantısı İlçe Kaymakamı ...
Teşvikte bölgesel gerçek
MAHMUT AKDAĞ-Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan, 4,5 ve 6’ıncı teşvik bölgeleri ...
Genç MÜSİAD’tan, genç işadamlarına destek
MÜSİAD Erzurum Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Emrah Öztürk, genç işadamlarının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva