ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>BÖLGEDEN
10 Nisan 2014 Perşembe - 01:50

Nice 169’uncu yıllara

Türk Polis Teşkilatının 169’uncu kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Erzurum’da hafta dolayısıyla Polis Sergisi açılırken, Ağrı’da TDP etkinlik kapsamında KANKA Polis’i çocuklarla buluşturdu.

Nice 169’uncu yıllara

Türk Polis Teşkilatının 169’uncu kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Erzurum’da hafta dolayısıyla Polis Sergisi açılırken, Ağrı’da TDP etkinlik kapsamında KANKA Polis’i çocuklarla buluşturdu.

MİNİK ÖĞRENCİLER ‘KANKA POLİS’LE TANIŞTI

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde, Polis Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 Doğubayazıt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri, Polis Haftası nedeniyle Hani Baba Anaokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldiler. ‘Kanka Polis' maskotuyla öğrencileri bir araya getiren polisler, onlara çeşitli nasihatlerde de bulundular.

‘Kanka Polis’le çeşitli oyunlar da oynayan çocuklar, güzel zaman geçirdiler.Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Polis Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam edeceklerini söylediler.

ELEŞKİRT EMNİYET AMİRLİĞİ’NDEN MEVLİT

Ağrı’nın Eleşkirt Emniyet Amirliği tarafından Türk Polis Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıl dönümü nedeniyle mevlit okutuldu. Merkez Camii’nde Kemal Yakut, Ömer Öztürk ve Hüseyin Yeşil isimli imamlar tarafından okutulan mevlide Eleşkirt Emniyet Amiri Fuat Erdem, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Mevlidin sonunda polisler tarafından çikolata ve kolonya ikramı yapıldı. PTT emeklisi Zakir Arslan, mevlit sonrası polislerin ikramını kabul ederek, “Son bir kaç yıldır polis arkadaşlar camide mevlit okutup çikolata ve kolonya ikram ediyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizleri 365 gün 24 saat koruyan kollayan bu arkadaşlara aslında bizim hizmet etmemiz lazım. Ben yatarken hem evimi hem de işyerimin güvenliğini sağlıyorlar, birde bana mevlit okutup çikolata ve kolonya ikram ediyor. Bu işi tersine çevirip en azından bir güne has bizim onlara hizmet etmemiz lazım” diye konuştu.

IĞDIR’DA POLİSLER KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Iğdır Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler, Türk Polis Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası kapsamında kan bağışında bulundular.

 Zübeyde Hanım Bulvarı’nda konuşlanan kan bağış aracına gelen Iğdır Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler, kan bağışında bulundu. İlk kan bağışında bulunan Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde böylesi hayati bir bağışta bulunmanın mutluluk verici olduğunu söyledi. Babal, “Bizde Iğdır İl Emniyete Müdürlüğü olarak ‘Bir Damla Kan Bir Can’ kampanyası kapsamında bugün kan bağışında bulunacağız. Bu kampanyaya tüm emniyet personelimiz destek verecektir. Herkesi bu konuda duyarlı davranmaya ve kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” dedi.Iğdır Valisi Davut Haner de, kan bağış aracını ziyaret ederek polislerin haftasını kutladı.

ŞEHİTLİKTE TÖREN DÜZENLENDİ

Türk Polis Teşkilatı’nın 169. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle şehit emniyet mensubu aileleri ile bir araya gelinirken, şehitlikte ise anma töreni düzenlendi.

 Polisevi’nde düzenlenen programda Şehit Emniyet mensuplarının aileleri ile Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Karlı, Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Emniyet Mensupları bir araya geldiler.

 Malatya Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen törende ise, Şehitlik Anıtı’na Emniyet Müdürlüğü, Polis Meslek Yüksekokulu ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı’nın çelenkleri sunuldu ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Anıt Özel defterini imzalayan Emniyet Müdürü Nuri Uluayak şu ifadeleri kaydetti:

“Aziz şehitlerimize; Türk milletinin ve bizlerin haklı gururusunuz, nur içinde yatın. Bizler de sizler gibi şehitlik mertebesine erişmek için vatan sevgisi ve vazife aşkı ile dolu olarak hazır bekliyoruz. Vatan topraklarını, yıllardır bir arada yaşamış ve yaşama kararlılığında olan milletimizin, birlik ve beraberliğini modem, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, sizlerden aldığımız güç, inanç ve özveriyle, Atatürk İlke ve İnkılapları çerçevesinde, sonsuza kadar koruma ve yaşatma azmi ve kararlılığındayız. Emanetiniz emin ellerdedir rahat uyuyunuz. Bu duygu ve düşüncelerle gücünü halktan ve kanunlardan alan, her yerde ve her şartta halkımızın yanında olan Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıldönümünde, canlarını feda etmekten çekinmeyen siz aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Şehitlikteki törenden sonra törene katılan protokol üyeleri ve şehit yakınları şehit mezarlarını ziyaret ederek, karanfil bırakıp, dua etti.

“POLİS SUÇ İLE TAVİZSİZ ŞEKİLDE MÜCADELE EDER”

 Malatya Valisi Vasip Şahin, “Polis, suç ile tavizsiz bir şekilde mücadele ederken, halk ile de beraber olma anlayışı ile çalışmaktadır” dedi.

 Vali Vasip Şahin, Polis Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, polislik mesleğinin öneminden söz etti. Vali Şahin, ”Polis teşkilatı, bir kolluk kuvveti olması münasebetiyle kanunlar çerçevesinde en başta görevi halkın can ve mal güvenliğini, emniyet ve asayişini, huzurunu temin etmektir. Bu görevini yerine getirirken de yasalara tam bir bağlılık içerisinde insan hak ve hürriyetlerini göz önünde tutarak, güvenlik ve özgürlük dengesini en iyi şekilde gözeten bir anlayışla görevini yapmaktadır. Gelişen ve değişen suç ve suçlu yöntemleriyle mücadele edebilmek için kendini geliştiren, aynı zamanda “suç ile tavizsiz bir şekilde mücadele ederken, halk ile de beraber olma” anlayışı ile daima güler yüzlü, ağırbaşlı, hoşgörülü ve sabırlı olmayı kendine ilke edinmiş Türk Polis Teşkilatının değerli mensuplarını canı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Üstlenmiş oldukları kutsal görevlerini yerine getirirken vatan uğruna şehit olan kahraman polis teşkilatı mensuplarımızı rahmetle anar, gazilik rütbesine layık olan emekli teşkilat mensuplarımıza da minnet ve şükranlarımı sunarım” diyen Vali Şahin, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Vatandaşlarımızın mutluluğunu ve huzurunu temel esas olarak kabul eden bir görev anlayışı ile 24 saat fedakarca hizmet eden Polis Teşkilatımızın 169. yılını kutlar, Teşkilat mensubu arkadaşlarıma sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir görev, aileleri ile birlikte mutlu bir hayat dilerim.”

MUŞ’TA POLİS HAFTASI KUTLAMALARI

Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Muş Emniyet Müdürlüğü mensupları ile basın mensupları arasında oynanan dostluk maçı berabere bitti.

 10 Nisan Polis Haftası kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyen Muş Emniyet Müdürlüğü, halı sahada dostluk maçı da düzenledi. Olimpik Halı Saha Tesisleri’nde Muş Emniyet Müdürlüğü mensupları ile basın mensupları arasında oynanan dostluk maçını, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Muş Şube Başkanı Ferzende Emre yönetti. Maçı izlemeye gelen Vali Vedat Büyükersoy, karşılaşma öncesi her iki takıma başarı diledi. Dostluk maçının dostane bitmesi temennisinde bulunan Büyükersoy; “Emniyet Müdürlüğü, Polis Haftası’nı dolu dolu kutluyor. Hafta kapsamında adeta geleneksel hale gelen dostluk maçı bu yıl da oynanacak. Her iki takıma başarılar diliyorum" dedi.

 Vali Büyükersoy’un vuruşuyla başlayan karşılamaya, polis takımı hızlı başladı ve peş peşe bulduğu gollerle 3-0 öne geçti. Daha sonra toparlanan basın mensupları, farkı kapattı. İlk yarısı polis takımının 5-4 önde kapattığı karşılaşmanın ikinci yarısında, her iki takım oyuncuları kontrolü elden bırakmadı. İkinci yarıda bulduğu pozisyonları değerlendiren basın mensupları 7-6 öne geçmeyi başarırken, karşılaşma 9-9 tamamlandı.

Karşılaşma sonunda Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey, Emniyet Müdürü Faik Aksu’ya plaket ve çiçek takdim etti.

VALİ DOĞAN’DAN 10 NİSAN POLİS GÜNÜ MESAJI

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, 10 Nisan Polis Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Doğan, yayınladığı mesajında, “Toplum ve fert olarak huzur ve güven içerisinde yaşıyor olmamızın teminatı, devletimizin bekası, birlik ve beraberliğimizin devamı için durmadan, fedakârca hizmet veren emniyet teşkilatımızın kuruluşunun bu yıldönümünde, polisimizin yaşamış olduğu haklı gurur ve heyecanını paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Köklü bir medeniyet tarihi ve devlet geleneğimizin bir göstergesi olan Türk Polis Teşkilatı, 1845’te ‘Polis Nizamnamesi’ ile kurulan, Osmanlıdan Türkiye Cumhuriyeti’ne intikal eden ender, özel kuruluşlarımızdan biridir. Özellikle son dönemde ülkemizde demokratik değerlerin yerleşmesi, hukukun üstünlüğü ve hesap verebilir bir devlet yapısının oluşturulması gibi temel reformları gerçekleştirme başarısı bakımından Türk Polis Teşkilatı önemli mesafeler kat etmiştir. Bununla beraber dünyadaki hızlı teknolojik gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkan yeni tür suç ve suçlularla mücadele için lazım gelen bilginin ve teknolojinin oluşturulmasına da önemli katkılar sağlamıştır. Bugün sadece Türkiye’de değil, dünyanın çeşitli bölgelerinde eğitim ve güvenlik için önemli görevler üstlenen, toplumun beklentilerini dikkate alarak devlet ile vatandaşı arsındaki ilişkileri güçlendiren ve vatandaşın devlete olan güvenini sağlamlaştıran polisimiz, halkın ırz, can ve mal güvenliği ile asayişin sağlanması için bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edecektir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasında, kamu düzeninin sağlanmasında, hukukun egemen kılınarak güvenli bir ortamın oluşturulmasında yaptığı başarılı çalışmalarıyla halkımızın her zaman sevgi ve takdirini kazanmış olan Türk Polis Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıldönümünü kutluyor; ilimizin huzuru için üstün gayret sarf eden bütün teşkilat mensuplarına gönülden teşekkür ediyorum. 10 Nisan Polis Günü vesilesiyle kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyor, polis teşkilatımızın tüm mensuplarına ve ailelerine sağlık, huzur ve başarı dolu günler diliyorum” dedi.

MİLLETVEKİLİ ÖZBEK’TEN POLİS HAFTASI MESAJI

Milletvekili Bünyamin Özbek, Polis Teşkilatının 169’uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Milletvekilimiz Özbek yayımladığı mesajda, “Ülkemizde iç güven ortamının oluşmasına yönelik olağanüstü gayretler sergileyen Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169’uncu yılını kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bulunması için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan her türlü zorluğa göğüs geren Emniyet Teşkilatımız; yasalar çerçevesinde kamu düzeninin korunması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için devletin asli görevlerini layıkıyla yerine getirdiği gibi bundan sonra da o şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle, topluma güven veren hizmetlerini yüksek bir şuur ve halkla beraber en iyi şekilde devam ettireceğine inancımız tamdır. Polis Teşkilatımızın Kuruluşunun 169’uncu yılında; İlimizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasındaki üstün gayret ve başarılarından dolayı her kademedeki bütün amir ve memurlarımızı kutluyorum. Polisimize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen saygıdeğer vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygularla; Bu ulvi görevi yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, emekliye ayrılan ve vazifeleri başında olan emniyet teşkilatımızın her kademedeki fedakar ve cefakar çalışanlarına aileleri ile birlikte sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum” dedi.

 
Yılmaz’dan Polis Haftası mesajı
 
Darağacında Mısır eylemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu'dan Mısır'a tepki yağıyor
Mısır'da 529 kişiye verilen idam cezası tüm yurtta olduğu gibi Elazığ’da da protesto edildi.
Başaran işe esnaf ziyaretiyle başladı
Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Kervan ...
Oltu’dan ‘Büyük Usta’ya teşekkür
AK Parti Oltu İlçe Başkanı Fuat Demir Oltuluların partilerine sahip çıktığını ...
 
Küçük Mert gözyaşları arasında toprağa verildi
Kars'ta kaybolduktan sonra ölü bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın’ın cenazesi ...
Kars’ta ‘Mert’ tepkisi
Kars'ta kaybolduktan sonra boş tabyada cesedi bulunan 9 yaşındaki Mert ...
Bingöl’den Erzurum’a gönül köprüsü
Bingöl nüfusuna kayıtlı gurbetçilerin sayısı, il nüfusunu geride bıraktı. ...
 
Ebsemce’de 1110 hatim indirildi
Pasinler ilçesine bağlı Epsemce Köy’ünde bin bir hatim duası yapıldı.
Başsoy göreve başladı
AK Partili Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy mazbatasını alarak görevine başladı.
Besicilerde Metzemur endişesi
Iğdır’ın Halfeli beldesinde dünyaya gelen üç bacaklı oğlak görenleri şaşırttı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva