ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
6 Eylül 2016 Salı - 16:08

Muhteşem Süleyman için Muhteşem tören

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle, Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın kente gelişinin ve Erzurum’u yeniden mamur hale getirilmesi için verdiği fermanın 482'nci yıl dönümü kutlandı.

Muhteşem Süleyman için Muhteşem tören

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle, Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın kente gelişinin ve Erzurum’u yeniden mamur hale getirilmesi için verdiği fermanın 482'nci yıl dönümü kutlandı.

 Kutlamalar kapsamında Narmanlı Cami'den başlayan atlı ve mehteranlı kortej yürüyüşü, Havuzbaşı kent meydanına kadar sürdü. Kortej yürüyüşüne Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Erzurum AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 Açılış konuşmasını yapan Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, "Erzurum tarihsel olaylar içerisinde en fazla yer kaplayan bir şehirdir. Bunu her zaman her yerde dile getiriyoruz. Bunu tarih kitaplarından da okuyoruz. Erzurum geçmişte ülkesine sahip çıktığı gibi 15 Temmuz darbe girişimin olduğu gecede sahip çıktı. Bu bundan sonrada hep böyle olacak inşallah" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törenlerde konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Erzurum Osmanlı Topraklarına katılmadan önce de Türk toprağıydı” dedi

 ERZURUM TARİH YAZAN KENTTİR!

 Erzurum’un alfabesinin, elifbasının tarihi kayıtlar içerdiğine işaret eden Aydemir, “Her vesile söylüyoruz ki, Erzurum tarihin yazdığı değil, tarih yazan kenttir. Bugün de, tarih yazdığımız zaman dilimlerinden birisine denk gelmektedir. Etkinliği tertip eden Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

 AHLAKLI BİR MİLLETİZ

 Millet olarak ahlaklı bir yapımızın olduğuna da vurgu yapan Aydemir, “Biz tasın ittiği yerde bereket biter diyerek tası tarağı toplayıp ayrılan bir yapıdayız. Malumdur ki, Hatun Han, Şehitliğin hemen yanı başında bulunan gümüşlü kümbetin bulunduğu alanda bereket saçan çeşmenin tası ittiğinde yerleşim yerini Karaz Köyü civarına taşımıştır. Kanuni Sultan Süleyman’ın Erzurum’u Osmanlı topraklarına kattığı dönemlere denk gelen bir kesittir.” kaydını düştü.

 TARİHİ BİR GÜNE ŞAHİTSİNİZ

 Törenlerin çok tarihi bir anlamı olduğuna da değinen AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir daha sonra şunları söyledi, “Şu an burada bulunan topluluk tarihi bir hale şahitlik ediyor. Zira, bundan sonra çok uzun yıllar sürecek etkinliğin ilkinde bulunmak büyük bir şanstır. Bundan dolayı sizleri kutluyorum.”

 "ERZURUM TARİHİN HER DÖNEMİNDE ÖNEMLİ ROLLER ÜSTLENMİŞTİR"

 AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Erzurum’un tarihin her döneminde önemli roller üstlendiğini belirterek, "Erzurum, Selçuklu döneminde de özellikle Osmanlı Döneminde tarihsel olarak çok büyük roller üstlenmiştir. Kanuni’nin Erzurum’a gelişi ile Erzurum’un tarihteki değişimi bir kez daha tarih sayfalarında yer almıştır. 482 yıl önce yedi düvele hükmetmiş Osmanlı padişahı Muhteşem Süleyman Erzurum’a geldiğinde Erzurum doğunun kalesi durumuna gelmiştir" ifadelerini kullandı.

 "ERZURUM’UN TARİHİNDE NE VARSA YAD ETMEYE ANT İÇTİK"

 Erzurum tarihinde bugünün önemli olduğu vurgusunu yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Erzurum tarihinde bugün çok önemli bir gündür. Tarihinde ve geçmişinde Erzurum için ne varsa onları yad etmeye ant içtik. Tarihini bilmeyen ve onlardan ders almayan milletler yok olmaya yıkılmaya mahkumdurlar. Şanlı ecdadımızın zaferleri ve kahramanlıkları ile övünç duyar ve onlardan ilham alırız" şeklinde konuştu.

 "ERZURUM 482 YIL ÖNCE İNŞA EDİLDİ"

 Erzurum’un 482 yıl önce inşa edildiğini ifade eden Sekmen, "Bugün Erzurum için önemli olan bir tarihin geçmişte yaşanmış olanını tekrardan yad ediyoruz. Kanuni Sultan Süleyman’ın bugün Erzurum’a geliş günüdür. Erzurum’un yeniden inşa edilişinin 482'nci yıl dönümünü idrak ediyoruz. İstila ve savaşlarla yakılıp yıkılan kuş uçmaz kervan geçmez şehrimizi yüce Allah’ın takdiri ile yeniden ihya eden Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman işte bu özellikleri ile şehrimizin bu günlere gelmesine vesile olmuştur. Vilayetimiz bu nedenden dolayı Kanuni’ye çok şey borçludur" dedi.

 
Kanaat Önderinden FETÖ tepkisi
 
Kurbanlık yüklü kamyon devrildi: 2 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu da organik kilim
M.COŞKUN-Doğadaki bitkilerden elde edilen kökboyasıyla renklendirilen ...
Erzurum’da tarihi gün
Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün düzenlenecek olan etkinlikle Kanuni ...
Palandöken ekibi 2’inci oldu
Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda, yıldızlar geleneksel ...
 
Gençler Lalapaşa’da buluştu
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde aynı anda yürüttüğü bir etkinlikle ...
Bilal Erdoğan'dan tarihi etkinlik
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın büyük çabalarıyla ...
Tarihi Evlere, tarihi misyon
Erzurum’un 2 tarihi evinin birleştirilmesiyle oluşturulan Habib Baba Kütüphanesi ...
 
Demokrasi Nöbetleri ve Şehitler Sergisi açıldı
Demokrasi Nöbetleri ve Şehitler Sergisi açıldı. ‘Erzurum’da Demokrasi ...
Erzurum’a yaraşan kültürel vizyon
M.COŞKUN-Her yıl yaz mevsiminin gelmesiyle boşalan kütüphaneler, bu yıl tam aksine doldu taştı.
Müftülükten Palandöken’e 3 kütüphane
M.COŞKUN-DAP idaresi desteğiyle 14 ilde yaptıracağı kütüphanelerden 3’ünün ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva