ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>EKONOMİ
9 Temmuz 2015 Perşembe - 03:28

Memur-Sen’den üye rekoru

Memur-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2015 yılı Mayıs ayı istatistiklerine göre Türkiye’deki toplam 1 milyon 679 bin 28 memurdan 836 bin 505’ini üye kaydetme başarısını gösterdiğini bildirdi.

Memur-Sen’den üye rekoru

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu gereğince kamu görevlileri sendikaları ile konfederasyonların üye sayılarına ilişkin 2015 yılı tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Toplu sözleşme masasına taraf olarak oturacak sendikaların belirlenmesinde esas alınan kamu görevlileri sendikalarının üye sayıları belli oldu. Memur-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2015 yılı Mayıs ayı istatistiklerine göre Türkiye’deki toplam 1 milyon 679 bin 28 memurdan 836 bin 505’ini üye kaydetme başarısı gösterdi.

7 Temmuz 2015 tarihli Resmi Gazete’de yer alan tebliğe göre Memur-Sen’e bağlı sendikalar, 11 hizmet kolunun 11i’nde de yetkili olma başarısını tekrarladı. Sendikalaşma oranı ise geçen yıla göre artış göstererek yüzde 71.32 oldu. Sendikalı üye sayısı 1 milyon 679 bin 28’e ulaştı. Sendikalı kamu görevlilerinin 836 bin 505’i Memur-Sen Konfederasyonu'nu tercih ederek, memnuniyetini yeniden teyit etti. Memur-Sen, kamu görevlileri tarihinin en yüksek rakamına ulaşarak, kendi rekorlarını kırmaya devam ediyor. 2014 yılının verilerine göre Memur-Sen’in üye sayısında 73 bin 855 artış kaydedildi.

“BİRİNCİ HEDEFİMİZ 850 BİNLERİ BULAN ÜYE SAYIMIZI 1 MİLYONUN ÜZERİNE ÇIKARMAKTIR”

Memur-Sen ve bağlı sendikaların rakiplerine fark attığını, hatta bazı hizmet kollarında rakiplerini ikiye, üçe katladığını vurgulayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu başarının arkasında kamu görevlilerine yeni kazanımlar üretme, millet iradesine kararlılıkla sahip çıkma, dünya mazlumlarının yardım taleplerine anında karşılılık verme, insanlık ve medeniyet değerleriyle bütünleşme ile teşkilatların bütün şartları zorlayarak yaptığı yoğun çalışmanın olduğunu belirtti. Yalçın, “Rakiplerimizle arayı açarak zirve yolculuğumuzu sürdürmede katkısı olan, emeği geçen konfederasyon yönetim kurulu üyelerine, sendikalarımızın genel merkez yöneticilerine, il başkanlıklarımıza, il, ilçe, kurum ve iş yeri temsilcilerimize, şube başkanları ve yönetimlerine, en önemlisi tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Büyük Memur-Sen ailesine, çalışma hayatına, ülkemize, milletimize ve mazlumlara hayırlı olsun” dedi.

1 milyon üyeli uluslararası toplumda etkili bir Memur-Sen Konfederasyonu hedeflediklerinin altını çizen Yalçın, “Birinci hedefimiz, 850 binleri bulan üye sayımızı 1 milyonun üzerine çıkarmaktır. İkinci hedefimiz ise, Türkiye’de edindiğimiz tecrübe ve birikimleri medeniyet coğrafyamızın sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşmak istiyoruz. Bu kapsamda Balkanlar başta olmak üzere medeniyet coğrafyamızın sivil toplum kuruluşlarıyla ittifaklar kurmak, ortak platformlar oluşturmak istiyoruz. Bu yolda ilk adımları attık, karşılıklı ziyaretleşmeler başladı. Üçüncü hedefimiz, Batı dünyasının ve demokrasilerinin kurduğu uluslararası platformlarla eşit şartlarda diyalog kurmak, insanlığın ortak beklentileri noktasında işbirliği yapmak istiyoruz. Dördüncü olarak da Türkiye’nin hem demokrasisini hem de ekonomisini büyütmek, ülkemizin büyüyen ve gelişen refahından ve özgürlüklerinden pay almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Büyük Memur-Sen ailesi olarak çalışma hayatının ve sendikal hareketin liderliğini, sivil toplum kuruluşlarının çatı kuruluşu olma hüviyetini sürdüreceklerini söyleyen Yalçın, “Sosyal ortaklarımızla birlikte Türkiye ve milletimiz için değer ve kazınım üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“TOPLU SÖZLEŞME MASASINA HAZIRIZ”

Memur-Sen’in 3. dönem toplu sözleşme hazırlıklarının tamamlandığını, Ramazan Bayramı’ndan sonra taleplerin kamuoyu ile paylaşılacağını anlatan Yalçın, şunları kaydetti:

“Konuyla ilgili başkanlarımızın, danışmanlarımızın ve akademisyenlerin içinde yer alacağı bir çalıştayla taleplerimizi olgunlaştırdık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunmadan önce bu taleplerimizi teşkilatlarımızla paylaşarak süreci tamamlayacağız. Talepler paketimizin içeriğinde, taban aylığa zam, yüzdelik zam, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, ek gösterge oranlarının yükseltilmesi, 4/C’li, 4/B’li personel ile tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, kamu görevlileri emeklilerine aile yardımı verilmesi (eş-çocuk), ulaşım ve kreş yardımı yapılması, emeklilere banka promosyonu verilmesi, 2005 yılından sonra göreve başlayan kamu görevlilerine bir derece verilmesi, işçi statüsünde geçirilen sürelerin kazanılmış hak aylığı ve emekli keseneğine esas aylıktan sayılması, kadın kamu görevlilerinin doğum öncesi ve sonrası izin sürelerinin artırılması ve ilave mali ve sosyal hakların sağlanması geliyor. Memur-Sen olarak toplu sözleşme masasına hazırız, hükümetin de hazırlıklı gelmesini bekliyoruz.”

 
Erzurumspor için en zor sezon
 
‘Biz milletin içinden geldik’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum için 521 proje
İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı toplantısının üçüncüsü olan Temmuz ayı ...
İşte Erzurum'un vergi rekortmenleri
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da 2014 yılı Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi ve ...
‘Kentsel dönüşüm büyük katkı’
Erzurum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bünyamin Canlar, emlak sektörü ...
 
Kredide rakipsiz kaldık
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da mayıs ayı bazında kişi başına düşen kredi tutarı ...
ETSO’dan dayanışma ve paylaşma açılımı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ...
Haziran’ın şampiyonu çimento oldu
M.AKDAĞ-Erzurum’da haziran ayında ihracat lideri çimento cam seramik ve ...
 
Erzurum’un payı yüzde 6.6’ya yükseldi
M.AKDAĞ-Erzurum’un bu yılın ilk beş ayında Doğu Anadolu Bölgesi toplamında ...
Haziran’da 17, 6 ayda 32 ülkeye ihracat
M.AKDAĞ-Erzurum’dan bu yılın haziran ayında 17, ocak-haziran ayları kapsamında ...
Erzurum’un TÜFE’si düştü
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK Haziran 2015 TÜFE verilerini açıkladı. Erzurum İstatistik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva