ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>SİYASET
7 Mart 2013 Perşembe - 13:56

Memur-Sen’den Kadınlar Günü mesajı

Memur Sen İl Başkanı Abdullah Duman, 8 Mart Dünya Kadınlar gününün kadınların haklarını aramak, çalıştıkları işin karşılığı ücreti alabilmek ve doğum izni talepleriyle başlattıkları mücadelenin yıldönümü olduğunu söyledi.

Memur-Sen’den Kadınlar Günü mesajı

ERZURUM (İHA) - Memur Sen İl Başkanı Abdullah Duman, 8 Mart Dünya Kadınlar gününün kadınların haklarını aramak, çalıştıkları işin karşılığı ücreti alabilmek ve doğum izni talepleriyle başlattıkları mücadelenin yıldönümü olduğunu söyledi. Duman, günümüzde kadınların uğradıkları eşitsizlik ve ayrımcılık halen devam ettiğini kadınların taleplerinin sürekli gündemdeki yerini koruduğunu anlatarak, “Her 8 Mart’ta, kadınların sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik talep ve önerileri kadın-erkek toplumun her kesiminden dile getirilmekte, ancak gerçekçi adımlar atılmamaktadır” dedi.
KADIN GERÇEK DEĞERİNİ İSLAMİYET’LE ELDE ETMİŞTİR
“Gerçek anlamda hak ettiği değeri İslamiyetle elde eden kadın, geçen zaman içinde kavram kargaşası ve hayatına eklenen sözde kural ve dayatmalarla hakkını aramak zorunda bırakılmıştır” diyen duman daha sonra şunları kaydetti; “Kadınların uğradığı eşitsizlik, haksızlık ve ayrımcılıklar bir an önce son bulmalıdır. Memur-Sen olarak sendikacılık anlayışımız, özelde kamu çalışanlarının haklarını korumak ve savunmak genelde ise her türlü haksızlığa karşı mücadele etmek, temel insan hak ve özgürlüklerinden yana taraf olmaktır.
EĞİTİM VE ÇALIŞMA HAYATINDAKİ ENGELLER KALDIRILMALIDIR
Çalışma hayatında hak ettiği oranda yer bulamayan kadınlara karşı getirilen kısıtlamalar kaldırılmalıdır. Yasa ve yasak koyucuların dayattığı, kadınları eğitim ve çalışma hayatından uzak tutan uygulamalardan vazgeçilmelidir. Bunlardan biri de kadınlara getirilen başörtüsü yasağıdır. İnandığı için başını örtmek isteyen ve bu şekilde hem eğitim almak hem de çalışma hayatında yer almak isteyen kadınların önündeki bu engel en kısa zamanda kaldırılmalıdır. Memur-Sen olarak kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü talebimizi ortaya koyan, ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyamıza gösterilen ilgi ve atılan 12 milyon 300 bin imza da bu yöndeki taleplerin haklılığını bir kez daha ortaya koymaktadır. Başörtüsü yasağı dayatmasıyla kadınlara karşı eşitsizlik ve adaletsizlik yapılmaktadır. Bu yasak aynı zamanda kadın kadına eşitsizliktir, kadın-erkek eşitliğine de aykırıdır. Kadına karşı şiddeti önlemek için çalışma yapan ve yasa çıkaran devletin, başörtüsü yasağı ile kendi uyguladığı şiddetten vazgeçme zamanı çoktan gelmiş ve geçmektedir.
KAYIT DIŞI KADIN İSTİHDAMI ÖNLENMELİDİR
Kayıt dışı istihdamın önemli bir bölümünü oluşturan kadınların iş güvencesine yönelik çalışmalar hızlandırılmalı, bu yöndeki yasaların uygulanması için de titizlik gösterilmelidir. Özel sektörde, işe kolay alınıp, kolay çıkarılacak işgücü olarak görülen kadına karşı uygulanan bu adaletsizliği gidermek ve engel olmak devletin sorumluluğu içindedir.
Kadına karşı pozitif ayrımcılık sağlayan Anayasa değişikliğine öncülük eden Memur-Sen olarak, gerçekleşen bu değişikliğin hayatın her alanında yaygın biçimde uygulanması çağrısında bulunuyoruz. Göstermelik yerine kalıcı uygulamalar yapılmalı, gelip geçici, gündem oluşturma amaçlı çalışmalardan vazgeçilmelidir. Kadınların çalışma hayatında gerek kamu, gerekse özel sektörde, doğum izni, süt izni gibi haklarını kullanması güvence altına alınmalı, bu konudaki istismar ve engellemelerin önüne geçilmelidir.
VERİLEN SÖZLER HAVADA KALMASIN
Geçen yıl yaptığımız açıklamada, ‘Bir sonraki 8 Mart'a, kadınların sorunlarının çözülmüş olduğunu görerek girmeyi umut ettiğimizi’ dile getirmiştik. Ancak geçen zaman içinde kadınların sorunlarının devam ettiğini üzüntüyle görmekteyiz. Özel gün ve haftalarda verilen sözlerin afaki olmaması, bu sözlerin hayata geçirilmesi için sorumluluk konumundaki herkesin üzerine düşeni yapması gerekmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, bütün kadınlarımızın gününü kutluyor, şiddetten uzak, engellerden arınmış, kadınların hayatın her alanında hak ettiği şekilde temsil edilmesini diliyoruz.”
 

 
Yatılı öğrencilere moral gezisi
 
115 köy yolu kapalı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir AYTO Heyetini ağırladı
Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, ...
Meclis’te Kültür Evi gündemi
Erzurum İl Genel Meclisi Mart ayı 3’ncü birleşim toplantısı Meclis Başkanı ...
Palandöken’den twitter açılımı
Türkiye genelinde kullanıcı sayısı her geçen gün artan sosyal paylaşım ...
 
Kar altında kaçak yapı yıkımı
Yakutiye Belediyesi, mahkeme tarafından yıkılması yönünde karar alınan ...
Palandöken’de Sosyal Denge adımı
Palandöken Belediyesi ile BEM-BİR-SEN arasında, Palandöken Belediyesi’nde ...
SP’de seçim hazırlığı
Saadet Partisi Yakutiye İlçe Başkanı Avni Önal seçim çalışmalarına hız ...
 
Büyükşehir ödenekleri açıklandı
ÖZEL-Erzurum Büyükşehir Belediyesi şubat ayında 5.3 milyon, bu yılın iki ...
Mecliste boks gündemi
Erzurum İl Genel Meclisi Mart ayı toplantısı, İl genel Meclisi Başkanı ...
Hizmet-İş istişare etti
Hizmet İş Sendikasında, komite başkanları ve işyeri temsilcileri toplantısı düzenledi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva