ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
HABERLER>TÜRKİYE
21 Şubat 2020 Cuma - 18:49

‘Mücadele kararlı şekilde devam ediyor’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Hz. Ali Camii’nde gazetecilerin İdlib hakkındaki sorularına, “150 civarında rejim mensubu etkisiz hale getirildi” diyerek, “Yoğun bir savaş diyebilirim, orada devam ediyor” dedi.

‘Mücadele kararlı şekilde devam ediyor’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Hz. Ali Camii’nde gazetecilerin İdlib hakkındaki sorularına, “150 civarında rejim mensubu etkisiz hale getirildi” diyerek, “Yoğun bir savaş diyebilirim, orada devam ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kılmak üzere Kısıklı’daki konutundan çıkarak Hz. Ali Camii’ne geldi. Namazın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini bekleyen basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Merkel ve sayın Macron, sayın Putin’le yaptıkları görüşmede bu konuları ele almak suretiyle İdlib’te çok kararlı bir ateşkesin yapılması için böyle bir daveti kendisine yaptılar. Bu davet karşısında henüz beklenen bir yaklaşım, cevap vardır diyemem” dedi.

“150 CİVARINDA REJİM MENSUBU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

İdlib’te yaşanan gelişmeler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yoğun bir savaş diyebilirim, orada devam ediyor. Oradaki muhaliflerle rejim güçleri arasında yoğun çatışmalar neticesinde bizim malum orada iki şehidimiz, bazı araç gereçlerin imhası söz konusu. Son rakamlar 150 civarında rejim mensubu etkisiz hale getirildi. Bunun yanında çok sayıda araç gereç burada imha edildi. Bu konuda da son rakamları verebilirim. 12 tank, 3 zırhlı araç, 14 top obüsü, 2 doçkalı pikap imha edildi” dedi.

“BİZE ORADAN ÇEKİLMEK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan “Oradaki mücadele kararlı şekilde devam ediyor. Bu akşamki görüşmenin neticesi bizim oradaki tavrımızı belirleyecektir. Burada rejim, İdlib halkına zulmü durdurmadığı sürece bize oradan çekilmek söz konusu değil. Ateşkesi ancak bu şekilde yapabiliriz. Burada zulüm duracak. 1 milyona yakın insan bizim sınırlarımıza doğru göç ediyor şu anda. Biz bunları nerelerde kalkacağız da iskan imkanı saylayacağız. Aldığımız tedbirler sınırımızdan Suriye’nin içine doğru 30-35 kilometre gibi koridoru güveli bölge ilan edelim, bu güvenli bölgede de biz yeni bir adım attık. O da briket barakalar yapalım, 25 30 metrekare dedik. Briket barakalar ile ilgili çalışmalarımız orada devam ediyor.

Kış mevsiminde oradaki kardeşlerimizin, kışın sert ikliminde hiç olmazsa dayanma gücü artmış olur. Bunun yanında gıda, yiyecek, sağlık imkanlarına yönelik Kızılay ve AFAD’ın yoğun çalışmaları var.

Şansölye Merkel 25 milyon avro bana söz vermişti. Kızıl Haç vasıtasıyla. Fakat bu da mülteciler komisyonu vasıtasıyla geldiği için formaliteler uzuyor. Henüz Kızılayımıza gelmedi. Bugün Macron’a da aynı teklifi yaptım. ‘Merkel’den böyle destek oldu senden de aynı desteği bekleriz’ dedim.

“HAFTER BİZİM İÇİN MUHATAP DEĞİL. HAFTER ORADA MAAŞLI LEJYONER”

Gazetecinin sorusunu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hafter bizim için muhatap değil. Hafter orada maaşlı lejyoner. Meşru birisi değil. İllegal, gayrı meşru. Orada meşru olan uluslararası camianın BM’nin kabul ettiği lider Sarraj’dır. Dikkat ederseniz biz hep Sarraj’la görüştük. Batı ne yazık ki Sarraj’ı davet ettiği yere Hafter’i de davet ediyor. Bizim farklılığımız burası. Bugün ben sayın Merkel ve Macron’a da bunları söyledim.

Türkiye orada eğitimci kadrosuyla var. Ama orada Suriye Milli Ordusu’ndan insanlar da var. Bunların çıkmasını istiyorlar. Burada bir soru soracağım. Şu anda Rusların Wagner’i, 2 bin 500 orada. Bunları niye konuşmuyorlar. Bizim elimizde video tespitleriyle bunların hepsi var. Bir diğeri Cizvitler. Sudan’ın kendisi var ayrıca. Bunların hepsini toparladığımızda 10 bini aşkın 15 bine yakın bu tür teröristler var.

Dolayısıyla biz Suriye halkının nasıl daveti üzere oradaysak Adana mutabakatıyla, Libya’da da Libya halkının, 500 yıla dayalı onlarla kardeşliğimiz var. Onların daveti üzerine askeri eğitim ve güvenlik anlaşmamızı yaptık. Ve o şekilde Libya’ya gittik” dedi.

BİZ TEKDÜZE ÇALIŞMAK İSTEMİYORUZ

Türkiye’nin ABD’den Patriot istediği iddiaların ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “S- 400 konusu gündemdeyken o zaman Trump’a ‘nasıl S-400 aldıysak gelin siz bize Patriot verin onu da alalım. Biz tekdüze çalışmak istemiyoruz. S-400 de Patriot da kullanabiliriz’ dedik. Ama onlar bize olumlu bir cevap veremediler” diye konuştu. Ayrıca İran’da saptanan koronavirüs vakası ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz her an tedbirlerimizi almış vaziyetteyiz” diye konuştu.

 
Evlat nöbetine bir Erzurumlu aile daha katıldı
 
Akar’dan FETÖ ile mücadele vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanından Erzurum örneği
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Avrupa’nın Ortaçağ karanlığına mahkum olduğu yıllarda ...
‘FETÖ’ye savaş açan şahsım ve AK Parti’dir’
Erdoğan, “Türkiye’de FETÖ’nün serpilmesinde, büyümesinde, güçlenmesinde ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan birlik ve kardeşlik vurgusu
Erdoğan, 'Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, ülkemize ve milletimize ...
 
“AK Parti güçlü olursa Türkiye de güçlü olur”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'AK Parti’de görev üstlenmek millete hizmetin yanı ...
Erdoğan’dan, Gönül Seferberliği vurgusu
Erdoğan, “Bu ülkede herkesin gönlünü kazanmadan orada kalıcı hale gelmeden ...
‘Asla unutmayacağız’
Erdoğan, Pakistan halkının, Kurtuluş Savaşı sırasında, ekmeğinden artırarak ...
 
Bakan Gül’den Hakk vurgusu
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ’nin yargı sisteminde oluşturduğu tahribattan ...
“2023 hedeflerine Allah’ın izniyle ulaşacağız”
Erdoğan, “Avrupa Birliği’ni ve Avrupa ülkelerini terör karşısında ilkeli ...
‘Sınırların ötesine kadar kovalayacağız’
Erdoğan, ‘İdlib’te sivil yerleşim yerlerini vuran hava araçları artık ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva