ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
6 Nisan 2015 Pazartesi - 05:58

Nef’i’den Şehriyar’a kardeşlik köprüsü

Erzurum'la İran'ın Urmiye kenti arasında yepyeni bir dönem başladı. Erzurum ve Urmiye'yi ‘Kardeş Şehir’ yapan protokol, her iki şehrin Büyükşehir Belediye Başkanları tarafından imzalandı.

Nef’i’den Şehriyar’a kardeşlik köprüsü

Erzurum'la İran'ın Urmiye kenti arasında yepyeni bir dönem başladı. Erzurum ve Urmiye'yi ‘Kardeş Şehir’ yapan protokol, her iki şehrin Büyükşehir Belediye Başkanları tarafından imzalandı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Urmiye Büyükşehir Belediye Başkanı Muhammed Hazretpur tarafından imzalan protokol uyarınca iki kadim şehir 'Kardeş Şehir' oldu. İmza törenine, her iki Belediyenin yöneticileri ve meclis üyeleri de katıldı.

KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ

'Kardeş Şehir' protokolünün imzalanması için düzenlenen törende konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, Erzurum’la Urmiye arasındaki ilişkilerin tarihi bir geçmişe dayandığını hatırlatarak, Urmiye Belediye Başkanı ve heyetini 'Kardeş Şehir' protokolünün imzalanması için Erzurum'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti ve "Sizlerle olan dostluğa büyük önem veriyorum. Bu kardeşliği pekiştirmek yöneticiler olarak bizlerin vazifesi. Erzurum ve Urmiye Belediyeleri olarak, birbirimizin tecrübelerinden, deneyimlerinden istifade etmemiz gerekiyor. Birbirimizin dertleriyle, mutluluklarıyla ilgilenmemiz lazım. Bizler resmen kardeş Belediyeler olduk. Bu kardeşliğimizi devam ettirmemiz, hem Erzurum için, hem Urmiye için, hem de Türkiye-İran dostluğu için çok önemli." dedi.

ERZURUM’DAN URMİYE’YE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Erzurum'un, Türkiye'nin doğusunda tarihi kadim bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Sekmen, "Biz bu şehirde göreve başladığımız andan itibaren, sadece Belediye hizmetleri değil, 'Kültürel, sanatsal, sportif faaliyetler ile ticaret ve sanayide bir üretim üssü olmak üzere neler yapabiliriz?' bunun gayreti içerisindeyiz. Erzurum'la Urmiye şehirleri arasında diyalog kurabileceğimiz çok imkanlar var. Bu ilişkilerimizi çok çok geliştirmemiz lazım. Bunun için sık sık gidip geleceğiz. Gidip geldikçe, birimize olan sevgi ve muhabbetimiz artacak, ilişkilerimiz hızlı bir şekilde gelişecektir." dedi.

Bu kardeşlik ilişkisini daha ileri noktalara taşımak için gayret göstereceklerini vurgulayan Başkan Sekmen, " Türkiye'de yapılacak olan 7 Haziran seçimlerinden sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi heyeti olarak Urmiye'ye gelerek misafir olacağız." diyerek Erzurum'un Urmiye'de fuar düzenleyeceğini, onlara da Erzurum'da fuar düzenleteceklerini ifade etti.

TARİHSEL BENZERLİK

Urmiye Belediye Başkanı Muhammed Hazretpur'da yaptığı konuşmada, 'Kardeş Şehir' protokolünün imza töreni için Erzurum'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "İnşallah çok yakın bir zamanda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen'i ve heyetini Urmiye'de ağırlayacağız." dedi.

Erzurum ve Urmiye'nin 6-7 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip, coğrafi olarak birbirine yakın, kadim iki şehir olduğuna vurgu yapan Hazretpur, " Bu iki şehir arasında imzaladığımız 'Kardeş Şehir' protokolünün her iki tarafa da yararlı olacağını ümit ediyorum." diyerek, Başkan Sekmen'i ve heyetini yakın bir zamanda hem Urmiye'yi ziyaret etmek, hem de görüşmeler yapmak için tekrar Urmiye'ye davet etti.

ŞEHRİYAR’LI SUNUM

 Hazretpur, " Biz, Erzurum'da bulunmaktan çok mutlu olduk. Bu iki gün içerisinde sizlerden büyük ilgi gördük ve çok şey öğrendik. Ümit ediyorum ki, Urmiye ve Erzurum birbirleriyle ilişkilerini yüksek seviyelere çıkaracak ve birbirlerine çok çok yardımcı olacaklardır. " dedi.

Konuşmalardan sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, İranlı Türk Şair Şehriyar'ın şiirini okudu. Daha sonra Erzurum ve Urmiye şehirleri arasında 'Kardeş Şehir' protokolünün imza törenine geçildi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Urmiye Büyükşehir Belediye Başkanı Muhammed Hazretpur karşılıklı olarak 'Kardeş Şehir' protokollerini imzaladılar. Protokol imzalandıktan sonra, Belediye Başkanları Sekmen ve Hazretpur karşılıklı olarak hayırlı olması temennisinde bulundular.

 
"Kimse bize demokrasi dersi veremez"
 
Kardeş şehirler buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Allah’ın rahmeti üzerine olsun’
Erzurum ve Türkiye'nin manevi mimarlarından, Büyük İslam Alimi ve Kanaat ...
Güneş Vakfı’ndan Tarihe Yolculuk
Erzurum Güneş Vakfı tarafından,”Vilayat-ı Şarkiye Müdafaa-i Hukuk-u Milliye ...
Bozcu Kuaförler Türkiye Milli Takımı Jürisi’nde
Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu ilk kez kuaför, berber ve güzellik ...
 
11 kez sahnelendi, 10 bin kişi izledi
Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Gençlik Komisyonu Tiyatro ekibi tarafından ...
'Yana Yatmış Döner' mi Cağ kebabı mı?
Erzurumlu genç kebap ustası 27 yaşındaki Hanifi Yüksel, 14 yıldan bu yana ...
Lalapaşa Camisi ibadete kapatılacak
Erzurum’daki ilk Osmanlı camisi olan Lalapaşa Camisi, restorasyon nedeniyle ...
 
Köse duygularını ‘Taşlara Düğüm’ledi
Şair ve akademisyen Prof. Dr. Hüseyin Köse’nin “Taşlara Düğüm” adlı şiir kitabı yayınlandı.
40 ülke öğrencileri Erzurum’da buluşacak
Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği yöneticileri, derneğe üye olan bayan ...
Duman: ‘Çanakkale Ruhunu yaşatacağız’
Sağlık Sen Erzurum Şubesi, Çanakkale Savaşı ve şehitlerimizin anısına ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva