ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>GUNCEL
10 Kasım 2015 Salı - 05:02

Memur-Sen'den Bengladeş tepkisi

Memur-Sen İl Temsilcileri 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaparak Bangladeş'te devam eden idamların durdurulmasını istedi.

Memur-Sen den Bengladeş tepkisi

Memur-Sen İl Temsilcileri 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaparak Bangladeş'te devam eden idamların durdurulmasını istedi.

Memur-Sen'den 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan açıklamada, "Ümmetin birliğini, İslam dünyasının birlikteliğini savunan ve bu çerçevede yürüttüğü çalışmalar nedeniyle sürekli hedef alınan Cemaat-i İslami Partisi'ne yönelik devlet terörünü, adalet cinnetini ve bu yolla hem İslam'ı hem de Müslümanları hedef alan Bangladeş yönetimini kınıyoruz. Hukuk tanımaz, insan onuru bilmez yönetimin arkasında duran ve cesaretlendiren herkesçe malum ülkeleri Bangladeş'te yaşanan vahşetin suç ortağı olarak görüyor, onları da bu tavırlarından vazgeçmeye davet ediyoruz" denildi.

"1971 yılında gerçekleşen ve bölünmeyle sonuçlanan savaş sırasında benimsediği birlik politikasıyla bölünmeye karşı çıkan Cemaat-i İslami Partisi liderleri, zalim Bangladeş yönetimi tarafından intikam hırsıyla ve yok etme hedefiyle idam ediliyor" ifadesi kullanılan açıklama şöyle devam etti:

"Aralık 2013’te Abdülkadir Molla, Nisan 2015’te Muhammed Kamaruzaman daha önce Bangladeş’in dikta rejimi tarafından idam edilmişti. Cemaat-i İslami Partisi Lideri Ghulam Azam ise hukuksuz bir şekilde ömür boyu hapse mahkum edilmesine dayanamayarak 92 yaşında hapishanede Hakk’a yürümüştü. Bangladeş rejimi Cemaat-i İslami’nin geri kalan liderlerini idam sehpasına göndermeye hazırlanıyor.

Bangladeş’te Şeyh Hasina diktası hukuksuz, temelsiz ve uyduruk bir mahkeme ile tek suçu 1971’de Pakistan’ın bölünmesine karşı çıkmak olan parti liderlerini idam sehpasına gönderiyor. Ne hazindir ki hem İslam dünyası hem de uluslar arası kamuoyu ise idamları seyretmekle kalıyor.

Memur-Sen Konfederasyonu olarak Bangladeş’in dikta rejimine ve uluslar arası kamuoyuna sesleniyoruz: Tamamen siyasi bir mahkeme tarafından yargılanan ve Bangladeş ile Pakistan’ın geleceğini düşünmekten başka bir eylemi bulunmayan ancak “insanlık suçu işlemekle” itham edilen bu insanların darağacına gönderilmesi başlı başına bir insanlık suçudur ve buna derhal son verilmelidir.

Bangladeş rejiminin ülkede “Batı odaklı” bir yaşam dikte etmesi ve tamamen bu nedenle İslami hassasiyetleri bulunan insanları yıldırmak için Müslümanların liderlerini katletmesi kabul edilemez. Kuşkusuz; Cemaat-i İslami Partisi’nin liderlerini idam sehpasına gönderilmesi ülkedeki Müslümanları hedeflenenin aksine birleştirecektir, bütünleştirecektir."

Bu hukuksuz idamların Bangladeş’e, demokrasiye, hukuka, insan hak ve özgürlüklerine zarar vermenin ötesinde bir anlam taşımadığının çok açık olduğu vurgulanarak, "İslam coğrafyasında yaşanan insanlık dramlarının, haksızlık ve hukuksuzluklarının Batı’nın dikkatini çekmemesi şaşırtıcı değildir. Ancak şu bilinmelidir ki, göz yumulan bu dramlar, hukuksuzluklar, insanlık suçları bumerang gibi bir gün buna göz yumanları da vuracaktır. Biz insanlık ailesine düşen dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, kim tarafından yapılırsa yapılsın tüm hukuksuzluklara, insanlık suçlarına karşı çıkmaktır.

Memur-Sen ailesi olarak, Bangladeş’teki tiyatral Savaş Suçları Mahkemesi’nin verdiği idam kararlarını kınıyoruz. Bu kararların bir an önce durdurulmasını bekliyoruz. Bangladeş rejimini aklı selime davet ediyoruz. Bangladeş’in iç huzuruna zarar veren, ülkede ayrışmaya neden olacak olan idam kararlarını protesto ediyoruz. Bangladeş halkının yanında olduğumuzu buradan haykırıyoruz.

Uluslar arası kamuoyuna, insan hakları örgütlerine ve Bangladeş rejimine bu hukuksuzluğa derhal son verilmesi çağrısında bulunuyoruz" denildi.

 
Ataşe Van De Vate Büyükşehir’deydi
 
Baykan’dan Okuyucu’ya övgü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ataşe Van De Vate Büyükşehir’deydi
Amerikan Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Catherine Van De Vate, Erzurum Büyükşehir ...
Erzurum’a ilk kar düştü
Erzurum şehir merkezinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha kadar devam etti.
Altıparmak: ‘93 Ruhu hep yaşayacak’
Altıparmak, “93 ruhunu Erzurum’da yaşamak imkanı bulduk hep beraber. Bu ...
 
Dadaşlar Tek Ses: ‘Allahü Ekber’
Şehitliği ziyaret eden ve ellerinde bayrak bulunan on binler, daha sonra ...
Büyükşehir Akyel’i ağırladı
Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Dadaş Akyel’den Erzurum buluşması
Sayıştay Başkanı Doç.Dr. Recai Akyel, Erzurum Atatürk Üniversitesinin ...
 
Trafikte ‘Büyük Yürüyüş’ düzenlemesi
Erzurum’da 8 Kasım 2015 Pazar günü düzenlenecek olan Tabyalar yürüyüşü ...
Güzel’den Tarih Bilinci vurgusu
ERVAK Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Güzel, ‘Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını ...
Müftülükten Büyük Yürüyüşe Davet
M.COŞKUN-Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı, “Ecdadımızı anmak ve hatırlamak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva