ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>BÖLGEDEN
28 Kasım 2023 Salı - 14:15

Palandöken’de kar rekoru

Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesinin diğer illerini etkisi altına alan kar yağışı sonrasında Palandöken Kayak Merkezinde kar kalınlığı 76 santimetreye ulaştı.

Palandöken’de kar rekoru

Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesinin diğer illerini etkisi altına alan kar yağışı sonrasında Palandöken Kayak Merkezinde kar kalınlığı 76 santimetreye ulaştı. Palandöken kar kalınlığı ölçeğinde bölge ve ülkenin tüm kayak merkezlerini geride bıraktı. Uludağ’da kar kalınlığı 10 santimetre oldu.

Kar kalınlığı; Palandöken Kayak Merkezi 76, Kartalkaya Kayak Merkezi 47, Hakkari Kayak Merkezi 43, Sarıkamış Kayak Merkezi 34, Konaklı Kayak Merkezi 28, Keltepe Kayak Merkezi 24, Mersivan Kayak Merkezi 21, Murat Dağı Kayak Merkezi 13 ve Uludağ Kayak Merkezi‘nde 10 santimetre olarak ölçüldü.

ERZURUM BEYAZA BÜRÜNDÜ

Erzurum’da etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya ve şehrin üzerini kaplayan bembeyaz görüntülere bıraktı. Karı ve soğuğu ile meşhur olan Erzurum’da bir yanda kışın çetin şartları yüzünü göstermeye başlarken, bir yandan da görsel anlamda güzellikler yaşanıyor. Yaklaşık altı ayı kış şartları altında geçen Erzurum’da her kar yağışı sonrası ortaya çıkan karlı manzaralar ise seyir keyfi veriyor. Başta Çifte Minareli Medrese, Erzurum Kalesi, Üç Kümbetler, Lala Mustafa Paşa Cami ve Yakutiye Medresesi olmak üzere onlarca tarihi eseri içinde barındıran Erzurum’da havadan çekilen görüntüler adeta mest etti. Vatandaşlar da bir yandan kışın zorlukları ve soğuğu ile baş etmeye çalışırken, bir yandan da karla gelen beyaz güzellikleri yaşıyor.

Bölgenin diğer illerinde kar yağışı sonuçları şöyle:

AĞRI’DA 66 KÖY YOLU KAR NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANDI
Ağrı’da sabah saatlerinde etkisini artıran soğuk hava nedeniyle kentin birçok yerinde don meydana geldi. Ayrıca, kentte etkili olan kar yağışı sonrası 66 köy yolu ulaşıma kapandı.
Soğuk havanın etkisini iyice hissettirmeye başladığı Ağrı’da, dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkisini gösteren kar yağışı sabah yerini soğuk havaya bıraktı. Yerlerde buz tabakalarının oluştuğu kentte, bitkiler de buzla kaplandı. Kent merkezinin üzerini kaplayan sis bulutu nedeniyle trafikte görüş mesafesi düştü.
Etkili olan kar yağışının ardından 66 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı personel ve araçlar yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

BİNGÖL’DE KARAYOLLARINDA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar yağışı etkisini sürdürürken, Bingöl, Elazığ ve Erzurum karayollarında karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarısının ardından Bingöl’ün yüksek kesimlerinde yer yer kar yağışı etkisini sürdürüyor. Bin 940 rakımlı Karlıova ilçesinde etkili olan, kar kenti kısmen beyaza bürüdü. Kar yağışının etkili olduğu Bingöl-Elazığ Karayolu Kuruca mevki ve Bingöl-Erzurum devlet yolu Çöplük rampasında ekipler karla mücadele çalışması başlattı.

Karayolları 84’üncü Şube Şefliği ekipleri, söz konusu bölgelerde çalışma yürüttüklerini ve sürücülerin dikkatli olması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

TATVAN’DA KAR YAĞIŞI

Bitlis’in Tatvan ilçesinde son günlerde etkisinin arttıran kar yağışı her tarafı beyaza bürüdü.

Meteoroloji'nin Bitlis için beklediği kar yağışı dün gece Tatvan şehir merkezinde etkisini gösterdi. Tatvan şehir merkezine mevsimin ilk karı düşerken, yüksek kesimlerde ise yoğun kar yağışı etkili oldu. Soğuk havanın her geçen gün kendisini iyiden iyiye hissettirdiği Bitlis’te, yer yer buzlanma da meydana geldi.

Kar yağışından dolayı çatılarda biriken karların erimesiyle birlikte tehlike arz ettiğini ve dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Murat Aslan, “Kar Tatvan’a erken geldi. Kışı erken beklemiyorduk. Bu dönemlerde sıcak giyinmek gerekiyor ve olabildiğince saçak altına girmememiz gerekiyor” dedi.

Yerlerin sabah saatlerinde buzlandığını söyleyen Hakan Okay ise “Her sene genelde yılbaşında kar yağardı maalesef bu sene kar biraz erken yağdı. Havalar da soğudu ve kar yağışı gece saatlerinde başladı sabaha doğru da etkisini arttırdı. Gördüğünüz gibi her taraf bembeyaz, Bitlis’in meşhur karı kışı başladı. Yerler sabah saatlerinde buzdu. Zaman zaman kayma tehlikesi de yaşıyoruz, o yüzden çatıların altından geçerken ve sokakta buzlu yerlerden geçerken dikkat etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

KAR AHLAT’I BEYAZA BÜRÜDÜ

Bitlis'in Ahlat ilçesinde dün geceden beri etkili olan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü. Meteorolojinin uyarısını yaptığı kar yağışı, Ahlat ilçesinde etkili oldu. Gece sabaha kadar aralıklarla yağan kar yağışı nedeniyle ilçe kısa sürede beyaz örtüye büründü. Sabah uyanan vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde ve araçlarının üzerinde biriken karları temizlemeye başladı.

Güne karla uyandıklarını belirten Yunus Nazı isimli vatandaş, "Mevsimin ilk karı yağdı. Sabah uyandık baktık memleket bembeyaz örtü içinde. Geçen yıllara nazaran biraz erken geldi ama bereketiyle geldi. İnşallah memleket açısından bereketli olur” dedi.

Bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle karayolları ekipleri Ahlat-Malazgirt yolunda yol açma çalışması başlattı.

FIRTINA EVİN ÇATISINI UÇURDU

Erzincan’da fırtına evin çatısını uçurdu.

Erzincan merkeze bağlı Tatlısu köyünde fırtına İsmail Ağdağ'a ait evin çatısı uçurdu. Olayın gece saatlerinde yaşanmış olması can kaybının önüne geçti.

İsmail Ağdaş, evinde maddi hasar oluştuğunu ifade ederek, “Gündüz saatlerinde o alanda insanlar sürekli iş yapıyorlar. Birimizin üzerine düşebilirdi. Gece saatlerinde uçtu dışarıda kimse yoktu” dedi.

YÜKSEKOVA’DA 'KARLA MÜCADELE' TOPLANTISI YAPILDI

Hakkari'nin Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit başkanlığında 'Karla Mücadele' toplantısı düzenlendi.

Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit'in başkanlığında yapılan 'Karla Mücadele' toplantısında merkez, köyler ve mezralarda alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Bölgede karla mücadele çalışmaları yürütecek olan İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiyesi Şefliği ve Yüksekova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; şehir merkezi, köyler ve mezralarda yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kaymakam Çimşit, toplantı çerçevesinde karla mücadele konusunda alınan ve alınması gereken tedbirleri gözden geçirdiklerini belirterek, kışa hazır olduklarını söyledi.

KARS’TA LAPA LAPA KAR YAĞIŞI

Kars’ta lapa lapa kar yağışı etkili oluyor. Kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğlenden sonra yerini kar yağışına bıraktı. Bir anda bastıran kar, vatandaşları da hazırlıksız yakaladı. Kar altında yürüyen vatandaşlar ise kameralara yansıdı.

Kars merkeze kar yağmaya başladığı İfade eden Turan Sürmeli, “Yılın ilk karı şehir merkezine de düştü. Yüksek kesimlere yağmıştı. Ama merkeze de düştü, hayırlı olur İnşallah lapa lapa yağıyor” dedi.

Öte yandan Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü de Kars ve çevre iller için kar yağışı uyarısında bulunmuştu. Meteoroloji, bölge genelinde havanın çok bulutlu, Iğdır çevrelerinin yağmurlu yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu, Ağrı ve Kars çevrelerinin ise aralıklı yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği uyarısında bulunmuştu.

Kars’ta kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

SARIKAMIŞ’TA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı etrafı beyaza bürüdü.

Sarıçam ormanları ve kristal kar özelliğiyle Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden birisi olan Sarıkamış’a yağan kar vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu ilçede kartpostallık görüntüler oluştu.

MALATYA’DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Malatya’da yüksek kesimleri ile kırsal bölgelerde kar yağışı etkili oldu.

Hava sıcaklığının eksinin altına düştüğü Malatya’da yüksek kesimleri ile kırsal bölgelerde kar yağışı etkili oldu.

Özellikle kırsal bölgelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle yollar beyaza bürünürken, kar kalınlığının 5 santimetreye çıktığı Hekimhan’da ekipler sürücülerin dikkatli olması uyarısında bulundu.

MUŞ’TA HEYELAN KÖY YOLUNU ULAŞIMA KAPATTI

Muş merkeze bağlı Ulukaya köyü yolu, heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.

Muş genelinde 3 gün boyunca aralıklarla etkisini sürdüren yağışlar nedeniyle merkeze bağlı Ulukaya köyü yolunda heyelan meydana geldi. Yamaçtan koparak köy yoluna düşen toprak ve irili ufaklı kayalar, yolu ulaşıma kapattı. Bölgede çalışma başlatan İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, yolun onarılarak yeniden ulaşıma açılacağını bildirdi.

MUŞ'TA ŞİDDETLİ FIRTINA: 4 İŞ YERİNİN ÇATISI UÇTU

Muş'ta dün gece etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle 4 iş yerinin çatısı uçtu.

Muş'ta gece saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar ve yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Şiddetli rüzgar nedeniyle sanayi sitesindeki 4 iş yerinin çatısı zarar gördü. İş yeri sahipleri etrafa saçılan çatı parçalarını bir araya toplayarak günlük işlerine devam etti.

Küçük sanayi sitesinde esnaflık yapan Yunus Özmen, dün gece etkili olan fırtınadan dolayı çatılarının uçtuğunu belirterek, “Sabah işe gelince korkunç bir manzarayla karşılaştık. Kendi imkanlarımızla etrafa saçılan çatı parçalarını topladık. Havaların düzelmesini bekliyoruz. Hava düzelince çatılarımızı tekrar onaracağız. Can kaybı olmaması bizi mutlu etti. İş yerlerimizde sadece maddi hasar bulunmaktadır. Fırtınadan dolayı 4 dükkanda hasar oluştu" dedi.

Dükkânlarında oluşan hasarı kendilerinin karşılayacaklarını söyleyen İsmail Avcı ise "Akşam saat 19.00'da dükkanımızı kapattık, her şey normaldi. Sabah geldiğimizde tabelalar ve çatılar uçmuştu. İlkbahar mevsimde yine aynı sorunu yaşadık. Şu anda çok mağduruz. İş yerlerindeki bazı malzemeler zarar gördü. Biz de kendi imkanlarımızla zararımızı karşılayacağız" şeklinde konuştu.

TUNCELİ’DE KAR VE SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

Tunceli’de kar ve sağanak yağış etkili oldu.

Tunceli’nin Ovacık ile Pülümür ilçesinde kar, il merkezi ve diğer ilçelerde de sağanak yağış etkili oldu. Ovacık ilçe merkezine mevsimin ilk karı düşerken Pülümür ilçesinin yüksek kesimleri de beyaza büründü. İl merkezi ve diğer ilçelerde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Pülümür ve Munzur Çayı debilerinde ciddi yükselme yaşandı.

 
Erzurum'da beyaz mevsim
 
Selçuk ATAUNİ Turizm Fakültesi vizyonunu açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uçar:  ‘Yakutiye Belediyesi sahada’
Yakutiye Belediyesi ekipleri şehir merkezi ve köylerde karla mücadele çalışmalarını 7/24sürdürüyor.
Donmak üzereyken kurtarıldılar
Sarıkamış’ta 2 kişi donmak üzereyken ekipler tarafından kurtarıldı.
JAK hasta çocuk için seferber oldu
Erzurum’da etkili olan yoğun kar yağışı sonrası yolu kapanan mezrada hastalanan ...
 
Erzurum - Bingöl Karayolu ulaşıma kapandı
Erzurum’da etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Yoğun ...
Kop Geçidinde ulaşım zorlaştı
Kar yağışıyla birlikte etkili olan tipi, Bayburt - Erzurum kara yolu Kop ...
Enerji abidesinde üretim dönemi
Artvin’de Çoruh nehri üzerinde inşa edilen ve su tutma işleminde bir yılı ...
 
Çelik daire başkanlığına atandı
Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürü olarak görev yapan Faruk Çelik, ...
Erzurum’da yaylacıların zorlu yolculuğu
Erzurum’da yaylacıların zorlu yolculuğu devam ediyor.
Oltu’da öğretmenler buluşması
Oltu Yusuf Ziya Bey Anadolu lisesi ve Oltu Kız İmam Hatip Lisesi tarafından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva