ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>SİYASET
4 Nisan 2012 Çarşamba - 14:43

Memur-Sen İl Divanı toplandı

Memur-Sen İl Divan Toplantısı yapıldı.

Memur-Sen İl Divanı toplandı

ERZURUM (İHA) - Memur-Sen İl Divan Toplantısı yapıldı.
Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Duman, toplantının açılış konuşmasında Memur Sen’in Sendikacılığı“kavga zemininde rekabetten, rekabet zemininde hizmet” sendikacılığına dönüştürme iddiası ile çıkılan yolda, ortaya konulan özveri ile üye sayısını 700 bine ulaştırarak zirveye taşıdığını söyledi.
“Değer merkezli, çözüm odaklı, özlük ve özgürlük temelli, sadece tenkit eden değil, teklif de üretebilen bir yaklaşımla Memur-Sen, kendine gösterilen teveccühün altında kalmayıp zirvenin hakkını verecektir” diyen Duman, “Bizler 1992 yılında yola çıkarken vesayeti deşifre etmek için sendikacılık yapmayı ilke edindik. Bizler,“Bu ülkenin kaosa sürüklenmesini kendine geçim kaynağı sağlayan bir kesiminin karşısında ülkemizi yeniden inşa etmekte olan erdemliler hareketi olarak buradayız” diye konuştu.
“Bizler inançlı birer Memur Sen’li olarak; çocuklarımıza, ülkemiz insanına ve insanlık âlemine karşı sorumluluklarımızı yerine getirebilmek için buradayız” diyen Duman, “Bizler; İnancımızın bize yüklediği bu görevi daha iyi nasıl yaparız diyerek, kendimizi sorgulamak ve yeniden heyecan ve enerji ile yüklenmek için buradayız. Bizim amacımız, bu ülkenin değerlerini yücelterek mazlumun yanında zalimin karşısında olmanın adıdır. Bizim amacımız Sivil toplum örgütleri varlıkları ve etkinlikleri ile demokratik hayatı zenginleştirmenin adıdır.” dedi.
DİMAN’IN DEĞERLENDİRMESİ
Türkiye'de demokratikleşme adına önemli reformlara imza atan siyasi iradenin, aylardır toplu sözleşme sürecini sonuca ulaştıramadığını üzülerek takip ettiklerini anlatan Duman daha sonra şunları söyledi;
“İstenilen yasalar en kısa sürede çıkarılırken memurun toplu sözleşme hakkını aylardır bekliyoruz. Anayasal bir hak olan bu sürecin artık çalışanlar lehine sonlandırılmasını istemekteyiz.
Ülkemizin temel sorunu anayasadır. “İnsanı merkeze alan, devletin karşısında insanını koruyan, milletini tanımlayan değil, Milletini tanıyan bir anayasaya ve devlet anlayışına ihtiyacımız var. Gerektiğinde dövülecek millet tanımı yerine; tanınacak ve onuruna öncelik verilecek bir anayasaya ihtiyacımız var.
Devletin anayasasından milletin anayasasına geçişin ne kadar önemli olduğunu eğitim sistemimizle ilgili 4+4+4 tartışmalarında daha yakından gördük. Silivri mantalitesinde sendikacılık yapanlar da, İmralı anlayışında sendikacılık yapanlar da farklı gerekçelerle 28 Şubat post modern darbesinin ürünü olan kesintisiz eğitimin ve katsayı adaletsizliğinin kökten çözümüne dün karşı çıktılar. Bugün de karşı çıkmaya devam ediyorlar.
Darbelerin bıraktığı antidemokratik tortuların temizlenmesine direniyorlar.Bu çağ dışı direnişler ve duruşlar bile yeni anayasanın bu ülke için ne kadar acil bir gereklilik olduğunu ortaya koymaktadır.
Bu cahilce aymazlıklara güçlü ve büyük Memur-Sen ailesi, inadına özgürlük, inadına demokrasi, inadına insan hakları, inadına mali ve sosyal haklar ve inadına örgütlülük diyerek cevap vermeye devam edecektir."
Çünkü demokrasi, demokrasiyi hazmedemeyenlere had bildirme sanatının da adıdır. 12 Eylül Referandumu da bir manada millete dönüş, milletin iradesine dönüş, demokrasiyi yeniden yeşertmeye dönüş olduğuna göre, demokrasiyi hazmedemeyenlere haddini bildirmekte demokratik bir mücadelenin, bir demokratik tavrın gereğidir.
Birlik, Dayanışma ve Kardeşlik Mücadelesi için buradayız. Sesimizi duyurmak için, emeğimiz için, ekmeğimiz için, birliğimiz, dirliğimiz için buradayız
Bu inanç ve iman, Memur-Sen'in bugünkü başarısını ortaya çıkaran yol haritasının da hammaddesidir. Kökü ezele dayanan dalları ebede uzanan kutsal davanın erleri olmadan, göl kenarında nehirler düşlemeden, her eylemle yeniden dirilmeden, doğrunun, haklının, mazlumun, mağdurun yanında yer almadan, zalimin haksızın karşısında durmadan, bir binanın tuğlaları gibi kenetlenmeden gerçek anlamda sendikacılık yaptığımızı söyleyemeyiz.
Çünkü sendikacılık hareketimiz kuru bir dava, boş bir kavga yerine üyelerine maddi çıkar makam, mevki sağlamak amacıyla kurulan basit bir kurum da değildir. Mücadelemiz soylu ve erdemli bir mücadeledir.”

 
MÜSİAD gündemin nabzını tuttu
 
Polisler voleybolda yarıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye’de Yurt sevinci
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 15 yıldır atıl durumda bulunan ...
Dumlu HES’e Meclis onayı
Erzurum İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarına bugün yapılan oturum ile devam edildi.
Yavilioğlu Genel Kurul'a seslendi
TBMM Genel Kurulu'nda, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda değişiklik ...
 
'8 yılda eşsiz hizmetler yaptık'
ükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Partili gençlerle bir araya ...
AK Parti Kongreye hazırlanıyor
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı görevine yeniden aday olduğunu açıklayan ...
Kılıç, yeniden aday
AK Parti Erzurum Koordinatörü Ahmet Koca, mevcut İl Başkanı Murat Kılıç’ın, ...
 
AK Kadınlar seçime gitti
AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanlığına Hilal Demir, seçildi.
‘28 Şubat tarihe gömüldü’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM'de kabul edilen 4+4+4 yeni eğitim sistemiyle, ...
BDP il başkanı tutuklandı
Iğdır'daki izinsiz Nevruz kutlamasında çıkan olaylar sonrası polis baskını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva