ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>EKONOMİ
25 Aralık 2015 Cuma - 04:15

TKDK'da destek mesaisi

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD II hibe programını tanıtmak amacıyla şehir merkezi, ilçe ve köylerde toplantılar düzenliyor.

TKDK da destek mesaisi

Geçtiğimiz hafta içerisinde Koordinatörlük binasında 500 yakın üretici birlik üyesine IPARD II hakkında bilgilendirme toplantısı düzenleyen Erzurum İl Koordinatörlüğü hız kesmeden tanıtımlarını sürdürmeye devam ediyor.

İl Koordinatörlüğü, bir taraftan 18 Aralık 2015 tarihinde ilk çağrısına çıktıkları IPARD II programının ileriki günlerde yapacakları tanıtım etkinliğinin hazırlıklarını sürdürürken diğer taraftan potansiyel faydalanıcı konumunda olan ve hayvancılıkla uğraşan çiftçi ve yatırımcıları yerinde ziyaret ederek hibe destekleri hakkında ilk elden birebir bilgilendirmeler yapıyor.

Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü ; ”Bu hafta içinde Kaymakamlıklar, İlçe Müdürlükleri, Muhtarlar ve Ziraat Odaları ve Üretici Örgütleriyle işbirliği içinde ilçe ve köy bazında toplantılar yaptık. Bunlardan altı tanesi koordinatörlük binasında olmak üzere, sırasıyla Yakutiye ilçe merkezinde, Tortum Kazandere ve Aziziye Başçakmak köylerinde de bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Bu toplantılar esnasında hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizle birebir temas sağlandı. Koordinatörlük uzmanlarınca mevcut ahırlarının durumu yerinde görüldü. TKDK hibe desteklerinden nasıl faydalanabilecekleri anlatıldı. İl Koordinatörlüğü ile temasa geçen potansiyel faydalanıcılarda ki artış bu toplantıların başarıya ulaştığını göstermektedir. Bu nedenle bilgilendirme toplantılarımız hız kesmeden devam edecek. İl Koordinatörlüğü olarak hedefimiz, 1 milyar Avro’nun üzerinde olan IPARD II bütçesinden Erzurum ‘u en azami derecede faydalandırmak. Bu bütçeden faydalanacak müteşebbis sayısının artışı bir taraftan ilimiz ekonomisini canlandıracak diğer taraftan da sürdürülebilir, standartları yüksek ve verimli işletmelerin sayısının artışına katkı sunacaktır. Böylece standartları yüksek ve verimli işletmelerin sayısındaki artışla ilimiz, hayvancılık bölgesi olarak markalaşacaktır.” dedi.

Bu dönüşümü gerçekleştirmek için TKDK, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar kapsamında ahır, ağıl, kaba yem deposu, silaj çukuru, kesif yem deposu, makine garajı ve idari binaların yapımına ve makine ekipmanların alınımına yapılacak yatırımlara yüzde 65 hibe desteği sunmaktadır. Şayet yatırımcı 40 yaş altında ise bu oran yüzde 70’e çıkmaktadır. Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar kapsamında ise et ve süt işlemeye yönelik yatırımlar ile meyve sebze paketleme ve soğuk hava depolarının yapımına yönelik yatırımlarda ise destek oranı yüzde 50’dir.

IPARD programı hem tarım hem de tarım dışı alanlara da destek sunmaktadır. İçinde hem tarımsal hem de tarım dışı destek alanlarının olduğu Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme başlığı kapsamında ise bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması, zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımları alanında yapılacak yatırımlara yönelik hibe destek oranı yüzde 65 dir. Tüm başlıklarda yapılan yatırımlarda sunulan hibe destek kısmı KDV ve Gelir Vergisinden muaftır. Böylece sunulan hibe desteklemeleri aslında belirtilen hibe destek oranlarını daha da üzerinde gerçekleşecektir.

 
Erzurumspor hazırlık maçını kaybetti
 
Milli Şairimiz Akif’e vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaca açıkladı..
Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, yeni ...
Erzurum Esnafından yanıltıcı reklam tepkisi
M.COŞKUN-Erzurum’un en işlek ticaret yerlerinden biri olan Cumhuriyet ...
Ekmek nimettir ama…!
M.COŞKUN-2015 yılı ekmek israfında tavan yaptı. 2014 yılında günde en ...
 
39 sulama tesisi ihale edildi
Büyükşehir Belediyesi, il genelinde gerçekleştirdiği tarımsal yatırımlarla ...
Aziziye’de Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi
Aziziye Kaymakamlığınca düzenlenen "İş Makineleri Operatörlüğü Ekskavatör Kursu" tamamlandı.
DAP’ta Rekreasyon Açılımı
DAP İdaresi tarafından desteklenen projelerle Doğu Anadolu Bölgesi’nde ...
 
TKDK’dan destek seferberliği
TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü, IPARD II Programını Erzurum İl Gıda Tarım ...
Bu yıl ilgi az..!
M.COŞKUN-Cumhuriyet Caddesi üzerinde 8 yıldır seyyar bilet bayiliği yapan ...
Altıparmak görevi devretti
KUDAKA 72.Yönetim Kurulu Toplantısı Bayburt’ta Gerçekleştirildi
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva