ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>EKONOMİ
26 Haziran 2012 Salı - 01:17

Pazar krizi büyüyor

Erzurum’da bazı berber ve kuaförlerin pazar günlerinde işyerini açmak istemesinin ardından yaşanan kriz sürüyor.

Pazar krizi büyüyor

ERZURUM (İHA) - Erzurum’da bazı berber ve kuaförlerin pazar günlerinde işyerini açmak istemesinin ardından yaşanan kriz sürüyor.
Özellikle Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan berberlerin pazar günleri işyerlerini açmak için Belediyeden izin istemelerinin ardından bu kez berberler ile oda arasında anlaşmazlık yaşandı.
Hafta sonunda bazı berberler belediyeye yaptıkları müracaatın ardından işyerlerini açarken, oda yönetimi söz konusu berberler hakkında disiplin soruşturması açılması için karar aldı.
Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Çetin tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne gönderilen yazı ile Pazar günleri işyerlerini açan berberlerin disiplin kuruluna sevk edilmeleri istendi.
Disiplin soruşturma talebinin tebliğ edildiği kuaförlerden Fatih Taştan, oda başkanlığına başvurarak uygulamanın hukuk dışı olduğunu öne sürdü.
Taştan, itirazında, “5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanununda Pazar günleri dükkânını açan esnaflar için herhangi bir cezai müeyyide bulunmamaktadır. Hafta tatili konusundaki kanunun 394. maddesinde ise, belediyeden Pazar ruhsatı almak suretiyle, her esnaf işyerlerini pazar günleri de açabilir hükmü yer almaktadır.
Bütün bu kanunlara rağmen, Esnaf temsilciliği yapan yöneticilerin, esnafın hak ve hukukunu koruyacağı yerde bu tip yazılarla odasına bağlı esnafı mağdur etmeye çalışması ve sürekli zabıtaya şikâyet etmesi esnaf temsilciliği ile bağdaşmamaktadır. Kanunda yeri olmayan uygulamalarla bizleri mağdur etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu tip hareketlerin tekerrürü halinde, Türk Ticaret Kanununda belirtilen haklarımı kullanacağımı ve çalışma özgürlüğümü kısıtlamaya çalıştığınızdan dolayı, bana gelen yazıda adı geçen oda yöneticileri hakkında zararlarımın tazmini için dava açacağımı bilmenizi arz ederim.” ifadelerine yer verdi.

 
Kılıç açıklama yaptı
 
Kemal Gürüz tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MEMLEKET NE HALDE 30 Haziran 2012 Cumartesi 19:16

YA BEN Bİ MÜSTERİYİM DEVLET İŞİNDEYİM PAZAR BOŞUZ AMA AÇIK KUAFÖR YOK AÇILMASINI ARZEDERİM

Yorumu oyla      6      4  
misafir 30 Haziran 2012 Cumartesi 19:07

şaşkın ördek kıçtan suya dalarmış.ne ettiği belli olmayan esnaf temsilcileri

Yorumu oyla      6      4  
acılmaktan yana 30 Haziran 2012 Cumartesi 14:03

Ben bir müşteri olarak berberlerin pazar günleri acılması taraftarıyım ama öyle bi hale getirmek istiyorlarki sanki memleket meselesi halbuki istiyen acar istiyen acmaz onun icin olumlu karşılamak lazım ayrıca mantıklı bişey cünkü erzurumda genelde pazar günleri dügün oluyor e mecburen kuföre gitmek gerekiyor kapalı oluncada hic iy olmuyor yetkililerimizin duyorlı olmaları bizleri cok memnun eder saygılar

Yorumu oyla      6      4  
YARGIÇ 30 Haziran 2012 Cumartesi 13:44

YONCALIK SEN NEZAMAN MESAYİYE KALICAN BİZ KALIYOZ AMA CESARET EDİP KAPATTIRACAK VARSA BUYURUN

Yorumu oyla      6      4  
bizim berberimiz var olmıyanlar düşünsün :))))))))))) 28 Haziran 2012 Perşembe 15:45

bence bu konuda arkadaşımız yani açmak isteyenler haklıdırlar neden diyecek olurlarsa düşündümki arkadaşlarımız belkide bakış açıları farklı düşünceler farklı belkide kimsenin emri altında tatil yapmak istemiyor belkide iş yerinde kendi kafasına göre izin vermek istiyor ben memur olmasam kendi dükkanımda her şeyi kendi başıma yaparım kimse kimsenin iş yerine karıştırmazdım ben bensem iş benim işimsede ben karar alırım bence açan açsın kapatan kapatsın allahtan bizim dairede berberimiz varda böyle sıkıntılar yok onlarda uysalar yokmu müdür sendika ayaklanır arkadaşlar ama lütfen sag duyulu olmak lazım

Yorumu oyla      6      4  
HALKIMIZ İSTİYOR 28 Haziran 2012 Perşembe 12:22

Derneğimiz 6 senedir aynı karar biz küçük esnafız gün bulup evimizi zorla geçindiriyoz dernek üyelerini gezip sormuşmu açmısınız işler nasıl yok hep para almak için geliyolar acın karnını tok bilmez

Yorumu oyla      6      4  
Yoncalik. 28 Haziran 2012 Perşembe 12:21

Yukaridaki yorumcu CIN OLMADAN ADAM CARPMA: öyle"**o kadar gücünüz varsa ben açıyorum dükkanımı semtimin yanından geçte göreyim seni.**gerisi fasarya..**senin gibiler yüzünden bu memleket kalkınamıyor." bu tarz Alikiran bas kesen tarzi yazilar, onu takmam bunun takmam havalari...sonra kanun var kural yok sacmaliklari: Sayin berber: kanunlar kurallardan olusur, kural yoksa kanun nasil oluyor..dedigim gibi sen. sen ol CIN OLMADAN ADAM CARPMNAYA KALKMA !! yok bide muhattabim degilsin ayaklari, BERBER sen benimle hayatta muhattap olamazsin, olabilmen icin, karsima cikip benimle konusabilmen icin, egitimine en az bi 10 yil daha koyman lazim .. Gazetenin sadece senin agzindan haber yapmasida ayri bi ayip, neden bu karara varildi, neden böyle bi ihtiyac hissedildigine dair hic bi haber yok...

Yorumu oyla      6      4  
taksici 28 Haziran 2012 Perşembe 11:32

kuaförlerimizin pazar günü açılmasını istiyoruz gerekene arz ederim

Yorumu oyla      6      4  
KURAL YOK, KANUN VAR.. 28 Haziran 2012 Perşembe 10:39

Ey yoncalıklı hemşerim, esnaf mısın nesin belli değil..yazdıkların ise tam bir saçmalık...hukuk devletinde hiç kimse kafasına göre kural koyamaz. ülke kanunlarla yönetilir. öncelikle bunları bilmen ve öğrenmen lazım ki, daha sonrada yorum yapma kültürün olsun.okeymi.? berberlerin pazar günleri çalışmasına gelince; ne seni,ne senin gibilerini, nede berberler odasını bağlamaz..o kadar gücünüz varsa ben açıyorum dükkanımı semtimin yanından geçte göreyim seni...benim tek muhatabam var,oda bu ülkenin kanunları..gerisi fasarya..berberler odasının da görevi esnaflar arasında sosyal diyaloğ sağlamaktır. kanuni olarak da hiçbir yaptırımı yoktur, olmadığı da şurdan belliki berberleri pazar ruhsatı yok diye şikayet ediyor zabıtaya..ben karar aldım kapatacaksınız diyebiliyormu, diyemiyor. o nedenle; öyle yoncalık da durup ahkam kesmek değil.senin gibiler yüzünden bu memleket kalkınamıyor, işiniz gücünüz, çalışmadan gözünüzü başkasının ekmeğine dikmek..aslında muhatabım değilsinde.yinede cvp yazdım

Yorumu oyla      6      4  
yoncalik, 28 Haziran 2012 Perşembe 01:26

basta su YABANCI adiyla yazan yorumcu: Isin görülmeyince basiyon yuhu, esas YUH, böyle sacma-sapan yorumlar yazdigin icin...Avrupada, Pazar günü degil kuaför marketler bile kapali...Ve su aciz-ekmakparasi yorumlarinida anlamiyorum bu is berberlik kardesim, ihtiyacui olan illa gelecek..hem sizin icinde iyi yapin tatilinizi, saglam kafa calisma günlerinde calisin arkadas. Ama asil sorun su: Belediye bi kural koyuyor, pazar günü dükkan acmak yok diye, kurala uyanlarsa bi bakima cezalandiriliyor, nasilmi; ekmek parasi, firsatci-kurala uymayanlar tarafindan hepbana-hepbana zihniyeti tarafindan elinden aliniyor..Haksizlik iste bu !! Kural koydum ya herkezin uymasini saglayacaksin, yada öyle bi kural koymayacaksin..En beceriksiz yönetim seklidir, sözünü gecirememek..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Horasan Halıları dünya pazarında
Saf ipekten dokunan Horasan halıları dünya pazarında da ilgi görüyor. ...
Vergi tahsilatı arttı
Erzurum’da mayıs ayında vergi tahsilat oranı nisan ayına göre yüzde 6.01 ...
Akdağ işadamlarına seslendi
Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ, zirve öncesinde yaptığı konuşmada, Erzurum ...
 
Korkmaz iş güvenliğini anlattı
Atatürk Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Öğretim Üyesi Prof. ...
Şirketleşmede bir sıra atladık
Erzurum, Türkiye illeri sıralamasında, Kurulan şirkette 33, kooperatif’te ...
Genç Girişimciden örnek yatırım
Erzurum’a yeni bir tarz kazandırmak isteyen girişimci Rümeysa Tazegül, ...
 
Haydi Bismillah..
İran’ın Tebriz kenti ile Erzurum arasında düzenlenecek olan uçak seferleri, ...
Ekmeklerini ağaçtan çıkarıyorlar
Oltu ilçesine bağlı Çamlıbel Köyü dikim sahasındaki fidanların ot temizliği ...
Gezköy ihalesi 9 temmuz’da…
Aziziye Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Gezköy’ün kentsel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva