ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
HABERLER>EĞİTİM
26 Aralık 2012 Çarşamba - 02:28

ÖĞDER’den ODTÜ değerlendirmesi

ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, üniversitelerde meydana gelen kavga, şiddet, saldırganlık ve cinayetlerin arttığını belirterek, “Son üniversite olayları(ODTÜ) aslında bir gerçeği haykırıyor. Gençler üniversite okuyor ama maneviyatları, şuurları yok" dedi

ÖĞDER’den ODTÜ değerlendirmesi

ERZURUM (İHA) - ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, üniversitelerde meydana gelen kavga, şiddet, saldırganlık ve cinayetlerin arttığını belirterek, “Son üniversite olayları(ODTÜ) aslında bir gerçeği haykırıyor. Gençler üniversite okuyor ama maneviyatları, şuurları yok. Üniversitelere baktığımızda büyük oranda maneviyatsız ve ruhsuz bir nesil yetişmektedir” dedi.
MANEVİYAT EKSİKLİĞİ İDDİASI
“Üniversitelerimizde maalesef yıllardır yüksek hedefi ve gayesi olmayan, materyalist, pragmatist, bencil, bananeci, şehvetperest, milli kimliğini kaybetmiş bir nesil yetişiyor” diyen İkinci, “Bu gençlere sadece ceza vermekle olayların önüne geçemeyiz. Bu olaylar yılların maneviyat ihmalinin birikimidir. Yıllardır okullarda dini eğitim ve ahlaki eğitim verilmediği için maneviyat boşluğu gençleri bu hale getirdi. Artık gençler günümüzde “sanal” denilen ortamda eğitiliyor. Gençler Tv dizlerindeki gayrı ahlaki hayatı model alan, hayal dünyası dar, neredeyse tüm vaktini “oyunda oynaşta” geçirmeye aday bir şekilde yetişiyorlar maalesef… Dahası, kendilerine sağlanan imkanlar, kazandıkları fakülteler, özel oda, özel eşya lüksü bile onları mutlu etmeye yetmiyor, aksine tatminsizlikleri bir anlamda onları mutsuz ve huzursuz kılmaya itiyor sonucunda bu olaylar meydana geliyor. Hakikat’i arayan ve bu arayışla hayata ışık tutan, insanlara gerçekten mutluluk veren bir din öğretilmiyor. Onun yerine ezbere dayanan, kostümlere, ritüellere sımsıkı tutunan ama zulme seyirci kurumlar. Dünyevî kaygıların Ahiret’i unutturduğu, bu unutuşun bizzat ilahlaştığı bir süreç yaşanıyor” diye konuştu.
Erken yaşlarda başlanan kötü alışkanlıklar, sebepsiz yere intiharlar, yapılan cinayetler, bir başka insana, devletin binalarına, canlıya ya da eşyalara verilen zararların maneviyat boşluğundan ortaya çıktığını ifade eden İkinci daha sonra şunları kaydetti, “İnsan ruhu ancak maneviyat ile huzur bulur, tatmine erer. Onun yokluğu ise hiçbir şeyin varlığıyla telafi edilemez. Bugün artık neredeyse tüm sosyal bilimciler, insan eğitimi için ahlak ve maneviyatın vazgeçilmez olduğunda hemfikirdirler. Ayrıca onlar bu eğitimin ne kadar erken yaşlarda başlanırsa o denli yararlı olacağı düşüncesindedirler.
Kelime-i şahadeti ezberlemiş bir papağan veya ezan okuyan “Made in China” saatler gibi mü’min olmak, o seviyedeki şuur(!) ile yetinmek toplumu bu noktalara getiriyor.
Okullardaki din eğitiminin yetersizliği (verimsizliği) yanında, çocuğun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersiyle ancak 10-11 yaşlarında karşılaşması, bu kitabın öğrenciye kuru bilgi yanında davranış kazandıramaması gençlerin üstün ahlak ve din eğitimi almalarını engelliyor. Bu nedenle, okul öncesi dönem devletimiz ve anne babalar tarafından önemsenmelidir. Çocuğun karakterinin önemli bir kısmının oluştuğu Ana okulu yaşlarında din eğitimi ve öğretiminde belirli bir mesafe alınmalıdır.
Devletimizi yönetenler toplumun dinamiği olan gençleri yeniden kazanmak istiyorlarsa üniversitelerde maneviyatı artırıcı faaliyetlere destek vermesi, ezberci eğitimden vazgeçilmesi, maneviyatı yok eden neşriyat ve internet ve Tv deki yayınlara engel olmalıdır. Gençleri manevi yıkıma uğratan dizilere çeki düzen verilmeli, toplumun ahlaki değerlerine ters bütün dizi ve yayınların önüne geçilmelidir.
Milli kimliğimize aykırı taksim görüntülerinin ve rezilliklerinin yaşanmamasını , yılbaşını kutlayacağız diye içkili, dansözlü kutlamaların bu sene yapılmamasını temenni ediyoruz. Okullarda şansınızı deneyelim, eğlence olsun diye piyango bileti alınmasının öğrencilerin kumara alıştırılması olarak değerlendiriyoruz.”
 

 
Öksüz hedeflerini açıkladı
 
ATAÜNİ’den ‘Dünden Bugüne Erzurum’
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
desire 7 Ocak 2013 Pazartesi 10:21

erzurum dindar ama ne okullarda ne de üniversitede hocalar batıdakiler kadar çalışmıyor maalesef!herkes ders bitse de gitsek derdinde...ne ogye,ne sosyal faaliyet,ne sbs,ne öys kimsenin umurunda!biraz batıda çalışsalar ufukları açılırdı belki:(

Yorumu oyla      7      4  
mesi 6 Ocak 2013 Pazar 18:04

kötlüklerin önü kesilmeden tv dizilerindeki şirretlikler yasaklanmadan sigarayı yasaklasan ne yazar.gençleri bu diziler saldırgan yapıyor devlet izliyor.internette her siteye girmek serbest.suçlar her yönden gençlere öğretiliyor.tabi maneviyatta zayıf kalınca bu olaylar çoğalıyor.her gün intihar,kavga duyuyoruz.neden ?sosyologlar yatıyormu araştırsınlar.baksınlar

Yorumu oyla      6      4  
muharrem 6 Ocak 2013 Pazar 15:11

üniversitede okuyup devlete taş atanların dağdakilerden ne farkı var.ikised e devlete düşman.peki kim yetiştiriyor sormak alzım.16 yıl okullarda okuyan bu gençlere devlet bilinci neden verilemiyor acaba.Traih bilinci neden kazandırılamıyor.hedefisz ve gayesiz bir toplum neden oluşuyorken izleniyor.

Yorumu oyla      7      5  
29 Aralık 2012 Cumartesi 10:48

İLİM İLİM BİLMEKTİR . İLİM KENDİN BİLMEKTİR SEN KENDİNİ BİLMESSEN BU NİCE OKUMAKIR.DİYEN YUNUSU İYİ ANLAMAK LAZIM.Eğitimci Sorumluluğu ile yaptığınız açıklamalrı yakından takip ediyorum.Allah razı olsun.allah sayılarınızı artırsın gayretlerinize kuvvet versin.hakkı her zaman söyleyecek böyle sivil toplum gruplarına her zaamnkinden daha çik ihtiyacımız var.

Yorumu oyla      8      5  
MURAT 28 Aralık 2012 Cuma 23:35

ÖMERE katılıyorum.Gençlik ibadette büyük zaaf gösteriyor.camilerde genç sayısı artmalı.Buda dindarların daha çok çalışması ile olacak.

Yorumu oyla      8      7  
Ömer, Ömer gibi konuş 28 Aralık 2012 Cuma 18:43

BU halkın, gençlerin inancını sorgulamak, insanların camiye gidip gitmediğine bakmak size mi kaldı, bu ne edepsizliktir ki haşa kendinizi Allah adına sorgulama hakkında görüyorsuzunuz, siz kimsiniz. insanlar ibaret hesabını haşa allaha değil de size mi verecek? kimsiniz yav, bu ne edepsizliktir

Yorumu oyla      10      7  
ömer 28 Aralık 2012 Cuma 18:29

Koskoca ata üniye bir cuma günü gidin.iteiğiniz bir fakülten mescdine gidin bir bakın .camide olanalr dan çok orda oturanlar var.dindar bir nesi yetiştirecğiz diyenler nasıl bir dini dar nesil yetiştirdiğini ibretle görsün.

Yorumu oyla      11      6  
poyraz 28 Aralık 2012 Cuma 18:17

Yahu bir gidin Allah aşkınıza. Haberi okuyorum ayrı bir rezalet, yorumları okuyorum daha da beter. Evet bir din eksikliği var. Ama bu, bu nesilde değil, bu nesile din öğrettiğini sanan bu zorbalarda var. Sorsan hepsi sofidir kesin. Ve hepsi de ezbere söyler "sofi gönülsüz gerek!" diye. Nerede kaldı sizin hoşgörünüz? Hani mazlumun yanında yer alma tutkunuz? Senin milli kimliğini yesinler. Eğer benimle aynı kimlikten olduğunu iddia ediyorsan ben o kimliği inkar bile ederim. Ve merak da ederim acep sorsalardı bu dünyaya gelmeden, kaçınız Türk olmak isterdi, kaçınız Müslüman? O made in china saatler sadece buralarda bu kadar satıyor sayın abicim. Çok müslümansınız ya almadan edemezsiniz onları. Göstermelisiniz çünkü ne kadar müslüman olduğunuzu. Evet içimde bir Erzurum antipatisi var inkar etmiyorum. Ama bunu burada edindim, buraya gelmeden sizi tanımadan değil. Ha tabii o da kesin iklimdendir iklimden...

Yorumu oyla      10      6  
28 Aralık 2012 Cuma 11:15

Anarşi ile ilgili tecrübesi olmayanlar, kendilerinden başka kimsenin fikrine itibar etmeyenlerin üniversitelere kınama mesajı yayınlatan veya yayınların bunun psikolojik ve sosyo-politik olumsuz yansımalarını görmeyişleri ne kadar düşündürücü ve üzücü.

Yorumu oyla      8      4  
gerçek 27 Aralık 2012 Perşembe 15:53

Göktürk ıı bile çinden gidiyorsa üniversiteler oturup düşünmeli.biz niye gönderemiyoruz.En başta Ata ÜNi nin teknoloji hocaalrına sormak lazım.ezber yaptırıp öğrencileri neden geçiriyorsunuz.nerde teknoloji..nerde bilim..nerde dünyaya ile yarışacak teknolojiniz?

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAÜNİ Sanat Tarihi’ne ışık tuttu
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Eğitimi Bölüm ...
ATAÜNİ Senato’sundan kınama
Atatürk Üniversitesi Senatosu ODTÜ’ndeki öğrenci olaylarını kınadı
Narman’da öğretmenler rahat edecek
Narman İlçesi’nde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hükümet konağına taşınmasının ...
 
İHL’de kıyafet tartışması
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013-2014 eğitim öğretim döneminde uygulanacak ...
Okul Asayiş Komisyonu toplandı
Palandöken ilçesi okullarında asayiş ve güvenlik konularının ele alındığı ...
Su Ürünleri’nden deneme ünitesi
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde ülkemizin en modern deneme ünitesi hizmete girdi.
 
Kavuşturan'da öğrencilere kışlık desteği
Geçtiğimiz aylarda açılışını Kaymakam Cihangir Güler’in yapmış olduğu ...
Stajyere serbest, kadroluya yasak mı?
ÖĞ-DER Şube Başkanı Aİkinci “Bir taraftan okullarda stajer öğretmenler ...
AÖF’ten proje işbirliği
Açıköğretim Fakültesi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile proje yapacak
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva