ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
18 Şubat 2020 Salı - 02:20

Pakdemirli: "Gözünün yaşına bakmayacağız’

Pakdemirli, "Toplum sağlığına aykırı ürün üretene göz açtırmayacağız. Benim arkadaşlara tavsiyem; evladınıza yedirmeyeceğiniz bir şeyi ve bu ürünlerin üretildiğini ya da vatandaşların kullanımına sunulduğunu görüyorlarsa, bu arkadaşların gözünün yaşına asla bakmayacağız.' dedi

Pakdemirli:  Gözünün yaşına bakmayacağız’

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Toplum sağlığına aykırı ürün üretene göz açtırmayacağız. Benim arkadaşlara tavsiyem; evladınıza yedirmeyeceğiniz bir şeyi ve bu ürünlerin üretildiğini ya da vatandaşların kullanımına sunulduğunu görüyorlarsa, bu arkadaşların gözünün yaşına asla bakmayacağız. Rehberlik görevinde arkadaşların olduğunu unutmamak lazım, ufak tefek hatalarla esnafı üzmemek gerekli. Bilerek sağlıksız ürün satanlara ciddi bir yaptırım söz konusu olacak" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün 81 il ve ilçede eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek ürün bazlı gıda denetiminin startını verdi. Bakan Pakdemirli, 6 gün sürecek gıda denetim seferberliğinin başlatıldığını belirterek, "Gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını arttırmak amacıyla, hafta boyunca sürecek seferberliğimizde, ilk noktamız, süt ve süt ürünleri üreten iş yerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan iş yerleri olacak. Gıdada sahtecilik yapanlara göz açtırmıyoruz, açtırmayacağız. Vatandaşımızın sağlığı, güvenliği söz konusu olunca, gıdada taklit ve tağşiş yapanların gözünün yaşına bakmayacak ve affetmeyeceğiz" dedi.

Taklit ve tağşişte, cezaların caydırıcı olması için, mevzuatta düzenleme yapılması noktasında çalışmalara başladıklarını kaydeden Pakdemirli, "Benim arkadaşlara tavsiyem evladınıza yedirmeyeceğiniz bir şeyi ve bu ürünlerin üretildiğini ya da vatandaşların kullanımına sunulduğunu görüyorlarsa, bu arkadaşların gözünün yaşına asla bakmayacağız. Bugün itibariyle, Bakanlığımıza bağlı 39’u akredite olmak üzere 41 laboratuvarımızda gıda analizleri yapılmaktadır. Alo 174 Gıda Hattı’na vatandaşlarımız ihbarlarını iletebiliyor. Vatandaşlarımızdan ricamız, en iyi denetimci tüketicidir gerçeğinden hareketle, ALO 174 Gıda Hattı’nı en ufak bir usulsüzlük, uygunsuzluk gördüklerinde aramalarıdır" diye konuştu.

"WHATSAPP ŞİKAYET HATTINI DEVREYE ALIYORUZ"

Yakın zamanda vatandaşların şikayetine daha hızlı dönüşlerin sağlanması amacıyla Whatsapp şikayet hattının devreye alınacağını ifade eden Pakdemirli şunları söyledi:

"Alo 174 Gıda Hattı’na son bir yılda, vatandaşlarımız tarafından 2 milyon 311 bin 593 arama gerçekleştirildi. Bu aramalardan 672 bin 256 adedi gıda ihbar ve şikayet kapsamında olmuştur. Bu başvuruların 670 bin 304 adedini sonuçlandırdık. Alo Gıda hattımıza yüzde 8’lik oranda, 51 bin 844 adet başvuruda yapılan denetimler sonucunda cezai işlem uygulanmıştır. Bugün itibariyle, son bir yılda, 1 milyon 215 bin 996 gıda denetimi gerçekleştirdik.Bugün ise 81 il ve ilçede eşzamanlı olarak, 7004 gıda kontrol görevlisi arkadaşımızla 6 gün boyunca her gün farklı bir sektörde denetimler gerçekleştireceğiz. Vatandaşımızın sağlığının söz konusu olduğu bu hassas görevi yerine getirirken, siz değerli arkadaşlarımın titizlikle çalışacağınıza olan inancım tam."

"20 BİN HAYVANDA DAHA UYGULAMA BAŞLATACAĞIZ"

Büyükbaş hayvanlara uygulanan küpe ile sağlıklı hayvan ırkları hedeflendiğini belirten Bakan Pakdemirli, “Bu küpeler, hayvan sağlığını daha iyi tespit etmemiz için pili beş yıl dayanan bir gsm telefonun büyükbaş hayvana asılması gibi. Dört günde uyanıp bildirimlerde bulunacak küpenin takılı olduğu hayvanlar. Bugüne kadar 200 hayvanda başarılı uygulama yapıldı 20 bin hayvanda daha uygulama başlatacağız. İhalesi yapılacak önümüzdeki günlerde” dedi.

"DOĞRU OLMAYAN BİR HABERİ YAYDIĞINIZ ZAMAN O SEKTÖRE ZARAR VERİYORSUNUZ"

Pakdemirli, 'Dönerde çamaşır suyu' iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek toplumun yanlış yönlendirmemesi adına medyanın duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptı. Pakdemirli, "Zaman zaman ısmarlama haberler yapılıyor, Doğru olmayan bir haberi yaydığınız zaman o sektöre zarar veriyorsunuz. Gıda kontrol genel müdürlüğümüz hemen irtibata geçti. 'Türkiye içinde herhangi bir yerde neredeyse denetleyeceğiz' dedik böyle bir adres bize verilmedi. Yanlış ve saptırıcı haberlerde nimetimiz olan gıda konusunda yanlış haberler çıkıyor. Gıdada bilgi kirliliği konusunda çalışmalar yaptık. Bunun böyle bir sahtecilikle yapılmasının mümkün olmadığını gördük. Bunların yüzde 90'dan fazlası yalan. Bununla ilgili yasal mevzuat çalışmaları devam ediyor. Hapis cezalarını bu işlerde en son çare olarak düşünüyoruz” dedi.

Öte yandan, denetlemeler kapsamında Kahramankazan'da bulunan yoğurt, süt ve peynir üretimi yapan bir firma yetkililer tarafından denetlendi.

 
Erzurum ve Diyarbakır Emniyet teşkilatına teşekkür
 
Genç girişimcilere yeni destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAP Başkanlığından Kavılca buğdayı desteği
Kars Valisi Türker Öksüz, “DAP İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen ...
Doğu’da en fazla konutu erkekler satın aldı
Selçuk Kaya- Türkiye İstatistik Kurumu, kadın ve erkeklere ait olan konut ...
Erzurum 2020’ye istikrarlı girdi
ÖZEL - Yılın ilk ayında Erzurum’da vergi tahsilat oranı yüzde 26.61 olarak ...
 
Doğu Anadolu’ya sulama yatırımı
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Ağrı’ya ...
Cankurtaran tüneli ulaşım çilesini bitirdi
. Borçka-Hopa arasındaki karayolunu 12 kilometre kısaltan tünelin kıymeti, ...
Aydemir: ‘Üreticimiz verilen desteklere minnettar’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Erzurum saha çalışmaları ...
 
Ovit’le ulaşımda aksama tarih oldu
Rize'nin İkizdere ilçesinde 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağından ulaşım sağlandığı ...
Erzurum 2019 5. Bölge payı açıklandı
ÖZEL - Erzurum’un içinde yer aldığı 5’inci Teşvik Bölgesinde aralık ayında ...
Erzurum 2019’u 24’üncü kapattı
ÖZEL - TBB 2019 yılı Erzurum nakdi kredi iller dağılım sonuçlarını açıkladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva