ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>EĞİTİM
31 Ocak 2014 Cuma - 02:18

ÖĞ-DER’den eğitim performansı değerlendirmesi

Şuurlu Öğretmenler Derneği Erzurum Şubesi (ÖĞ-DER) Başkanı Abdullah İkinci, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemi değerlendirdi.

ÖĞ-DER’den eğitim performansı değerlendirmesi

ELİF HASANÇEBİ
ERZURUM (İHA) - Şuurlu Öğretmenler Derneği Erzurum Şubesi (ÖĞ-DER) Başkanı Abdullah İkinci, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemi değerlendirdi. İkinci, “Eğitim döneminde eğitim camiası içinde görev yapan herkese şükranlarımızı arz ediyoruz.Eğitimde önemli değişimlerin yaşandığı bir dönem yaşadık.Bu vesile ile yeni dönemde eğitim çalışanları ve eğitim sorunları ile ilgili yapılması gerekenleri ÖĞ-DER olarak paylaşmak istiyoruz” dedi.
Okullarda kurulan etkileşimli tahtalarda eksikler, sorunların giderilmesi, internet altyapısının aktif hale getirilmesi gerektiğini ifade eden İkinci, “2004 yılında yasal düzenleme yapılan ve sınavlar sonucunda 2006 yılında ilk defa uzman öğretmenlik unvanı verilen kariyer basamakları uygulamasında, Anayasa Mahkemesi kararı sonrası Bakanlığın gerekli adımları ivedilikle atmaması üzerine eşitler arasında bir eşitsizlik oluşmuştur. Kariyer Basamaklarıyla İlgili acilen düzenleme Yapılmalıdır. Öğretmenlerin kendilerini geliştirmesine, imkanlarının geliştirilmesine yönelik adil kıstasları içeren bir uygulama başlatılmalıdır. Okullara öğrenci başına Bütçe aktarılmalı ve eğitimde tahsildarlık dönemi bitirilmelidir. Özellikle ilköğretimlerin hizmetli , memur sıkıntıları çözülmelidir. Avrupa’da “Yüzyılın Pedagojik Yanlışı” diye adlandırılan, bilimsel verilerin iddiaları doğruladığı bir yanlışa herkesi mahkûm eden Karma Eğitim Mecburiyetine Son Verilmelidir. Milleti Eğitimin yaptığı sınavlarda öğretmenlere uygulanan sınav ücreti adaletsizliği son bulmalıdır. Öğrencilerin Kılık ve Kıyafet Yönetmeliğindeki Sınırlama Kaldırılmalıdır. Okullarımızda kız öğrencilere uygulanan çağdışı başörtüsü yasağı son bulmalıdır. Bakanlık, hiçbir öğrencinin inanç özgürlüğünü kısıtlamamalı, yönetmelikteki sınırlamayı kaldırarak, kız öğrencilerin haklarını toptan iade etmelidir. Kamuda Kılık ve Kıyafet serbestliğinde erkekler de göz önünde bulundurulmalıdır. Müfredat ve ders kitapları baştan sona yeniden gözden geçirilmeli maneviyatı önemseyen bir ekip tarafından yeniden yazılmalıdır. Adaletten uzak ek ders esasları değiştirilmelidir. nöbetler için ödenmeyen ek ders ücretleri gibi önemli sorunlar mutlaka çözüme kavuşturulmalıdır. Yandaş davranan, Sivil toplum kuruluşları ile iletişim kuramayan, istişareye önem vermeyen, dar çevrede çalışma yapan, adaleti yokeden,ötekileştiren Milli Eğitim Yöneticileri değiştirilmelidir. Tezli yüksek lisans yapanların açtıkları on binlerce dava yerel mahkemelerde öğretmenlerin lehine sonuçlanmış, daha sonra ise Danıştay bu kararı öğretmenlerin aleyhine olacak şekilde reddetmiştir. Şu anda on binlerce öğretmen mağdur durumdadır. On binlerce davanın açılmasına neden olan sorun acilen çözülmelidir. Orta öğretimdeki kız ve erkek öğrencilerin yaşadığı yurt sorunu çözülmelidir” diye konuştu.

 
SP Şenkaya adayını açıkladı
 
Nilüferspor maçını Yurtsever yönetecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mami 31 Ocak 2014 Cuma 10:59

Bırakın bunları 6 yıl 8 yıl işsiz bırakılıp maddi ve manevi olarak bitirilen öğretmenler için neypatınız. İntihar eden öğretmenleri yazmaktan konuşmaktan çekindiniz. Tozpembe gösterildi her şey. Ağustosta sözleşmeli atanan öğretmen şubat atamasında kadroya geçti bir öğretmen iki kez atandı 10 bin olan atamayı 20 bin diye yazdınız söylediniz. Bunları unutmadık unuttutmayacağız. Allah ( c.c ) kimin hakkı kimde varsa çıkarsın. Uzman öğretmen başöğrtmen komikliğe bakın. Yeter ya bu milletin çocuklarına yazık ettiniz!

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ’den Mühendislik başarısı
DİLEK BAYRAK-ETÜ, Farklı Yüzey İşlevlerinin Sabit ve Değişken Genlikli ...
ATAÜNİ’den uluslararası açılım
Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Katherine Van ...
Zaimoğlu iş güvenliğini anlattı
Aziziye Belediyesi personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.
 
Tapu personeline etik eğitimi
Tapu ve Kadastro VIII. Bölge Müdürlüğü ile Avrupa Konseyi’nin ortaklaşa ...
ZMO ve KMO’dan eğitim işbirliği
Düzenlenen eğitim, Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü ...
‘Maddeye değil hayata bağlan’
Erzurum’da il kurulunun aldığı kararlar çerçevesinde Ocak ayı içinde, ...
 
ETÜ Özcan’ı ağırladı
Eski YÖK Başkanı, Türkiye’nin Polonya Büyükelçisi Prof. Dr. Yusuf Ziya ...
Aşkaleli üçüzlerin karne sevinci görülmeye değerdi
Aşkale’nin ilk üçüzleri olan Berat Efe, İsmail Miraç ve Yiğit Murat Dilsiz, ...
Karne sevincini evinde yaşadı
2013-2014 eğitim öğretim ilk yarıyılının tamamlanması dolayısı Palandöken ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva