ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'Türkiye, kalıcı barışın tesisi için çaba gösterdi'
'Türkiye, kalıcı barışın tesisi için çaba gösterdi'
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Müftüler istişare toplantısında buluştu
Müftüler istişare toplantısında buluştu
ETÜ’de Bahar Şöleni
ETÜ’de Bahar Şöleni
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
HABERLER>SİYASET
3 Nisan 2012 Salı - 04:31

'8 yılda eşsiz hizmetler yaptık'

ükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Partili gençlerle bir araya geldi. Müceldili Konağı’nda organize edilen akşam yemeğinde AK Parti’nin gençlik teşkilatlarına belediye hizmetlerini anlatan Küçükler, genç siyasetçilerin sorularını da yanıtladı.

 8 yılda eşsiz hizmetler yaptık

BURAK KÖSE (İHA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Partili gençlerle bir araya geldi. Müceldili Konağı’nda organize edilen akşam yemeğinde AK Parti’nin gençlik teşkilatlarına belediye hizmetlerini anlatan Küçükler, genç siyasetçilerin sorularını da yanıtladı.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti’nin gençlik teşkilatlarıyla buluştu. Partisinin üniversite teşkilatına mensup gençlerin de katıldığı akşam yemeğinde Büyükşehir Belediyesi’nin 8 yıllık hizmet performansını anlatan Küçükler, “Büyükşehir Belediyesi’nce son 8 yılda yapılan yatırım ve hizmetler, Erzurum belediyecilik tarihinde eşi görülmemiş işlerdir” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, göreve gelir gelmez işe ilk olarak şehrin nazım imar planını hazırlayarak başladıklarını hatırlattı. Küçükler, nazım imar planlarının bir kentin anayasası niteliğinde olduğunu belirterek, “Erzurum’da nazım imar planı yoktu, biz bu iş için trilyonlarca lira harcadık ve şehrimize yapılaşma ve imar noktasında bir anayasa kazandırdık” ifadesini kullandı.
Erzurum’un doğalgazla tanıştığı dönemin de, yine Büyükşehir Belediyesi’nin 8 yıllık hizmet dönemi içerisinde bulunduğunu söyleyen Küçükler, “Biz geride bıraktığımız 8 yılı dolu dolu geçirdik. Erzurum, bu dönemde yapılan belediye yatırım ve hizmetlerini daha önce hiç görmemişti. Bizden önceki dönemlerde yapılan işleri sıralayacak olsanız, bir ya da ikiyi geçmez. Ama bizim dönemimizdeki hizmet ve yatırımları anlatmaya kalksak, saatler sürer” diye konuştu.
BAŞKAN KÜÇÜKLER’DAN 8 YILLIK PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, görsel bir sunum eşliğinde sıraladıkları hizmetlerden en önemlisini içme suyu olarak değerlendirdi. Küçükler, “Erzurum’da sular günde sadece iki saat akıtılırken, bugün hamdolsun 24 saat kesintisiz su akıtıyoruz. Yapımına yıllar önce başlanan Palandöken Barajı’nın bizim dönemimizde tamamlanmasının hemen ardından içme suyu için harekete geçtik ve bu suyu Çat’tan Erzurum’a kadar taşıdık. Barajdan aldığımız suyu kurduğumuz son derece modern arıtma tesisi ve ozonlama ünitesiyle şehir şebekesine vermeye başladık. Bugün hiçbir evde sular kesilmiyor ve 24 saat kesintisiz su kullanılıyor” şeklinde konuştu.
İçme suyuyla ilgili olarak kentte bölgesel anlamda bazı sorunların bulunduğuna dikkati çeken Başkan Küçükler, “Şehrimizin bazı bölgelerinde içme suyuyla ilgili olarak bazı sorunlar yaşanabiliyor. Bu sorun aslında suyumuzdan değil, suyun kullanıma sunulduğu şebeke sisteminden kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.
“ERZURUM’UN TRİLYONLARINI ERZURUM’A GERİ KAZANRDIRDIK”
İçme suyuyla ilgili olarak yaşanan bu tip sorunların önüne içme suyu şebeke yenileme projesiyle geçeceklerini vurgulayan Başkan Küçükler, “Bir projemiz var. Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi. Bu projeyi hazırladık ve Avrupa Birliği’ne sunduk, projemiz tam not aldı ve kabul edildi. Projenin toplam maliyeti 64 Milyon Euro, yani 130 trilyonluk bir yatırım demek bu. Üstelik bu yatırım bedelinin yüzde 85’ini Avrupa Birliği karşılayacak. Bizden önceki dönemde 100 milyon dolara ihale edilen ve sözleşmesi bile imzalanan bu işi biz bir nevi bedavaya getirdik. Mahkemelik olmayı göze alarak o sözleşmeyi iptal ettik ve bu projemizi devreye soktuk. Yani vatandaşımızın cebinden çıkacak olan bu parayı biz Avrupa Birliği’nden karşılayacağız. Bu yatırımla Erzurum’un kanalizasyon atıkları arıtılarak Karasu nehrine bırakılacak. Bunun yanı sıra şehrimize 560 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi döşenerek, suyla ilgili olarak yaşanan lokal sorunlar tamamen ortadan kaldırılmış olunacak. Biz çalışmalara başladık, yer teslimi yaptık. Önümüzdeki günlerde de ilk kazmayı vuruyoruz” diye konuştu.
“ÇEVRE YATIRIMLARINDA ÖRNEK BİR KURUMUZ”
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin, çevre yatırımlarıyla Türkiye’de ön plana çıkan bir kurum olduğuna vurgu yapan Başkan Küçükler, “Erzurum’da Katı Atık Depolama Tesisi’ni hizmete sunduk, Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisi’ni yaptık. Bu tesislerde günde 500 ton çöp işleniyor ve yeraltına depolanıyor. Buna ilaveten Erzurum’la birlikte bölgemize bağlı 13 il ve bu illere bağlı tüm ilçelerdeki tıbbi atıklar da, yine bizim tesislerde bertaraf ediliyor. Bu tesislerde öyle bir sistem kurmuşuz ki, çöpten sızan suyu bile arıtıyor, ardından doğaya bırakıyoruz. Bunlar öyle basit yatırımlar değil, Erzurum için, Erzurum’un geleceği için trilyonlar harcanarak yapılan işler” şeklinde konuştu.
“TİCARİ YATIRIMLARA DA İMZAMIZI ATIYORUZ”
Erzurum’da ticari yatırımlara da yoğunluk verdiklerini dile getiren Başkan Küçükler, “Erzurum’a site yaklaşımını getirdik. Meslek kollarını bir araya getirerek kurumsallaşmanın ve modern bir kent olabilmenin gerekleri neyse bir bir yerine getiriyoruz. Galericileri bir araya getirdik, Galericiler Sitesi’ni kurduk. Kamyon-Tır Parkı ve Nakliyeciler Sitesi’ni tamamladık, bu yıl hizmete açıyoruz. Hurdacılar Sitesi’ne geçen yıl başlamıştık, onu da bu yıl içerisinde hizmete açıyoruz. Mahallebaşı’ndaki Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı da, bu yılın önemli yatırımlarından birisi olacak. Mahrukatçılar Sitesi’ne de inşallah bu yıl başlayacağız” dedi.
Başkan Küçükler, “Erzurum bizim dönemimizde birçok yatırım gördü, görmeye de devam edecek. Şehrimizde hayvancılık sektörü için yeni bir dönem başlatıyor ve Erzurum Et Entegre Tesisi’ni yapıyoruz. Şu an ihalesine çıkmış durumdayız. Bu yatırım tamamlandığında besicimiz de kazanacak, kentimiz de kazanacak. Şehrimizde artık Erzurum markasıyla et ve et ürünleri üretimi yapılacak” diye konuştu.
BAŞKAN KÜÇÜKLER: 8 YILI HİZMET VE YATIRIMLA DOLDURDUK
Küçükler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erzurum için bu yıl Doğu Anadolu Kültür Kongre ve Fuar Merkezi projemiz var. Kararlıyız, Erzurum’u bir kongre merkezi haline getireceğiz. İstanbul’dan sonra en büyük kongre merkezini Erzurum’a yapacağız. Şehirlerarası Otobüs Terminalimizi yeniliyoruz. Geçen yıl çalışmalara başlamıştık, bu yıl inşallah hizmete sunuyoruz. Mevcut otoparkın yerinde İkiz Kuleler adını verdiğimiz dev projemiz hayat bulacak. Burada şehir oteli ve eğlence merkezi yapılacak. Bu yatırımın toplam maliyeti 210 milyon dolar. Bu yatırımlara eklenecek katlı otopark projelerimiz, yeni yol ağlarımız da olacak. Ulaşıma çekidüzen verme noktasında ilk adımı attık, bu sorunu da kökten bir çözüme kavuşturacağız. Kamulaştırma ve gecekondulaşmayla mücadele noktasında örnek adımlar attığımızı da hatırlatmak istiyorum. Mal Meydanı, Telsizler, Kale etrafı, Palandöken Caddesi ve Şehitler gibi kentin çeşitli noktalarında dev kamulaştırmalar yaptık, sosyal konutlar ürettik, üretmeye de devam ediyoruz. TOKİ ile buralara yeni konutlar yapacağız. Bu yıl içerisinde merkez ilçe belediyelerimiz de dahil olmak üzere kent merkezinde 10 bin yeni konut üretimi hedefimiz var. Büyükşehir Belediyesi’nce üretilen bu ve bunun gibi daha birçok hizmet var. Çünkü biz 8 yılı hizmetle ve yatırımla doldurduk”
AK Parti Erzurum Gençlik Kolları Başkanı Yavuz Kocaman da, gençlik teşkilatlarıyla bir araya gelerek yaptığı hizmet ve yatırım sunumundan dolayı Başkan Küçükler’e teşekkür etti.

 
Hentbolda şampiyon Çelebispor
 
Şampiyona şartlı ev sözü
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 6 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUNLAR HİZMETTEN SAYILMIYOR MU? 4 Nisan 2012 Çarşamba 21:12

Eşsiz hizmetler yapmaktaki hünerinizi biraz da toplu ulaşım gibi,(ana arterler hariç)kentin temizliği gibi ve artık caddelere sokaklara sığmayan otomobiller için park yerleri oluşturmak gibi sorunları çözmede gösterseniz insanlarımızı çok daha mutlu ederdiniz sayın başkan.

Yorumu oyla      6      4  
Mökkem dadaş 4 Nisan 2012 Çarşamba 17:49

Çok büyük hizmetleri oldu sayın başkanın millet hizmetlere doyup memleketi terketti

Yorumu oyla      6      4  
dadaş yılsız 4 Nisan 2012 Çarşamba 12:29

gençlere fıkra anlatacağına önce onlara iş bulunsun erzurumda işsiz sayısından haberiniz varmı bu nasıl yatırımki işsizlik almış başını gidiyor boş yatırımlara karnımız tok fabrika dayısı kac bu memlekette bunu söyleyin..

Yorumu oyla      6      4  
erzurum sevdalısı 4 Nisan 2012 Çarşamba 09:35

Erzurum bizim dönemimizde birçok yatırım gördü, görmeye de devam edecek demiş, Sayın Başkanım.Birede Kayseri,G.Antep,Daha sayamadığım bir çok belediyelerin 8 yılda yaptıkları hizmetlerine bir baksında,tebrikleri öyle kabul etsin.

Yorumu oyla      6      4  
MÖKKEM DADAŞ OGUZHAN 4 Nisan 2012 Çarşamba 09:13

sn başkanı dinlerken sanki erzurum sorunsuz mega bi kent olmuş siyaset bu çocukları gençleri alıp kandıracaksın gençler daha ileri görüşlü kolay kolay kanmazlar ERZURUMUN imar altyapısı tamamdegil gece kondular zibil gibi tarihi eserlerin etrafı islah degil resttorasyanı yapılmamış sanayide kıpırdama yok kahveler agzına kadar işsiz genç dolu üç nehrin geçtigi erzurumda su sorun:)) aras hazara karasu fırat kızıldenize çoruh karadenize dökülüyor sn başkan peşine bakıyor ya arabistanda belediye başkanı olsa su yok millet susuzluktan kırılır ERZURUMUN en önemli baş sorunu göç göçün çareleri bulunmalı belediye yıktıgı evin parasını vatandaşa vermemeli al sana 150milyar adam alıyor bursadan izmirden kırktane şeytan kafasına giriyor allaha sımarladık belediye konut yapıp vatandaşı konuta yerleştirsin bi tarafa gitmez giden gitti onlardan zarar var göç konusunda fayda yok künçü kalanları teşvik ediyorlar kalanları istihdam etsin belediye selam saygılar ALLAHA Emanet olun .

Yorumu oyla      6      4  
yoncalik, 3 Nisan 2012 Salı 18:27

hakkaten öyle usta; 8 yilda eşsiz hizmetler yaptiniz... Ama size zahmet halkdan birey olarak, sizin " eşsiz" hizmetinizden gina geldi...biraz "eşli" hizmet yapin..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Kongreye hazırlanıyor
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı görevine yeniden aday olduğunu açıklayan ...
Kılıç, yeniden aday
AK Parti Erzurum Koordinatörü Ahmet Koca, mevcut İl Başkanı Murat Kılıç’ın, ...
AK Kadınlar seçime gitti
AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanlığına Hilal Demir, seçildi.
 
‘28 Şubat tarihe gömüldü’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM'de kabul edilen 4+4+4 yeni eğitim sistemiyle, ...
BDP il başkanı tutuklandı
Iğdır'daki izinsiz Nevruz kutlamasında çıkan olaylar sonrası polis baskını ...
Koca, Eğitim Reformunu değerlendirdi
AK Parti Afyon Milletvekili Ahmet Koca’nın gündeminde de 4+4+4 kademeli ...
 
Sertoğlu, üç yılını anlattı
Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Kültür Merkezinde düzenlediği ...
‘Kur’an Kursları ne olacak?’
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, AK Parti ve MHP’ye ...
Bulutlar vatandaşı dinledi
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva