ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
22 Kasım 2018 Perşembe - 15:34

‘O, alemlere rahmet olarak gönderildi’

İl Müftüsü Sula, Hazreti Peygamber'in doğumunun insanlık için çok önemli olduğunu vurguladı. Sula, herkesin Hazreti Peygamber'in(S.A.V) hayatını örnek almasını, onun hayatı gibi bir hayat yaşaması gerektiğini söyledi

‘O, alemlere rahmet olarak gönderildi’

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Mevlidi Nebi programı düzenlendi.

İbrahim Erkal Kültür Merkezinde AÇSH İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altında kalan çocuklar tarafından düzenlenen etkinliğe, Erzurum Vali Yardımcısı Saadettin Doğan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Palandöken İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan, İl Müftü Yardımcısı Müseffa Akbulut, kamu kurum yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan görme ve işitme engelli Berna Deligöz’ün Kuranı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra söz alan AÇSH İl Müdürü İlbaş, Mevlid i Nebi Haftasında bu yıl Peygamberimiz ve Gençlik' teması ele alındığını ifade etti.

Gençliğin önemine değinen İlbaş, ‘’ Bir millet için gençlik hazinedir. Milletlerin geleceği gençliğe ve gençliğin eğitimine bağlıdır. Gençlerin eğitimine ve öğretimine çağın gelişen şartlarını da göz önünde bulundurarak önem veren milletler, daima yükselmişler ve dünyada söz sahibi olmuşlardır. Bir ülkenin geleceği, gençliğin alacağı iyi bir eğitime, kültüre, ahlaka, edep ve terbiyeye bağlıdır. Bir milletin büyüklüğü ve gücü, nüfusunun çokluğu ile değil, akıllı, basîretli, faziletli, bilgili, iffetli, haysiyetli, kendine güvenen, imanlı ve azimli gençlerin sayısı ile doğrudan orantılıdır. Peygamberimiz de kendisine peygamberlik görevi verilmeden önce nezih bir gençlik dönemi geçirmiştir. Çevresinde “Muhammedü’l-emîn” yani “Güvenilir Muhammed” lakabıyla tanınan Peygamberimize, ilk inananlar da gençlerdir. Onun dürüst, erdemli, insaflı ve adaletli kişiliği, gençlerin en büyük güvencesi olmuştur. Gençler önemli mücadelelerin içerisinde yer almışlardır. Peygamberimiz “Şüphesiz ki Allah, nefsine tabi olmayan, haktan sapmayan genci sever” buyurmaktadır. Sizler de bugün, tıpkı genç sahabiler gibi, ömür sermayesinin en bereketli yıllarını yaşıyorsunuz. Çevrenizi saran aldatıcı, oyalayıcı, hakikatten uzaklaştırıcı nice sahte davet olsa da imanın gücüne, ibadetin şevkine ve ahlâkın zenginliğine daima güvenmelisiniz. Gençlik enerjinizi, Rabbimizin rızasına uygun işlerde harcamalı, Peygamberimizi rehber ve model almalıyız. Çünkü yeryüzünde, iyiliği hâkim kılacak ve insanlığın kanayan yaralarına şifa bulacak olan sizlersiniz. Bu aziz vatanın, milletin, ümmet-i Muhammed’in filizlenen umudu sizlersiniz. Rabbimizin sevdiği gençler olmanızı ümit ediyorum’’ dedi.

20 Kasım Çocuk Hakları günü konusunda da açıklamalarda bulunan İlbaş, ‘’ Öte yandan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü bu hafta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Çocuklarımızın yaşam standardının yükselmesi için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Çocuklar yarının umudu, geleceğimizin mirasçılarıdır. Çocukları ihmal eden, değersiz ve küçük gören milletler dağılmaya yok olmaya mahkumdur. Çocukların zihinsel, ahlaksal ve bedensel gelişimine yeteri kadar önem verilmesi toplumların ilerleme düzeyini gösterir. Bu bağlamda çocuğun aile ve toplumdaki yerini, sorumluluklarını ve haklarını belirleyen onun duygusal, sosyal gelişimini olumsuz yönde etkilememek için önlemler alan, insan haklarının bir parçası olan çocuk haklarına dair sözleşme dünyada 193 ülke tarafından imzalanmıştır. Sözleşmeye dair maddelerle toplumda bu duyarlılığı oluşturmak, bilgilendirmek ve çocuğa gereken değeri vermek için çocuk hakları her yıl 20 Kasım’da kutlanmaktadır. Ayrıca bu vesileyle tüm çocuklarımızın dünya çocuk hakları gününü kutluyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken bu programın hazırlanmasında emeği geçen il müftülüğümüze, Büyükşehir Belediyemize ve ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum’’ diye konuştu.

Daha sonra söz alan İl Müftüsü Sula, Hazreti Peygamber'in doğumunun insanlık için çok önemli olduğunu vurguladı. Sula, herkesin Hazreti Peygamber'in(S.A.V) hayatını örnek almasını, onun hayatı gibi bir hayat yaşaması gerektiğini söyledi. İnsanların Allah'ın müjdelediği cennete ulaşması için doğum ile ölüm arasındaki süreci çok iyi değerlendirmesi gerektiğini anlatan Sula, Mevlid-i Nebi Haftası'nın kutlu olması temennisinde bulundu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet İl müdürlüğüne böylesine anlamlı bir etkinliği gerçekleştirdiği için teşekkür etti.

Peygamberimizi anlamanın önemine değinen Sekmen, Mevlidi Haftasını kutladı.

Etkinlikte ayrıca AÇSH İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altında kalan çocuklar Mevlidi Nebi programı kapsamında ilgili şiirler ve tiyatro gösterilerine yer verildi.

AÇSH İl Müdürü İlbaş, çocuklarla birlikte ilahi seslendirdi.

Oldukça renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlik büyük beğeni topladı. Koruma ve bakım altında kalan çocukların düzenlediği şiir programı ve gösteri izleyenlerden tam not aldı.

Etkinlik, programı hazırlayan çalışanlara teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.

 
Çakmak Büyükşehir için aday adayı oldu
 
Mahsur kalan hastaların imdadına yetiştiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Memiş’ten kış turizmi değerlendirmesi
Erzurum Valisi Okay Memiş, TRT Erzurum Radyosunda yapımcılığını ve sunuculuğunu ...
Çığlık Lüksemburg Büyükelçiliğine atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı büyükelçilikler ile rektör ...
Sekmen’den Mevlid-i Nebi Haftası mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Vali Memiş’ten Mevlid-i Nebi Haftası mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Mevlid-i Nebi haftası başladı
Erbaş, “2018 yılı Mevlid-i Nebi haftasının temasını ‘Peygamber Efendimiz ...
Uçar Erzurum sağlık vizyonunu paylaştı
Erzurum Valisi Okay Memiş, kamu kurum ve kuruluş ziyaretleri kapsamında ...
 
Tema Önerdi: Plaket yerine fidan bağışla
TEMA Vakfı, bağışçıları için Erzurum’da orman alanı açtı
Stalin’i telin, Ahıska Türklerine vefa
Ahıska sürgününün 74. yılı unutulmadı. Azerbaycan’da yaşayan Ahıska Türklerinden ...
Şehit dadaş Olgun tekbirlerle uğurlandı
Şırnak’ta şehit olan Şenkayalı Uzman Çavuş Ünal Olgun, Bursa’da binlerce ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva