ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>GUNCEL
31 Ekim 2012 Çarşamba - 16:34

Ömeroğulları olayları değerlendirdi

Bursa’daki hareketlerin Türkiye’yi derinden üzdüğünü belirten Ömeroğulları, “Bir taraftan devlete karşı bir tepki var ama bu olayların Erzurumlulara mal edilmesi yanlış. Orada her şehirden insan var” diye konuştu

Ömeroğulları olayları değerlendirdi

ABDULLAH ÇİBİR - YUSUF SERKAN YILMAZ
BURSA (İHA) - Bursa’da dün gece karşıt gruplar arasında çıkan olaylarda silahla yaralanan İlker Kaya’nın durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
Merkez Yıldırım ilçesi Yavuzselim Mahallesi’nde çıkan olaylarda başından aldığı kurşunla ağır yaralanan İlker Kaya’nın hayati tehlikesi devam ediyor. Olayı durduktan sonra hastaneye akın eden akrabaları ise Kaya’dan gelecek sevindirici haberi bekliyor.
Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi İzzet Özyazar, Kaya’nın hayati tehlikesinin devam ettiğini ve durumunun ciddiyetini koruduğunu söyleyerek, ”Dün gece saat 01.00 sıralarında ateşli silah yaralanmasından dolayı gelen ve şu anda yoğun bakım ünitesinde yatan hastanın durumu ciddiyetini koruyor. Bazı yerlerde hastanın öldüğü yönünde iddialar var. Hastamız şu anda hayattadır. Tedavisi devam etmektedir. Şu anda genel durumu oldukça kötü. Hastamız makineye bağlı. Tedavisi devam ediyor. Şakak bölgesinden giren bir kurşun var. Beyne oldukça hasar vermiş. Şu anda genel durumu çok kötü olduğu için ameliyata alamıyoruz. İleride durumu düzeldiğinde kendini toparladığı zaman ameliyat imkanları yeniden değerlendirilecektir ancak hayati tehlikesi devam ediyor” dedi.
"MAHALLEDE HUZURSUZLUK SÜRÜYOR"
Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları, son 3 gündür mahallede huzursuzluk olduğunu belirtti. İnsanların ayrım yapmadan toplu halde yaşadıklarını vurgulayan Ömeroğlulları, bölgede oturan insanların çoğunun akraba olduğunu, bu olayın bir toplumsal hareket olduğunu söyledi. Bursa’daki hareketlerin Türkiye’yi derinden üzdüğünü belirten Ömeroğulları, “Bir taraftan devlete karşı bir tepki var ama bu olayların Erzurumlulara mal edilmesi yanlış. Orada her şehirden insan var” diye konuştu.Yaralı hakkında da bilgi veren Ömeroğulları, “Arkadaşımız şu anda başından yaralı. Doktorlar iyileşmesi için ellerinden geleni yapıyor” dedi.
Yaralının akrabalarından Rahmi Pişkin, “Bu olay bir provokasyondur. Benim akrabam o yürüyüşe katılmadı. Oradan geçerken başına kurşun isabet etti. Bu olayın kasten yapıldığına inanıyorum. Bu içler acısı bir olay. Biz orada yalnızdık. İki mülki idare amiri gelip de buradaki durum hakkında bilgi almadı. Olayın yatıştırılması için çaba göstermediler. Olay kendi mecrasında kontrolden çıktı, gençlerin önünü alamadık. Ben siyasilerin bu konuda hassas olmasını istiyorum” iddialarında bulundu.
ŞEHİT BABASI DA HASTANEYE GELDİ
Jandarma onbaşı oğlu Timur Vatansever'i 2004 yılında Tunceli'deki terör saldırısında şehit veren Emrullah Vatansever de hastane önüne gelerek yaralının ailesini ziyaret etti. Vatansever, “Gencimizin yaralanmasına sevinenler var. Bundan vazife çıkaranlar varsa onları kınıyoruz. Biz Van Depremi'nde battaniyelerimizi gönderdik. Şanlıurfa’da sel oldu, kurbanlarımızı oraya gönderdik. Biz onlar için varız, onlar da bizim için var. Siyasiler buradan bir pay almak istiyorlarsa akıllı olsunlar. Toplumu germekle bir yere varamazlar. Aklıselim davranmak zorundayız. Bu ülkede kanun ve nizam var. Kanunlar yeterli gelmiyorsa kanun yapsınlar" diye konuştu.
Üzücü olayın kendilerini derinden yaraladığını ifade eden Kaya'nın bir yakını, şehri yönetenlerin üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.
Öte yandan yaralının Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi önünde bekleyen yakınları, doktorlardan gelecek müjdeli haberi bekliyor.
 

 
Erzurumlular Antalya’yı Seçti
 
Kamuda sığınmacı istişaresi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nasıl bir açıklama ya 1 Kasım 2012 Perşembe 08:31

“Bir taraftan devlete karşı bir tepki var ama bu olayların Erzurumlulara mal edilmesi yanlış. Orada her şehirden insan var” Öyle bir açıklama yapmış ki sanki devlete başkaldıranların Erzurumlu olduğu yönünde bir iddia varda bizim başkan orada her şehirden insan var sadece Erzurumlu yok diye savunma yapıyor.Kardeşim açıkça söylesene Erzurumlu vatanını sever, vatanına karşı yapılan her hareketin karşısındadır.Bu gösterilen tepkide onun bir tezahürüdür, umarım böyle şeyler bir daha yaşanmaz diye.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dinçer’in Erzurum programı ertelendi
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in 1-2 Kasım tarihleri arasında gerçekleştireceği ...
ÇOKAB vizyon büyüttü
Çoruh Havzası Kalkınma Birliği (ÇOKAB) olağan toplantısı gerçekleştirildi.
Erzurum’a yatırımcı ilgisi arttı
Erzurum’da özellikle 2008 yılında başlayan markalaşma süreci il ekonomisine ...
 
Narman Müftülüğü yeni binasında
Narman İlçe Müftülüğü, kendisine tahsis edilen eski sağlık ocağına ait ...
Cumhuriyet Bayramı’na renk kattılar
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün çeşitli spor branşlarında ...
A2’de işler iyi gitmiyor
RECEP DAĞ-ERZURUM GAZETESİ-TFF A2 Liginde Erzurum’u temsil eden Büyükşehir ...
 
DASİDEF'ten proje açılımı
Gökçe, DASİDEF öncülüğünde KUDAKA ve KOSGEB’in destekleriyle bölgenin ...
Hasta ve çocukların gönlünü aldılar
Zübeyde Hanım Çocuk Yuvasında bulunan kimsesiz çocuklarla da bayramlaşan ...
Erzurum’da 89’uncu yıl gururu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Erzurum'da milli coşkuyla kutlandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva