ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
542 düzensiz göçmen yakalandı
542 düzensiz göçmen yakalandı
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
1 Aralık 2012 Cumartesi - 00:07

ÖĞDER’den dizi tepkisi

ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, “Televizyonlarda yayınlanan birçok dizi de şiddet, çarpık ilişkiler, kötü örnekler ve ahlâkdışı, gayri meşrû yaşantılar, dinimize, gelenek ve kültürümüze aykırı davranışlarla toplumun dengesini bozmaktadır” dedi.

ÖĞDER’den dizi tepkisi

ERZURUM (İHA) - ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, “Televizyonlarda yayınlanan birçok dizi de şiddet, çarpık ilişkiler, kötü örnekler ve ahlâkdışı, gayri meşrû yaşantılar, dinimize, gelenek ve kültürümüze aykırı davranışlarla toplumun dengesini bozmaktadır” dedi.
Bir dizide, bir eserde, bir yapıtta olması gereken en önemli unsurlardan; sanat, felsefe ve estetiğin bugün adı geçen dizilerde olmadığını, hazırlanan senaryoların içerikten yoksun, seviyesiz ve kuralsız olduğunu anlatan İkinci, “Yapılan dizilerde toplumun kültürel dinamiklerine dinamit konulduğu gibi geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz yanlış yönlendirilmekte, düne kadar kutsal gördüğümüz değerler bu gün ayaklar altına alınmaktadır. Bir kere televizyon dizileri yapılırken toplumun değer yargıları göz önünde bulundurulmalıdır. Onların dinî ve ahlâkî değerlerine saygıda kusur edilmemelidir. Sosyal yapıyı tahrip edici, bozucu ve moral değerlerini ayaklar altına alıcı dizilerden kaçınılması gerekir. Hem dizilerdeki şiddet görüntüleri özellikle gençlere meselelerinin çözümü için adeta örnek verilmek istenmektedir ki, o zaman geleceğimiz olan gençlerimiz ciddî zihinsel kırılma ve travmayla karşı karşıya bırakılmaktadır.Televizyon dizilerinin birçoğunda işlenen ortak tema toplum değerleriyle taban tabana zıt konulardır. Bu dizilerde aile mefhumu ihmal ve inkâr ediliyor. Nikâhsız hayat, zina, çarpık ilişkiler, aldatma, lüks hayat, emeksiz kazanç, kötü alışkanlıklar, şiddet, saldırganlık gibi mefhumlar teşvik ediliyor. Sigara ekranda karatılarak gösterilmezken içki çeşitleri aleni bir şekilde içilmesi özendirilmektedir.Dizilerdeki bir başka maksatta tüketimi teşvik etmektir. Bu arada gençlerimizi markaya yönlendirmek ve yüksek maliyetli markaları daha fazla zengin yapmaktır. Marka hastalığı toplumsal bir yara haline gelmiştir. Bugün gençlerimizin bazıları markayı bir idol olarak görmektedir ki, bu geleceğimiz açısından son derece tehlikeli bir gidişattır.” diye konuştu.
MEDYA DİKKATLİ OLMAK DURUMUNDA
“Medya kuruluşları, nesillerin doğru ve düzgün eğitilmesi ve muhafazası için azamî gayret göstermek zorundadır” diyen İkinci daha sonra şunları kaydetti; “Çünkü medyanın bir görevi de; toplumun güzele ve iyiye yönlendirilmesinde özen göstermesi gerekir. Kamu hizmeti yapan kuruluşların kamunun zararına değil yararına iş yapma zorunluluğu vardır. Televizyon dizilerinde her türlü çarpıklık vardır. Bu çarpıklıkların önüne geçemezsek geleceğimizden emin olamayız. Çünkü çocuk bugün taklit eder, yarın tatbik eder. Yani çocuk gördüğünü yapar. Bu diziler ve medyanın yanlış yönlendirmesiyle Milletimizin kültürel kodlarıyla oynanmakta, adeta genlerimiz değiştirilmeye çalışılmaktadır. En önemli kurumumuz olan aile yapımız bozulmaya çalışılmaktadır. Televizyon ve dizi bağımlılığı endişe verici boyutta gençliğimizi adeta zehirliyor. Programların çekiciliği arttırılarak insanlar televizyon bağımlısı durumuna getirilmek isteniyor. Bu nedenle televizyon ve dizi bağımlılığı endişe vericidir.
Dizilere bir taraftan sınırlandırma ve belli standartlar getirirken bunlara alternatif diziler çekilmelidir. Genel ahlâk değerlerimize, tarihi gerçeklere uygun, toplumu doğru yönlendiren, gençliğimizi geleceği düzgün hazırlayan diziler ve sinema filmleri çekilmelidir. Toplumda üretimi başarıyı, ahlakı, erdemi özendiren filimler çekilmelidir. Bunlara ciddî kaynaklar ayrılarak tarihî şahsiyetler dâhil, dinî, millî ve ahlâkî değerlerimiz düzgün, doğru ve gerçek kaynağından diziler ve filmler çekilerek örnek rol-modeller gösterilmelidir. Değilse biz başkalarının çektiklerini sadece eleştirmekle kalırız.
Dizilerde Yeğen yengesine, komşu adam komşusuna, evli kadın bir başka erkeğe özendirilmekte, ar, ahlâk ve namus gibi kutsal mefhumlarımızla adeta alay edilmektedir.Bir değil birçok dizide Tarihi şahsiyetler isim verilerek tahkir edilmekte, tarihi gerçeklere aykırı görüntüler ‘hayal ürünü’ veya ‘sanat eseri’ adı altına sığınılarak sergilenmektedir.” Böyle giderse hem kültürümüz hem ahlâkımız ve bizi biz yapan değerlerimiz bir bir elimizden çıkacak, özellikle gençler boşluğa itilecektir. Bu durum toplumsal barışı ve dokuyu zedeleyecektir. Sosyal dengeyi koruyup kollayan devlet bunu yasalarla, yönetmeliklerle engellemelidir. Gençlere kötü örnek olan dizilere kıstas ve standart getirilmelidir.
Bu konuda en başta sayın Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı, Aile Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve RTÜK ’e önemli görevler düşmektedir. Kötülükleri düzeltmede en önemli görev devletimizindir. Ve onları yönetenlerindir. Salih bir toplum, sağlıklı nesiller için gerekenler en kısa sürede yapılmalıdır. Dün başka ülkedeki bir ahlaksızlığa kendi ülkesine de sıçrar düşüncesiyle yasak koyan milletin evlatları olarak kendi ülkemizdeki ahlaksızlık ve yanlışlıklara hiç göz yummamalıyız. Eleştirmek STK’ların işidir. Devletimiz sorunu eliyle çözmelidir.”
 

 
Kararı Meclis verecek
 
Ormanlar verimli hale getiriliyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kehanet flow 5 Ocak 2013 Cumartesi 14:10

aynen hocam size katılıyorum sizi bu konuda desktekliyorum

Yorumu oyla      9      4  
öğretmen 3 Aralık 2012 Pazartesi 09:07

diziler öğrencileri olumsuz etkiliyor.saldırganlık ve edepsizlik öğretiyorlar

Yorumu oyla      8      4  
cemile 2 Aralık 2012 Pazar 07:38

muhteşem yüzyıl,harem vs diziler tarihimizle dalga geçiyor yetkililer izliyor.devlet gücü elinizde verin bir talimat kaldırsınlar sanat adına tarihimize küfretmeye kimsenin hakkı yok.

Yorumu oyla      7      4  
30 Kasım 2012 Cuma 12:28

muhteşem yüzyıl eğitici bir dizi olarak nitelendirilmeli.

Yorumu oyla      6      8  
huma 30 Kasım 2012 Cuma 11:49

devlet muhteşem rezilliklere,harem adı altında iftira ve ahlaksızlıklara göz yummamalı.tebrikler öğder..

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'a "Muhteşem Yüzyıl" desteği
Osmanlı Hanedanından Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, “Başbakanımız, ‘Muhteşem ...
Tortum’da Kerbela konferansı
Tortum İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez, Kireçli, Söğütlü ve Abdurrahman ...
Hacivat Karagöz Günleri başladı
Narman İlçesi’nde Salih Zeki Dilek Orta Okulu’nca her yıl geleneksel olarak ...
 
Tabyalar işlev kazanacak
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Koordinasyonundaki Tarih ve ...
Kösoğlu’yla Tarihe Yolculuk
Ankara’da faaliyet veren Erzurum Dernekler Federasyonunun (ERDEF)’in kültür ...
Pelikoğlu’ndan kişisel resim sergisi
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi ...
 
Sanat eserlerine polis koruması
Erzurum’da Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Halk Eğitim Merkezi’nde faaliyet ...
241 yıldır durmadı..
Erzurum Yakutiye ilçesinde bulunan Şeyhler Camisi'nde 1771 yılında Hatip ...
Pasinler'de aşure coşkusu
Pasinler ilçesinde Belediye ve Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından aşure etkinliği düzenlendi
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva