ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
2 Ağustos 2023 Çarşamba - 09:48

Palandöken Kültür Yolu Festivali 19-27 Ağustos’ta

Bakan Ersoy, 19-27 Ağustos arasında "Trabzon-Sümela Kültür Yolu ve Erzurum Palandöken Kültür Yolu Festivali"nin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Palandöken Kültür Yolu Festivali 19-27 Ağustos’ta

Bakan Ersoy, 19-27 Ağustos arasında "Trabzon-Sümela Kültür Yolu ve Erzurum Palandöken Kültür Yolu Festivali"nin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 yılın ilk 6 ayının rakamları ile gündemdeki konuları değerlendirmek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda sunum eşliğinde yaptığı konuşmasında Ersoy, Türkiye'de turizm alanında 2023 için 60 milyon ziyaretçi hedefi koyduklarını, daha ilk 6 ayda 22 milyon 945 bin ziyaretçinin ağırlandığını aktardı.

Bakan Ersoy, deprem ve seçim sürecinin etkilerine rağmen turizm hedeflerini yakaladıklarına işaret ederek, gelir bazında bu yıl koydukları 56 milyar dolarlık hedefin 21 milyon 7 bin dolar kadarının yılın ilk yarısında elde edildiğini kaydetti.

Ziyaretçilerin ortalama kalış süresi ve kişi başı gecelik harcama verilerine ilişkin Ersoy, "2022'nin ilk 6 ayında ortalama yüzde 10,5 olan kalış süresi, 2023'ün ilk 6 ayında 9,9 geceleme olarak gerçekleşti. Burada eksi yüzde 5.7'lik bir daralma söz konusu. Gelir bazına baktığımız zaman kişi başı gecelik gelir ilk 6 ayda geçen sene 89,2 dolar, 2023'ün ilk 6 ayında 99,9 dolar olarak gerçekleşti. Yani yüzde 11,9 artış söz konusu. Bu çok çok önemli bir rakam." dedi.

"Türkiye Konaklama Sektöründe Sürdürebilirlik Belgesi Aşamasında Birinci Sıraya Geldi"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde en önemli konunun pazar çeşitliliği olduğunu, son 5 yıldır Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı ve Bakanlık olarak bu konuda çeşitli çalışmalar yaptıklarını aktardı.
Yeni kaynak destinasyonlarının geliştirilmesinde ve ürün çeşitlendirmesinde çok ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Ersoy, şöyle devam etti:

"Özellikle gastronomi, sağlık, eğitim, bisiklet, doğa, arkeoloji ve kültür ürünlerinin ön plana çıktığı bir tanıtım yapıyoruz. Tabii bütün bu pazar ve ürün çeşitlemesinde başarılı olmak için yoğun ve etkili bir turizm tanıtımını ülke olarak gerçekleştiriyoruz. Özellikle son birkaç yıldır 200 ülkede tanıtım yapıyoruz. Sosyal medyada özellikle dijital pazarlama diye baktığınızda 5 yıl önce ilk 20'ye giremeyen Türkiye, şu anda Go Türkiye platformu ikinci sıraya kadar geldi. TikTok'ta da 3. sıraya gelmeyi başardı."

Bakan Ersoy, bu sene Michelin Rehberi'nin İzmir ve Bodrum'u da değerlendireceğini, 9 Kasım'da yapacakları tanıtımında hem İstanbul'daki hem de İzmir, Çeşme, Alaçatı ve Bodrum'daki yıldız almaya layık görülen mekanların açıklanacağını aktardı.

Sürdürülebilir turizm konusunda da hızlı ilerlediklerini ve 4 bin 132 otelin sürdürülebilirlik belgesi aldığını anlatan Ersoy, "Türkiye şu an itibarıyla konaklama sektöründe sürdürebilirlik belgesi aşamasında birinci sıraya geldi. Biz bu yarışa biraz geç başladık. Ama herkesin önüne geçtik. Hızlı bir şekilde de bütün sektörün tamamına sürdürülebilirlikle ilgili sertifikasyon programını yaymış olacağız." diye konuştu.

Kültür Yolu Festivalleri Bu Yıl 11 İle Yayılacak

Bakan Ersoy, geçen yıl 7 ilde "Kültür Yolu Festivalleri"nin 362 ayrı mekanda 4 binden fazla etkinlikle, 20 binden fazla sanatçı ve 33 milyon seyirci katılımıyla gerçekleştiğini kaydetti.

Festivallerin bu yıl 11 ile yayılacağını söyleyen Ersoy, ilk festivalin 5-13 Ağustos tarihleri arasında Nevşehir'de "Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali" olacağını, 19-27 Ağustos arasında "Trabzon-Sümela Kültür Yolu ve Erzurum Palandöken Kültür Yolu Festivali"nin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bakan Ersoy, ayrıca 9-17 Eylül arasında Çanakkale'de "Troya Kültür Yolu", 16-24 Eylül arasında Gaziantep'te "GastoraAntep Kültür Yolu", 16 Eylül-1 Ekim arasında Ankara'da "Başkent Kültür Yolu", 23-30 Eylül'de Konya'da "Mistik Müzik Festivali", 30 Eylül-15 Ekim arasında "İstanbul'da Beyoğlu Kültür Yolu Festivali", 14-22 Ekim arasında Diyarbakır'da "Sur Kültür Yolu Festivali", 28 Ekim-5 Kasım arasında İzmir'de "Efes Kültür Yolu" ve 4-12 Kasım tarihlerinde "Antalya Kültür Yolu Festivali"nin düzenleneceğini ifade etti.

 
Bütçeden Ar-Ge’ye 53,9 milyar lira harcama
 
Aşkale’de Analig heyecanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzundereli sanatçı siparişlere yetişemiyor
Uzundere ilçesinde yaşayan Lokman Kalaycı, doğadaki malzemeleri toplayıp ...
Palandöken Kültür Yolu Festivalinde geri sayım
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği ve bu yıl 11 şehirde yapılacak ...
Bu serginin benzeri yok
Sanatçı Yasemin Güzel tarafından 2015 yılında başlatılan projeyle 5 binin ...
 
RTÜK'ten Yayınlarda şiddete tepki
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), tarafından yapılan açıklamada yayınlarda ...
Başiskele’de Erzurum ürünleri sergilendi
Başiskele Sahili'nde düzenlenen Yöresel Kültür Festivali yoğun ilgi gördü. ...
Engelliler Meclisinden Aşure Günü etkinliği
Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi, geleneksel hale getirdikleri ...
 
Dadaş Validen kardeşlik ve birlik mesajı
Vali Gül, "Dışarıdan biri bize dokunmadığı müddetçe yüzyıllardır süren ...
Doğu’da yün kültürü yaşatılıyor
Doğu Anadolu Bölgesi ve Bölgenin hinterlandında yer alan Bayburt illerinde ...
Sekmen: ‘Kültürel zenginliklerimize sahip çıkıyoruz’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen kültürü, kültürel değerleri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva