ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>EĞİTİM
19 Haziran 2013 Çarşamba - 14:50

ÖGDER idarecilik sistemini eleştirdi

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, Milli Eğitim Bakanının son günlerde basına yansıyan okul müdürlerinin koordinatör olması şeklideki tespitini desteklediklerini açıkladı

ÖGDER idarecilik sistemini eleştirdi

ERZURUM (İHA) - Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, Milli Eğitim Bakanının son günlerde basına yansıyan okul müdürlerinin koordinatör olmalı şeklideki tespitini desteklediklerini belirterek, “Çünkü okul idarecilerinden eğitim koordinatörlüğü özelliği taşımayan eskilerde uygulanan eğitim yöneticiliği özelliklerini taşıyan çok sayıda idareci var. Öğretmene değer vermeyen, istişare ile değil emirle okulu idare etmeye çalışan, ekip çalışmasını oluşturamayan, öğretmeni değersiz gören, fikirlerine önem vermeyen, Psikolojileri bozan, motivasyonları azaltan, tek doğru benim bildiğimdir diye düşünen ve itiraz eden olduğunda celallenip bağırıp çağırarak sorunu çözmeye çalışan, küsen, duygularıyla hareket eden idareciler koordinatör olmamalı.” Dedi.
Okullarda iletişim kanalı kurulduğu zaman sorun olan bir çok küçük konuların sorun olmaktan çıktığını, okulda birlik, beraberlik sağlandığını ve başarının arttığını dile getiren İkinci, “Maalesef öğretmenlerle toplantıdan toplantıya birayaya gelen dönemde sadece 2 kez görüşen müdürler var. Zümre karalarını, yıllık planlarını incelemeden imzalayıp dosyaya koyan okulda ne oluyor kim ders anlatıyor, kim başarılı bir şekilde öğrencilerle ilgileniyor farkında olamayan, onlara göre en iyi öğretmen sınıfından ses çıkmayan, itiraz etmeyen, denileni yapan öğretmendir anlayışıyla hareket edenler var. Okulunda eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik çalışma yapmak yerine bahçe düzenlemesi ile MEM lere gidecek dosyaları imzalamakla, birkaç resmi evrakla ilgilenip gününü geçiren sonuçta okulunda başarının artmadığı, disiplinin ve takibin olmadığı bir çok idareci var. En iyi müdür problem taşımayan müdürdür anlayışı ile okulunun eksiklerinin peşine düşmeyen tamam efendim, aman efendim, evet efendimle çalışan yöneticiler var. Güven ortamı oluşturmada, kuvvetli iletişim kurmada, ekip ruhunu okula yerleştirmede başarılı olanlar idarede kalmalıdır. İdareciler sayılmayı önemsediği kadar, sevilmeyi de önemsemeliler. Bundan dolayı eğitim yöneticilikleri, okul müdürlükleri devamlı olmamalı. Bir kere kadroyu aldım bana kimse bir şey yapamaz sisteminden vazgeçilmeli. Ekibe uyum sağlayamayan , kendinden bekleneni veremeyen, okulunda başarı ve takibi sağlayamayan, Teknolojiyi kullanamayan, yeniliklere kapalı, ekip çalışması yapamayan, veli ve öğretmenlerle düzenli iletişim kuramayan yöneticiler belli süreden sonra görevde tutulmamalıdır. Bu durumları sadece Müdürlerde değil Milli Eğitimdeki Müdürler, şube müdürleri, şeflerden de benzer durumları görüyoruz. Çağdaş eğitim anlayışına ters düşen, odasını kapatan, yandaşlık yapan, grup ve cemiyetçilik yapan, idare ettiği bölgede okuluna gidip okul müdürünün sıkıntılarını sormayan, öğretmenlerini dinlemeyen, yaptıkları toplantılarda öğretmenini veya idarecisini azarlamayı disiplin zanneden kompleksli müdürlerde var. Bu vasıftaki idarecilerde belli süre sonra görevden alınabilmelidir” diye konuştu.
“21 yüzyılda dünyayla yarışmamız gerektiği bir dönemde iyi bir eğitim ve öğretim için eğitim koordinatörlüğü oluşturulmalı” diyen İkinci daha sonra şunları kaydetti; “Buna yönelik eğitimler yapıldıktan sonra idareci atanmalıdır. Müdür yardımcıları memurluk yapmamalı, sürece yani eğitime destek olmalı müdüre bu konularda yardımcı olduğu bir ortam hazırlanmalıdır.
PUANLA İDARECİ DOĞRU DEĞİL
Sadece puanla idareci atanmasını da doğru bulmuyoruz. İdarecilik için formasyon, eğitim, akademik eğitim, tecrübe şart olmalı diye düşünüyoruz. Yöneticilerin ve müdürlerin seçilmesinde öğretmenler ve velilerde sürece dahil edilebilir. Üniversitelerdeki seçimler bu konuda örnek alınabilir. Özellikle yeni yapılan kampüs idareciliklerinde bundan faydalanılmalıdır. Yöneticiler aynı zamanda güzel ahlaklı, dürüst, kararlı, başkalarına güven veren kendisi ve çevresi ile barışık olanlardan seçilmelidir.
Okullarda gerçekten çok çalışan, kendini yetiştirmeye gayret eden ve yöneticiliğin hakkını veren değerli müdürlerimiz ve eğitim yöneticililerimizde var. Çok çalışan ve gayret edenin önemsendiği ve ödüllendirildiği bir sistemin kurulmasının faydalı olacağını düşünüyoruz. Eğitim de başarı için eğitimci ve yöneticilerimize değer verilmesini, kendini geliştiren ve çok çalışanların özlük haklarının istenilen seviyenin üzerine çıkarılmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz.”

 
Bunlar da utanç haberleri
 
Su Ürünleri Kadıoğlu’nu ağırladı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
veli 20 Haziran 2013 Perşembe 09:58

İnşallah bizim okulada- hilakent lköğretime de çalışan bir ididareci gelirde çocuklarımızın eğitimiyle ilgilenir.Çok acil genç ve dinamik bir müdür gönderilmesi lazım.duyuyoruz diğer okullarda test,deneme,ders dışında ilgileme bir sürü şeyler yapılıyor.biizm çocuklarda Allaha emanet .

Yorumu oyla      8      4  
ali talha 19 Haziran 2013 Çarşamba 15:28

Öğder aslında tamda düşüdüklerimizi sesli söylemiş.gerçekten işini layıkıyla yapmayan,formasyonu zayın olan okulunda disisplin ve başarı bulunmayan çok okul var.bence milli eğitim zaaflı müdürleri tespit etmeli.özellikle taşrada müdürler öğretmenlere çok kötü davranıyorlar.Babalarının hanı gibi okullları yönetmeye çalışıyorlar.

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GSF’den KKTC çıkarması
Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin organize ...
Küçük öğrencilerden büyük performans
Oltu Orta Okulu konferans salonunda düzenlenen Oltu Menar Mental Aritmetik ...
İİBF’de mezuniyet coşkusu
Atatürk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan ...
 
Yaz Kur’an kurslarına kayıtlar başladı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur’an kurslarına ...
AÖF’te sanat gündemi
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, “Seyahat Fotoğrafçılığı” konulu ...
Edebiyat Fakültesi’nde Çin Dili Bölümü açılacak
Orta Doğu ve Orta Asya-Kafkaslar Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Dış ...
 
Tekman YİBO Doğu’yu temsil edecek
Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu MKF İl Başkanı M.Çetin ...
Veliler öğrencileri kadar heyecanlıydı
Erzurum’da üniversiteye giriş sınavlarının ikinci basamağı olan Lisans ...
Öğrenci göçü başladı
Atatürk Üniversitesi’nde final sınavlarının bitmesiyle derslerden geçen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva