ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>EĞİTİM
24 Aralık 2012 Pazartesi - 15:41

İHL’de kıyafet tartışması

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013-2014 eğitim öğretim döneminde uygulanacak olan okullarda kılık kıyafet serbestliği Erzurum Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tartışmaya neden oldu.

İHL’de kıyafet tartışması

AHMET AKBUĞA-EMRAH AKKAYA
ERZURUM (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013-2014 eğitim öğretim döneminde uygulanacak olan okullarda kılık kıyafet serbestliği Erzurum Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tartışmaya neden oldu. Okul idaresi tarafından öğrencilerin alışması için bu yönetmelik bu sene itibariyle erken uygulanırken, tanınan toleransı bazı öğrencilerin fazla abartmaları üzerine okula alınmadı.
Erzurum Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bugün sabah yırtık, delikli pantolon ve vücut hatlarını ortaya koyacak şekilde kıyafet giyinen bazı öğrenciler okula alınmadı. Bunun üzerine bazı öğrenciler duruma tepki göstererek üzerlerindeki kıyafetleri evlerine gidip değiştirdikten sonra yeniden okula gelerek derse girdi. Eğitim-Bir-Sen Erzurum İl Başkanı ve aynı zamanda Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü olan Zinnur Şimşek, durum hakkında açıklama yaptı. Şimşek, öğrencilerin 2013- 2014 eğitim öğretim döneminde uygulanacak olan yönetmeliğe alışmaları için Cuma günü İstiklal Marşı töreninde hitap ettiğini ve artık okulda kılık kıyafet serbestliği uygulanacağını ancak yönetmeliğe göre kılık kıyafet giyilmesi gerektiğini de belirttiğini söyledi.
Bunun üzerine bugün sabah bazı öğrencilerin 2013- 2014 eğitim öğretim döneminde uygulanacak yönetmeliği de aykırı olarak yırtık, delikli ve vücut hatlarını ortaya koyacak şekilde kıyafet giyip geldiklerini bu öğrencilerin de derse alınmadığı ifade eden Şimşek, “Milli Eğitim Bakanlığı’nca öğrencilere yönelik kılık kıyafet yönetmeliği değiştirildi. Ancak bu yönetmelik 2013- 2014 öğretim döneminde başlayacak. Bizde dedik ki; biz öğrencilerimize güvenelim. Bunu bu seneden başlatalım. Yani daha öne alalım diye Cuma günü törende fikrimi öğrencilerimle paylaştım. Dedim ki; sevgili öğrenciler bu kılık kıyafet serbestliğini getiren yönetmeliğin hükümlerini size uygulamaya başlayacağız. Ancak sizden isteğim iki şey var. Erkek öğrenciler delikli ve yırtık pantolon kızlar da diz üstü etek giyinmeyecek. Bugün sabah töreni yaptık. Aksine giyinip gelenler vardı. Dedik ki çocuklar kıyafetlerinizi değiştirin öyle gelin. 3-5 öğrenciydi fazla da değil. Burası İmam Hatip Okulu. Burada fıkıh, kelam, tefsir, hadis derslerinin görüldüğü bir okulda pantolon giyinilebilir ancak dar pantolon, vücut hatlarını ortaya koyan kıyafetler giyinilemez. 2013- 2014 uygulanacak yönetmelikte de zaten bu tür kıyafetlerin giyilmemesi, saç sakal vesaire gibi unsurlar var” diye konuştu.
 

 
Kültür Merkezi de tarihe karıştı
 
Genç, Şiir ve Şair’i anlattı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gerçek 27 Aralık 2012 Perşembe 15:50

Kıyafet yönetmelğinine göre giyinirken Allahın örtünme ile ilgili kıyafet yönetmeliğini de kimse unutmasın.bakanlık serbest bıraktı giye herek herşeyi giyebilme hakkına sahip bırakmıyor yüce Yaratan.Veliler buna dikkat etsin.

Yorumu oyla      6      5  
Sadcece yönetmeliği uygulayın... 27 Aralık 2012 Perşembe 13:22

Kimsenin kafasına göre şunu giyme deme hakkı yoktur. Yönetmeliği uygulamak zorundadır idare. Müdürün tercihine göre renk, elbise vs olmaz. Kimse haddini aşmasın...

Yorumu oyla      8      5  
musab 24 Aralık 2012 Pazartesi 21:39

İmam hatipler milletin gözbebeğidir.her ne kadar iteliksiz ve vasıfsız öğrenciler olsada idare haylaz,adam olmayan çocukları açık öğretime kaydırmak için yetkilerini kullansın.Diğer gençlerin hakkını da gözetmek alzım.bir kaç tane zibidi haylaz öğrenciye sebep tüm öğrencileri yok sayamayız.disiplin kurulunu adam gibi çalıştırın.eleyin elkten.illa örgün eğitimden devame decek diye bir şart yok.açık liseden devam etsinler adam olmayanlar..

Yorumu oyla      6      6  
aydın 24 Aralık 2012 Pazartesi 18:29

siyami bey istersen mini giysinler olurmu?çarşaf zoruna gitmişe benziyor.

Yorumu oyla      6      6  
............ 24 Aralık 2012 Pazartesi 17:49

imam hatiplerde çocuk oyuncağı olmuş..delikli pantolon giyinen bir kızın ihlde işi ne?herşeyi baştada kafayı bozmuşuz vessalam..eskiden imam hatipin bir vizyonu vardı şimdi nerde ipsiz sapsız okuyamıcak insan varsa ihl ye gidiyor..velileri adam olsunlar diye ihl ye gönderiyor ama öyleleri varki 100 tane ihl ye gitse düzelmez bunu bilen yok..

Yorumu oyla      8      6  
mazi 24 Aralık 2012 Pazartesi 17:15

sayın müdür bey imam hatip lisesi düz lise değil.o okulda eğitimciler herkese şefkatle öğrencilere yaklaşmalı.baba ibi anne gibi sevgi göstermeli.babacan olmalı.kaba kuvvetle,tahkir ve tazyifle eğitemessizniz.evt bzı öğrenciler haddi aşıyor ama nazik ve narin olmak lazım.önce imam hatipi sevmek lazım.bunun içinde imam hatip ruhuna sahip öğretmenlerin orda görev yapması lazım.Her gelen öğretmenler sizden adam olmaz,sizden bir şey olmaz mantığı ile değil sizden herşey olur mantığı ile öğrenciye yaklaşmalı.daha dikkatli olun.öğrencilere şefkat ve merhametinizi azaltmayın .bağışlayıcı olun.selamlar

Yorumu oyla      9      4  
siyami 24 Aralık 2012 Pazartesi 15:57

erzurum soğuğunda delikli pantolukim giyer.vucut hattını göstermeyen pantolon icat olmadı daha.bakan serbest dedi siz neden zorluyorsunuz.çarşafmı giysinler...

Yorumu oyla      9      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okul Asayiş Komisyonu toplandı
Palandöken ilçesi okullarında asayiş ve güvenlik konularının ele alındığı ...
Su Ürünleri’nden deneme ünitesi
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde ülkemizin en modern deneme ünitesi hizmete girdi.
Kavuşturan'da öğrencilere kışlık desteği
Geçtiğimiz aylarda açılışını Kaymakam Cihangir Güler’in yapmış olduğu ...
 
Stajyere serbest, kadroluya yasak mı?
ÖĞ-DER Şube Başkanı Aİkinci “Bir taraftan okullarda stajer öğretmenler ...
AÖF’ten proje işbirliği
Açıköğretim Fakültesi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile proje yapacak
Okul yönetimini kandıramadı
Erzurum’un Palandöken ilçesinde okulda disiplin suçu işleyen öğrenci, ...
 
İzciler Kahraman ecdat yolunda
Türkiye İzcilik Federasyo’nun bu yıl “Dedeciğim Ben Geldim” sloganıyla ...
Çizgi filmli trafik eğitimi
Narman İlçe Emniyet Amirliği tarafından ilçede bulunan ilkokul ve ana ...
Karayazı’da kar tatili
Karayazı ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar bugün öğleden sonra tatil edildi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva