ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 19 Mayıs coşkusuna hazırlanıyor
Erzurum 19 Mayıs coşkusuna hazırlanıyor
Erzurum’da kaçakçılık operasyonu
Erzurum’da kaçakçılık operasyonu
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
HABERLER>GUNCEL
25 Haziran 2010 Cuma - 07:04

“Oyuna gelmeyelim”

ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, “Son günlerde, terör olaylarının artmasıyla ülkemizde bilinçli olarak büyük bir panik havası oluşturulmaya çalışılmaktadır. Türk milleti bu günlerle karşılaştırılamayacak kadar çok daha kötü günleri başarıyla atlatmayı bilmiştir. Bu nedenle paniğe kapılmak, terör odaklarının elini güçlendirmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır" açıklamasını yaptı.

“Oyuna gelmeyelim”

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Türkiye'ye yönelik faaliyet gösteren terör odaklarının en aktif dönemlerinden birini yaşadığını belirterek çözüm önerileri sundu. Eğilmez, "Türk Milleti, en az Gazze, en az Hrant Dink'in öldürülmesinde olduğu gibi duyarlı olmalı" dedi.
//TERÖR GERÇEĞİ
Türk devletlerinin terörle mücadelesinin yeni olmadığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, "Türkler; Selçuklu Devleti'nden yani XII. yüzyıldan beri terör örgütleriyle mücadele etmek zorunda kalmıştır. Hasan Sabbah önderliğindeki dünyanın ilk terör örgütü olan Haşişiler; Selçuklu çağında birçok terör eyleminde bulunmuş, gerek Türk devlet adamlarına gerekse Türk halkına karşı acımasız ve kanlı eylemler yapmışlardır. Selçuklulardan sonra bölgede kurulan Türk devleti de Ermeni terörüyle karşı karşıya kalmıştır. Ermeni terörü de aynı Haşişiler gibi Türk devletine büyük zararlar vermiştir. Osmanlı'dan sonra bölgede kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti de kuruluşundan günümüze kadar terörle mücadele etmek zorunda kalmıştır. Osmanlı Devleti'ni parçalamak için nasıl Ermeni terörü kullanılmışsa Türkiye Cumhuriyeti'ni parçalamak için de PKK terörü kullanılmaktadır" diye konuştu.
//TERÖR ODAKLARI
Ülkemizin de içerisinde bulunduğu Orta Doğu bölgesinin, geçmişten günümüze kadar hakimiyet ve çıkar çatışmalarının odağı haline gelmesinin en önemli sebebinin sahip olduğu yer altı ve yerüstü kaynakları olduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, "Tarih boyunca, bölge üzerinde daha fazla çıkar elde etmek isteyen mihraklar, birçok strateji ortaya koymuşlardır. Yaklaşık bin yıldır bölgede bulunan Türkler ve dolayısıyla kurmuş oldukları önce Selçuklu, sonra Osmanlı ve son olarak da Türkiye Cumhuriyeti
Devleti, Orta Doğu'daki olumlu-olumsuz bütün gelişmelerin içerisinde bulunmuş ve bunlardan etkilenmiştir. Günümüzde Türkiye ve dünya önemli bir değişim geçirmektedir. Bölgemizde çok önemli yapılanmalar var. Geliştirilen stratejilerin sonuca ulaştırılabilmesi için kullanılan en önemli enstrümanlardan biri terördür. Bugünlerde de ülkemize yönelik faaliyet gösteren terör odakları en aktif dönemlerinden birini geçirmektedir" dedi.
//"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN FİNANSAL KAYNAKLARI ORTADAN KALDIRILMALI"
"Bölge üzerinde daha fazla çıkar elde etmek amacıyla oluşturulan Kürt sorununu bir koz olarak kullanan ülkelerin, özellikle son yüzyıl içerisinde Kürtleri kullanarak bölgedeki en güçlü devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'nin başına çorap örmeye yeltendikleri ve bu stratejilerinde de çalışmalarına devam ettikleri görülmektedir" diyen Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, "Siyasal Kürtçülük, zaman içerisinde dış dayatmalar ve kendi iç şartlarına uygun olarak farklı stratejilerin bir parçası olarak değişik taktiklerle ortaya çıkmıştır. 1900'lü yılların başında dernekçilik ve fikirsel oluşumlar ile 1920-40 yılları arasındaki isyanlar, değişik amaçlara hizmet etmişlerdir. Yakın tarihimizde Türkiye'nin ve bölgenin kapanmayan yarası haline gelen Kürt isyanları, dış devlet ve mihrakların destek ve yönlendirmesiyle günümüze kadar gelmiştir. İlk kürt örgütü olan Kürdistan Teali Cemiyeti'nden beri zaman zaman meydana gelen isyanların tamamı yabancı istihbarat örgütlerinin kışkırtmalarıyla ortaya çıkmıştır. Kısacası dünyayı yönetmeyen çalışan güçlü devletler, Türkiye üzerinde güçlü bir yapılanma gerçekleştirmeye çalışıyor.”
//DIŞ GÜÇLER VE TAŞERONLAR
Emperyalist güçlerin Türkiye’de yerli işbirlikçiler edinerek amaçlarını gerçekleştirmeye çalıştıklarına dikkat çeken Eğilmez şunları kaydetti, “Bugüne kadar sahip olamadıkları bu topraklarda dolaylı bir egemenlik kurmak amacıyla detaylı ve uzun soluklu çalışmalar yapıyorlar, yerli işbirlikçileriyle önemli operasyonlar gerçekleştiriyorlar. Bu konunun çözümünde hepimize çok önemli görevler düşmektedir.”
//TERÖRÜ BESLEYEN KAYNAKLAR KURUTULMALI
Terör örgütleriyle mücadelede öncelikle finans kaynaklarının kurutulması gerektiğine vurgu yapan Eğilmez şunları söyledi: “Terör örgütünün bütün finansal kaynakları yani haraç, uyuşturucu ve dış yardım ortadan kaldırılmalıdır. Terörle mücadeleye siyasi çekişmeler alet edilmemeli, bölge halkının teröristlere olan desteğinin önüne geçilmeli, terörü besleyen sosyo-ekonomik faktörler ortadan kaldırılmalıdır. Ulusal güvenliğimiz tehdit eden iç siyasi unsurlar hakkında yasal uygulamalar ivedilikle harekete geçirilmelidir. Bu noktada var olan yasal boşluklar derhal doldurulmalı ve milletvekili dokunulmazlıkları kaldırılmalıdır. Terörün üs olarak kullandığı Irak'ın kuzeyine yönelik kesin ve uygulanabilir faaliyetler ortaya konulmalıdır. Türk milleti en az Gazze, en az Hrant Dink'in öldürülmesi olayında olduğu gibi duyarlı olmalı, milli birliği ve beraberliğini daha da güçlendirmelidir. Çünkü ülkemizin milli bütünlüğünü bozmak isteyen çok güçlü odaklar var. Buna karşı, bazı sözde aydınlarımız inanılmaz bir cahillik içerisinde, terör örgütünün bir maşa olduğunu hala fark edemediklerinden ya da bizim bilmediğimiz başka sebeplerden, teröristlerle masaya oturulmasından bahsediyor. Aktörler değişse de yüzyıllardır sahneye konulan oyun aynıdır. Bölgede güçlü bir Türkiye'nin önüne geçmek için terörize edilmiş taşeronlar kullanılmaktadır. Değişmeyen oyunun sonu da aynı olacaktır. Türk milleti bu terör odaklarını da ortadan kaldıracaktır. Son günlerde, terör olaylarının artmasıyla ülkemizde bilinçli olarak büyük bir panik havası oluşturulmaya çalışılmaktadır. Türk milleti bu günlerle karşılaştırılamayacak kadar çok daha kötü günleri başarıyla atlatmayı bilmiştir. Bu nedenle paniğe kapılmak, terör odaklarının elini güçlendirmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır" açıklamasını yaptı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazze Gönüllüsünden sitem
Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisi’nde İsrail askerlerinin saldırısı ...
Oltu’da Çarşamba Pazarı bereketi
DURSUN MURAT AYDIN (İHA) - Erzurum’un Oltu İlçesi’nde haftanın Çarşamba ...
Palandöken’de “Köşk” atılımı
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Palandöken Belediyesi yaz sezonuyla birlikte ...
 
Olimpiyat Şehri çöp sorunu yaşıyor
Oğuz Selim Karahan (CİHAN)- 2011 Kış Oyunları yolunda hızla ilerleyen ...
Yaz Kuran Kursları başladı
İHSAN KUMRU(GHA) - Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte, Erzurum ...
Cihaner Davasında yeni süreç
Ergenekon davası hakimi Köksal Şengün, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ...
 
Yağmur, su baskınlarına yol açtı
AHMET AKBUĞA - OKTAY FANİ (İHA) - Erzurum'da aniden bastıran sağanak yağış ...
Kaloriferciler pirim mağduru
İHSAN KUMRU(GHA) – Kalorifercilerin yaz aylarında ödenmeyen SSK primleri ...
Özdemir’in mutlu günü
ERZURUM (İHA) - İl Genel Meclis Başkanı İhsan Özdemir’in oğlu Adem Özdemir, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva