ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
HABERLER>GUNCEL
18 Kasım 2018 Pazar - 10:29

Mevlid-i Nebi haftası başladı

Erbaş, “2018 yılı Mevlid-i Nebi haftasının temasını ‘Peygamber Efendimiz ve Gençlik’ olarak belirledik. Gençlerini ihmal edenler geleceklerini imha etmiş olurlar. Diyanet İşleri olarak gençlik hizmetlerine özel bir önem veriyoruz” dedi.

Mevlid-i Nebi haftası başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “2018 yılı Mevlid-i Nebi haftasının temasını ‘Peygamber Efendimiz ve Gençlik’ olarak belirledik. Gençlerini ihmal edenler geleceklerini imha etmiş olurlar. Diyanet İşleri olarak gençlik hizmetlerine özel bir önem veriyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Mevlid -i Nebi programına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Peygamberimiz ve Gençlik temasıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi programında ilahiler ve dualar okundu.

“PEYGAMBER EFENDİMİZİN GELİŞİYLE TARİHİN EN BÜYÜK İNKİŞAFI VE İNKILABI GERÇEKLEŞMİŞTİR”

Mevlid-i Nebi Haftası açılış programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Peygamber Efendimizin dünya teşriflerin gün dönümü olan Mevlid-i Nebi onun şahsında insanlığın yeniden doğuşunu ve aydınlık geleceğini ifade etmektedir. Zira cehaletin zulmün hakim olduğu merhametin erdemin, hikmetin kaybolduğu güçlünün zayıfı ezdiği bir toplum onun gelişiyle ilmin, adaletin, şefkatin, aydınlığında Asrı Saadete dönüşmüştür. Onun gelişiyle bireysel, toplumsa ve evrensel düzeyde zihin, fikir ve ahlak planında tarihin en büyük inkişafı ve inkılabı gerçekleşmiştir. Mevlid-i Nebi’yi anmak aynı zamanda savaşlar ve ümitsizliğin kuşattığı yeryüzünü yeniden adaletle tanıştırmanın yolunu ve yöntemini anlamaktır. Hz. Muhammed Efendimizin sünneti Kur’an’ın hayata dönüşmüş şeklidir. Kur’an’dan sonra İslam’ın ikinci temel kaynağıdır. Dolayısıyla Peygamberimizi sünnetini göz ardı ederek İslam’ın anlaşılması ve yaşanması mümkün değildir” dedi.

“GENÇLİĞİ İHMAL EDENLER BİR ÜLKENİN GELECEĞİNİ İMHA ETMİŞ OLURLAR”

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gençlere yönelik yapılan çalışmaları aktaran Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığımız mübarek gün ve geceleri etraflıca ele almayı vesile kılmaktır. Bu bağlamda 2018 yılı Mevlid-i Nebi haftasının temasını ‘Peygamber Efendimiz ve gençlik’ olarak belirledik. Gençlerini ihmal edenler geleceklerini imha etmiş olurlar. Diyanet İşleri olarak gençlik hizmetlerine özel bir önem veriyoruz. 81 il ve 922 ilçede toplamda kadın erkek gençlik koordinatörü olarak 2 bin 6 hocalarımız başta olmakla birlikte görevlilerimizle birlikte gençlerimizle buluşuyoruz. Kur’an kurslarımızdan aile ve dini rehberlik bürolarımıza, gençlerimize yönelik rehberliği daha özel bir şekilde planlamaya çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla işbirliği içinde Kredi Yurtlar Kurumda görevlendirdiğimiz çalışanlarımız gençlerimize yön vermektedir” diye konuştu.

“BAŞKANLIĞIMIZ MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATINDA BÜTÜN KAPILARIMIZ GENÇLERİMİZE AÇIKTIR”

Gençlikle ilgili seferberlik başlattıklarını söyleyen Erbaş, “Dini istismar eden ve bölücülük yapan FETÖ, DEAŞ, PKK gibi terör örgütleriyle mücadele kapsamında özellikle gençlerimizi bilinçlendirme ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Bütün gençlerimizi manevi rehberliklerimize ve müftülüklerimize davet ediyorum. Başkanlığımızı merkez ve taşra teşkilatında bütün kapılarımız gençlerimize açıktır. Bütün hocalarımız sizlerle tanışmaktan mutluluk duyacaktır. İnanıyorum ki biz bu çağın gençlerine peygamberimiz gibi yaklaşırsak bize ilgi göstereceklerdir. Gençlik heyecanı ile İslam'ın hakikatleri buluşursa dünya güzelleşecektir. Peygamber Efendimiz ve gençlik konusunu yurtiçinde ve yurtdışında ele alacağız. Gençlerimize özel buluşmalar gerçekleştiriyoruz, salonlarda halkla buluşuyoruz, okullarda etkinlik yapıyoruz, radyo televizyon programları oluyor. Mevlid-i Nebi’yi gençliğe yönelik hizmetin seferberliğinin devamı olarak kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

 
AK Parti'ye 7 bin 180 başvuru
 
“Peygamber Efendimiz hayatımızın rehberidir“
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uçar Erzurum sağlık vizyonunu paylaştı
Erzurum Valisi Okay Memiş, kamu kurum ve kuruluş ziyaretleri kapsamında ...
Tema Önerdi: Plaket yerine fidan bağışla
TEMA Vakfı, bağışçıları için Erzurum’da orman alanı açtı
Stalin’i telin, Ahıska Türklerine vefa
Ahıska sürgününün 74. yılı unutulmadı. Azerbaycan’da yaşayan Ahıska Türklerinden ...
 
Şehit dadaş Olgun tekbirlerle uğurlandı
Şırnak’ta şehit olan Şenkayalı Uzman Çavuş Ünal Olgun, Bursa’da binlerce ...
Uysal: 'Dadaşlar nettir'
Uysal, “Hem geldiğimiz yerden vazgeçmedik hem bir taraftan Antalyalı olduk. ...
Engelliler Meclisinden Gazi Saylanlar’a destek
Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Erzurum’da bir halk otobüsü şoförü ...
 
Vatan sevdasında ‘ben’ yok, ‘biz’ var
Tümgeneral Tarakçı, “Vatan sevdasında hizmette ben yok, artık biz varız. ...
Atatürk şükran ve minnetle anıldı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. ...
Vali Memiş’ten birlik ve beraberlik vurgusu
Vali Okay Memiş, “Atatürk’ü, ölümünün 80. yılında rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz” dedi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva