ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
2  terörist teslim oldu
2  terörist teslim oldu
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
Erzurum’da ‘SİBERGÖZ-37’ operasyonu
Erzurum’da ‘SİBERGÖZ-37’ operasyonu
HABERLER>TÜRKİYE
21 Aralık 2010 Salı - 03:05

“Önce yatırım, sonra yasa”

Doğu ve Güneydoğu'daki illerdeki otel azlığına dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, meslek birliği kanunu isteyen otelcilere seslenerek, "Önce yatırım yapın, sonra kanun isteyin" dedi.

“Önce yatırım, sonra yasa”

MÜGE TUTCALI-DUYGU BEKTAŞ
ANKARA (İHA) - Doğu ve Güneydoğu'daki illerdeki otel azlığına dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, meslek birliği kanunu isteyen otelcilere seslenerek, "Önce yatırım yapın, sonra kanun isteyin" dedi.
//TÜROFED GENEL KURULU
Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜROFED) 3. Olağan Genel Kurulu Bilkent Otel'de gerçekleştirildi. Kurula, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Devlet Bakanları Zafer Çağlayan, Faruk Nafiz Özak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı.
Genel Kurul'da bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, turizm sektörünün son 8 yılda tüm takdirleri hak eden bir büyüme kat ettiğini belirterek, "2002'de ülkemize gelen turist sayısı 13 milyon iken 2009 sonunda 27 milyona çıktı. Turizm gelirimiz 2002'de 8.5 milyar dolardan 2009'da 21 milyar dolara çıktı. 2010'u 2009'dan daha yüksek 29 milyon turist ve 23 milyar dolar gibi bir turizm geliriyle kapatacağız. Bu rakamlarla dünya turizm pazarındaki payımızı yüzde 3.1 ulaştırdık" dedi.
Küresel krizle birlikte tüm ülkelerde turist sayıları düşerken, turizm gelirleri azalırken Türkiye'nin bu konuda da dünyadan farklı bir durum ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, turist sayısının da, turizm gelirinin de arttığını söyledi. Erdoğan, "Bu rakamlar gurur verici ancak yeterli değil. Tüm Türkiye için konuştuğumuz 28 buçuk milyon turist ve 23 milyar dolarlık geliri sadece İstanbul'dan veya Kapadokya'dan elde edebilmeliyiz. Türkiye'nin bu potansiyele sahip olduğunu biliyorum ve görüyorum" diye
konuştu.
"ÖNCE YATIRIM SONRA KANUN"
Hafta sonu Muş ve Bitlis'te toplu açılış törenlerine katıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, uzun yıllar boyunca bu illere ve bu bölgeye yatırım yapılmadığını, bölge için gerçekçi kalkınma planları hazırlanmadığını söyledi. Erdoğan, bu bölgedeki tarihi eserlerin tüm dünyada insanları cezp edecek nitelikte olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Bizim Türkiye'deki turizm destinasyonumuz acaba 5 tane il mi? İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Aydın. Buralar mı? Bunun dışında bizim güçlü destinasyonlarımız yok mu? İddialı konuşuyorum. Bizim 81 vilayetimizin 81'i de özel bir destinasyondur. Ama bunun üzerinde çalışmamız lazım. Biz devlet olarak bir şey yapmak durumundayız. Nedir? Altyapıyı yapmak durumundayız. Havaalanları yollar vs... Fakat bakıyorum ki ne Muş'ta ne Bitlis'te doğru dürüst bir tane otel yok. Yol var, havaalanı var ama bir tane otel yok. Niçin burada böyle bir adım atmıyoruz. Niçin böyle bir atılım içerisine girmiyoruz. Türkiye'yi kalkındıracaksak hep beraber kalkındıralım. Bu adımları hep beraber atalım. Oralarda da bu sıçramayı yapalım. Dün örneğin Bitlis'teki 71 tesisin açılışını yaptık. Muş'ta 106 tesisin açılışını yaptık. Buraları ayağa kaldırıyoruz. Ama tabi ben biliyorum ki belki çoğunuzun bunlardan haberi yok. Acaba ne oldu? Muş'ta ne oldu hakikaten buralarda böyle bir adım var mı? Belki haberiniz yok. Belki oralarda duble yolların olduğundan haberiniz yok. Belki Muş'a gitmeyen kardeşlerim var içinizde. Oraya bir 4 yıldızlı otel yakışmaz mı? Yakışır. 36 tane fabrika girdi şu anda Muş'a. Muş-Bitlis arasında 81 kilometre yolu biz yaptık. Dağları deldik. Ama gel Bitlis'e bir tane otel yok. Otelciler Birliği güzel 'Hadi Kanunu çıkaralım' güzel yapın arkadaşlar, ondan sonra kanun isteyin. Kusura bakmayın. Önce adımları atacaksınız. Biz bu adımları göreceğiz. Ama adımları atmadan burada kuru kuruya vaatte bulunmakla bu iş olmaz."
 
//OTEL YATIRIMLARINA DESTEK
Otelcilere de turizme de en önemli desteği hiçbir dönemde olmadığı kadar kendi iktidarları dönemlerinde verdiklerini vurgulayan Erdoğan, "Bunu kimse inkar edemez. Şimdi gerçekleri konuşacağız" dedi.
Salondaki bazı katılımcıların kendisini alkışlaması üzerine Erdoğan, "Ben alkışa da çok meraklı değilim. Ama gerçekleri konuşacağız. Ben hizmetkarım, efendi de değilim. Ama bir şey yapacaksak dayanışma içinde yapacağız. Biz yolları yapacağız, havaalanlarını yapacağız. Denizde, ta marinalara varıncaya kadar her şeyi yapacağız. Eee sadece 5-6 ilde odaklaşan oralarda toplanan bir şey olacak" diye konuştu.
GAZİPAŞA HAVAALANI TARTIŞMASI
TÜROFED Başbakanı Ahmet Barut'un Antalya'daki Gazipaşa Havaalanı'nın geliştirilmesi ve uçak seferlerine açılması talebine de tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Gazipaşa Havaalanı'nın getirisini götürüsünü düşünüyor musunuz? Buraya bir uçak havaalanının inmesi için gerekli bütün teknik çalışmaların altyapının bizim tarafımızdan yapılmak suretiyle Buraya büyük uçakların inemeyeceği noktasında size kimse acaba bilgi verdi mi? Eğer verdiyse buna niye ilgi duymuyorsunuz. 'Büyük uçak inemez' diyor. Bu bütün bu
çalışmaları yapan teknik arkadaşlarımızın verdiği bilgi bu. Uçak buraya iniyor. Yarın Allah göstermesin burada bir kaza olduğu zaman bir başbakan olarak bir ulaştırma bakanı olarak bir hükümet olarak biz bunu nasıl izah edeceğiz halkımıza. O zaman herkesin bindireceği tek merci olacak o da hükümetimiz. Biz böyle bir bedeli de ödeyemeyiz. Onu zamanında başlatanlara hesap sormak lazım. Nasıl siz geldiniz de Gazipaşa'nın temelini attınız diye hesabını sormanız lazım" diye konuştu.
//"SADECE DENİZİN, KUMUN, GÜNEŞİN OLDUĞU YERDE Mİ OTELLER YAPILACAK?"
Yatırımcıların çok para getirecek bölgelere otel yatırımlarını yaptığını, risk almadığını belirten Erdoğan, "Ekonomi risktir arkadaşlar. Ben ekonomistim. Burada o riski alacağız. Biliyorum ki yarın bu adımlar da atıldığı zaman değerlendirmeleri ona göre yapacağız" dedi.
Başbakan Erdoğan, turizmcileri Türkiye'nin diğer bölgelerine de yatırım yapmaya çağırarak, "Sadece İstanbul Antalya değil farklı yerlerde de bu yatırımların yükselmeye başladığını görüyoruz. Ama tabi kısıtlı olduğunu görüyoruz. Bu da bizi üzüyor. Sadece denizin kumun olduğu, güneşin olduğu yerde mi oteller yapılacak. Yayla turizminin dağ turizminin olduğu yerlerde bu yatırımlar yapılamaz mı? Yapılır gelin buralara yatırım yapalım. Rize'de de er veya geç açılacak o ayrı mesele. Trabzon gibi bir ilimizde
sağolsun bir tane arkadaşımızın yaptığı otel var. O da zor şartlarda arka planlarlarda yapılmış bir otel. Bunun dışında Trabzon gibi bir vilayette otel yok. Samsun gibi bir vilayette doğru dürüst bir tane otel yok" diye konuştu.
Erdoğan konuşması esnasında protokolden 'Ordu'da da otel olmadığı' şeklinde gelen uyarı üzerine, "Ordu'yu söylüyorsun anlıyorum ama orda hiç yapmazlar. Fındık için gidip otel yapmazlar" dedi. Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan ve Bakan Günay'a plaket sunuldu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Erdem gözyaşlarıyla uğurlandı
Mardin'in Dargeçit ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını ...
Başbakan Doğu’da bir ilki gerçekleştirecek
Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün açılışını ...
Dayanışma Konvoyu Türkiye'ye giriş yaptı
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de yola çıkan 'Asya'dan Filistin'e Dayanışma ...
 
Baston ustaları Başbakan için çalıştı
Dünyaca ünlü Ahlat baston ustaları, günlerce çalışarak koç, manda ve sığır ...
Niğde yasta..
Mardin'de uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kenan ...
Mardin’den şehit haberi geldi..
Mardin Dargeçit ilçesinde akşam saat 18.00 sıralarında Türk Telekom şubesi ...
 
Türk Ocakları’ndan etnik fitne uyarısı
Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür, PKK terör örgütünün ifade edemediği ...
KOBİ'ler daha fazla destek bekliyor
Kredi olanaklarının girişimciler için bir sorun olduğunu belirten işletmeler, ...
İki Devlet, Tek Millet buluşması
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in 7. ölüm yıldönümü nedeniyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva