ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
5 Nisan 2010 Pazartesi - 04:30

Memur ve hizmetliler dertli

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Yakutiye ilçe başkan yardımcısı Hikmet Korkmaz, eğitim kurumlarında görev yapan, memur, kaloriferci, müstahdem, bekçi, şoför, aşçı, bahçıvan, şef ve hizmetlilerin eğitim ordusunun önemli bir parçası olduğunu belirterek, “Memur ve hizmetlilerin sorunları çözülmeli” dedi.

Memur ve hizmetliler dertli

Nitelikli, verimli ve başarılı bir eğitim sistemi için yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan ve sayıları 200 bine yaklaşan eğitim çalışanlarının sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade eden korkmaz, “Okullarda, üniversitelerde ve yurtlarda memur ve hizmetli olarak görev yapan eğitim çalışanlarının mesleki, özlük ve ekonomik haklarının iyileştirilmesine ihtiyaç vardır” dedi.
//DES’İ ZİYARET ETTİLER
Sorun ve taleplerini paylaşmak için ziyarete gelen bir grup memur ve hizmetlileri kabulünde konuşan (DES) Erzurum Yakutiye ilçe başkan yardımcısı Hikmet Korkmaz, “Bu arkadaşlarımıza ek ders ücreti ve eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin muadili olarak farklı bir isim altında ücret ve ödenek verilmelidir” dedi.
//KORKMAZ AÇIKLAMA YAPTI
Öncelikle, yardımcı hizmetler sınıfına giren eğitim çalışanlarının görev tanımlarının netleştirilmesine büyük ihtiyaç bulunduğunu kaydeden Korkmaz, “Memur ve hizmetli arkadaşlarımızın istekleri dışında başka iş ve kurumlarda görevlendirilmeleri kendilerince sürgün veya ceza olarak algılanabilmektedir. Bu konuda bir standart getirilmeli ve görevlendirildikleri takdirde süre 3 ayı geçmemelidir. Memur ve hizmetlilerin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na ve İLO standartlarına uygun olarak çalışma saatleri günlük 8 saati, haftalık 40 saati geçmeyecek şekilde ayarlanmalıdır. Fazla mesailerde ek ücret ödenmelidir. Hizmetliler hijyensiz ortamlarda çalışmalarından dolayı her yıl düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirilmelidir. Maske, eldiven ve koruyucu elbise verilmelidir. Şoförler için günlük, haftalık, aylık yol takip çizelgesi düzenlenmelidir. Memur ve hizmetlilerin hizmet içi eğitimden faydalanmaları ve görev tanımlarına uygun hizmet içi eğitime alınmaları sağlanmalıdır. Bilgisayar, yabancı dil ve beceri eğitim kurslarına hizmetli ve memurların da katılmaları sağlanmalıdır” diye konuştu.
//İLKEL UYGULAMALAR
Eğitim kurum ve kuruluşlarının yemekhanelerinde, kölelik dönemlerinden kalma ilkel kast sistemi uygulamalarının devam ettiğini anlatan Korkmaz, ayrımcılığa ve dışlanmaya karşı hassasiyetini her fırsatta dile getiren Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun bu duruma son vermesini istedi.
Hikmet Korkmaz, Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlar başta olmak üzere hemen tüm kamu dairelerinde, hizmetli, şoför, bekçi, hademe, şef, öğretmen gibi şube müdürü altındaki kamu görevlilerinin yemekhanelerde ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü; yemekhanelerde müdür, amir ve bürokratlara özel bir bölümde kaliteli tabak, kaşık ve çatalla masalarına yemek servisi yapıldığını, memur ve hizmetlilerin ise ayrılmış başka bir bölümde kuyruğa girerek tabldotlarla yemeklerini aldığını ve böylece yemekhanelerde bir aşağılama ve insan hakkı ihlali yaşandığını söyledi.
//GÖREVDE KÜÇÜMSEME OLAYI
Devletteki görevinin niteliği nedeniyle kamu çalışanları arasında ayrımcılık, küçümsenme ve aşağılanma yapılamayacağını, onursal konumu bakımından bir hizmetli ve bir müsteşarın eşit olduğunu, ayrı yemekhaneler, ayrı ikram ve sunumlarla makamların kutsal birer mekan olarak sunulmasının yanlış olduğunu, kamudaki mevcut uygulamanın insanın değil, makamın yüceltilmesi şeklinde olduğunu, ki bu durumun onur eşitliğine aykırı olduğunu kaydeden DES Erzurum Yakutiye ilçe başkan yardımcısı Hikmet Korkmaz, “Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu’dan yemekhanelerde yıllardır devam eden ilkel kast sistemine son vermesini bekliyoruz. Öte yandan lojmanlarda memur ve hizmetlilere bodrum katlarının layık görülmesi, en nazik ifadeyle ötekileyici bir durumdur. Sayın Bakanımızdan bu adaletsizliğe de son vermesini ve eğitim ordusunun yıllardır kanayan bu dertlerini çözmesini ve bu ezgin arkadaşlarımızın gönüllerini alarak motive etmesi gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
metin yılmaz 5 Nisan 2010 Pazartesi 11:30

hikmet başkanı kutlarım ilk kez memur ve hizmetlilere bu denli yaklaşan bir sendika nihayet ortaya çıktı demokrat eğitimciler sendiksı yeni bir sendika olmasına rağmen büyük işler yapacağına eminim yolunuz açık olsun başarılar dilerim.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale’de hekim sevinci
İHA/ Aşkale İlçe Hastanesi’nde eksik bulunan kadın hastalıkları ve kadın ...
Sağlıkta yeni düzenleme
GHA/Kamu ve özel sektörde çalışanların, muayene olabilmeleri için hastanelere ...
Kanserin risk üçgeni belirlendi
Uluslararası Kanser Savaş Örgütü, önemli bir araştırmaya imza attı.
 
Pasinler’de halk sağlığı atılımı
MURAT ÇANKAYA(İHA) - Erzurum`un Pasinler ilçe Tarım Müdürlüğü’nce ekmek ...
Hava ambulansıyla kriz operasyonu
Erzurum'un Tekman ilçesinde yaşayan 53 yaşındaki Cemalettin Yılmaz isimli ...
Diyaliz hastası ortada kaldı
Ahmet AKBUĞA/İHA/Aşkale ilçesinde yaşayan diyaliz hastası SGK'nın ulaşım ...
 
Duman avcıları ceza yağdırdı
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı sigara timleri, ...
Hava ambulansları hayat kurtarıyor
Türkiye genelinde ilk olarak Ankara'da faaliyete başlayan hava ambulans ...
Hayvanseverler dilekçe eylemi yaptı
AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği İl Temsilcisi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva