ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
1 Mart 2012 Perşembe - 01:10

Palandöken’de Milletler Gecesi

Erzurum'da, Dünya Kayak Seven Gazeteciler Şampiyonası etkinlikleri kapsamında, "Milletler Gecesi" düzenlendi. Gecede gazeteciler ülkelerinden getirdikleri yiyecek ve içecekleri tanıttı.

Palandöken’de Milletler Gecesi

AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum'da, Dünya Kayak Seven Gazeteciler Şampiyonası etkinlikleri kapsamında, "Milletler Gecesi" düzenlendi. Gecede gazeteciler ülkelerinden getirdikleri yiyecek ve içecekleri tanıttı. Palandöken Dağı'nda gerçekleştirilen Milletler Gecesinde, olimpiyata katılan gazeteciler, ülkelerinden getirdikleri yiyecek ve içecekleri, kurdukları masalarda donuklara ikram ettiler. Türkiye Kayak Seven Gazeteciler Derneği ve Organizasyon Komitesi Başkanı Yazgülü Aldoğan, organizasyonun en neşeli ve en folklorik gecelerinden birisinin milletler gecesi olduğunu belirtti. ALDOĞAN’IN DEĞERLENDİRMESİ Şampiyonaya katılan her ülkenin, kendi ülkesinden getirdiği yiyecek ve içecekleri kendi elleriyle hazırladıkları masalarda sunarak diğer konuklara ikram ettiklerini söyledi. Gecede 36 ülkenin masa kurduğunu vurgulayan Aldoğan, "Bu yıl Türkiye'de düzenlenen Olimpiyata rekor bir katılım var. Bununla gurur duyuyoruz" dedi. Türk mutfağını ise Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği yaptığı birbirinden güzel yemeklerle tanıttı. Geceye damgasını vuran Türk masasının çevresinden ayrılmayan konuklar 10 tepsi su böreği, 40 kilo etli yaprak sarma, bir tencere kuru fasulye, dut çullaması, ayran aşı çorbası, mercimekli bulgur pilavı kısa sürede tüketildi. Konuklar hemen hemen her masada ikram edilen içkilerden alınca kendini pistin ortasında buldu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlenen gazeteciler Türkiye'yi çok sevdiklerini söyledi. Erzurum yemeklerini 57 ülkeden gelen yaklaşık 200 gazeteciye tattıran Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, yemeklerin tamamını yönetim kurulu üyelerinin evlerinde yaptığını söyledi. Yabancıların yaptıkları her yemeğe büyük ilgi gösterdiğini belirten Çomaklı, "Gazeteciler böyle bir lezzeti bir daha bulamazlar" diye konuştu.

 
Vergi Bilincine STK’lardan destek
 
Yavuzay Trafik Bilincini anlattı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
arabo 2 Mart 2012 Cuma 12:49

şu resimdeki uzun boylu hanım kim acaba

Yorumu oyla      6      4  
esef 1 Mart 2012 Perşembe 10:52

ulusal medya haber olarak yapıyormu ki, yabancılar yapsın..

Yorumu oyla      6      4  
çaykolik 1 Mart 2012 Perşembe 02:29

Hoşgeldiler.Erzurumlu misafir perverliği ile ünlüdür zaten.Afiyet olsun.Misafir gelen 57 ülkenin hiç değilse 7 sinin adını yazsaydınız da ülkelerinde haber yaptılarmı diye takip edeydik.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ressam Tetikçi’den ‘Bakış’
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi, ressam İsmail ...
Güneş’ten tarihi öneri
Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Erzurum’da bazı okul ...
Olaylara ‘Pusula’ tutacaklar
Doğunun ilk ve tek bölge gazetesi Pusula mart ayının ilk haftasında yayın hayatına başlıyor.
 
Onlar engel tanımıyor
Özel Uzmanlar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından ...
Tur Operatörleri KUDAKA’da
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma ajansı (KUDAKA) tarafından, uygulamaya başlanılan ...
Sakarya’da Erzurum nostaljisi
Sakarya Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Yıldırım, ...
 
1. Kış Zirvesi’ sona erdi
Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen: “Atatürk Üniversitesi olarak bizim hayalimiz ...
İspir’de kurtuluş coşkusu
İspir İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Ahmed’den şok tespit
"Anadolu`nun Zirvesinde 1. Kış Zirvesi"nde konuşan Pakistan Uluslararası ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva