ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>EKONOMİ
3 Şubat 2021 Çarşamba - 06:13

TİM Ocak ayı Erzurum verilerini paylaştı

DOSİAD - ÖZEL - Ocak ayında Erzurum’dan 2 milyon 596 bin dolarlık ihracatın kaydedildiği bildirildi. İlden yapılan ihracat değeri 2020 yılına göre 2 milyon 356 bin dolardan 2 milyon 596 bin dolara yükselerek yüzde 10.2’lik oranda artış kaydetti.

TİM Ocak ayı Erzurum verilerini paylaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) Ocak 2021 Geçici ihracat verilerini paylaştı. Ocak ayında Erzurum’dan 2 milyon 596 bin dolarlık ihracatın kaydedildiği bildirildi. İlden yapılan ihracat değeri 2020 yılına göre 2 milyon 356 bin dolardan 2 milyon 596 bin dolara yükselerek yüzde 10.2’lik oranda artış kaydetti.

BÖLGESEL VERİLER VE ERZURUM

TİM verileri üzerinden DOSİAD tarafından gerçekleştirilen analize göre, Ocak ayında Erzurum’dan 2.5 milyon dolar, KUDAKA istatistik Bölgesi illerinden 5 milyon 253 bin dolar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 13 milyon 686 bin dolar, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ne 68 milyon 545 bin dolar değerinde ihracat gerçekleştirildi.

ERZURUM’UN PAYI

Veriler üzerinden DOSİAD tarafından gerçekleştirilen hesaplamalara göre Erzurum’un Ocak ayı ihracat değeri, KUDAKA istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 49,41, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 18,96 , Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında ise yüzde 3,78’lik oranda pay gösterdi.

BÖLGE İLLERİ İHRACAT DEĞERİ DAĞILIMI

Ocak 2021 döneminde Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde en fazla değerde ihracatın gerçekleştirildiği il Malatya oldu. Dönemde, Malatya’dan 26.3 milyon, Elazığ’dan 19.8 milyon, Iğdır’dan 5.6 milyon, Van’dan 3.9 milyon, Hakkari’den 3.6 milyon, Erzincan’dan 2.6 milyon, Ağrı’dan 2.6 milyon, Erzurum’dan 2.5 milyon, Bitlis’ten 760.4 bin, Bingöl’den 260.6 bin, Ardahan’dan 141.4 bin, Tunceli’den 91.7 bin, Kars’tan 43.2 bin, Muş’tan 24.1 milyon dolar değerinde ihracat yapıldı.

TİM DEĞERLENDİRMESİ

Ocak ayında Türkiye’nin ihracatı, koronavirüs pandemisine rağmen geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, yüzde 2,5’lik artışla 15 milyar 48 milyon dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek ocak ayı ihracat rakamı oldu. TİM Başkanı İsmail Gülle, “2020 yılının son çeyreğinde, ihracatımızı 50 milyar doların üzerine çıkardık. Bu rakam, bize artık ihracatta yıllık 200 milyar dolar seviyesini aşmanın zamanının geldiğini gösteriyor” dedi.
SALGININ ETKİSİ

Türk ihracatçısı, koronavirüs pandemisi nedeniyle küresel ticaretteki talep daralmasına rağmen 2021 yılına da ihracat rekoru ile başladı. Olağan dışı şartlara hızla uyum sağlayarak ihracatta V tipi toparlanmayı gerçekleştiren ihracatçılar, başarıya imza attı. Geçtiğimiz yıl “Yeni Ekonomi Programı 2020 İhracat Hedefi” olan 165,9 milyar doların üzerine çıkarak 169 milyar 514 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Türk ihracatçısı, 2021 yılının ocak ayında 15 milyar doları geçerek Cumhuriyet tarihinin en yüksek Ocak ayı ihracatına imza attı.
OCAK AYI GEÇİCİ DIŞ TİCARET VERİLERİ

61 İhracatçı Birliği, 27 sektörü ile 100 bin ihracatçının tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katılımıyla ocak ayı geçici dış ticaret verilerini, Ankara’da düzenlediği toplantıyla açıkladı. Genel Ticaret Sistemi’ne (GTS) göre ocak ayında ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 artışla 15 milyar 48 milyon dolara ulaştı.
“İLAVE DESTEKLE YENİ REKORLAR KIRACAĞIZ”
Ocak ayı ihracat rakamlarını değerlendiren TİM Başkanı İsmail Gülle, “Geçtiğimiz hafta içerisinde yürürlüğe giren “Mal İhracatına Yönelik Desteklerde Hedef Ülke ve sektörlerde ilave desteklerin sağlanması” kararı için “Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize teşekkür etmek istiyoruz. İnanıyorum ki, bu ilave destekle beraber, hedef ülkelerde pazar payımızı artırırken katma değerli sektörlerimizde yeni rekorlar kıracağız. 2021 yılına, tüm dünyada hızla başlanan aşılama çalışmalarıyla, umutla başladık. Ancak bu ay, salgınla mücadelede küresel ölçekte sınırlamalar artarken önemli ihracat pazarlarımızda olumsuz gelişmeler yaşandı. Bu anlamda, Ocak ayı ihracat performansımız ayrı bir önem arz ediyor. Diğer yandan ABD’de yeni dönemle beraber küresel ticarette korumacılığın azalacağına dair sinyaller giderek artıyor. Ocak ayında, küresel sanayi PMI verileri, sanayide ve ihracatta beklentileri aşmış durumda. Bu anlamda, sanayi üretimindeki artış eğilimi ve ihracat siparişlerindeki yüksek seyrin, yılın diğer aylarına da tesir edeceğine inanıyoruz” dedi.
“NAVLUN FİYATLARINDA NORMALLEŞMENİN BAŞLAMASINI BEKLİYORUZ”
Son dönemde ihracat ailesinin gündeminde olan navlun fiyatlarına da değinen Gülle, “Taşımacılıkta ve teslimatta gecikmeler, yeterli konteyner bulunamaması ve artan navlun fiyatları küresel ticareti zorlamaktadır. TİM olarak, bu sıkıntılı koşulları yakından izlemekte ve riskleri yönetmekteyiz. 11 Şubatta başlayacak Çin yılbaşı tatili sonrası navlun fiyatlarında normalleşmenin başlamasını bekliyoruz. Diğer bir önemli husus ise, iklim değişikliği. Küresel ölçekte yaşanan en sıcak ocak ayı ve birçok coğrafyada yaşanan kuraklık, sürdürülebilirliğin önemini hatırlatırken tarım ürünleri giderek daha kritik hale gelmektedir. 2021 yılında ihracatçılarımızın sürdürülebilirlik koşullarına uyum sağlamaları adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“2021’E YÜKSEK HEDEFLERLE BAŞLADIK”
2020 yılında ihracat ailesinin gösterdiği performansla, 2021’e de büyük umutlarla, yüksek hedeflerle başladığına dikkat çeken Gülle, şunları söyledi: İhracatın ülkemizin güvencesi olduğunun bilinciyle, son aylarda ihracatta kazandığımız ivmeyi koruyarak, hedeflerimize, kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz. Öyle ki, 2020 yılının son çeyreğinde, ihracatımızı 50 milyar doların üzerine çıkardık. Bu rakam, bize artık ihracatta yıllık 200 milyar dolar seviyesini aşmanın zamanının geldiğini gösteriyor. İhracat ailesinin sahadaki neferleri olarak, bu hedefe ulaşmak adına gece gündüz demeden çalışmayı sürdürüyoruz. Dijital platformda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizi, pandeminin geleceğinden bağımsız olarak gerçekleştirmeyi, ihracatçılarımızı dünyanın dört bir köşesindeki alıcılarla buluşturmayı sürdürmekteyiz. Bugün atılan adımlar, yapılan çalışmalar ‘İhracatla Yükselen Türkiye’nin inşasına hizmet ediyor. Bu yolda, 100 bin ihracatçının temsilcisi olarak, çalışmalarımıza durmaksızın devam edeceğiz.

“EMTİA FİYATLARINDAKİ ARTIŞ İHRACATA OLUMLU YANSIYACAK”
TİM Başkanı Gülle, küresel ekonomide toparlanmanın yanında, emtia fiyatlarındaki artışın da 2021’de ihracatı destekleyecek bir faktör olarak öne çıktığını, bu artışın, ihracat birim değerine olumlu etkileyeceğini öngördüklerine vurgu yaptı. Son dönemde küresel ticarette bölgesel işbirliklerinin önem kazandığına işaret eden Gülle, şöyle devam etti: Ülkemizin de bölgesel işbirliklerine yönelmesinin, küresel tedarik zincirlerindeki değişimle, küresel ticaretten alacağı payın artmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Diğer yandan küresel ekonomi tarafında ise 2020, tüm ekonomiler açısından zorlu bir yıl oldu. 2021 itibariyle artık tüm dünya, ekonomik toparlanmayı konuşmaya başladı. IMF, ülkemiz ekonomisinin gösterdiği başarılı performans neticesinde ilgili verilerini revize etti. Buna göre, 2021’de dünya ekonomisinin yüzde 5,5, Türkiye ekonomisinin yüzde 6 büyümesi bekleniyor. 2020’yi büyümeyle kapatması beklenen sayılı ülke arasına girmeyi başaran ülkemizin 2021’de ciddi bir büyüme oranıyla gelişmekte olan ülkeler arasında öne çıkması gurur verici. Ocak ayı içerisinde Londra Metal Borsası'nda emtia talebinin artmasıyla birlikte, Metal Endeksi son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bakır fiyatları, ton başına 8 bin doların üzerini gördü. Ayrıca küresel gıda ticaretindeki ciddi hareketlenmeyle, tarım ve gıda fiyatları son 6 yılın en yüksek seviyesini görmüş durumda. Son 1 yılda, kereste fiyatları yüzde 104, gümüş fiyatları yüzde 60, bakır fiyatları ise yüzde 41 arttı. Bunun yanında petrol fiyatlarında artış yaşanmaması, ihracatçımızın maliyetlerini düşürüyor. Bu olumlu havayla inşallah, güzel bir yıl bizleri bekliyor.
“TÜRKİYE MARKASI GÜÇLENİYOR”
Küresel tedarik zincirlerinde pandemi ile hızlanan yeniden yapılanma sürecinin faydalarını şimdiden görmeye başladıklarının altını çizen Gülle “Ocak ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, yüzde 2,5’luk artışla 15 milyar 48 milyon dolar oldu. 2020 yılı ocak ayında, iyi bir başlangıç yaparak ocak ayı ihracat rekoruna imza atmıştık. 2021’e başlarken yine ocak ayının rekorunu tazelemenin gururunu yaşıyoruz. Bu yıl, ihracatçımızın bu tempoyu koruyacağına ve hatta aylık ihracatta yeni rekorlar kıracağına yürekten inanıyorum. Yıllık ihracat hedefimiz olan 184 milyar dolardan çok daha yüksek rakamlara ulaşacak güce, altyapıya ve enerjiye sahibiz. Her bir sektörümüzde, ihraç mallarımıza talebin arttığını, Türkiye markasının güç kazandığını gözlemliyoruz. “İhracatla Yükselen Türkiye”yi hep birlikte inşa ediyoruz” diye konuştu.
OCAK AYINDA 1457 FİRMA İLK KEZ İHRACATA KATILDI
Ocak ayında ilk kez ihracat yapan 1457 firma, geçtiğimiz ay 75 milyon 447 bin dolarlık ürün sattı. Yine ocak ayında toplam 39 bin 184 firmanın ihracat gerçekleştirdi.
17 SEKTÖR İHRACATINI ARTIRDI
Ocak’ta önceki yılın aynı ayına göre 17 sektör ihracatını artırdı. Sektörel anlamda 2 milyar 267 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Otomotiv sektörü liderliğini korurken; 1 milyar 648 milyon dolara ulaşan Kimyevi Maddeler ikinci, 1 milyar 523 milyon dolara ulaşan Hazır giyim sektörü üçüncü oldu.
MÜCEVHER SEKTÖRÜ ATAĞA KALKTI
Ocak ayının en güçlü performansına imza atan sektörler; yüzde 13 artışla 331 milyon dolara ulaşan Mücevher; yüzde 11 artışla 401 milyon dolara ulaşan İklimlendirme; yüzde 9 artışla 279 milyon dolara ulaşan Yaş Meyve Sebze sektörleri oldu.
Mücevher sektörü; İsviçre’ye ihracatını yüzde 282 artışla 71 milyon dolara; ABD’ye ihracatını ise yüzde 78 artışla 34 milyon dolara çıkardı.
Kimyevi Maddeler sektörü ocak ayında, Lübnan’a ihracatını yüzde 101 artışla 92 milyon dolara; ABD’ye ihracatını ise yüzde 78 artışla 34 milyon dolara yükseltti.
Elektrik-Elektronik sektörü ihracatı, Çin’e yüzde 187 artışla 14 milyon dolara, Belçika’ya yüzde 96 artışla 11 milyon dolara çıkardı.
215 ÜLKE VE BÖLGEDE TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDIK
Ocak ayında Türk ihracatçısı, ülkemizin bayrağını 215 ülke ve bölgede dalgalandırmayı başardı. İhracatçıların en çok ihracat gerçekleştirdiği ilk 5 ülke; 1 milyar 455 milyon dolarla Almanya, 933 milyon dolarla ABD, 864 milyon dolarla İtalya, 814 milyon dolarla Birleşik Krallık, 737 milyon dolarla Fransa oldu. Ocak ayında en çok ihracat gerçekleştirdiğimiz 10 ülkenin 6’sına ihracatımız arttı.
Avrupa kıtasının, Ocak ayı ihracatımızdaki payı yüzde 55,5
En büyük pazarımız olan Avrupa Birliği’ne (AB-27) ihracatımız yüzde 0,4 artışla 6,5 milyar dolarlık bir hacme ulaşarak yüzde 42,9 pay aldı.
AVRUPA KITASININ PAYI

AB haricindeki diğer Avrupa ülkelerini de topladığımızda, Avrupa kıtasının Ocak ayı ihracatımızdaki payı yüzde 55,5 oldu. Ocak ayında, diğer ülke gruplarında, Yakın ve Orta Doğu ülkelerine 2 milyar 798 milyon dolar; Afrika kıtasının tamamına 1 milyar 301 milyon dolar; Uzak Doğu ülkelerine 1 milyar 115 milyon dolar; Kuzey Amerika’ya ise 1 milyar 11 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik.
52 İLİMİZ İHRACATINI ARTIRDI
Ocak ayında 52 ilimizin ihracatını artırdı. En çok ihracat gerçekleştiren ilk 5 ilimiz sırasıyla; 5 milyar 740 milyon dolarla İstanbul, 1 milyar 142 milyon dolarla Bursa, 1 milyar 104 milyon dolarla Kocaeli, 794 milyon dolarla İzmir, 671 milyon dolarla Gaziantep oldu.
En dikkat çekici artışlar; yüzde 268 artışla 17 milyon dolara ulaşan Kastamonu; yüzde 170 artışla 17,4 milyon dolar ihracat yapan Adıyaman; yüzde 96 artışla 66 milyon dolarlık ihracata imza atan Şırnak’ta oldu.
KONYA’DA İLGİ ÇEKEN ARTIŞ
Konya’da Savunma ve Havacılık sektörü ihracatını 6 katına çıkararak 29 milyon dolara, Şırnak’ta Yaş Meyve Sebze sektörü ihracatını yüzde 356 artırarak 23 milyon dolara, Ankara ise Hazır giyim sektörü ihracatını yüzde 259 artırarak 15 milyon dolara çıkardı.
Miktar bazında ihracat arttı
Ocak ayında, Covid-19 ürünleri ihracatı, yüzde 22 artışla 34,8 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Miktar bazında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,3 artarak, 12,9 milyon tona çıktı.
PARİTE İHRACATA POZİTİF YANSIDI
Son dönemde Euro/Dolar paritesindeki artış, ihracata olumlu yansıdı. Ocak ayında paritedeki artışın pozitif etkisinin 586 milyon dolar oldu. Euro/Dolar paritesindeki pozitif görünümün önümüzdeki aylarda da devam etmesi öngörülüyor.
TL İLE YAPILAN İHRACAT ARTIYOR
Ocak ayında Türk lirası ile açılan beyannamelere göre, 169 ülkeye toplam 5 milyar 215 milyon TL tutarında Türk Lirası ile ihracat gerçekleştirildi. 6 bin 235 firma ihracat işlemlerinde Türk Lirasını tercih etti. Son aylarda TL ile ihracatta artış trendi devam etti.

Pekcan: ”Ocak ayında ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 artışla, 15 milyar 48 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir”

“OCAK AYI DIŞ TİCARET AÇIĞI, 3 MİLYAR 75 MİLYON DOLAR OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ”Ocak ayında ihracatımız, geçen yılın aynı ayına göre, 2 iş günü eksik olmasına rağmen, yüzde 2,5 artışla, 15 milyar 48 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam tüm zamanların en yüksek Ocak ayı ihracat rakamıdır" dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ocak 2021 İhracat Rakamları Basın Açıklaması’na katıldı. Basın açıklamasına Bakan Pekcan’ın yanı sıra, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagat ve TİM Başkanı İsmail Gülle de katıldı.

Bakan Pekcan, IMF’nin 2021 yılı için yüzde 5,5'lik küresel ekonomik büyüme ve yüzde 8’lik ticaret artışı tahmininde bulunduğunu anımsatarak, ”Türkiye için verdiği 2021 büyüme beklentisini ise 1 puan yukarı yönlü revize ile yüzde 6 olarak açıkladı. Türkiye olarak, pandemiden çıkış sürecinde ve pandemi sonrası yeni dönemde, atılımlarımızı sürdürerek, küresel ekonomi içinde çok daha güçlü bir pozisyonda olacağımıza inanıyoruz. Doğrudan yatırımlar ve uluslararası ticaretin en canlı aktörlerinden birisi olmaya devam edeceğiz. Nitelikli insan kaynağımız, jeo-stratejik konumumuz; Rekabetçilik avantajlarımız, üretim, kalite ve ihracattaki sağlam altyapımız, yenilikçilik vizyonumuz, geniş pazarlara yakınlığımız, her geçen gün çeşitlenen yerli üretim ve yerli teknoloji çalışmalarımız, Ekonomi ve hukuk alanında başlattığımız yeni reform süreci. Ve de sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde ülkemizde ve bölgemizde alınan güçlü inisiyatifler ve sergilenen liderlik. Tüm bunlar bizi sağlam adımlarla gelecek dönem hedeflerimize ulaştıracaktır” dedi.

“2021 YILI İÇİN ÖNGÖRÜLEN 184 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT HEDEFİ”

Bakan Pekcan, Türkiye’nin 2021 ihracat vizyonu kapsamında dijital pazarlama faaliyetlerine yönelik desteklerinin ilerleten dönemde de artarak sürdürüleceğini ve e-ihracatın artırılmasına yönelik çalışmaların hızlandırılacağını belirterek, ”2019 yılında kamuoyuyla paylaştığımız İhracat Ana Planı’nda belirlenen; 17 hedef ülke ve 5 hedef sektöre yönelik odaklanma çalışmalarımız sürdürülecek olup, bu ülkelere yönelik ihracatçılarımıza ilave destekler sağlanacaktır, Ayrıca, ihracata yönelik devlet yardımları; sanal fuarlar ve sanal ticaret heyetleri; ihracatın tabana yayılması çalışmalarımız; sanal ticaret akademisi eğitimlerimiz; KOBİ’lere yönelik Eximbank finansman imkanlarının artırılması; ticaret diplomasisi faaliyetlerimiz ve Bakanlığımızın diğer çalışmaları etkinlikle devam edecektir. Tüm bu gayret ve çalışmaların desteği ve ihracatçılarımızın her zamanki azmi ile, pandemi sürecindeki gelişmelere de bağlı olarak, 2021 yılı için öngörülen 184 milyar dolarlık ihracat hedefini aşacağımızı değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

"TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK OCAK AYI İHRACATI"

Bakan Pekcan, Ticaret Bakanlığı olarak, 2020 yılı önemli rekorların kaydedildiğini ve 2021 yılını da oldukça olumlu bir ihracat rakamıyla açıyor olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayarak, ”Ocak ayında ihracatımız, geçen yılın aynı ayına göre, 2 iş günü eksik olmasına rağmen, yüzde 2,5 artışla, 15 Milyar 48 Milyon Dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam tüm zamanların en yüksek Ocak ayı ihracat rakamıdır. Huzurlarınızda, 2021 yılını böylesine önemli bir başarıyla (yeni bir rekorla) açan tüm ihracatçılarımızı canı gönülden kutlarım. Bu rakam, ihracatımızda geçen yılın son çeyreğinde görülen büyüme sürecinin devam ettiğini göstermektedir. Öte yandan, Ocak ayında, ithalatımız, geçen senenin aynı ayına göre; yüzde 5,6 azalışla 18 Milyar 123 Milyon Dolar olarak gerçekleşmiştir. Ocak ayı dış ticaret açığı, 3 milyar 75 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu da geçen sene Ocak ayına göre yüzde 32’lik bir azalışa karşılık gelmektedir. İhracatın ithalatı karşılama oranı Ocak ayında geçen sene Ocak ayına göre 6.5 puan artışla yüzde 83 gibi yüksek bir seviyede gerçekleşmiştir. Ocak ayı dış ticaret açığı, 3 milyar 75 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu da geçen sene Ocak ayına göre yüzde 32’lik bir azalışa karşılık gelmektedir. İhracatın ithalatı karşılama oranı Ocak ayında geçen sene Ocak ayına göre 6.5 puan artışla yüzde 83 gibi yüksek bir seviyede gerçekleşmiştir. Altın hariç - ihracatın ithalatı karşılama oranı ise yüzde 87’dir” şeklinde konuştu.

 
‘Görevimiz, yeni reform gündemleri oluşturmaktır’
 
Erzurum’a yük getiren Tır devrildi: 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hallerde ani fiyat artışlarının çözümü görüşüldü
Toplantıya, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra; Aydın, Denizli, ...
FİNTÜRK Erzurum 2020 açıklandı
DOSİAD - ÖZEL - BDDK, Finansal Türkiye Haritası (FİN-TÜRK) 2020 yılı 12’inci ...
5’inci Bölgede Erzurum sinerjisi
DOSİAD - ÖZEL - Erzurum’un içinde bulunduğu, 5 coğrafi bölgeden 16 ilin ...
 
Erzurum’un bölge teşvik payı yüzde 10.7 oldu
DOSİAD - Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi toplamında teşvikli yatırım payı ...
KUDAKA Bölgesi teşvik verileri açıklandı
DOSİAD - KUDAKA İstatistik Bölgesinde 2020 yılının Aralık ayında 5; Ocak ...
Kuzeydoğu Anadolu’da bin 306 yatırım
DOSİAD - Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde 2020 Aralık döneminde ...
 
KUDAKA’dan Kadın Girişimciliğine destek
KUDAKA 2020 yılı Teknik Destek Programı Kasım-Aralık dönemi kapsamında ...
Erzurum GSYH’sinde yüzde 13.5’lik artış
DOSİAD - Erzurum’un 2019 yılı gayrisafi yurt içi hasılası 2018 yılına ...
Erzurum’da 2 bin 881 araç devredildi
DOSİAD - ÖZEL - Erzurum’da bin 647 otomobil, 69 minibüs, 17 otobüs, 683 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva