ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
HABERLER>TÜRKİYE
18 Şubat 2020 Salı - 02:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan birlik ve kardeşlik vurgusu

Erdoğan, 'Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, ülkemize ve milletimize olan inancımıza sıkı sıkıya sahip çıktığımız sürece bu hayalimizi gerçeğe dönüştürmemize kimse mani olamaz.” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan birlik ve kardeşlik vurgusu

Erdoğan, ‘En büyük hayalimiz, evlatlarımıza 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri güçlü bir Türkiye bırakmaktır. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, ülkemize ve milletimize olan inancımıza sıkı sıkıya sahip çıktığımız sürece bu hayalimizi gerçeğe dönüştürmemize kimse mani olamaz.” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknopark İstanbul ikinci etabının açılışında yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin geleceği teknolojide ve inovasyondadır. Biz kendimizi savunma sanayinde ispatladık. Şimdi sıra üretimin diğer alanlarına geldi. Bilinçli bir stratejiyle bunu da başaracağımıza inanıyorum” dedi.

TEKNOPARK İSTANBUL 2. ETAP AÇILIŞ TÖRENİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknopark İstanbul 2. Etap Açılış Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknopark İstanbul’un ikinci etabının hayırlı olmasını dileyerek, inşaatı süren üçüncü etabın da bir an önce tamamlanarak, hizmete girmesini temenni etti.

Teknopark’ın Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin hemen yanında kuruluyor olmasının çok isabetli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanı bölgesinde kurulan fuar ve kongre merkeziyle millet bahçesinin de Teknopark’a önemli katkılar sunacağını kaydetti.

TEKNOPARK PROJESİ

İkinci Dünya Savaşı’nın ardından kendilerine bilim ve sanayi alanında doğru hedefler belirleyip planlı ve kararlı bir şekilde ilerleyen ülkelerin, bugün dünyada söz sahibi bir yere geldiklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, Menderes ve Özal dönemi dışında böyle bilinçli bir hedefe sahip olmadığı ve gerekenleri yapmadığı için yarıştan kopmuştur. Yeniden bu yarışa dâhil olmamız, son 17 yılda demokraside ve ekonomide gerçekleştirdiğimiz adımlar ve atılımlar sonucu gerçekleşmiştir. Nitekim içinde bulunduğumuz bu Teknopark da rahmetli Turgut Özal’ın bir projesiydi” dedi.

“ÜLKEMİZE DEV ESERLER YANINDA, BİLİMİ, TEKNOLOJİYİ VE İNOVASYONU DESTEKLEYECEK MERKEZLER KAZANDIRDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknopark’ın yapıldığı bölgenin 1988 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla İleri Teknoloji Endüstri Parkı ve havaalanı proje alanı olarak belirlendiğini hatırlatarak, “Ancak bu arazi yıllarca boş kaldı. Sabiha Gökçen Havalimanı 2001’de biterken işin teknoloji parkı boyutu tamamıyla görmezden gelindi. Ne mutlu ki projenin teknopark ayağını hayata geçirmek bize nasip oldu. Ülkemize 18 yılda yollar, köprüler, havalimanları gibi dev eserler yanında bilimi, teknolojiyi ve inovasyonu destekleyecek bu tür merkezler kazandırdık” diye konuştu.

GÜÇLÜ ARAŞTIRMA ALTYAPISI

Türkiye’de bugün 207 üniversite, bin 234 araştırma-geliştirme merkezi, 365 tasarım merkezi ve 85 teknoloji geliştirme bölgesinden oluşan güçlü araştırma altyapısına sahip bir ülke hâline geldiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu merkezler birbirinden kıymetli firmalara, girişimcilere ve cevval gençlerimize şu anda ev sahipliği yapıyor. Akademik ve teknik bilginin ekonomik değere dönüştüğü bu sistemde üretilen her unsur ülkemizin hedeflerine yaklaşmasına katkı sağlıyor. Sadece teknopark, İstanbul’da bugüne kadar yapılan işler dâhil tek başına bu gerçeğin en müşahhas ifadesidir. Teknopark İstanbul’da 312 şirket ve kuluçka merkezindeki girişimciler 5 binin üzerinde çalışanı istihdam ediliyor. Savunma sanayi başta olmak üzere pek çok alanda öncü projeler burada ortaya çıktı. ASELSAN, TAİ, TEİ, ROKETSAN, TDM, BMC POWER gibi büyük şirketler, Altınay Havacılık, PAVOTEK, FEMSAN, ARMELSAN, FİGES gibi yüksek teknoloji firmaları burada yerli ve millî projelere imza atıyor. Ülkemizin gururu MİLGEM Korvet, Altay Tankı, Anka İHA, AKYA Torpido ve LHD Amfibi Hücum Gemisi gibi projelerin ar-ge çalışmaları Teknopark İstanbul’da yürütülüyor. Yine odak teknoloji alanlarında 10’dan fazla üniversite burada akademi-sanayi iş birliğinin başarılı uygulamalarını hayata geçiriyor.”

“TEKNOPARK İSTANBUL YABANCI ŞİRKETLERİ DE CEZBEDİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknopark İstanbul’un sunduğu nitelikli altyapı, atölye, laboratuvar ve sosyal imkânlarıyla yabancı şirketleri de cezbettiğini anlatarak, BASF Yenilik Merkezi, Boeing’in Türkiye’deki inovasyon merkezi, küresel otomotiv sektörüne hizmet veren dünyanın lider motor aktarma organları ve araç mühendisliği şirketi FEV Türkiye’nin de bu şirketler arasında yer aldığını söyledi.

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI

Araştırma ve geliştirme çalışmaları ticari değere dönüştükçe Türkiye’nin rekabet gücünün de arttığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teknopark İstanbul Teknoloji Transfer Ofisi bu amaçla dört ayrı kümelenmeyi özellikle destekliyor; savunma, havacılık ve uzay, sağlık endüstrisi, denizcilik ve siber güvenlik kümelenmeleri dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırmak, millî teknolojileri üretmek, yerli sanayimizi bir üst lige çıkarmak hedefleriyle çalışmalarını sürdürüyor” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 95’i aşkın girişimci inovatif ve derin teknoloji tabanlı iş fikirleri üzerinde ar-ge çalışmalarının Teknokent İstanbul’da yürütüldüğünü dile getirerek, bu çalışmalar arasında laboratuvarda yapay elmas üreten, anne sütünü zehirli kimyasallardan arındıran, yapay zekâ ile risk tahmini yapan, sahte ilaçların tespitini sağlayan, akciğer kanserinin üç boyutlu navigasyon yöntemiyle teşhisini kolaylaştıran projelerin yer aldığını söyledi.

DESTEKLER

Teknopark İstanbul’un bugünlere gelmesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca sunulan desteklerin yanında Savunma Sanayi Başkanlığı ile İstanbul Ticaret Odası’nın güç ortaklığının da önemli rol oynadığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yürütülen çalışmaların diğer teknoparklarda örnek olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm etapları tamamlandığında İstanbul Teknopark’ın 1,5 milyon metrekarelik kapalı alanında binden fazla araştırma-geliştirme firmasına ev sahipliği yapan bir yere dönüşeceğini belirterek, “Amacımız, burasını 43 bin araştırma-geliştirme mühendisinin çalıştığı, dünyanın sayılı ar-ge merkezlerinden biri konumuna getirmektir. Ülkemizdeki 85 teknoparkımızın hepsinde de firmalara son derece cazip teşvikler sunuyoruz. Ülkemizin en yetenekli gençleri, en başarılı girişimcileri bu kampüslerde hayallerini gerçeğe dönüştürüyor, ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Bu gibi merkezler tersine beyin göçünü de teşvik ediyor, yurdumuza dönecek araştırmacılara birinci sınıf iş ortamları sunuyor” dedi.

“TÜRKİYE, GENÇ NÜFUSUYLA BİLİM VE TEKNOLOJİ DEVİ BÖLGELERİN YERİNE GEÇMEYE ADAYDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Otomobili Projesi’nin kısa bir süre önce, halkın büyük teveccühüyle karşılandığını, çok sayıda Türk mühendis ve profesyonelin yurt dışındaki prestijli işlerini bırakarak, bu projede yer almak için büyük bir heyecanla Türkiye’ye döndüklerini anlatarak, şimdi de Türkiye’nin teknoloji üssü Bilişim Vadisi’nde geleceği şekillendirecek çalışmalar yürütüldüğünü, Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı’na gelen talebin de ümit verici seviyede olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın en iyi üniversitelerinden, dünyanın en iyi araştırma merkezlerinden üst düzey araştırmacılar çalışmalarını yürütmek için artık ülkesini, Türkiye’yi seçiyor. Gelen araştırmacılar akademik birikimlerini ve saha tecrübelerini ülkemize aktarıyor, doktora öğrencileri yetiştiriyor ve gençlerimize rol model oluyorlar” ifadelerini kullandı.

“Türkiye, genç nüfusuyla, giderek yaşlanan Avrupa ve Japonya gibi bilim ve teknoloji devi bölgelerinin yerine geçmeye adaydır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençleri becerilerini geliştirecek ve meraklarının peşinden koşmalarını teşvik edecek bilim merkezleri, dene-yap teknoloji atölyeleri açtıklarını, Teknofest’in gördüğü ilginin de milletin teknoloji alanındaki potansiyelini gösterdiğini, geleceğe yönelik ümitleri artırdığını söyledi.

“ÜRETİM SEFERBERLİĞİ İLE TÜRKİYE’Yİ KÜRESEL BİR YATIRIM MERKEZİ YAPACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin geleceği teknolojide ve inovasyondadır. Biz kendimizi savunma sanayinde ispatladık. Şimdi sıra üretimin diğer alanlarına geldi. Bilinçli bir stratejiyle bunu da başaracağımıza inanıyorum. Millî gelirde, ihracatta, iktisadi ve sosyal kalkınma göstergelerinde geldiğimiz yer bize bu cesareti veriyor. Bu başarıların üzerine yenilerini koyacak topyekûn bir üretim seferberliği ile Türkiye’yi küresel bir yatırım merkezi yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin dış kaynaklı ekonomik saldırı nedeniyle hedeflerinin biraz gerisinde kaldığını, ancak bu ekonomik tuzakları bozarak, ekonomide yeniden yükselişe geçtiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye için en kötü senaryoları yazan uluslararası kuruluşların tahminlerini boşa çıkarttık. Şimdi hepsi de; ‘biz hata etmişiz, aslında Türkiye daha hızlı toparlanacak’ demeye başladılar. 2019’u her şeye rağmen pozitif büyümeyle kapatacağımız anlaşılıyor” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ YATIRIM İKLİMİ YENİDEN CANLANIYOR, EKONOMİYE GÜVEN ARTIYOR”

Finansman maliyetlerinin düşmesiyle Türkiye’deki yatırım ikliminin yeniden canlanmaya başladığını, ekonomiye güvenin arttığını, üretim cephesinden de yeni rekorlar gelmeye başladığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Sanayi üretimimiz 21 ay sonra yüzde 8,6’lık bir artışla rekora imza attı. İmalat sanayinde siparişler artıyor, iç talep güçleniyor. Buradan tüm iş dünyamıza seslenerek diyorum ki; ‘zaman yatırım zamanıdır’ yatırım olacak ki üretim olsun ve istihdam artsın. Hükûmet olarak yatırım desteği veriyoruz, üretim desteği veriyoruz, ar-ge desteği veriyoruz, istihdam destekleri veriyoruz ve faizler ciddi manada tek haneli rakama doğru düşmüş vaziyette, öyleyse şimdi girişimcinin artık yatırım zamanıdır. Yatırım istihdamı getirecektir, istihdam üretimi ve ardından da rekabeti getirecektir. Yani üzerimize düşen her şeyi biz yapıyoruz, girişimci de üzerine düşeni yapsın diyorum, sonra geç kalırsınız. Yatırım için gereken öngörülebilirliği sağlayacak tüm makro politikaları şeffaf bir biçimde uyguluyoruz. Eksik olan her ne varsa el birliğiyle üzerine gideceğiz. İnşallah Türkiye’yi en kısa sürede 2023 hedefleriyle buluşturacağız. En büyük hayalimiz, evlatlarımıza 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri güçlü bir Türkiye bırakmaktır. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, ülkemize ve milletimize olan inancımıza sıkı sıkıya sahip çıktığımız sürece bu hayalimizi gerçeğe dönüştürmemize kimse mani olamaz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknopark İstanbul’un hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, başta merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal olmak üzere bu yolda gayret sarf edenleri de rahmetle yâd etti.

 

NOT: HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
Merkezi yönetim bütçesi açıklandı
 
92 kilo uyuşturucu ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“AK Parti güçlü olursa Türkiye de güçlü olur”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'AK Parti’de görev üstlenmek millete hizmetin yanı ...
Erdoğan’dan, Gönül Seferberliği vurgusu
Erdoğan, “Bu ülkede herkesin gönlünü kazanmadan orada kalıcı hale gelmeden ...
‘Asla unutmayacağız’
Erdoğan, Pakistan halkının, Kurtuluş Savaşı sırasında, ekmeğinden artırarak ...
 
Bakan Gül’den Hakk vurgusu
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ’nin yargı sisteminde oluşturduğu tahribattan ...
“2023 hedeflerine Allah’ın izniyle ulaşacağız”
Erdoğan, “Avrupa Birliği’ni ve Avrupa ülkelerini terör karşısında ilkeli ...
‘Sınırların ötesine kadar kovalayacağız’
Erdoğan, ‘İdlib’te sivil yerleşim yerlerini vuran hava araçları artık ...
 
Erdoğan: “Bedelini çok ama çok ağır ödeyecekler”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Rejimi ciddi manada orada özellikle ...
‘Türkiye için hep birlikte çalışacağız’
Erdoğan, İnşallah önümüzdeki dönemde her alanda olduğu gibi bilgi ve iletişim ...
Erdoğan’dan çığ ve uçak kazası paylaşımı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van’da yaşanan çığ felaketi ve Sabiha ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva