ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>TÜRKİYE
23 Mayıs 2016 Pazartesi - 06:18

‘Milli birliğimiz asla bozulmayacak’

Erdoğan, terörle mücadele sürecine değinerek, “Bu operasyonlar bitmeyecek, operasyonları sonuçlandıracağız. Güneydoğu’da, Doğu’da, ülkemizin değişik yerlerinde halkım, milletim huzuru yakaladığı ana kadar bu devam edecek. Yani millî birliğimiz, kardeşliğimiz asla bozulmayacak” dedi.

‘Milli birliğimiz asla bozulmayacak’

Artvin’in Yusufeli ilçesinde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele sürecine değinerek, “Bu operasyonlar bitmeyecek, operasyonları sonuçlandıracağız. Güneydoğu’da, Doğu’da, ülkemizin değişik yerlerinde halkım, milletim huzuru yakaladığı ana kadar bu devam edecek. Yani millî birliğimiz, kardeşliğimiz asla bozulmayacak” dedi.

Vatandaşların Berat Kandilini kutlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kardeşlerim, önce bu akşam bildiğiniz gibi Leyle-i Berat. Rabbim Leyle-i Berat’ınızı, Berat’ımızı mübarek kılsın. ‘Ne isterseniz isteyin benden’ diyor Rabbimiz ‘vereyim’. İnşallah o anı hep birlikte yakalayalım. Ve şu terörle mücadelede Rabbim inşallah bizleri bir an önce zafere ulaştırsın” dedi.

“TERÖRLE MÜCADELE ER VEYA GEÇ ZAFERLE NOKTALANACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “şehitler tepesinin boş” olmadığını belirterek, terörle mücadelede Allah’ın izniyle er veya geç bu işin zaferle noktalanacağını söyledi. “Şu andaki günler bunların iyi günleridir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili olarak ise, Parlamentoda milletin dediğinin olduğunu kaydetti.

“Milletimiz ne istiyordu?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Diyordu ki; biz bu millete ihanet edenleri Türk milletinin Parlamentosunda görmek istemiyoruz. Neticede bu oldu ve 376 milletvekilinin oyuyla bu iş gerçekleşti. Parlamentoya kesilmek istenen bileti, Parlamento ‘hayır’ dedi, bunun kararını yargı vermelidir ve yargıya gönderiyor. Hayırlı olacak inşallah.”

ARTVİN’DE İNŞA EDİLEN BARAJLAR

Helikopterle gelirken Artvin ilinin güzelliklerini gördüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir tarafta Muratlı Türkiye Büyük Millet Meclisi 85. Yıl Millî Egemenlik Barajı ve Hidroelektrik Santrali, burası için bir iftihar vesilesi ve gövde büyüklüğü itibariyle de gerçekten dünyada takdirle anılan, görülen bir baraj. Bir diğeri Borçka Barajı ve Hidroelektrik Santrali, bir diğeri ki Deriner Barajı dünyada gövde büyüklüğüyle üçüncü sırada yer alan bir baraj, bu baraj nerede? Artvin’de. Bir diğer baraj, şu anda inşallah inşaatı devam eden, ama içeriği itibariyle gerçekten mimari yapısı, mühendislik yapısı itibariyle çok çok farklı bir baraj. Biliyorsunuz adeta teleferik sistemleri kurulmuş, oralardan araçlar, hepsi inşaat alanına indirilen ve oralardan bu çalışmaların yapıldığı bu zor koşullarda inşa edilen bir baraj” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yusufeli’nin bir değişim, dönüşüm yaşadığını ifade etti. Yusufeli ilçesinin barajıyla bir başka olacağını ve denize hazır bir Yusufeli’nin inşa edildiğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunu laf olsun diye değil, iş olsun diye söylediğini aktardı.

“BİZ, ESERLERİMİZLE ANILACAĞIZ”

Kendilerinde ‘laf ola beri gere’ olmadığını, talimatın verilerek adımların atıldığını ve sonra da uygulamasıyla eserler çıktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her zaman ne diyorum? Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz, eserlerimizle anılacağız. Şimdi ben size söylediğim zaman, ne diyordum hep; ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız. Onun için 19 Mayıs 2019’da bütünüyle bitmiş olacak. Su tutması 2018, ben o su tutma zamanını söylemek istemiyorum, biz diyorum geldiğimiz zaman bütünüyle hem su tutmuş olsun, hem de elektrik enerjisini üretmeye başlamış olsun, her şeyiyle bitmiş olsun. 2016 zaten bitiyor, üç senede bitmiş olacak. Ve bunlar rekordur rekor” diye konuştu.

ÇORUH HAVZASI

Çoruh Havzası’nın barajlar havzası olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz bir hukuk devletin içerisindeyiz. Ama şunu da çok açık net söyleyeyim: Hukuk devletinin içinde biz hakkı olanın hakkını zayi etmeyiz, bundan hiç endişeniz olmasın. Kaldı ki şu yapılanlar kimin için? Benim için değil ya, biz varız bugün, yarın yokuz, gidiciyiz. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik. Dolayısıyla az önce söyledim, geride eser bırakalım. Ve bu kubbede hoş bir seda bırakalım diyoruz. Yarın lanetle anılanlardan değil rahmetle anılanlardan olmak istiyoruz.”

“Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak mıyız?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan “evet” sesleri yükselmesi üzerine “O kadar” diye cevap verdi.

“ARTVİN’İ BİR TURİZM MERKEZİ HÂLİNE GETİRECEĞİZ”

“Batı bizi niçin kıskanıyor?” diye de soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bu barajlardan dolayı kıskanıyor. Niçin Batı bizi kıskanıyor? Yavuz Sultan Selim Köprüsünden dolayı kıskanıyor. Niçin Batı bizi kıskanıyor? Boğazın altından geçen Marmaray Tünelinden dolayı kıskanıyor, metrosundan dolayı kıskanıyor. Bak üç sene oldu, üç senede ne kadar insan geçti oradan biliyor musunuz? 130 milyon insan geçti, 130 milyon. Bitmedi, yılsonuna kadar Avrasya Tüneli bitiyor, oradan da otomobiller geçecek. Geçenlerde gittik, Körfez Geçişi Osman Gazi Köprüsü’nün son tabliyesinin vidalarını sıktık. Yani bir nevi kaynağını attık ve oradan da Orhangazi’ye kadar 40 kilometrelik otoyolun açılışını yaptık. Aman Yarabbi, o ne güzellik. Şimdi burada da Cankurtaran Tüneli’ne hazırlanıyoruz, yakında o da bitiyor. Ne çile çekti bu Artvinli be, öyle mi? Hopa’dan Artvin merkeze çıkmak için ne çileler çekti. Ama şimdi artık Cankurtaran Tüneli’nden gireceksin Hopa’ya, Hopa’dan gireceksin evvel Allah şöyle Artvin’e doğru yolu göreceksin. Daha güzelleri inşallah Artvin’imize yakışıyor, yakışacak. Fakat bugün Yusufeli’nin barajın inşasında müteahhidi olan firmanın başındaki arkadaşımız, kardeşimiz bana bir şey söyledi; burada 12 tünel var dedi. Dışarıdan hiçbir şey görünmüyor, görülmeyecek ve her şey bu tünellerin içinde cereyan ediyor, her şey orada. Hidroelektrik santraller oralarda gizli, dışarıdan göremeyeceksiniz. Bakacaksınız ki, Allah Allah burada ne yaptılar bunlar ya, bu kadar para harcandı, nerede bunlar, bu elektrik santralleri nerede? Hepsi o tünellerin içinde. Ve dünya bunu hayranlıkla izleyecek, buraları nasıl yaptılar diyecekler, bu yolları nasıl yaptılar diyecekler; Artvinliye de, bu millete de bu yakışır” ifadelerini kullandı.

Artvin’i ilçeleriyle beraber bir turizm destinasyon merkezi hâline getirmek istediklerinin müjdesini de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvin’i uluslararası turizm merkezi hâline getirerek Türkiye’ye gelen turistlerin Artvin’e de gelmesini istediklerini söyledi.

“IMF’NİN MEMURLARI, BİZİM DEVLETİN BAŞINDAKİLERE TALİMAT VERİYORDU”

Müteahhit ile arasında geçen diyalogu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Müteahhit firmaya dedim ki; şimdi bu iyi güzel de, sana şimdi bir iş daha düşüyor. Nedir dedi? Dedim ki, şimdi sen buraya güzel yerel mimariyle buraya bir tane de otel yapman lazım. Çünkü buraya gelen turistler bir kalacak yer arar değil mi? Arar. Öyleyse burada bir tane şöyle güzel beş yıldızlı buranın mimarisine uygun bir otel. Vallahi ‘evet’ dedi, inşallah bu da olacak. Yola çıktık 2002’nin Kasım’ı, şu anda 2016’nın Mayıs’ındayız. Mayıs ayı bizim zenginlikler ayımız, fetihler hep bu ayda olmuş. İnşallah o günden bugüne nasıl bir Türkiye aldık, şimdi neredeyiz? 230 milyar dolar geliri olan bir Türkiye’den hamdolsun 780 milyar dolar millî geliri gören bir Türkiye’ye ulaştık. Hatırlayın, bizim IMF’e borcumuz neydi? 23,5 milyar dolardı. Bizimle dalga geçiyorlardı. Geliyordu Türkiye’ye IMF’nin memurları, bizim devletin başındakilere talimat veriyordu. Hani benim bir Davos seyahatim var ya meşhur, hani bir daha da gitmedim. İşte o Davos seyahatinde IMF’in başındaki zatla o zaman konuştuk, o da iflah olmadığı zaten, ondan sonra o gidiş gitti. Dedim ki, ancak verdiğiniz parayı yönetebilirsiniz, Türkiye’yi yönetemezsiniz, Türkiye’yi biz yönetiriz. Siz paranızın taksitini alıyor musunuz? Alıyoruz. Kusura bakmayın dedim, ama bizim siyasi irademize müdahale edemezsiniz. Ve değerli kardeşlerim, 23,5 milyar dolar borcu ödedik mi? Ödedik. Şu anda Türkiye’nin IMF’e borcu var mı? Şimdi onlar bizden borç istiyor, 5 milyar avro. Çünkü veren el alan elden üstündür; bunu böyle bileceksiniz.”

Göreve geldiklerinde Merkez Bankası’nın döviz rezervi 27,5 milyar dolar olduğunu ve Başbakanlığı döneminde bu rakamı 136 milyar dolara çıkardıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda bir düşüş yaşandığını ve döviz rezervinin 113 milyar dolar olduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası’ndaki döviz rezervini 165 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini ve en kısa zamanda bunun yakalanacağını dile getirdi.

“ARTVİN-RİZE BÖLGE HAVALİMANINI YAPIYORUZ”

Göreve geldiklerinde ihracatın 36 milyar dolar olduğunu ve bu rakamı 158 milyar dolara kadar çıkardıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu nedir? Tepe nokta. Yetmez, daha ileri gideceğiz, daha ileri gideceğiz. Eğitimde yapılanları gördünüz. Şu anda hey gidi Artvin, üniversiten var mıydı senin? Yaptık mı? Yurtlar vesaire bunlar da bir taraftan yapılıyor mu? İlk, orta, lise, bütün bunlar yavaş yavaş yapılıyor mu? Sağlıkta ya ne hastane çilesi vardı be Artvin’de, şimdi bunlar da yapılıyor mu? Daha da olacak. Ve şimdi yeni bir adım daha atıyoruz, Artvin-Rize Bölge Havalimanını yapıyoruz. Ve inşallah Pazar’da bölge havalimanı yapılıyor ve böylece Artvin’in uçağa ulaşımı çok daha rahat olacak, hele hele Cankurtaran Tüneli’yle beraber bu iş iyice kolay olacak. Buna layıksınız. Yarım saatte havalimanı, 45 dakikada havalimanı. Niye? Modern Türkiye bu. Benim insanım Hans’tan, Helga’dan geri değil, Ayşe’m, Fatma’m, Ahmet’im, Mehmet’im, onlar neye ulaştıysa biz de ona ulaşacağız. İşte görev geldiğimizde bizim 26 tana havaalanımız havalimanımız vardı, 29 tane daha ilave ettik, şu anda Türkiye genelinde 55 tane havalimanımız var. Buralara kolay gelinmedi” şeklinde konuştu.

“ARABALARINDA SİLAH TAŞIYANLAR, TÜRKİYE’DEN KAÇMAYA BAŞLADI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkâri’ye yapılan Selahaddin Eyyubi havalimanına terör örgütü mensuplarının havan topu ve roket attığını anımsatarak, terör örgütü mensuplarının insanlıktan nasibini almadığını vurguladı. Terör örgütünün desteklediği siyasi parti temsilcilerinin de Parlamento’da terör estirmeye başladığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arabalarında silah taşıyanlar, tabutlarda silah taşıyanlar şimdi Türkiye’den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz? Her yerde ne diyorum, bizim bir Rabia’mız var, Rabia’mız.

“BİZ, HERKESE İNSAN OLARAK BAKIYORUZ”

Bu Rabia’da ilk madde ne? Tek millet; Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Gürcü’süyle, Abhaza’sıyla 79 milyon tek millet. Biz yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevdik, biz herkese insan olarak bakıyoruz. Bu Kürt sev, Türk’tür sevme; yok öyle sev. Bu Türk’tür sev, Kürt’tür sevme; yok öyle şey. Biz insana insan olduğu için değer veren bir medeniyetin mensuplarıyız. İkincisi, tek bayrak. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldız şehidimizin ta kendisidir. Öyle mi? Üçüncüsü; ‘bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’ Bu toprağın uğrunda ölenler olduğu için bu topraklar vatan olmuştur bize. 780 bin kilometrekareyle vatandır. Çıkmışlar burada kendilerine göre ameliyat yapmaya kalkıyorlar. Boşuna heveslenmeyin. Sizleri adım adım izliyoruz, izlemeye devam edeceğiz. Şunu unutmayın: Rabbimiz ne buyuruyor: ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler, ama siz bilemezsiniz.’ Dolayısıyla biz şehitlerimizi, evet Sevgili Peygamberimiz ve Peygamberlerden sonra en yüce makamda görüyoruz. Dolayısıyla onların aileleri ne mutlu aileler” dedi.

“PARALEL YAPI, BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜYLE OMUZ OMUZA DOLAŞIYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan dördüncüsünün de “tek devlet” olduğunu söyledi. Bir devlet olduğunu ve bunun Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir paralel devlet diye bir şey çıkmış, bunlar şimdi bölücü terör örgütüyle omuz omuza dolaşıyorlar. Ben şu anda paralel devlet yapılanmasının içinde olan saf-temiz kardeşlerime sesleniyorum; kardeşlerim, bak bu paralel devlet yapılanması bölücü terör örgütüyle omuz-omuza dolaşıyor. Bunların, yani siz, o saf kardeşlerim; tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanettir, bunu böyle biliniz. Onun için de biz tek devletten asla sapmayacağız, taviz de vermeyeceğiz. Ve bu topraklar üzerinde gözü olanlar bunun bedelini çok ağır ödüyorlar, ödemeye de devam edecekler. Ve bu operasyonlar bitmeyecek, bu operasyonları sonuçlandıracağız. Ve benim Güneydoğu’da, Doğu’da, ülkemizin değişik yerlerinde halkım, milletim huzuru yakaladığı ana kadar bu devam edecek. Yani millî birliğimiz, kardeşliğimiz asla bozulmayacak” ifadelerini kullandı.

YENİ KABİNENİN KURULMASI

“Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongresi’nin yarın Ankara’da gerçekleştirileceğini ardından yeni kabinenin oluşturulacağına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda “Bu yeni kabinenin mensuplarına, yeni başbakanla birlikte tekrar ona da hatırlatacağım, diyeceğim ki bak böyle böyle; ben Cumartesi günü Artvin Yusufeli’ndeydim, dolaştım, orada kardeşlerimle bir araya geldim. Bu Yusufeli için azami üç yıl, hem barajımız, hem Yusufeli ilçesinin bitmesi lazım, tamam? Talimatı verdik ve üç yıl içerisinde inşallah bunu bitireceğiz. Şehitlerimize rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Gazilerimize Rabbimden şifalar diliyorum. Bu gece dualarınızdan şehitlerimizi, gazilerimizi, vatanımızı ve bizleri unutmayın. Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey sizi hatırlatıyor, bana her şey Artvin’i hatırlatıyor” dedi.

 
Yıldırım’dan ‘Milletin Sesi’ vurgusu
 
Şenkaya Akşar’da trafik kazası: 1 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım’dan ‘Milletin Sesi’ vurgusu
Yıldırım; 'Kutlu yolculuğumuz hayırlı uğurlu olsun. Yolumuz milletin sesi, ...
Hava Kuvvetleri Komutanı hava harekatına katıldı
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, bölücü terör örgütüne ...
‘Öncelik Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’
AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız milyonlarca ...
 
“İnlerine girmeye devam edeceğiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bizim tek devletimiz var, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. ...
Görmez terörü telin etti
Görmez terörü lanetleyerek, “Bütün cinayet şebekelerine buradan seslenmek ...
Cumhurbaşkanı’ndan Ovit Müjdesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erzurum-Rize ulaşım süresini rekor ...
 
“Asıl olan, milletin gönlünde yer etmek”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve ...
Siyasette yeni dönem
AK Parti, genel başkan adayı olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ...
Paşayeva: ‘Türkiye’nin gücü, bizim gücümüz’
Kırgızistan Spor Bakanı Şeyşenkul Bakirov ve Azerbeycan Milletvekili Ganire ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva