ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan 19 Mayıs Ruhu vurgusu
Erdoğan’dan 19 Mayıs Ruhu vurgusu
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
HABERLER>GUNCEL
30 Ekim 2009 Cuma - 00:50

Milli Coşkuya büründük

İHA/Cumhuriyetin 86’ıncı yılına erişmenin heyecan ve gururu tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de coşkuyla yaşandı. Bölge illerinde gündüz törenler düzenlenirken, gece ise Cumhuriyet şenlikleri gerçekleştirildi. Malatya’daki törenlerde Mehmetçik “Akan Kan Bayrak İçin” haykırışıyla tüm izleyicileri milli coşkuya bürüdü.

Milli Coşkuya büründük

Cumhuriyetin 86’ıncı yılına erişmenin heyecan ve gururu tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de coşkuyla yaşandı. Bölge illerinde gündüz törenler düzenlenirken, gece ise Cumhuriyet şenlikleri gerçekleştirildi.
//VAN’DA COŞKU
 Cumhuriyetin 86. kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Van'da düzenlenen törenle coşku içerisinde kutlandı.Törenin yapılacağı Cumhuriyet Caddesi sabahın erken saatlerinde trafiğe kapatılırken, çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, tören alanına girmek isteyen vatandaşlar ise üst aramasından geçirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Van Valisi Münir Karaloğlu', Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş ve Belediye Başkanı Bekir Kaya halkı selamlaması ile başladı. Vatandaşlar, çocukları ile birlikte ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak törene destek verdi. Törende bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyet, insan karakterine ve insan onuruna yakışan en iyi idare şekli olduğunu ifade etti.
//CUMHURİYET VE DEMOKRASİ
Karaloğlu, "Yine demokrasi ilkesinin en akıllı şekilde uygulanmasını sağlayan hükümet biçimi de Cumhuriyettir. Cumhuriyet, erdeme dayanan bir yönetimdir. Cumhuriyet, yüz yıllardır üzerinde yaşamaktan gurur duyduğumuz bu toprakların en güzel mahsulü ve adlarını, şanlarını yüreğimizde daima yaşattığımız ve yaşatacağımız atalarımızın bizlere bıraktıkları en kıymetli mirastır, hazinedir. Bu hazineyi gözümüz gibi korumak ve yüceltmek, hepimizin ortak görevidir" dedi.
Cumhuriyet'in 86. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde ilköğretim okulları arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Karaloğlu', Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş ve Belediye Başkanı Bekir Kaya verdi. Büyük bir coşku ile kutlanan Cumhuriyet Bayramı, resmi geçit töreni ile son bulurken, skorsky helikopterlerde bu yıl ilk kez törenlerde resmi geçitte yer aldı. Tören esnasında bir ilköğretim okulunun bando gurubunda olan öğrencinin yırtık pantolonu dikkat çekti.
BALON İZDİHAMI
Van'da Cumhuriyetin 86. kuruluş yıldönümü kutlamalarının ardında balonları almaya çalışan çocuklar izdihama neden oldu.Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen kutlama törenlerinin ardında çocuklar, platforma asılı bulunan balonları almak için birbiriyle adeta yarıştı. Çocukların oluşturduğu kalabalığın üzerine yüklendiği balonların büyük bir bölümü patladı. Daha fazla balon kapabilmek için adeta birbiriyle yarışan çocuklardan bazıları ezilme tehlikesi geçirdi. Yaşanan izdihamdan dolayı onlarca balon patlarken, geriye sadece yaşanan izdihamın verdiği koşuşturmaca kaldı.
"AKAN KAN BAYRAK İÇİN"
Tüm yurt olduğu gibi Malatya'da da Cumhuriyet'in 86. kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlanırken, törene katılan askerler "Akan kan bayrak için" şeklinde slogan attılar.
Cumhuriyet'in 86. kuruluş yıldönümü Malatya'da İnönü Meydanı'nda kutlandı. Mülki, askeri ve adli erkan ile birlikte sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı tören, Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgenerel Hasan Fehmi Canan ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın tören aracına binerek, halkı ve törene katılanların bayramını kutlamasıyla başlayan program İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.
Vali Ulvi saran törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in elitlerin cumhuriyeti olmadığını vurgulayarak, "Kendisini oluşturan tüm bireylerin ve geniş kitlelerin beklenti ve taleplerini dikkate alan ve onların farklılıklarına saygı gösteren bir yapıda olması gerekmektedir. Bu açıdan baktığımızda bürokratik cumhuriyet değil, gerçek anlamda halkın cumhuriyeti esas olmalıdır. Kuruluşundan bugüne kadar geçen süre içinde cumhuriyetimizin, demokratik değer ve mekanizmaların yapı ve işleyişi yönünde önemli mesafeler kat ettiğini ve ciddi bir gelişme gösterdiğini görmekteyiz. Ancak, gelinen noktayı yeterli saymayarak, bu alandaki eksiklikleri gidermemiz, cumhuriyetimizin demokrasi ile gerçek anlamda bütünleşmesini ve bu amaçla demokratik süreçlerin tüm kurum ve kurallarıyla işletilmesini sağlayarak önlemleri en ileri düzeyde almamız gerekmektedir. Kendi içinde yapısal ve işlevsel sorunları olmakla birlikte Türkiye bugün ekonomisinde kaydettiği ilerlemeler, uluslararası siyasette üstlendiği aktif rol ve sahipolduğu derin tarihi ve kültürel birikimi ile gerek bölge barışının sağlanmasında gerek uluslar arası ekonomik ve siyasi işbirliği alanlarında kendisinden önemli katkılar beklenen bir ülke konumundadır. Ancak, büyük toplum ve büyük devlet olmanın yolu kendisine her alanda güvenmek ve geleceğe ümitle bakmakla birlikte; her an geçmişin muhasebesini yapmak, bulunduğu yere dışarıdan bakabilmek, kendisini özeleştiriye tabi tutabilmek ve eksikliklerini görebilmekten geçmektedir" dedi.
//BAYRAK VURGUSU
Vali Saran'ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Törende, 2. Ordu Bölge Bandosu'nun eşliğinde önce askerler, ardından öğrenciler geçiş törenine katıldılar. Askeri birlikler yürüyüş esnasında, "Akan kan bayrak için", "Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır" ve "Vatan sana canım feda" şeklinde slogan attılar. Geçiş törende askeri araçlar, jandarma ve polis araçları ile kurumlara ait araçlarda bulunurken, askeri helikopterler ise törene renk kattılar. Malatya'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları geçiş töreniyle sona erdi.
“KUTSAL EMANETİN BEKÇİLERİYİZ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ağrı'da düzenlenen törenlerle kutlandı.
Sabah saatlerinde Ağrı Valisi Mehmet Çetin'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, daha sonra Erzurum Caddesi üzerinde devam etti. Halk oyunları gösterilerinin ardından öğrencilere ve halka seslenen Vali Mehmet Çetin, Cumhuriyetin yaşanan güçlüklere rağmen nasıl kurulduğunu anlattı. Cumhuriyetin kuruluşunun 86. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını dile getiren Vali Çetin, "Bizler bu vatanın evlatları olarak kanımızın son damlasına kadar Cumhuriyeti koruyacağız. Atalarımızın bizlere emanetinin bilincindeyiz" dedi.
Tören sırasında yapılan atletizm müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, tören alanının hemen yan tarafında inşaatta çalışan işçiler ilgi odağı oldular. Tören devam ederken, işlerini yapmaya devam eden inşaat işçileri bir yandan da töreni izlediler. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları geçit töreni ile son buldu., öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
"BİRBİRİMİZE KENETLENELİM"
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 86. yıldönümü kutlamaları Bingöl'de yağmura rağmen coşkuyla kutlandı.Bingöl Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törenle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler tarafından şiirler okundu. Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu törende yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti devletinin dağılmaması için birbirimize kenetlenmemiz gerektiğini söyledi.
//CUMHURİYET EN ÖNEMLİ DEĞERİMİZ
Vali Balkanlıoğlu, "Yıllar önce bu memleketin tüm güzel toprakları işgal altındaydı ve çıkacak hiçbir durumumuz da yoktu. Millet harap ve bitap durumuna düşmüş, ordular dağıtılmış, bütün silahlarına el konulmuş, hiçbir ümit kalmamıştı. Ancak, kahraman silahlı kuvvetlerinin bir parçası durumunda bulunan Mustafa Kemal, bu milleti adeta yoktan yeniden dünya sahnesine çıkarmış ve cumhuriyetimizi ilan etmiştir. Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte insanlar kendi kendini yönetme hakkına kavuştular. Cumhuriyet kendi yönetimine, kendi kaderine sahip çıktı. Türkiye milli kimliğe bağlı bir devlet halini aldı. Bu güzel vatanımızı kurmak, bu hale getirmek kolay olmadı. Son 30 yılda milletimizin başında devam eden, bu terör belası hepimizin birçok evladını aramızdan aldı, ülke kaynaklarını yok etti. Bu anlamda milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkamazsak, dünyada örnekleri görünen Irak, Afganistan'dan çok daha kötü duruma düşeriz. O yüzden millet olarak, birbirimize çok daha fazla kenetlenmeli, fitne fesattan uzak kalınarak, hiçbir bölücü faaliyetin içinde yer almamalıyız. Bizim huzurumuz için gecesini gündüzüne katan, güvenlik güçlerimizle birlik içinde olmalıyız" dedi.
//SPORCULARA ÖDÜL
Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi, voleybol, atletizm yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Dereceye girerek birinci olan sporculara ödüllerini Vali İrfan Balkanlıoğlu, ikincilere ödüllerini Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Öner ve üçüncülere ödüllerini Belediye Başkanı Serdar Atalay verdi. Yağmura rağmen coşkulu bir şekilde devam eden kutlamalar tören geçişi ile sona erdi.
Tören geçişi sırasında Şehir Stadyumu üstünde uçan helikopterler katılımcılardan alkış topladı.
BİTLİS'TE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bitlis'te de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenmesi planlanan 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlama törenleri etkili olan yağıştan dolayı İsmail Eren Spor Kompleksi'ne alındı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Jandarma Komutanı Albay İhsan Sarı ve Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın törene katılan birlikler, öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladılar. Vali Nurittin Yılmaz'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından halkoyunları ekipleri gösterilerini sundular. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen sportif faaliyetlerde dereceye giren sporcuların ödülleri verildi.
KARS'TA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan kutlamalar, Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Mete Salt ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş törene katılanların bayramını kutlamasıyla devam etti. Günün anlam ve öneminin belirtilen konuşmaların yapıldığı ve şiirlerin okunduğu kutlamalar, resmi geçit töreni ile son buldu.
Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde akşam saatlerinde ise Kars Kalesi'nde havai fişek gösterisi yapılacağı belirtildi. Törenlere, Kars Valisi Ahmet Kara, 14.Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven ve kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.
BAYBURT'TA COŞKU
Cumhuriyetinin 86. yıldönümü Bayburt'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.
Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen törenler Bayburt Valisi Kerem Al, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Faruk Kayadelen'in halkın bayramını kutlamasıyla başladı.
Törende konuşan Bayburt Valisi Kerem Al, Türk Milletinin, tarihe altın harflerle kayıt düştüğü, kahramanlık destanlarıyla yüklü bir mücadelenin sonunda kurduğu Cumhuriyetin 86. yıl dönümünü büyük bir coşku ve sevinçle kutlandığını belirterek, "Cumhuriyet çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir.Cumhuriyet, Vatan için siper edilmiş göğüslerin, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla birleşmiş yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin tarihidir. Cumhuriyet, bir yönüyle Milletin yeniden ayağa kalkmasının, şahlanmasının, diğer yönüyle de tebaalıktan vatandaşlığa yükseldiği değerler sisteminin adıdır. Dolayısıyla Cumhuriyet, bize emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır. Şüphesiz ki, insan onuruna ve yaradılışına en yakışır rejimin adıdır Cumhuriyet. Cumhuriyeti ideal rejim yapan, millet iradesini ön plana çıkarması ve bunun üzerine herhangi bir güç tanımamasıdır. Cumhuriyet bir değerler manzumesidir. Bu değerler bir bütün olarak algılanmalı, tüm niteliklerine eşit önem atfedilmeli ve evrensel kabullerle uygulanmalıdır. Sadece bir niteliği öne çıkarılarak, diğer esasları arka plana atılmamalıdır. Cumhuriyet, tek bir fikre yönelik peşin kabuller rejiminden çok farklı fikirlerin ifade edilmesinin teminat altına alındığı, hoşgörü temeli bir rejimdir. Cumhuriyet, ortak bir varoluşun, ortak yaşama kararlılığıdır.Cumhuriyet, ortak bir varoluşun, ortak yaşama kararlılığıdır. Cumhuriyetin ne olduğu iyi kavranmalı ve birleştiriciliği asla göz ardı edilmemelidir. Zaten, Çanakkale'de, Kop Dağında, İzmir'de, Edirne'de, Kars'ta bu Vatan için canını vermiş şehitlerimiz bu Vatan toprağı altında koyun koyuna yatarken, bu topraklar üzerinde yaşayan bizlerin ayrı düşmesi, bu emanete kör olmaktır.Dolayısıyla; kimseyi ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi birinci sınıf vatandaş olarak görmemiz, özgürlük ve demokrasiyi birileri tarafından lütfedildiği kadar değil, Anayasal sınırlar içerisinde olabildiğince yaşayabilmek ve yaşatabilmek kararlılığını göstermemiz gerekmektedir. Farklılıkları kutsamadan, ama farklıkları da yok saymadan,ortak bir tarihe ve kültürel güçlü bir Türkiye'nin inşasına katkı sağlayacaktır" dedi.
//IĞDIR'DA MİLLİ COŞKU VARDI
Cumhuriyetin 86. yıldönümü tüm Türkiye de olduğu gibi Iğdır'da coşkuyla kutlandı.
Sabah saatlerinde başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ernail Keleş, Belediye Başkan Vekili Abdullah Yücebaş, 5.Hudut Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay Hasan Nevzat Taşdelen, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören, Iğdır Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Iğdır Valisi Karahisarlı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Keleş ve Belediye Başkan Vekili Yücebaş törene katılanların bayramını kutladı. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından Vali Karahisarlı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kutlamalar geçiş töreni ile son buldu.
//MUŞ’TAKİ TÖRENLER
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Muş'ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.Vali Erdoğan Bektaş'ın sabah saatlerinde makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayan kutlamalara daha sonra hava muhalefeti nedeniyle Muş Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda devam edildi. Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı ve Belediye Başkanı Necmettin Dede halkı selamlayıp bayramlarını kutladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Düzenlenen törene Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Belediye Başkanı Necmettin Dede'nin yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERVAK’tan milli bilinç hizmeti
GHA/ERVAK Gençlik Kolları, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Erzurum Devlet ...
Palandöken'e kar yağdı
İHA/Erzurum'da etkili olan yağmur yağışıyla birlikte yüksek kesimlere ...
Bu ne aymazlık..
GHA/Erzurum’da şehir içi ulaşım hizmeti veren bazı Özel Halk Otobüsleri, ...
 
Erzurum “Cehiz şov”da yarışacak
TRT Avaz da yayınlanan ve şehirlerin yarıştığı; tarih, kültür, gelenek, ...
Su ürünlerine dernek desteği
GHA/Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi Su Ürünleri Koruma ve Geliştirme Derneği’nin ...
Pasinler SGK’ya kavuştu
İHA/Sosyal Güvenlik Kurumu Erzurum’un Pasinler ilçesine şube açtı
 
Pasinler’de turizm beldesi kararlılığı
İHA/Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, yıllardır alt yapısına el ...
‘Mescid-i Aksa onurumuzdur’
ERZURUM(CİHAN)- İsrail ordusunun Mescid-i Aksa baskınına tepki gösteren ...
Cumhuriyet coşkusu başladı
Cumhuriyet Bayramı’nın 86. yıldönümü kutlama törenleri başladı. Havuzbaşı’ndaki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva