ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nafiz Kotan’a vefa
Nafiz Kotan’a vefa
Ilıcalı Ailesi yasta
Ilıcalı Ailesi yasta
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
HABERLER>EĞİTİM
16 Kasım 2013 Cumartesi - 14:18

PALDER’den Dershane tepkisi

Palandöken Dershaneler Birliği ( PALDER) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dershanelerin kapatılmasına yönelik hazırlandığı iddia edilen kanun taslağına tepki olarak basın açıklamasında bulundu.

PALDER’den Dershane tepkisi

E.MEHMET YILMAZ
ERZURUM (İHA) - Palandöken Dershaneler Birliği ( PALDER) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dershanelerin kapatılmasına yönelik hazırlandığı iddia edilen kanun taslağına tepki olarak basın açıklamasında bulundu.
FEM Dershaneleri Genel Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya PALDER Başkanı Birol Turgut, Kültür Dershanesi Erzurum Şube Müdürü Taceddin Deniz, Final Dershanesi Erzurum Şube Müdürü Mehmet Yıkılmaz, Körfez Dershanesi Erzurum Şube Müdürü, Şiar Aslan ve Erzurum Fem Dershanesi Genel Müdürü Mehmet Suiçmez katıldı.
Basın toplantısında birlik adına açıklama yapan PALDER Başkanı Birol Turgut, “Dershanelerin eğitimdeki sıkıntıların nedeni olmadığını savunarak demokrasilerde ve liberal ekonomilerde özel bir şirket emirle açılamaz ve kapatılamaz. Bu durum piyasa ve ekonomik özgürlüğe açık bir müdahaledir. Kapatarak ve yasaklayarak şimdiye kadar hiçbir sorun çözülememiştir. “dedi.
Birol Turgut, “Bugün dershaneler bir ihtiyacın sonunda ortaya çıkmış kurumlar olup, ihtiyaç devam ettiği sürece dershaneler devam edecektir. İyi imkanlardan yararlanan öğrenciler dershaneye ihtiyaç duyarken aynı şartlar ve imkanlara sahip olmayan öğrenciler gereksinimlerini nereden karşılayacak. Ayrıca okulu bitirmiş öğrenciler sınavlara nasıl ve hangi imkanlarda hazırlanacak. Dershaneler öğrencilere derslerindeki eksiklikleri tamamlamaları yanında gelecekleriyle ilgili doğru kararlar verebilmeleri için rehberlik hizmetinde bulunmaktadır. Bu nedenle dershanelerin kapatılması eğitime büyük bir darbe vuracaktır. Doğu’nun ve Güneydoğu’nun kalkınması ancak eğitimle mümkündür. Gerek bölgemizde gerekse Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan çocukların umut kapısı dershanelerdir. Birçok yerde devlet eğitime yönelik ihtiyacı karşılayamamaktadır. Mevcut açığı dershaneler kapatmaktadır. Dershaneler oradaki çocuklar için umut kapısıdır, bu kapının kapanmaması gerekmektedir. Dershanelerin kapatılmasıyla veliler, alternatif bulma yoluna gidecek bu durum birçok olumsuzluğu beraberinde getirecek ve dershanelerin verdiği katkı yasa dışı yollardan kapatılmaya çalışılacaktır. Böylece istismarlar, vergi kayıpları ve istihdam açığı ortaya çıkacaktır. PALDER olarak dershane maliyetleri araştırılmadan bir hükme varılması ve bu hükümle dershanelerin çok kazanç sağlayan kurumlarmış gibi lanse edilerek bu hükümle kapatılamaya çalışması bizi üzmektedir. Ayrıca okulları dershanelere rakipmiş gibi gösterilmesi tamamen art niyettir. Okul ve dershane farklı kurumlardır. Dayanışma içinde öğrencilerin başarısı ve geleceği için çaba sarf etmektedir. Fırsat eşitliğini sağlamak adına fırsat eşitsizliğini artıracak ve daha çok kargaşa yaratacak bir düzenlemenin muhatabı olmamak ulusal ve evrensel hukuk içinde haklarımızı savunmak durumunda kalmayacağımıza inanmak istiyoruz” dedi.

 
Kars yolunda uyuşturucu operasyonu
 
Ceylan İl Temsilcilerini açıkladı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
A.KURTULUŞ 24 Kasım 2013 Pazar 19:53

Dershaneler genelde genç dinamik ve araştırmacı öğretmenleri bünyesinde topluyor ne yazıkki devlet okulları bu tür bir seçme durumuna giremiyor kpss durumuna göre alınıyor veya öğretmenler yıl sonunda yada okulların açılışına yakın bir kaç günlük seminerlerle tekrar görevli oldukları okullara gönderiliyor kısacası dersanelerin tercih ettiği kapasitede öğretmenlerde devlet okullarına alınacaksa o zaman dershaneler kapatılması olumlu olabilir ancak buda yeterli olmamalı okullardaki sınıflar hala 30 ve üzerinde öğrenci mevcut,dersler ve sınavlar üniversite sınavlarına göre çok düşük yani dershanelerin bu yönlerini düşünmek gerek bunlar sağlanmalı halkda bu ve benzer sorunların giderildiğine ikna olduğunda dersanelerin genel durumları hakkında kapanması düşünülebilir

Yorumu oyla      7      4  
misafir 24 Kasım 2013 Pazar 14:59

öğrenci zayıf olduğu dersleri evde ailesi bilmiyorsa kime sorsun ders kitapları çok yetersiz sınavlarda öğretilmeyen konular soruluyor.öğretmende kalabalık olduğu için herhalde yeterli ilgilenemiyor.sadece cemaatin dersanesi yok olaya bu yönden bakmak yanlış cemaatin bankaları şirketleri var onları düşünmüyorum.ama özgür bir ülkede herkes istediği işi yapmalı.sözgelimi hükümet yarın öbürgün kuyumcuları kapatıyorum derse ne olacak.fakir fukarada öğrenmeli onlarada kolaylık sağlanmalı.başka bir sistem bulmalı.bir kere öğrenciler okulu sevmiyor okulu eğlenceli bir yer haline getirmek lazım öğretmenlerinde aşırı disiplinli olmaması cana yakın olması lazım.

Yorumu oyla      8      4  
osman demirci 24 Kasım 2013 Pazar 13:51

acaba bu dershanelere fakir fukara gidebiliyormu_ Benim şahit olduklarım gidemiyor... Demekki kapatılması en doğrusu

Yorumu oyla      7      7  
Özeller kapanmalı 24 Kasım 2013 Pazar 10:12

Benzer mantıkla özel hastaneler de kapanmalı. Devlet aciz değil çok şükür, kendi hastanelerinde hizmetin kralını veriyor. Özel butik hastaneler de derhal kapanmalı.

Yorumu oyla      10      4  
egitimci 24 Kasım 2013 Pazar 07:05

Dersaneler kesinlikle kapanmalı

Yorumu oyla      7      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Boylu başarının yolunu anlattı
Kaymakam Ersin Boylu, İİBF öğrencilerine gelecek planlamasıyla ilgili ...
Tatbikat öğrencileri itfaiyecileri terletti
Erzurum’da Tatbikat İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencileri itfaiye müdürlüğünü ziyaret etti.
Öğrenciler Meclis Başkanlığı için sandığa gitti
Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi Yönergesi gereği İl Öğrenci Meclis Başkanı ...
 
Erzurum'da “Tekrar Okullu Olduk” Projesi başladı
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın himayelerinde ve İl Milli Eğitim ...
Erzurum nitelikli projeye yoğunlaştı
TÜBİTAK tarafından düzenlenecek 45. Orta Öğretim öğrencileri arası proje ...
Prof. Dr. Weber ETÜ öğrencileriyle söyleşecek
Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Söyleşi ...
 
3 ülke konuklarına Türk Kültürünü anlatacaklar
Erzurum’u Comenius Proje Etkinliği kapsamında yurt dışında temsil edecek ...
ATAÜNİ Proje Eğitimi Etkinliği’ kursu tamamlandı
Atatürk Üniversitesi’nce gerçekleştirilen TÜBİTAK Destekli ‘Proje Eğitimi ...
Temel Kaya Tırmanış Eğitimi başladı
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından yürütülmekte olan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva