ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
542 düzensiz göçmen yakalandı
542 düzensiz göçmen yakalandı
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
HABERLER>SİYASET
13 Mart 2015 Cuma - 06:49

Milletvekillerinden ortak tepki

Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın geçtiğimiz günlerde Kayak Tesisleriyle ilgili olarak yaptığı açıklama ile ilgili olarak, Erzurum Milletvekilleri ortak açıklama yaptı.

Milletvekillerinden ortak tepki

Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın geçtiğimiz günlerde Kayak Tesisleriyle ilgili olarak yaptığı açıklama ile ilgili olarak, Erzurum Milletvekilleri ortak açıklama yaptı.

Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ, Cengiz Yavilioğlu, Adnan Yılmaz ve Fazilet Dağcı Çığlık tarafından yapılan ortak açıklamada “Yarar’ın açıklaması hilaf-ı hakikat, sorumluk sınırlarını ve kastı aşan talihsiz bir açıklamadır. Kendisinden özür ve açıklama bekliyoruz.“ denildi.

ORTAK AÇIKLAMA

Milletvekillerinin ortak açıklaması şöyle: ‘’Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, hilaf-ı hakikat, sorumluk sınırlarını ve kastı aşan talihsiz bir açıklama yapmıştır. Yarar’ın açıklamalarının bir kısmı doğrudan milletvekillerini ve AK Parti yönetimini hedef almaktadır. Kayak Tesisleriyle ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur; AK Parti hükümetleri döneminde, bakanlarımızın ve milletvekillerimizin çabalarıyla bugüne kadar yaklaşık 10 milyar TL tutarında; sağlık, ulaşım, milli eğitim, ikinci üniversite ve daha nice yatırımlar yapılmıştır. Aynı yatırımlar spor altyapısı için de gerçekleştirilmiştir. Özellikle kış sporları alanında yapılan 550 Trilyon (milyon) TL’lik Olimpiyat Tesislerinin yatırım kararlarında, kayak sporunun önemli altyapı yatırım kararlarının alınmasında ve bugünlerde Milli Eğitim Bakanlığı - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte düşünülen “Orta Öğretim Spor Kampüsü” gibi çalışmalar, Erzurum yerel yönetimleriyle birlikte Erzurum Milletvekillerimizin ve Bakanlarımızın emekleriyle gerçekleştirilmiştir. Şehirde bulunan tüm yatırımlar AK Parti iktidarımızın Erzurum’a ve Erzurumlulara gösterdiği değerin karşılığıdır.

ÖZELLEŞTİRME

Diğer taraftan tesislerin Özelleştirme İdaresinden Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararıyla Gençlik ve Spor Bakanlığına ve buradan da Büyükşehir Belediyemize devri ile ilgili süreç, Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile görüşülmüş ve bilgisi dahilinde milletvekillerimizce takip edilmektedir.

Kamuoyumuz bilmelidir ki; Siyaset, kendi alanında ve siyasetçiler tarafından yapılan bir iştir. Kayak sporu ise bir spor faaliyetidir ve yönetici ve sporcular tarafından icra edilir. Bu alanlardan birisinin diğerine müdahalesi hoş karşılanmayacak ve akıl, vicdan ve değer sahibi kişilerce eleştirilecek bir durumdur. Nihayetinde Erzurum’daki Sivil Toplum Kuruluşlarımız, basınımız ve siyasilerimiz duruma tepki göstermiştir.

Erzurum’da faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlardan ve aynı zamanda yatırımcılardan beklentimiz, faaliyet gösterdikleri alanlarda şehrimize katkı sağlamalarıdır. Erzurum halkı kadirşinasdır. Ama aynı zamanda şehrinin lehinde de ve aleyhinde de yapılan hiçbir şeyi unutmaz. Şehrine, şehrin gençliğine ve insanına yapılmış olumlu veya olumsuz her türlü faaliyeti asla hafızasından silmez. Bunu tarih boyunca da göstermiştir. Erzurumlu hemşerilerimizin Sayın Yarar’ın beyanatlarını da değerlendireceği kuşkusuzdur.

Sayın Yarar, Kayak Federasyonumuzun başkanlığını yapmaktadır. Şehir olarak tüm yatırımcılardan olduğu gibi kendisinden beklentimiz; uğraş alanı olmayan işlere müdahale etmek değil, başında bulunduğu kurum aracılığıyla Erzurum’a “kayak sporu” alanında katkı sağlamasıdır.

Erzurum’un siyasetçileri, STK’ları, bürokratları ve işadamları Erzurum’un geleceği için yapmaları gereken tüm gayret ve faaliyetleri bugüne kadar gösterdikleri gibi bundan sonra da gereğini yerine getireceklerdir.

Diğer taraftan Erzurum siyasetini yapacak olan ve Erzurum’da siyaset yapacak milletvekillerine karar verecek olan sadece ve sadece Erzurumlu vatandaşlarımız, Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımızdır. AK Parti siyaseti ise halka dayanır ve halkın taleplerine göre siyaset yapar. Milletvekilleriyle ilgili değerlendirme yapmak Erzurum halkına, Genel Merkezimize ve Genel Başkanımıza aittir.

Bu vesileyle Kayak Federasyonu ve Başkanından beklentimizin sadece Erzurum’a spor alanlarında katkı sağlamasıdır. Federasyonumuzun bunu yapabilecek gücünün olduğuna inanıyoruz. Yarar’ın, milletvekillerine yönelik talihsiz açıklamalarının hilaf-ı hakikat olduğunu belirterek kendisinden özür ve açıklama beklediğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.’’

YARAR NE SÖYLEMİŞTİ

 

‘ 79 yıllık federasyonun kayak tarihinde dünyada iz bırakacak hiçbir şey yapamadığını vurgulayan Yarar, 2011'de 25'incisine ev sahipliği yaptığımız Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın da Uluslararası Kayak Federasyonu kapsamında olmadığını belirtti.

Palandöken Dağı'ndaki Dedeman Ski Lodge'de düzenlediği basın toplantısı ile göreve geldikleri 10 ay içerisinde yaptıklarını tek tek anlatan Erol Yarar, geçmiş yönetimi eleştirdi. Görev geldiklerinde ilk olarak 300'ün üzerinde kayak camiasından insanları toplayarak Türkiye'de ilk kez kayak çalıştayını yaptıklarını ifade eden TKF Başkanı Erol Yarar, bu çalıştayda 348 sporcu, 559 aile ve 229 vatandaş üzerinde kayağın algısını tespit edecek araştırma yaptıklarını bildirdi. 6 ay boyunca ev ev dolaşarak sporcunun, velisinin ve kayakla ilgili olmayan kişilerle bu sporla ilgili neler düşündüğünü araştırdıklarını ifade eden Başkan Yarar şöyle konuştu:

"Türkiye'de hiçbir federasyonun yapmadığı bir çalışma yaptık ve bu çalışmanın sonucunu yakında kamuoyu ile paylaşacağız. Barselona'da 49'uncu Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) kongresine katıldık. Üzülerek söylüyorum ki Türkiye'nin dünya kayak camiasında tanınmadığına şahit olduk. Çünkü uluslararası bir tek sportif başarımızı ve organizasyonumuz yok. Universiade oyunları uluslararası kayak federasyonu kapmasında bir organizasyon değil. Bu dünya tarafından tanınmayan bir organizasyon. Altıncı seviye denen bir kış oyunları. Avrupa ve Dünyaya şampiyonluğu istedik ve uygun görüldü. Ancak bütçe sıkıntısı ortaya çıktı. Böyle bir bütçemiz yok. Ama geldik yerel yönetim, belediyelerle ve bakanlıkla yaptığımız görüşmeler neticesinde 3 ay sonunda bir dünya ve Avrupa kupası almayı başardık. Avrupa kupasını Kayseri'de yaptık. İstanbul'da Made in Türkiye olmak üzere 40 metre yüksekliğinde ve 110 metre uzunluğunda dev bir rampa kurup, 420 ton yapay kar yağdırarak FIS Snowboard Dünya Kupası'nı gerçekleştirdik. Naklen yayınlarla 200 milyon kişi tarafından seyredildi. İstanbul ve Türkiye’nin tanıtımını yaptık."

'ANTRENMANLARI DURDURMAMIZ FACİAYI ÖNLEDİ'

Görev geldikleri çalışmayan kayakla atlama kulelerini çalışır hale getirdiklerini ve sporcuların burada antrenman yapmaya başladığını aktaran Başkan Erol Yarar, inşaat uygulaması ve tasarımlardaki hatalardan dolayı pistin çöktüğünü söyledi. Yarar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anterman yaptığımız tarihlerde maalesef hatalardan dolayı kulelerdeki pistlerde göçük meydana geldi. Bunu hissedip antrenmanları durdurmamız faciayı önledi. Bakanlıktan yaptığım görüşmede kayakla atlama kulelerinin Ağustos'un sonuna kadar tamamlanacağı ifade ediliyor. Bir daha çökme olmasın diye titiz çalışıyorlar. Onarım bakanlık tarafından yürütülmektedir. Kayakla atlamada kulelerinde çökme olduktan sonra bugüne kadar hep yurt dışında çalıştık ve çok büyük bir başarıya imza attık. FIS yarışmasında Samet Karta birinci oldu. Üç sporcumuz da ilk 20'ye girme başarısını gösterdi. Çünkü dünyanın en iyileri ile çalışmaya başladık. İnşallah başarı hikayelerini daha çok duyacağız."

"15 BİN ÇOCUK KAYAKLA TANIŞTIRILACAK"

Kayak Federasyonunun Türkiye'de 'S8' adında bir kayak dergisini çıkardıklarını ve 8 liradan satışa sunduklarını anımsatan Yarar, 80 yıldır ithal edilen kayakçı kıyafetlerinin artık daha kalitelisini Türkiye'de üretmeye başladıklarını vurguladı. 2026 olimpiyatlarını Türkiye'nin gündemine soktuklarını ve 'Haydi Çocuklar Dağa' projesi ile 15 bin çocuğu kayakla tanıştıracaklarına işaret eden TKF Başkanı Erol Yarar, Erzurum'daki Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi'nin özelleştirme kapsamından alınarak Büyükşehir belediyesine devredilmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin makro kayak planını çıkardıklarını sözlerine ekleyen Yarar, kendilerinden önceki yönetim hakkında açılmış mahkeme ve soruşturmaların bulunduğuna değindi. Yarar şöyle konuştu:

"Geçmiş yönetim sekiz senenin hesabını verecek. Devletten 125 milyon lira para alan geçmiş yönetim biz devraldığımızda 4.5 milyon lira borç vardı. Hukuka intikal eden konular hakkında konuşmak istemiyorum. Bunun hesabını verecekler. Bu gibi olaylar bizi üzüyor. Bunlar kayağı gölgeleyen konular. Bizlerin artık yolsuzluğu değil başarıyı ve madalyaları konuşmamız lazım."

 
Prof. Dr. Aksoy hakkın rahmetine kavuştu
 
‘İstiklal Marşı Kahramanlık Destanı’
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GOZCU 14 Mart 2015 Cumartesi 16:23

INSANLARIN ACIKLAMALARINI HEMEN SORGULAMAK YERINE BIRAZ USTUNDE DUSUNMELI

Yorumu oyla      6      4  
Vatandaş 13 Mart 2015 Cuma 13:46

Erzurumlu üyeler destekleyip bu adamı seçtiler. Biz Erzurumlular neden birbirimizi desteklemiyoruz.Erol Yarar kimdir ki bu şekilde konuşuyor.

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türetken: ‘12 Mart tarihi milattır’
Ak Parti Aday Adayı Prof. Dr. Bahattin Türetken 12 Mart Erzurum’un Kurtuluş ...
‘Ülkemizin kutlu geleceği için kenetlenmeliyiz’
Anatepe, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla ...
‘Dadaşlar olarak başımız hep dik’
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Erzurum’un düşman işgalinden ...
 
‘Erzurum tarihiyle de marka şehirdir’
AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ertuğrul Sevüktekin, ’’ 12 Mart Erzurum'un ...
Yeşilyurt’tan birlik ve beraberlik mesajı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, 12 Mart Erzurum’un kurtuluş ...
Korkut: ‘!2 Mart milli uyanıştır’
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 12 Mart kurtuluş gününün Erzurum ...
 
Çalık: ‘Tarihten ders almalıyız’
Saadet Partisi GİK Üyesi Faik Çalık, 12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden ...
“12 Mart, insanlık için de önemli bir gündür”
Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, 12 Mart Erzurum’un ...
‘Suudi Kralı Erzurum’a gelecek’
Suudi Prensinin Erzurum heyetini Arabistan Kralı ile görüştürdüğünü açıklayan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva