ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
5 Şubat 2021 Cuma - 06:07

Pekcan’dan esnafa erteleme müjdesi

Bakan Pekcan, “1 milyon 300 bin esnafımızın 13 milyar lira kredisi Haziran sonuna kadar ertelendi.' dedi

Pekcan’dan esnafa erteleme müjdesi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Diyarbakır’da iş dünyası ile bir araya geldi. Bakan Pekcan, “1 milyon 300 bin esnafımızın 13 milyar lira kredisi Haziran sonuna kadar ertelendi. Diyarbakır, yüzde 16.4 ihracat artışı ile 255 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi” dedi.
Diyarbakır’a gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, valilik konutunda iş dünyası ve oda başkanlarıyla bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Pekcan, esnafa müjdeli haber verirken, Diyarbakır’ın ihracat rakamlarını açıkladı. Bütün dünyanın pandemi nedeniyle hem sağlık hem ekonomik alanda çok zorlu süreçten geçtiğini vurgulayan Bakan Pekcan, Cumhurbaşkanı liderliğinde hem sağlık alanında hem de ekonomik aslında diğer ülkelerden ayrışarak çok başarılı bir şekilde yürüttüklerini söyledi. Bakan Pekcan, “İş insanımızın, esnafımızın bu süreçteki zorlukların farkındayız. Devlet olarak yanlarında olduğumuz her an hissettirmek için gayret sarf ediyoruz. Cumhurbaşkanımız 14 Aralıkta esnaflara yönelik 3 ay süreyle 1000 lira gelir kaybı desteği ve büyükşehirlerde 750, diğer şehirlerde de 500 lira olmak üzere kira desteği yardımı açıkladı. Gene geçtiğimiz günlerde özellikle kafe, restoranlarda cirosu 3 milyon liraya kadar olan işletmelerin ciro kaybının yüzde 50 ve üzeri olduğu işletmelerde ciro kaybının yüzde 3’ü kadar 2 bin liradan az, 40 bin liradan çok olmamak üzere gelir kaybı desteğini devreye aldık. IMF’nin en son açıkladığı rakamlara göre 2020 yılında dünya ekonomisinin yüzde 3,5 küçüleceği, bizim en büyük ticaret ortağımız olan Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin yüzde 7 ile 10’da küçüleceği. Japonya’nın yüzde 5, Almanya’nın yüzde 5, İngiltere’nin yüzde 10, ABD’nin yüzde 3,5 küçülmesinin beklendiği 2020 yılında biz üçüncü çeyrekte göstermiş olduğumuz yüzde 6.7 büyüme ile ve IMF tarafında 2020 yılını pozitif büyüme ile kapayacak az sayıda ülkelerden olduğumuz ve Türkiye’nin büyümesi 1.2 olarak beklendiği açıklanmış bulunmakta. Bunu her insanımızın emeğiyle gerçekleştiriyoruz. Gene bu süreçte Türkiye gerçekten ihracatta üçüncü çeyrekte yüzde 33.4 büyüme gerçekleştirdik. Son çeyrekte de önceki çeyreğe göre yüzde 18.4 büyüme gerçekleştirdik. Bir önceki seneye göre yüzde 6 büyüme gerçekleştirdik” dedi.
“DİYARBAKIR, YÜZDE 16.4 İHRACAT ARTIŞI İLE 255 MİLYON DOLAR İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİ”
İlk defa çeyreklik ihracatının 50 milyarı aşarak 51.2 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirten Bakan Pekcan, "2020 yılı ihracatımız orta vadeli hedefimizin de üzerine çıkarak 169 buçuk milyar olarak gerçekleştirdik. Gene çok şükür ocak ayında da bu trendimiz devam ediyor. 15 milyarın üzerine çıkarak ocak ayı ihracatı olarak en yüksek rakamı yakaladık. Diyarbakır üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor. Esnaf sanatkarla TESKOP aracılığıyla düşük faizli kredi kullanıyorlar. Ve kredi toplam tutarı 68 milyar dolara ulaştı ve bunun sadece 42 milyar doları 2020 yılında verildi. Bu kredilere baktığımız zaman Diyarbakır’a 4 milyon lira kredi verdiğimizi görüyoruz. Bugün yine müjdeli bir haberle geldik. Düşük faizli kredi kullanan TESKOP kefaletiyle kredi kullanan esnaflarımız yaklaşık 1 milyon 300 bin esnafımızın 13 milyar lira kredisi Haziran sonuna kadar ertelendi. Dünyada doğrudan yatırımların yüzde 42 azaldığı dönemde Türkiye, ocak, kasım döneminde 6. 1 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım almış bulunmakta. Son iki sende Diyarbakır’a Ticaret Bakanlığı olarak 7 milyon lira ihracat desteği verdik. Diyarbakır’da bizi mahcup etmedi. Yüzde 16.4 ihracat artışı ile 255 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. İnşallah 2021’de bu rakamları artırarak sürdüreceğiz. Kadın kooperatiflerimiz için 150 bin liraya kadar olan desteklerden Diyarbakır’da 5 kadın kooperatifimiz yararlandı. Ve 452 bin lira da kadın kooperatiflerimize destek verdik. 2021’de de bu süreci devam ettireceğiz. Başvuru süreçlerimiz 28 Şubatta kadar da devam edecek” şeklinde konuştu.

 
Erdoğan Yüksek Öğretim Vizyonunu paylaştı
 
Bakan Koca’dan kararlılık vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETSO’dan yapılandırma açıklaması
Yücelik, 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı ...
Bağaçlı sebze ve meyve fiyatlarındaki artışı değerlendirdi
Türkiye Sebze Meyve Tüccarları Federasyonu (TÜMESKOM) Genel Başkan Yardımcısı ...
Erzurum Ocak 2021 TÜFE’si açıklandı
DOSİAD - TÜİK Ocak 2021 dönemi Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını açıkladı.
 
Gramaj oyunlarıyla etkin ve kararlı mücadele
Pekcan, ”Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’nde yaptığımız ...
Kılıç: Ticaret yapmak serbest ama kuralı var
TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, pandemide ...
Bakan Selçuk’tan SGK yapılandırma açıklaması
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik ...
 
TİM Ocak ayı Erzurum verilerini paylaştı
DOSİAD - ÖZEL - Ocak ayında Erzurum’dan 2 milyon 596 bin dolarlık ihracatın ...
Hallerde ani fiyat artışlarının çözümü görüşüldü
Toplantıya, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra; Aydın, Denizli, ...
FİNTÜRK Erzurum 2020 açıklandı
DOSİAD - ÖZEL - BDDK, Finansal Türkiye Haritası (FİN-TÜRK) 2020 yılı 12’inci ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva