ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
21 Şubat 2012 Salı - 03:58

Memmedov Hocalı katliamını anlattı

"Hocalı Katliamının" 20. yıldönümü dolayısıyla Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen programda konuşan Azerbaycan Milletvekili Elman Memmedov, "Ermeni ordusu, sivil Hocalıları öldürdü" dedi.

Memmedov Hocalı katliamını anlattı

(İHA) - "Hocalı Katliamının" 20. yıldönümü dolayısıyla Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen programda konuşan Azerbaycan Milletvekili Elman Memmedov, "Ermeni ordusu, sivil Hocalıları öldürdü" dedi.
Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Salonu'nda, "Karabağ Toprağın Üşüyor mu" adlı resim sergisinin açılışı dolayısıyla bir program düzenlendi. Programa Azerbaycan Milletvekilleri Elman Memmedov, Melahat İbrahimli ve Azay Kulıyevin, Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güngör ve Prof. Dr. Hasan Şimşek, Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Zeynelov, Marmara Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şamil Ayrım ve davetliler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Güngör, "Bugün Azerbaycan'da hemen hemen nüfusun yüzde 10'u, 1 milyondan fazla Azeri, Karabağ bölgesinden buralara göç ettirilerek çok kötü şartlar altında yaşamaktadır. Karabağ bölgesine bakacak olursak, oldukça zengin madenleri olan ve iklim bakımından birçok sebze meyve gibi tarımsal ürünleri yetiştirmeye elverişli olan bir bölgedir. Uzun süre çevre ülkeler bu bölgeyi kendi topraklarına katmak için ciddi çalışmalar yapmışlardır. Bunedenle bu katliamın temel sebeplerinden biri, bir askeri operasyon yapmak için en güzel yer olmasından ve ülkenin tek havaalanının Karabağ bölgesinde olmasından kaynaklanmaktadır" ifadelerini kullandı.
FRANSA’YA TEPKİ

Fransa'nın sözde Ermeni soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören yasa tasarısının kabul edilmesi nedeniyle Azerbaycan'da da büyük tepki topladığını belirten Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Zeynelov ise, "Bütün insan haklarına, özgürlüğe aykırı bir karar. Fransa'yı ilgilendirmeyen bir karar. İlk olarak Azerbaycan Parlamentosu resmi olarak Fransa Parlamentosu'na itiraz müracaatını gönderdi. Türkiye'de bazı yazarlarımız, Ermenileri bir kenara bıraktılar. Öyle görünüyor ki bu kararı Azerbaycankabul ettirmiş. Azerbaycan'ı kınadılar. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisinden sonra bunu durdurdular. Biz düşmanlarımıza karşı bir olursak, onlara galip geleceğiz" diye konuştu.
ÇOK BÜYÜK BİR DEHŞET

Azerbaycan Milletvekili Elman Memmedov da, "Çok büyük bir dehşet. Bunlar hep biz yaşayanların gözü karşısında yaşandı. Bunlar sivil insanlardı. Savaşın da kanunları var. Subaylar, ordular yüz yüze gelir, birbiriyle dövüşür. Ancak Ermeni ordusu sivil Hocalıları öldürdüler" dedi.
Azerbaycan Milletvekili Melahat İbrahimli, "Sovyetlerin dağılma arifesinde Ermeniler Garbaçov'un desteğiyle, Rusların elinde olan Sovyet ordusunun desteğiyle Karabağ toprağı işgal oldu. Hocalı katliamı baş gösterdi" dedi.
HOCALI BELGESELİ

Konuşmaların ardından 'Hocalı Katliamı'nı anlatan bir belgesel gösterildi. Belgesel gösteriminin ardından katliamda yakınlarını kaybeden Azeri vatandaşların yakınları, gözyaşları içinde korkunç olayı anlattı. Henüz anne karnındayken korkunç katliamı yaşayan Quliyuva Zureifa Taleh, "Hadiseden 6 ay sonra doğdum. Babam, kardeşim, dedem, ninem, amcam, amcamın kızı öldü. Onların sadece şekillerini hayal ediyorum. O şekillerle konuşuyorum. İstediğim tek şey soykırım tanınsın" dedi.
Tarih öğretmeni Bilalova Tamilla ise, "Dehşetli soykırımın canlı şahitlerindenim. Eşim ve kardeşim şehit oldu. Amcamın kızı üç çocuğuyla birlikte esir düştü. Emeniler onları vermediler, hala da vermiyorlar. Önceden haber alırdık, şimdi yok" diye konuştu.
Korkunç katliamı yaşayan Gülyeva Rahile Binnetkızı, "Kocamı, oğlumu, kayınpederimi, kaynanamı, baldızımı kaybettim. Çok yakınlarım şehit oldu. Olay sırasında dört gülle yarası aldım. Türkiye ile Azerbaycan birleşse dünyaya çok şey deriz" ifadelerini kullandı.
Daha sonra sahneye çıkan Handan Kayakökü, "Karabağ Toprağın Üşüyor mu" adlı şiiri okudu. Şiir, salondakilerin büyük beğenisini topladı. Anma törenin ardından konuklar Funda İyce Tuncel'in "Karabağ Toprağın Üşüyor mu" adlı resim sergisini gezdi.

 
‘Erzurum tarihe geçti’
 
831 TL ürettik, 3 bin TL tükettik..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
47 Bin 978 Soru Cevaplandırıldı
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2011 yılında e-posta ...
‘Yakında beraber çalışmaya başlayacağız’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ...
‘Allah'a çok yakınlaştım, ezan sesini duydum’
Uzayda namaz kılan Malezyalı Müslüman Astronot Dr. Sheikh Muszaphar Shukor, ...
 
Bakanlar deprem bölgesinde
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan ...
BDDK mevduatta ‘en’leri açıkladı
667,7 milyar liralık mevduatın illere göre dağılımında, İstanbul 312,6 ...
Zengine nimet, yoksula külfet yağdı..
Üç gün aralıksız yağan kar Doğu Anadolu Bölgesinin tüm illerinde günlük ...
 
Öztuna son yolculuğuna uğurlandı
82 yaşında hayatını kaybeden Türkiye Gazetesi Başyazarı, tarihçi Yılmaz ...
Öztuna'yı kaybettik
Türkiye Gazete'si Başyazarı, tarihçi Yılmaz Öztuna, Ankara'da tedavi gördüğü ...
Şanlı sancağın 112 yıllık öyküsü
Tarih’te 93 Harbi olarak bilinen 1877 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında Aydın’ın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva