ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
5 Aralık 2013 Perşembe - 00:32

Özel İdare kara yoğunlaştı

İHSAN KUMRU-Erzurum İl Özel İdaresi karla mücadele çalışmalarına hız verdi. İl özel İdaresi, 883 Köyde, 207 personelle karla mücadele çalışması yapacak.

Özel İdare kara yoğunlaştı

İl Özel İdare Genel Sekreterliği Mart ayına kadar karla mücadele çalışmasını aralıksız bir şekilde sürdürecek. Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, Mart ayına kadar yapılacak olan karla mücadele çalışmaları için 15 milyon TL bütçe ayrıldığını açıkladı.

EKİPLERİMİZ HAZIR

Yazıcı, “ İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği olarak Erzurum’a kar yağdığı 25 kasım tarihinden itibaren karla mücadele çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Erzurum'da 883 Köyde 577 mezrada  5 bin 524 kilometre yol karla mücadele çalışması yapacağız. Karla mücadele çalışmasında 32 greyder, 10 dozer, 5 kar savurma, 11 kar bıçaklı kamyon, 3 kar üstü araç, 32 kar mücadelesinde görevli araç , 20 kar mücadelesinde yükleyici araç olmak üzere toplam 113 araç  ve 207 personelimizle çalışmaları yapacağız. Mart ayına kadar, karla mücadele çalışmaları devam edecek. Bu süreç için 15 milyon 44 bin TL  bütçe ayrıldı.” dedi

377 KÖY YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Ulaşıma kapanan 377 köy yolunun açıldığını dile getiren Yazıcı, “Yağan karla beraber 377 köy yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadelede görevli arkadaşlarımız seri bir şekilde bu köylerimizin yollarını ulaşıma açtı. 2 bin 714 kilometre yol açımı gerçekleştirildi. Amacımız halkımıza en iyi şekilde gece gündüz demeden kaliteli hizmet etmek.  Vatandaşımıza sağlıklı ulaşım hizmeti sunabilmek için İl Özel İdaresi çalışanları olarak gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. “ diye konuştu

PERSONELİMİZ ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR

Ulaşıma kapanan yolların açılması sürecinde personelin çok büyük bir sorumluluğu yerine getirdiğini belirten Yazıcı Kışın yaşamın normale döndürülmesi ve ulaşımın kusursuz bir biçimde yapılabilmesi için İl Özel İdaresi çalışanlarının büyük bir özveri ve gayret içerisinde çalıştıklarını anlattı. Yazıcı, “Fedakarlığın en büyüğünü gösteren ve gece gündüz demeden karla mücadele çalışmalarını sürdüren personelimiz, her yıl olduğu gibi, bu yıl da kendilerinden beklenen hizmeti layıkıyla verecek ve kar yüzünden kapalı tek bir yol bırakmayacaklar.” dedi.

SORUNSUZ MÜCADELE İÇİN HAZIRLIKLAR YAPILDI

Yazıcı, geçtiğimiz yıl karla mücadeleden çıkan araçların her birinin yaz sezonu boyunca rutin bakım ve kontrollerden geçirildiğini belirterek, “Karla mücadele çalışmaları sürecinde en küçük bir teknik sorununun yaşanmaması için de gerekli hazırlıkları yaptık. İl Özel İdaresi olarak, karla mücadele çalışmaları için hazır kıtayız.” dedi.

 

 
Bumin'den Özel Hastane uyarısı
 
‘Bütçe tükendi, başvuru alınmayacak’
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 5 Aralık 2013 Perşembe 09:43

Fiili olarak 113 araç ve 207 personel,karla mücadelede çalışacak.Bir o kadar araç ve belki bir o kadar personel de o dairede var. Bunların devlete maliyeti,yıllık herhalde, 100 milyon TL'dir.Buralar özelleşse bu meblağın ancak yarısı harcanır bu işlere,50 milyon TL de devletin bütçesinde kalır,daha kaliteli hizmet verilir,devlet bu yükü de sırtından atar o para vatandaşa harcanır. Yol ihaleye, su ihaleye,elektrik ihaleye, tünel yapılacak ihaleye,dolgu yapılacak ihaleye,asfalt dökülecek ihaleye,gölet ihaleye,daha birçok şey hep ihaleye, ihaleye,ihaleye.Ee, peki ya oradaki o yatan personel ne iş yapıyor? Ne yaptıkları malum.Vakit geçirilmeden devlet küçültülmeli,gelişmiş, çağdaş, modern ülkelerde olduğu gibi,artık devlet bu işlerden elini eteğini çekmeli ve bu işleri özel sektöre bırakmalıdır. Artık bu saltanatlar sona ermelidir.Çok büyük meblağlara çok az iş yapılması,artık bugünkü dünya düzeninde bitmiştir. Hükümetimiz de artık, vakit kaybetmeden bunu yapmalı, devleti devreden çıkarmalı,bu saltanatlara,bu dukalıklara son vermelidir. İşte o zaman büyük devlet oluruz,dünyayla yarışırız.Yoksa bu gidişle daha çooook, eller Ay'a, biz yaya kalırız.Çünkü gelişmiş ülkelerde devletin kadrolu memuru, işçisi, askeri,akademisyeni vb. yoktur.Hepsi de sözleşmelidir ve maaşlarını da yata yata değil,performanslarına göre alırlar.İşte bu adil sistem,bu ülkeye de en kısa zamanda getirilmeli, vatandaşın parası çar-çur edilmemeli,vatandaşın refah ve huzuru için harcanmalıdır.Bir takım mutlu azınlığa,bu devlet hizmet etmemelidir.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GHSİM’de bir ilk
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Proje Koordinasyon ...
'Fırsatı Yakala' projesi tanıtıldı
Öğrenciler, Almanya’da Mitost derneğinin destek verdiği ve Rusya, Kafkasya’da ...
Sarıkamış Şehitleri rahmet ve minnetle anıldı
Prof. Dr. Bingür Sönmez slayt gösterisiyle desteklediği Sarıkamış harekâtını ...
 
Veteriner Fakültesi bir ilki hayata geçirdi
İHSAN KUMRU-Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde Atçılık ...
Başbakan’a Zigana daveti
Zigana Dağı'nın 2 bin 10 metrelik tarihi İpek Yolu geçişinde tesis işleten ...
Erzurum’da Umre kayıtları başladı
Erzurum Müftüsü Hasan Çınar, umre kayıtlarının 28 Kasım itibariyle Erzurum ...
 
KÜNİB’ten Halvetîlik Sempozyumu
Kafkasya’dan Anadolu’ya Kültür Köprülerimiz-Uluslararası Seyyid Yahyâ ...
Diş Hekimliğinin nabzı Erzurum’da atacak
“Diş Hekimliğinde Estetik Yaklaşımlar Sempozyumu”nun Uluslararası Doğu ...
İmam Hatip Liseleri 100’üncü yılında
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul’da "Kuruluşunun ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva