ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kırmızı Peri Bacaları Diyarı keşfedilmeyi bekliyor
Kırmızı Peri Bacaları Diyarı keşfedilmeyi bekliyor
Zulmün izleri hala canlı
Zulmün izleri hala canlı
Eğilmez’den Türk  Adalet ve Hoşgörüsü vurgusu
Eğilmez’den Türk  Adalet ve Hoşgörüsü vurgusu
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
25 Aralık 2015 Cuma - 04:19

Milli Şairimiz Akif’e vefa

Bağcılar Kazım Karabekir Mahallesi'nde hizmete açılan Bağcılar Belediyesi Taceddin Dergahı Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor. İlçe dışından insanların da ziyaret ettiği müzede Mehmet Akif Ersoy'a ait eşya ve dokümanlar ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor.

Milli Şairimiz Akif’e vefa

Bağcılar Kazım Karabekir Mahallesi'nde hizmete açılan Bağcılar Belediyesi Taceddin Dergahı Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor. İlçe dışından insanların da ziyaret ettiği müzede Mehmet Akif Ersoy'a ait eşya ve dokümanlar ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor.

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 79'uncu yılında Bağcılar'da düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılacak. Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Taceddin Dergahı Müzesi'nde 26 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek anma programı ilk olarak Kur'an Tilavetiyle başlayacak. Ardından Bilgi Evi öğrencileri, slayt eşliğinde Akif'in hayatından örnekler sunacak. Bilgi Evlerinden 4 öğrencinin Akif'in şiirlerini okumasının ardından İşaret Dili ile İstiklal Marşı okunacak. Programda, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencisi Ceyda Senem Yiğit, İstiklal Marşı'nı seslendirecek. Öğrenciler daha sonra Bülbül Şiiri ve Zulmü Alkışlayamam Oratoryosu'nu sunacak. Program sırasında davetlilere Taceddin Dergahı Müzesi ile Mehmet Akif Ersoy Araştırma Kütüphanesi ile ilgili bilgi verilecek.

"EN ZENGİN AKİF MÜZESİNİ HERGÜN YÜZLERCE KİŞİ ZİYARET EDİYOR"

2011 yılının 'Mehmet Akif Ersoy Yılı' olarak ilan edilmesinin ardından harekete geçilerek Bağcılar Kazım Karabekir Mahallesi'nde hizmete açılan Bağcılar Belediyesi Taceddin Dergahı Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor. İlçe dışından insanların da ziyaret ettiği Müze'de Ersoy'a ait eşya ve dokümanlar ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor. Akif ile ilgili olarak Mısır ve Arnavutluk gibi ülkelerden getirilen özel eşyaların da sergilendiği Müze, Türkiye'nin en zengin Mehmet Akif Ersoy Müzesi olma özelliğini taşıyor.

MÜZEDE İLGİ ÇEKEN ESERLER

Bağcılar'dan ve İstanbul'un diğer ilçelerinden yüzlerce ziyaretçinin ilgisini çeken Bağcılar Belediyesi Taceddin Dergahı Müzesi'nde şu eserler sergileniyor: Mehmet Akif Ersoy'un, Kur'an meali noter sözleşmesi levhası, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının resim tablosu, Akif'in oymalı ahşap resim tablosu, Halkalı baytar ve ziraat mektebi resim tablosu, TBMM resim tablosu, Zağanos Paşa Camii resim tablosu, Tacettin Dergahı orijinal resim tablosu, Akif'in Mısır Hilvan'daki evinin resim tablosu, Beyoğlu Mısır Apartmanı resim tablosu, Sebilürreşad'da baş muhabirlikte kullandığı kartvizit tablosu, Akif'in oğlu Emin Bey ile çekilen fotoğrafı, damadı Ahmet Bey ile torunları Ferda ve Selma Hanımların fotoğrafları, yaylı yatak, yastık, yorgan, gaz lambası, Sırat'ı Müstakim Dergisi, Said Halim Paşa, Abbas Halim Paşa, Süleyman Nazif, Cemalettin Afgani, Şerif Muhiddin Targan, Neyzen Tevfik, Hüseyin Kazım Kadri, Yozgatlı Mehmet İhsan Efendi, Eşref Edip Fergan, Ömer Ferit Kam, Mithat Cemal Kuntay'ın tablosu, Akif'in kabrinin fotoğrafı, Akif'in hastalığı dönemindeki fotoğrafı, üniversite gençliğinin tabutunu taşıdığı sırada çekilen fotoğraf, Akif'in Mısır'da arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğraflar.

Kazımkarabekir Mahallesi'nde Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'ni inşa ettiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Akif'in Milli Mücadele yıllarında Ankara'da kaldığı ve İstiklal Marşı'nı yazdığı Tacettin Dergahı'nı aslına uygun olarak inşa ettik. Merkez, Tacettin Dergahı ve Kültür Merkezi olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Müze olarak açtığımız Tacettin Dergahı'nda Akif'in eşyalarını sergiliyoruz. Konferans salonu, Akif'in kitapları ve hakkında yazılan kitapların yer aldığı kütüphane ve seminer odaları bulunuyor. Kültür Merkezi'nde Araştırmacı-Yazar Mehmet Ertuğrul Düzdağ ile Safahat okumaları gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Akif ile ilgili olarak Mısır ve Arnavutluk gibi ülkelerden getirilen özel eşyaların da sergilendiğinin altını çizen Başkan Çağırıcı, "Müzemiz, aynı zamanda Türkiye'nin en zengin Mehmet Akif Ersoy Müzesi olma özelliği taşıyor" dedi.

 
TKDK'da destek mesaisi
 
Aşıklık Geleneğine ‘Büyük’ destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buz heykeller ilgi odağı oldu
Erzurum'da, sanatçıların tarihi yerleri tasvir ederek yaptığı buzdan heykeller ...
Palandöken Belediyesi geleneğini sürdürüyor
Palandöken Belediyesi tarafından ilk olarak 2011 yılında yayınlanan Erzurum ...
ERVAK’tan Sanat Atılımı
Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) Kadın Korosu Kuruyor.
 
İzciler Ecdadın Yolunda
Sarıkamış Harekatının 101. yıl dönümü öncesinde Erzurum’da bir araya gelen ...
Yazar Yağmur Erzurum’daydı
Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ...
Çat’tan Kocaeli’ne gönül köprüsü
Çat Kaymakamı Ramazan Pektaş, Kocaeli Çatlılar Derneğine hayırlı olsun ...
 
Tugay Apart’tan öğrencilere moral destek
M.COŞKUN-Ünlü sanatçı Yusuf Güney, Pazar günü Tugay Apart’ta kalan öğrencilere konser verdi.
Eksi 25 derecede sanat mesaisi
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Makine İkmal Daire Başkanlığı’nın mühendis ...
Dadaşlar Kazakistan’ın sevincini paylaştı
Kazakistan’ın Bağımsızlık Günü Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva