ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
7 Ocak 2013 Pazartesi - 15:57

Pataloglar Erzurum'da buluştu

Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreterliği ve Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ev sahipliğini üstlendiği Patoloji Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen “Temel Ürolojik Tümörler” kursu sona erdi.

Pataloglar Erzurum da buluştu

E.MEHMET YILMAZ
ERZURUM (İHA) - Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreterliği ve Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ev sahipliğini üstlendiği Patoloji Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen “Temel Ürolojik Tümörler” kursu sona erdi.
ERDOĞAN’IN SUNUMU
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi çok amaçlı konferans salonunda düzenlenen kursta Mardin’den Isparta’ya Türkiye’nin farklı merkezlerinde görev yapan patoloji uzmanlarının yanı sıra üroloji uzmanları da bir araya geldi. Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen kursun açılış konuşmasında söz alan Kamu Hastaneler Birliği Erzurum İl Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan bu organizasyonun Erzurum’da düzenleniyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, organizasyon heyetine teşekkür etti. Prof Dr. Erdoğan konuşmasında; “Çok faydalı bir program olduğunu düşünüyorum. Gerek Türkiye’nin farklı illerinde gerekse Erzurum ilimizin çeşitli hastanelerinde görev yapan değerli patoloji uzmanlarımızın yanı sıra yine değerli üroloji uzmanı arkadaşlarımızı da bir araya getirerek güzel bir eğitim çalışması gerçekleştirdik. Bu işin en güzel tarafı da zaten farklı iki branşın bir araya getirilmesi oldu. Bir patoloji uzmanı olduğumu hatırlatmak isterim. Dolayısıyla benim de bu eğitim çalışmasından faydalandığımı ifade edebilirim. Elbette diğer branşlarda olduğu gibi pataloji alanında da teknik elemanın önemi oldukça fazla. Bu önemin farkında olarak her branşta eğitim çalışmaları verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kursumuz da zaten bu doğrultuda gerçekleştirildi. Bugün burada başta Patoloji Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kutsal Yörükoğlu hocamız olsun, Prof. Dr. Kürşat Yıldız, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Özkan Polat, Doç. Dr. Kemal Behzatoğlu ve Uz. Dr. Ayşim Özağarı hocalarımız değerli bilgi ve birikimlerini kursumuza katılan pataloji uzmanı arkadaşlarımıza ve asistan doktorlarımıza aktarma olanağı buldular. Kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bunun yanı sıra ev sahipliğini üstlendiğimiz kursumuzun koordinatörlük kısmında başarıyla görev alan Prof. Dr. Kürşat Yıldız ve Uz. Dr. Ali Kurt’a da ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.
VANÇELİK’İN AÇIKLAMASI
Kamu Hastaneler Birliği Erzurum İl Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan’ın ardından bir konuşma yapan Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ise sağlık alanında önemli çalışmaların devam ettiğini ve bu minvalde büyük bir ilerleme görüldüğünü belirterek yapılan çalışmalar neticesinde başta Erzurum olmak üzere bölgedeki birçok ilde hasta sevki vakalarının minimum düzeye çekildiğinin altını çizdi. Doç. Dr. Vançelik Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneler Birliği ve bilim adamları üçgeninde olması gereken iletişim koordinasyonunun güzel bir örneğini teşkil eden kursun Erzurum’da düzenlenmesinin kendisini mutlu ettiğini ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.
Patoloji Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kutsal Yörükoğlu ise Erzurum’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Genelde bu tür toplantı ve organizasyonlar belli başlı şehirlerde gerçekleştirilirdi. Erzurum seçeneğini sunulduğunda memnuniyetle kabul ettik. Çok güzel bir şekilde karşılandık Başta Sayın Genel Sekreter Prof. Dr. Fazlı Erdoğan olmak üzere düzenleme kurulundan arkadaşlarımız bizlere son derece güzel bir misafirperverlik örneği sergileyerek kursumuzun üst düzey seviyede verimli geçmesine katkı sağladılar kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Bölgesel olmasına karşılık katılım çok geniş çapta sağlandı. Kursumuzda başlıca mesane, böbrek, prostat ve testis gibi üreme ve idrar yolları hastalıklarının patolojik etkimeleri üzerinde eğitimler vermeye çalıştık. Burada esas olan iletişim eksikliği diye düşünüyorum. Erzurum’da düzenlediğimiz kurs bu eksikliği giderme noktasında önemli bir örnek teşkil etmektedir. Umuyorum ki faydalı bir eğitim kursu olmuştur” dedi.
Yapılan eğitim sunumlarının ardından düzenleme kurulu tarafından kursa katılan uzman hekimlere plaket ve sertifikaları takdim edilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.
 

 
İspir yolu çığ nedeniyle kapandı
 
İsim bulma anketi devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çirişli’de çığ faciası
Çat ilçesi Çirişli mevkiinde yol açma çalışması yapan Karayolları Bölge ...
Köprüköy’de mahsur kalan araçlar kurtarıldı
Doğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan kar yağışının ardından Erzurum-Pasinler, ...
Yollar kızak pisti oldu
Erzurum’un Pasinler ilçesinde kar yağışının durmasıyla birlikte buzlanan ...
 
Tüp değiştirirken canından oluyordu
Kars’ta yaşayan Muhsin Yıldız, mutfakta biten tüpü değiştirirken tüp patlaması ...
Tekman’da soba zehirlenmesi: 1 ölü, 1 yaralı
Tekman ilçesinde meydana gelen soba zehirlenmesinde bir kişi hayatını ...
At üstünde kar keyfi
Oltu ilçesinde etkili olan kar yağışı çocuklar için eğlenceye dönüştü.
 
Kar ulaşımı olumsuz etkiliyor
Erzurum’da dün akşam saatlerinden itibaren aralıksız etkili olan kar yağışı ...
Temel Ürolojik Tümörler kursu başladı
Patoloji Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen “Temel Ürolojik ...
Erzurum soğuğuna alışamadılar
Sibirya soğuklarının etkisini sürdürdüğü Erzurum’da buz tutan şadırvana ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva